2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kızlar bana bir akıl verin ne olur. Kızım sarılık nedeniyle doğduğundan beri su içiyor. Bir kaç çay kaşığı veriyordum, son ay daha çok ister oldu, 15 20 cc falan içtiği oluyordu, ama artk daha da fazla istiyor. Ağlıyor ben korkup artk içme deyip çekince. Emmesinde sorun yok emiyor da. Napim ben ya vereyim doya doya su içsin mi. Biberonu kendi tuttup dikiyor Daha 5 aylık. Ne kadar su içsin. Bıngıldağı da hep çöküyor vermeden duramıyorum.

Hersey ihtimal dahilinde. Nasil korunuyodun. Test yapsana madem gunu gecti

canim her iki cocugumda da doktordan aldigim ve uyguladigim bilgi şu, bebegin ac olup olmadigini anlamak icin emzirdikten sonra su veririm, eger yuzunu ekşitip midesi bulanirsa doymustur ama suyu istahla iciyorsa actir daha fazla beslenmesi gerekir, iki cocugumda da şüpheye düşunce bunu uyguladim, su iciyorsa ekstra besledim. biz de sarilikbgecirdik ama dr hic su ver demedi.bence sen de bebegini daha fazla emzir ardindan su ver bakalim icecekmi.bingildaginin cokmesi nasil olur suyla ilgisi nedir hic duymadim, bir de tecrubeli bir doktora her ay duzenli gotur bebegini 1 yasina kadar.

Canm bazı bebekler su istermiş bıngıldağı çökermiş dedi büyükler, emiyor cuk cuk, su içince daha güzel emiyor, bazen emmek istemiyor ne yapsam susmuyor su veriyorum az bişi o zaman rahat emiyor. Bazen suyla oynuyor, eşim çeşmeye alıştırmış ev içinde gezdirirken, musluğa eğilirken düşecek. Arada sütümü sağıp veriyorum kilosu az die doktor emzirmediğin aralarda süt sağ ver çay kaşığı ile dedi. Masada yemeklere saldırıyor ağzından salya su damlıyor. Eşim 4. Ayda götürmedi aile hekimi yeter dedi. 5. Ayda zorla götürtücem, yani bir iki gün sonra. Bu akşam suyu elinden alamadım, 10 cc kadar içti sonra 2 memeden emdi ve uyudu. Sütüm var artk şükür ama şu su olayı deli etti beni yaa. Ek Gıdaya da baya hazır gibi. 180 gün dolsun die beklemesem mi diyorum bazen. Karşısında hiç bişi yiyemez olduk. Ya sezercik gibi bakıyor ya saldırıyor. Verdiğin bilgi için de saol, 6. Aydan sonra büyükler gibi kendi su miktarlarını kendi mi belirliyor bu bebekler öğrenmeliyim.

bingildagin cokmesi ile suyun bir iliskisi mi var? bizimkinin de bingildagi bazen daha belirgin cokuk oluyor. ben su vermiyorum sadece anne sutu aliyor senin kizinki gibi. doktor susarsa seni emsin demisti, o yuzden su vermedim. ama bazen kimyon demeyip verdigimde oyle istahla iciyor ki, acaba susuyor mu diye ben de dusunmuyor degilim

Ya simdi mama veriyorum 125 cc onunla doyuyolar gun icerisinde aktifler zaten 1 2 saat uyuyup uyaniyolar yemede sknti yok zaten ama sanki gecede bi sknti var.surekli uyku hali.zorla yediriyorum. Bi sorun yotur dimi

Acaba bu mama icen bebekler icinde gecerli mi ki bizimkilerde suyu cok seviyolar hani cok vermiyorum ama verdigimde baya baya iciyolar

Ben hep su verdim ma aaldıgı için. Yogun bakımdan cıkarırken doktorumuz "bebeğine mutlaka su ver. Biz burda damardan ilaç verdigimiz için su aldı bir kere vücudu" dedi. İlk haftadan beri su veriyorum ben. Öeyve pürelerini sebzelerden sonraya bırakıcam ben. Doktor da öyle tavsiye etti. Meyveler tatlı oldugu için önce meyve yerse sonra sebzeleri reddedrbiliyormuş.

Benim kendi fikrim bebeğine istediği kadar su vermen. Zaten artık 5 aylık olmuş. Ve tabi mutlaka çocuk doktoruna götür bıngıldak için. Su konusunu da sor. Benim bildigim kadarıyla bebeğe bir kere su verildiyse devamında da ne kadar isterse o kadar içmeli. Ama tabi doktorunun ne diyecegi önemli. Her bebek kendine has sonuçta.

