2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Ben de seni okuyunca çok üzüldüm kendime bütün erkekler benimki gibi az öküzdür die kendimi avutuyordum

Gece 4 e doğru burun temizliği yaptım kızıma, ama ne çığlık attı, benimki horluyordu horultusu kesildi ama kalkıp salona bakayım ne oluyor demedi. Sabah soruyorum nie gelmedin ağlamaları duydun eminim dedim. Uykum vardı dedi uyku neydi yaa

Al benden de o kdr. Benim kocamın eline kimse su dökemez. Sabah alti buçuğa geliyodu oyun oynadı o saate kdr. Gece oğlum uyandi hasta halimle aglicaktim yanındayız kalkıp ta ver bana demedi. Oyunu bırak demiyorum ayağına alcak uyutucak ztn hemen uyurdu. Sabah ezanında uyandi oğlum 12 .kdr bir buçuk saat uyudu. Ağlıyor kucağıma almaya halim yoktu. Ben de ağladım hüngür hüngür oğlumda çığlık çığlığa ağladı hiç duymamazlıktan geldi uyumaya devam etti. Duyduğuna eminim. Bilerek kalkmadı. İki gibiydi uyandı guzellik uykusundan

Beşiğinde nasıl uyutuyosun ?
Önce uyku rutini uyguluyorum, müzik, alt değiştirme, pijama giydirme, masaj, emzirme
Sonra yatağına yatırıp yanına uzanıyorum (bende next2me var)
Ağzına emzik sokuyorum, bakışıyoruz bi süre, arkada da ya pış pış sesi ya da pembe gürültü
Saçını okşuyorum gülümsüyorum, meme düştükçe geri veriyorum
Bi süre böyle güzel geçiyo sonra başlıyo ağlamaya
Her ağladığında kucağıma alıp sakinleştirip yine yatırıyorum, aynı şeyleri yapıyorum
Çok uzun sürüyo maalesef
Bazen de memede uyuyo yatırınca uyanmıyo o zaman ellemiyorum.. okuduğum kitap yatağına yatırınca hafif uyandır diyo ama ona gücüm yok

Ben de çok denedim bu şekilde ama olmuyor çıldıracak hale geliyorum o uyumuyor. Çok uykusu geliyor ama uyumayı basaramiyor. Kaç dk sürüyor mesela? Yarım saatten sonra aglamasina dayanamıyorum artık.

Emzirme sanatı korkunç bir grup! Kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bir kaç kadın toplanmış, plastikleri at mama verme demekten başka bir şey söylemiyor. Sut sağma ,süt artıracak bir şey yiyip içme diyorlar.onlara göre iki ay biberon verdigimiz bebeği çöpe atıp biberon verilmemişini alsak iyi olur. Hatta ileri gidip bir aylık bebeklere su içirme bardaklarından mama vermeyi tavsiye ediyorlar. Yazının altına bir çok zavallı anne yorum yazmış. Yapamadım bebeğimin boğazına kaçti nasıl yapacağım tarif eder misiniz diye. Tarif yok.

Bağlı olduklarını söyledikleri süt ligi grubunun san Francisco daki sayfasına girdim. Benim sütun yetmiyor yüzde 50 ye yakın mama veriyorum sagarak bu kadar aartirabildim, Sutumun tamamen bitmesin diye ne yapmalıyım dedim. Aynen devam, harika bir iş yapıyorsun. Bebek emzirmek zordur yuzde 50 bile harika dediler. Bir çok anne ben de öyle yapıyorum yazdı adminler telefonlarını verdi.
Emzirme sanatıni takip ederken çok ciddi bunalıma girmistim. Çok anlayissizlar. Bana biberon veren, biberonun nasıl kullanılması gerektiğini anlatan, makine ile süt sagiminin püf noktalarıni anlatan anneler yardımcı oldu. Bugün hala emzirmeye devam etmemi ve akıl sağlığımi korumami onlara borçluyum.

Sütlerini sadece sagarak biberonla veren, sütü yetmediği için emzirirken ya da sağlarken mama veren anneler de var.sadece mama verenlerde var. bunlarin grupları var " karnı tok iyidir" (Fed is best) Diye.

Ek bilgi:
Emzirme sanatı grubunun savunduğu "anne sütü iyidir başka bir şey vermeyin" (breast is best) akimi Amerika da köyü Katolikbir rahip tarafından başlatılmış. Ayni rahip annelerin çalışmasına karşı, çünkü kadının yeri evde oturup çocuğuna bakmak, kocasına bakmak ona göre.

Ben de çok denedim bu şekilde ama olmuyor çıldıracak hale geliyorum o uyumuyor. Çok uykusu geliyor ama uyumayı basaramiyor. Kaç dk sürüyor mesela? Yarım saatten sonra aglamasina dayanamıyorum artık.
Her zaman okuduğumuz doğru bilgiler gerçek hayatta uygulanmıyor. İkinci çocuğumu büyütüyorum. İkisinde de uyku sorunu yaşamadım. Ama ikisinde de beslenme sorunumuz var. Abide geçti büyüyünce ama bebekte devam ediyor. Uyku için de bazen kucağımda bazen sallıyorum. Bazen de kendi kendine emerken uyuyor. Ama uykusu geldiğini anlıyorum. Zorlamıyorum. Emzik çok yardımcı ama bu şekilde ağlayarak uyuması onun uykusunu geciktirir bence. Sürekli aynı şekilde uyutmuyorum. Mesela hep sallasam ona alışır. Ya da hep kucakta olsa ona alışır. Ama belli aralıklarla uyutuyorum. Günde 5 kez falan uyuyor. En az bir saat. Uyusun da nasıl uyursa. Büyüklerimiz uyku uykunun mayasıdır der. O nedenle uyusun da nasıl uyursa uyusun

ne guzel ifade etmissiniz, hayatta tek basarilari emzirmek galiba ki diger kadinlari ezmeye calisiyorlar, ben de lll turkiye emzirme sayfasindaki makalelerden cok faydalandim tavsiye ederim.

