• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    85
Oğluşumla dünde sarıldık kucaklaştık. Göğsüme koyduklarında hemen uyuya kaldı 🥰 sonra kundakla babasının kucağına verdiler. Açtı gözleri çipil çipil bakıyor. Esniyor bizi izliyor 🫠 eridik eridik.
oyyyyy ben de burda eridim yaaa kontrolüm var bugün ne diyecek acaba merak icindeyim

Yok canım sakın. Sarı tülbentin hiç bir şeye yaradığı yok hatta tam tersi yanıltıyor insanı kızımda ABO uyumsuzluğu sebebiyle uzun süre sarılık ile uğraştım doğduğunun ertesi günü hastaneden çıkma hazırlığı yaparken bilurubinin tavan yaptığını öğrenip fototerapiyw kaldık biz. Sonrasında da hep yatırırız bak dikkat et şeklinde tehditlerle zor zahmet geçirdik sarılığı. Sarılık olmasın diye muhakkak bol bol emzirmej gerekir. Çiş çıkışı takibi önemli. Kaç çişli bez diye takip etmek lazım. Günde 8 ideal. Uykuya meğilli oluyorlar yenidoğanlar bi şekilde uyandırcan emecek memede uyumayacak aktif emecek. Emer gibi boş ağız hareketi değil aktif emecek buna dikkat etmek lazım. Memede tıkanıklık olursa masaj yapmak lazım. Boş emerse sen de emdi diye ok dersen memedeki süt kanalları tıkanır sen bebek besleniyor sanırsın sen mastite çocuk sarılığa gider. Vs vs.
Bizde de var o uyuşmazlık oğlumda aşırı sarılık oldu yogun bakımda kaldı,şimdi söylediklerini okuyunca hatırladım ve bir tıkta gözüm korktu 😔 yine olmaz umarım bu defa bildirdiğimiz için daha bilinçli yaklaşırız umarım sağlıkla atlatırız ilk haftaları

Canım anneler bugün ikizlerimi görmek için ve ameliyatlarım ile ilgili beni de kontrol ettirmek için hastaneye gideceğiz. Güzel haberler alabilmemiz için bizlere dua eder misiniz? 35. Gün bugün, gidip kapının ardında kalmak çok zor oluyor her geçen gün kat kat sekılde 😢
Benim büyün dualarım sizinle güçlü bebişlerin güçlü annesi ❤️

Canım benim doktorum en kötü yemeklerden sonra 2 saat içerisinde 10 hareket bekleriz demişti. Ama seni bebeğin sabah kahvaltı öncesi hareket etti baya sonra kahvaltıdan sonra etmedi o sorun değil ama gün içerisinde genel hareketsizse öğün sonrası yükselen glikoz seviyeleriyle uyarılmasını bekleriz demişti. Ben eğer gün içerisinde hareketsizse öğün sonrası bunu sayıyorum ama bazen su içer içmez uyanınca çoşuyor o anlarda saymıyorum mesela
Aslında ben çok takip etmiyorum. Gun içerisinde az hareket ediyor, belki de ben sürekli hareket halinde oldugum için az hissediyorum. Ama akşamları çok aktif. Şimdi böyle sonlara yaklaşınca korku modu yükseliyor ister istemez :)

Hamileyken ebeye sormuştum ben, gün içinde özellikle senin ayakta olduğun zamanlar onlar genelde uyur dedi o yüzden gece tekmeler ve hareketler çok daha net hissedilir. Sen hareket ettikçe bebeklerini sallıyosun uyutmak için gibi düşün demişti. Ne kadar doğru bilemiyorum canım ama böyle soylenmişti sizlere de söyleyeyim dedim.
Benimki de aynen böyle oluyor bence. Gün içinde ben koşturmacanin içindeyim pek farkında değilim. Çok sert tekme ya da hareket edince daha çok hissediyorum ama geceleri yemekten sonra başlamak ve uyku zamanı pik olmak üzere çok hareket ediyor.

• Beğen
Reactions: dhn
Bizim de bugün kontrolümüz vardı. Kordon tek kat halinde duruyor. 2315 g, 46 cm olmuş oğluşum kuşum 🫠 Akciğer hareketleri gayet netti.
Adını sordu sekreter, hastane kapı süsü filan yaptırıyormuş meğerse, sevindim 🥰
Bebek için hastane çantası hazır ama kendim için tam değil. Gecelik konusunda kararsızım, almadım henüz. Sabahlık bulamadım bir türlü. H&M de petek dokulu olan sabahlığı beğendim ama istediğim renk yok 🥲 Bir de göğüs kalkanı ve pedi kaldı sadece. Sonrasında bavulu kapatacağım 🥳