Mrb canm bebegin kac saat arayla kac cc mama iciyo acaba ozellikle gece

Mrb canm bebegin kac saat arayla kac cc mama iciyo acaba ozellikle gece

Kızım gün içinde yaklaşık 4 saat arayla 180-200 cc , gece de 1 defa 200 cc mama yiyor. Yani günden toplam 5 öğün yiyor. Bizim doktorumuz bunu çok buldu. Mamaya çok düşmüş, ek gıdaya yavaş yavaş başlayalım dedi. Başladım bakalım ufak ufak

Hmm anladim canm.benim üçüzlerim gun icerisinde 125 150 3 4 saat arayla yiyolar.aksam 7 den sonra uyku saatleri 12 kadar uyurlar.ama bizimkiler 1 den sonra yedirdigimde sabaha kadar kalkmiyolar surekli uyku hali.hani 1 diyorum ama bizimki 1 de baslayip 3 u buluyo 3unude yedirmesi.ama bi yerde yanlis yapiorum gibi geliyo.doktor gece 1 kere besle ddi ama cok az degilmi gece bile zorla kaldirip yediriyorum anlayamadim valla.ek gida olarak meyve puresi yogurt falan yediriyorum ama bilemedim

mama alan bebekler zaten ölçulu yiyorlar yani ne kadar yedigi goruluyor, su verilip verilmeyecegini bilmiyorum canim, gece beslenmesi konusunda 10 gibi yatiyor bebegim, 1 de emziriyorum sabah 7 ye kadar uyuyor. 40 i ciktiktan sonra gece uyandirmadim. gun icinde daha cok beslemeye calisiyorum, cunku gunduz gezmeye gidip az emzirdiysem gece daha cok uyaniyor.seninkiler mamayi almalari gerektigi kadar aliyorlarsa birak uyusunlar, uyku da cok onemli.

Benim kızda doğduğundan beri mama alıyor.ve dr umuz mama verdiğimiz için suda vermemizi söyledi.zaten başlarda bir iki yudum ya içiyordu ya içmiyordu.ama biz bu ay yani 4.ayda ek gıdaya başladık.kilo alımı mamaya rağmen düşüktü.boy da uzamayınca ek gida ya başlattı dr umuz.sebze püresi meyve püresi yoğurt yiyor.ek gıdaya başladığımızdan beri şu ihtiyacı çok arttı bizim.artik ayrı bir şu biberonumuz var.ama 5 aylık oldular zaten ek gıdaya başlamamış olsanda ihtiyaç görüyorsan istediği kadar ver bence.varipta bi biberon icmiycek ya.30 cc içse ne olur.su bu.evet doktorunaysa sor ama bence önce iç güdülerine güven.onun ihtiyacını sen en iyi anlarsın.ayrica bıngıldak çökmesi vücudun su ihtiyacından kaynaklanır.demekki şu ihtiyacı artmış.memeyle karşılayamıyor.

Bana da eş dost konu komşu yaşlı genç çocuk sahibi herkes bıngıldağı hızlı atarsa çökerse su ver dedi durdu. Babama kalsa 1 su bardağı suyu verecek kızıma. Kızım yemeğin yeri ayrı suyun yeri ayrı diyor. Ne bileyim çok su içmesinden korkuyorum. Su zehirlenmesi olur mu, ishal olur mu falan die. Şükür bişi olmadı.
Teşekkürler canm, iç güdülerim bu çocuk baya susuyor diyor
Canm ben de çocuk sahibi olunca böyle bi şeyi öğrendim, netten de araştırdım, bu forumda yazanlar da olmuş başka sayfalar da. Süt şekerli tatlı bişi, emdikten sonra da mutlaka bir kaç çay kaşığı içiyor ve çok mutlu oluyor çok rahat uyuyor ozaman

Kizlsr bebegimin kakasinda bu sekilde kan gordum. Dr. süt urunleri tuketme dedi bana. Boyle bir durum yasayan var mi ne diyosunuz. Cok korktum sabah sabah.

Eklentiler

• 20180925_112809.png
    403,6 KB · Görüntüleme: 76
Kizlsr bebegimin kakasinda bu sekilde kan gordum. Dr. süt urunleri tuketme dedi bana. Boyle bir durum yasayan var mi ne diyosunuz. Cok korktum sabah sabah.
ben de yasadim canim aynisini. benimki daha erken donemde olmustu. emziriyorsan senin yedigin sut urunu bebegine de geciyor ve bebeginde sut alerjsi varsa kakasinda kan olabiliyor. ben sabahlari cok az peynir disinda hic bir sut urununu tuketmiyorum. sen simdilik peynir de yeme. biraz zaman gecince ufak bi dilim yersin sikinti olmazsa devam edersin. ama sakin sut, sutlac, yogurt, krema, pasta, muhallebi falan yeme. 6.ayda gecebilir sut alerjisi, kimi bebeklerde 1 yasina kadar devam da edebiliyormus ama. cok gecmis olsun canim.

Peki boyle 4.5 aylikken biranda cikmasi normal mi

Bir defa bizde de öyle oldu.Domatesi çok mu tükettin dedi.Hiç yememiştim ama diğer bezlerini takip et yine olursa kakalı beziyle gel demişti tahlil için.Bir daha da gelmedi.Bazen ıkınmaylada olabiliyormuş

Kizlar bebis sanirim.ishal.oluyor zaten son zamanlarda kaka sayisi artmisti yani normalde her gun yapmazken gunde 2-3 kez yapmaya baslamisti ama gecen hafta saglik ocaginda doktor ve ebe gunde 5-6ya cikarsa ishal demektir dedi
Geceden beri 4.kez kaka yapti ve gece cok kivranmisti biz gaz demistik belki de karim agrisindan oldu ..
Ben de hapsiriyorum ve bogazlarim.aciyor belki de ben mi hasta ettim bebisi diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…