Tabii öyle ama beni zorlayan şey şu; oğlum sallanarak uyuyor öyle alıştı hatta kendi odasında kendi beşiğinde sallanarak uyuyor ne güzel fakat sallanarak uyurken de ağlıyor ve bazen 40 dk bile sürüyor. Kesinlikle uykusu var kesinlikle çok yorgun değil ama ben onu uyutmayi başaramiyorum. Yalvarıyor resmen uyut diye. O yüzden ona bunu öğretmem lazim

Upuzun güzel bir yazı yazmıştım o gruba ama sonra bulaşmayım dedim.Benide bunalıma sokmuştu sonra sildim kurtuldum.Ama içimde kaldı söylemeyemediklerim acaba girip yazsam mı :)

Az bir şey sütüm vardı. Grup sayesinde stresten oda gitti. Ezberledikleri bir kac resim yazi o kadar .hemen Çıktım zaten keşke dediğiniz sayfa dan daha evvel haberim olsaydı. Sma Mama ile besleniyor . 14 Mayıs doğumlu 5500 Gr . Tahlilleri herşeyi yapıldı. Çok şükür sağlıklı bir bebek.
Bu bana yetiyor. Halt etmiş emzirme sanatı grubu. Onlarin dediklerini uygulucam diye kocamla birbirimize girdik bide ustelik. bak unutmusum geçmiş zaman

Emzirme konusu acilmisda emzirmeyi herkes ister ama olmayinca yapcak bisey yok mama vercez elbet ilk cocugumda gogus ucum olmadi icin emziremedim sagip verdim ve mama takviyesiyle buyudu..simdi kizim emiyor cok sukur tutabildi gogsumu ama cok dua etmistim emsin diye ilkinde cok strese girdim uzuldum emziremedim diye ama her cocuk bir olmuyormus 2. Cocuk olunca anladim kimsede uzulmesin ole bole buyuyorlar saglikli olsunlar yeter

Korkunç bir gece gecirdik oglumla. Saat üç buçukta ogure ogure bardaktan boşalır gibi kustu. Dört defa aynısı tekrarlandı. Üzerini değiştirdim koltuklar yatak falan batti. Tabi bunlar önemsiz şeyler. O ancak iki saat uyku ile bende bir saat uyku ya uyudum ya uyumadım. Yavrum midesini usutmus.bnm gribim daha da ilerliyor. Sağlık ocağına götürdüm ona birşey yazmadı bana sprey ve Parol verdi. Nane limon ve ıhlamur verebilirsin ona dedi. Verilir mi ki.

Canım çok geçmiş olsun.Bir ay kadar önce bende grip oldum oğlumunda boğazı şişmişti.Bana parol vermişti oğluma bişey vermedi.Bol bol emzir onu iyileştirecek ilaç sende demişti.Ben iki gece yatarken ayağımın altına vikis sürdüm kurtuldum.Oğlumunda gece yatarken sırtına havlu ısıtıp koydum kurtulduk hızlıca.

kizlar benim kizima biseyler oldu. 3 gundur durduramiyorum. surekli kucakta olacak, cogu zaman o da yetmiyor oyle bi agliyor ki. gozleri kapali avaz avaz bagirarak agliyor. ne oldu hic bilmiyorum. bir sıkıntısı yom ama agliyor. annem seni parmaginda oynatiyor, oyuncu olur cocuklar kucakta gezdir diye yapiyor diyor ama bazen kucagimda da aglamayi kesmiyor. uykusu da duzensiz, 4 ayi sagsalim bitirdik bu aglama krizleri yeni cikti. var mi bir cozum onerisi olan. ne temizlik ne yemek yapmaya firsat bulamiyorum.

ben nane limon vermistim, midesini usuttugunde. 3-4 cay kasigi verdim. gorunen bi zarari olmadi, iyi geldi gibi hatta. karnini sicak tut minigin. cok cok gecmis olsun.

Çok geçmiş olsun canm, ıhlamur verilebiliyormuş die söylemişlerdi bana ama ben vermedim hiç. Bence maske tak ve bolca emzir. Sütün ilacı olur onun.
Cnm benim kız da öyle yaptı bir kaç gün, büyüme atağı mıydı, diş miydi çözene kadar kendi normale döndü. Her yerine baktım canını bişi mi yakıyor die. Sırtına masajlar yaptım beline falan

Sağol canım ya. Nefes alamicak durumdayım ama oğlum için dayaniyorum vücudum ağrıyor. Acile götutrdum de geldim. İdrar vercektik yapmadi çok ağladı eve geldim mecbur. Evde yaptirip götürcem tekrar.

Eczaneye giderim mutlaka idrarı verirken. Alayım maske de. Sagol cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…