Ben de sanırım yuvalanma hat safhada bulaşık makinesi yerleştirirken birden bire boşaltıp makineyi kırkladım aç karna sonra da pişman oldum niye gereksiz yere kendimi yordum diye😅 ama kendimi durduramıyorum ama hep de gereksiz işleri yapıyorum😅

Aslında ben çok takip etmiyorum. Gun içerisinde az hareket ediyor, belki de ben sürekli hareket halinde oldugum için az hissediyorum. Ama akşamları çok aktif. Şimdi böyle sonlara yaklaşınca korku modu yükseliyor ister istemez :)
Bu arada ben de etmiyordum doktorum 36. Hafta itibariyle bu şekilde kontrol etmemi istedi o sebeple bir tık daha dikkat eder oldum ama dediğim gibi siz zaten onun rutinini bilirsiniz, eğer o rutindeyse sorun yoktur. İçinizi ferah tutun🥰

Kızlar dün geceden beri yazdıklarınızın hepsini yaptım. Ama henüz iyileşme gösteremedim. Tabi bıçak gibi kesmesini beklemiyorum ama azıcık iyi gelmesini istiyorum ya. Gece ateşim yükseldi duş soğuk kompres falan düşürüyoruz ama bir süre sonra yine aynı oluyor. Hemşire arkadaş aracılığıyla kadın doğum doktoruna sorduk acilde sadece parol yapılır demiş. O yüzden acile de gitmedik ben evde parol kullandım. O da tık demedi valla
Geçmiş olsun ya parol da bi işe yarasa şaşarım gidip dua etsen daha faydasi olurmuş herhalde parola göre 😅

Geçmiş olsun ya parol da bi işe yarasa şaşarım gidip dua etsen daha faydasi olurmuş herhalde parola göre 😅
Doğru diyorsun Vala 🤣 çok şükür bu gün biraz daha iyiyim. Ateşim yok en azından kendimi düne göre daha iyi hissediyorum

Bizim de bugün kontrolümüz vardı. Kordon tek kat halinde duruyor. 2315 g, 46 cm olmuş oğluşum kuşum 🫠 Akciğer hareketleri gayet netti.
Bebek için hastane çantası hazır ama kendim için tam değil. Gecelik konusunda kararsızım, almadım henüz. Sabahlık bulamadım bir türlü. H&M de petek dokulu olan sabahlığı beğendim ama istediğim renk yok 🥲 Bir de göğüs kalkanı ve pedi kaldı sadece. Sonrasında bavulu kapatacağım 🥳
trendyolda artış koleksiyon diye bi marka oradan bakın isterseniz sade esnek rahat modeller var ben bir tane oradan bir de anıl iç giyimden aldım

Bu arada ben de etmiyordum doktorum 36. Hafta itibariyle bu şekilde kontrol etmemi istedi o sebeple bir tık daha dikkat eder oldum ama dediğim gibi siz zaten onun rutinini bilirsiniz, eğer o rutindeyse sorun yoktur. İçinizi ferah tutun🥰
Teşekkür ederim, ben de dikkat etmeye çalışırım artık. Hanımefendi kendisinden söz ettiğimi duydu herhalde sabahtandir kıpır kıpır 😂 Ya da ben durup hareket edecek mi diye konsantre oldum diye fark ediyorum bilemedim :)

Ben trendyoldan magic formun maviş takımı var fistolu gibi çok abartılı da değil onu aldım. M benden inşallah olur. Benim aldığım fiyata göre uygun fiyatı var. Eski s benden pijamalar oluyor ona güvenerek aldım. Benim çanta hala hazırlanacak. Başımı hastalıktan kurtarsam ütü yapcam ama halim yok hala

Eklentiler

• 1000031724.jpg
    1000031724.jpg
    48,4 KB · Görüntüleme: 31
İnşallah olmaz canım. Sarı tülbent iyi geliyor diyorlar. Arkadaş oğlunun tepesine hep bırakıyordu. Oda yoğun sarılık geçirmişti.
hastanede yatarken yanıma yüksek lisans yaptim diyen biri geldi sarı tülbent savundu yok sarı ışık iyi geliyormuş sariliga olmaz mavi ışık alıyor nasil sarı iyi gelsin sarı aksine sariligi örter anlaşılmaz dedim yok yok diye ısrar etti peki dedim.

Bizde de var o uyuşmazlık oğlumda aşırı sarılık oldu yogun bakımda kaldı,şimdi söylediklerini okuyunca hatırladım ve bir tıkta gözüm korktu 😔 yine olmaz umarım bu defa bildirdiğimiz için daha bilinçli yaklaşırız umarım sağlıkla atlatırız ilk haftaları
Canım benim kan grubum problemli olduğu için maalesef ben yüksek ihtimal yine yaşayacağım bu durumu mecburen. Ama dediğin gibi biliyorum artık süreci napmam lazım vs. Güveniyorum kendime Allah yanıltmasın inş. Halletcez. İlkinde cahil halimizle hallettik bunda da hallederim inş. Annelik çok ayrı bir şey kendini ne kadar yetersiz hissetsen de öyle bir güç geliyor ki çözülüyor her şey. 🙏

Evet kızlar bugün benim de her hafta olduğu gibi kontrolüm vardı her hafta kontrole gidiyorum çünkü gebelik kolestazı olabilir demişti hala sonuclarım düşük ama sadece bazı geceler avuç içleri ve ayak altlarında kasıntım oluyor safra asitleri bi anda yükselme olasılığı olduğu içinde her hafta kontrole gidiyorum geçen hafta 2000 gr olan bebeklerim bu hafta biri 2150 biri 2250 gr olmuşlar böyle 43 er cm. Doktorum safra asitleri 36 haftadan sonra bebeklere etki edildiği görünür dedi ama erken doğum riskim gebelik şekeri bir bebeğimin alt kısımda yerleşik olmasından dolayıda devam ediyor üzerine buda eklenince sen esyaları hazır tut hareketlerde azalma yada sancı su gelmesi gibi bir durumla karsılasırsan hemen acile gel bana zaten haber verirler sende o anki durumuna göre bana yazabilirsin dedi. Eğer 36 hafta bitmesine yakın hala gelmezler ise o zaman planlı doğum yapar haftasına alırız cocukları riske atmayız dedi. Ve her hafta olduğu gibi bu hafta da nst normal çıktı hareket ettiklerinde vs sancın 43 lere çıktı bir iki kez ama o kadar birinin ölçümünü yaparken diğeri hareket ettiği için sürekli cihazları oynatmaları babaları konuşunca sesine sürekli tepki vermeleri işimizi zorlastırsa da nst de normaldi. Ast alt değerlerim kreatin sodyum vs değerlerim normaldi safra asitleri beş güne anca cıktogı için tek onu göstermek kaşdı geriye kasıntı için bir ilaç yazdı bu ilaçta zaten safra asitlerini düşürmeye yardımcı bir ilaç bu sekılde kasıntını kesmesini beklediğimiz bir ilaç dedi ve cildini hep nemli tut dedi başka yerlerin kuruluktan kasınır sen psikolojik olarak el ve ayaklarıda kasırsın dedi 🤦‍♀️ haklı inşallah asagıda ki kızım izin verirse şubatın bir yada ikinci haftası kavuşmuş olacagız hanım efendinin keyfine kaldık yani 😄 bu arada ben yine kilo vermişim 1,5 kg kadar hadi hayırlısı

Benim kız küvezde kalmıştı. O zaman alırken çok küçüktü. Sarılık olsa nasıl anliycaz ne yapacaz diye ışın tedavisi gördü olmaz demişti. O süre içinde burda atlattı demişti.
Sarılık olduğu için ışın tedavisi görmüş senin kız. Benim oğlan da az beslendiği için sarılık oldu ve tedavi gördü.

Ben bir emzirme eğitimine katılmıştım orada göğüs pedindense göğüs kalkanını öneriyorlar dı çünkü göğüs pedinde krem vs sürdüğünde kremi emdiği için pek faydası olmuyor muş ve yapıştığı için hani yara daha çok acırmış onun yerine göğüs kalkanını da söylemişlerdi gümüş kapağı da söylemişlerdi haricinde emzirme için de bilinenin aksine makas şeklinde tutmanın sütü keserek gelmesini sağlarmış o çok aşırı sütü olan insanlar için yapılabilirmiş normalde elinle alttan C şeklinde tutup bütün göğsünü çocuğun ağzına sokmak gerekiyor muş önce damağına deydirmek gerekiyor muş meme ucunu ve emmek istemezse soyup tamamen o şekilde emdirmek gerekiyor muş zaten emzirirken de çok fazla kat kat giydirmemek gerekiyor muş çünkü nasıl biz çok enerji yakıyorsak emzirirken onlar da enerji yakıyor muş ve çok fazla vücutları ısınırsa zaten uykuları geliyor uykusu da gelirse topuklarını hafif vurup Vücudunu soyup o şekilde emdirmek gerekiyor muş
Peki eğitimde gümüş kapağı nasıl kullanacağımızı da söyledi mi ? Krem sürdüğümde biraz açıkta bırakıyorum sonra mecbur kapatıyorum. İki üç sağım sonra da gümüş kapağı kullanıyorum. Doğru mu yapıyorum acaba ?

Back