• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    349
Kalp atışını henüz duyan yokmu arkadaşlar birde ek olarak hangi ilaçları kullanıyorsunuz. Ben troid ve ecopirin haric omega3 ve vinalac multivitamin kullanıyorum.
Cnm bende tiroit icin ilac kullaniyorum senin onceden varmiudi hamileliktemi cikti ben iki yildir kullaniyodum ama hamilelijte dr arttirdi

canım bu testleri sadece gebeliği sonlandırmak amaçlı düşünmeyin.eğer bir olumsuzluk varsa dogum esnasında doktorun ve ekibin bu duruma hazırlıklı olması herkesin avantajına olur.testlerinizi yaptırın,önüne geçebileceğiniz sıkıntıların habersizce sizi daha çok üzecek seylere dönşmesine izin vermeyin.. :anneadayı:
Aynen böyle söyledi Can'ım doktorum da. Doğumda hazırlıklı olmak adına durumu bilmek adına yaptırın ama yine siz bilirsiniz dedi. Zaten sadece ikili test ve ayrıntılı ultrason yaptırmanız yeterli dedi.

Şimdi muayeneden çıktım kese var fakat bebek göremedik erken olduğu için olabilir dedi doktor haftaya cuma tekrar çağırdı hakkimda hayırlısı artık inşallah boş gebelik değildir bide Protestan yazdı çarşamba günü lekelenme olmuştu tedbir amaçlı dedi
Can'ım benim tüp bebek. Günü tam belli yani. 6+4 tü. Senin doğal gebelikse geç döllenme vs olmuş olabilir. Ayrıca devlete gittin sanırım cihazlar da eski olabiliyor. Gerekirse birkaç gün sonra iyi bir özel hastAneye git. Strese girme.

kizlar maydanoz yiyomusunuz yada yemeklere katiyomusunuz?
Ben yememeye dikkat ediyorum. Normalde çok severim. Çok yerim. Ama bebişi geç bulunca hassas oluyor insan. Ama bişeylerin içinde varsa özellikle ayırmıyorum. Benim annem bana hamileyken 9 ayı maydanoz ekmek yiyerek geçirmiş. Bulantıdan hiçbir şey yiyemiyormuş. Belli olmuyor yani.
Kalp atışını henüz duyan yokmu arkadaşlar birde ek olarak hangi ilaçları kullanıyorsunuz. Ben troid ve ecopirin haric omega3 ve vinalac multivitamin kullanıyorum.
Kalp atışını duyan çok fazla kişi var Can'ım.
Ben sadece folik asit, coraspin ve b vitamini kullanıyorum. Bir de hergün bir tane progestan iğnem var.

Sigortam karsilamiyor ama yaptirmayi dusunuyoruz. Simdiden bilip gerekirse aileleri be kendimizi hazirlamak icin. Bebek geldiginde bunun saskinligi ve uzuntusu ile ugrasmak istemiyorsaniz onceden bilmekte fayda var.
Can'ım ben yaptırırsam yaptırma amacım o olmayacak zaten. Bilmem hiçbirseyi değiştirmeyecek. Zaten kesin bir bilgi olmuyor ki. Sadece yüzde veriyorlar. Tanıdığım kaç kişiye risk çok yüksek denildi. Çok şükür sapasağlam oldu bebekler. Aksine risk düşük denende de down sendromlu olan var.
Sadece bir yüzdelik için hamileliği zor süreç haline getirmeye gerek Yok bence. Zaten ben sadece ikiliyi yaptırıcam. Orda yüksek çıksa bile diğerlerini yaptırmayı düşünmüyorum.

Cnm bende tiroit icin ilac kullaniyorum senin onceden varmiudi hamileliktemi cikti ben iki yildir kullaniyodum ama hamilelijte dr arttirdi
Canım benim normalde 3. Küsüratını hatırlamıyorum. Ben hamile kalamiyordum bu yuzden bırakmışlardı ozaman biraz yüksek dediler gebelik öncesi 25 mg kullanıyordum. Gebelikte daha çok arttığı için 50 mg çıkardık. Dikkat edilmesi gerekilen bir durum

Öylede olabilir tabi ama HCG değerine göre gormem lazım gibiydi biraz beklicem olmazsa özele giderim
Devlet hastanesinde mi baktırdın??? Ozaman görememen çok normal çünkü cihazlar maalesef 1980lerden kalma çözünürlük çok berbat.benim başıma geldi keseyi göremedik devlet hastanesinde,bende senin gibi ama betaya göre görmemiz lazımdı diye içim içimi yedi sonra akşamına daha özele gittim bayaaa bildiğin göZüküyordu kese öyle minik falanda değildi ama işte cihaz kalitesi çok önemli :(

Kontrol olmadan hic bisy denemez aslinda.Yerlesme ya da ilerleme lekelenmeleri olabilir ve daha cesitleri var kanama sebeplerinin ama risk varsa ilac verir en azindan.Sen yine de dinlenebilmeye calis dikkat edebildigin kadar.
dinleniyorum aslinda yemek harici biseyde yapmiyorum bi kucuk oglum var onunla ilgileniyorum gerisi allahin takdiri artik sali gunu doktora gitcem

Devlet hastanesinde mi baktırdın??? Ozaman görememen çok normal çünkü cihazlar maalesef 1980lerden kalma çözünürlük çok berbat.benim başıma geldi keseyi göremedik devlet hastanesinde,bende senin gibi ama betaya göre görmemiz lazımdı diye içim içimi yedi sonra akşamına daha özele gittim bayaaa bildiğin göZüküyordu kese öyle minik falanda değildi ama işte cihaz kalitesi çok önemli :KK43:
Canım kese zaten gorunuyo ve büyük dedi karından baktı göremeyince alttan baktı illaki görürdü gibi geliyor evet devlete gittim aletler eski ama kalbi görünmese de embriyo görülür du gibime geliyor kafamda deli sorular sanırım.ozele gidicem

Bende kese ve kalp atisini duyanlardanim ama ozel hastaneye gittim ayrica sata gore bir hafta geri dedi dr folio kullaniyorum troit te olunca iyotlu oldugu icin bunu kullaniyorum ayrica listeye baktimda rekor bende 4 cocukla.. bu arada ben erken evlenenlerdenim cocuklarim buyuk ve ben onlara henuz soylemwdim haberleri bile yok 19 yasinda oglum 17 yasinda kizim 10 yasinda bi kizim daha var .. nasil soylesem bilemiyorum sizce ne yapmaliyim

kizlar maydanoz yiyomusunuz yada yemeklere katiyomusunuz?

maydonoz sakin yeme kendi yedin yeme katma dusugumde aklim kesmedi resmen ragmi temizler diye biliyorum hic sevmedim hic yemedigim cigkofteyi bol bol maydonozla yedim bilmiyorum onun etkisi ne kadar oldu bundada canim ceksede yemiyorum

Merhaba kızlar bende mayıs anne adayıyım:) son bir iki sayfaya baktım da şunu diyeyim sakınan göze çöp batar maydonoz aşırı olmadığı sürece sorun olmaz ben herşeyi yiyorum rahat olun bebişte rahat olsun

Bende kese ve kalp atisini duyanlardanim ama ozel hastaneye gittim ayrica sata gore bir hafta geri dedi dr folio kullaniyorum troit te olunca iyotlu oldugu icin bunu kullaniyorum ayrica listeye baktimda rekor bende 4 cocukla.. bu arada ben erken evlenenlerdenim cocuklarim buyuk ve ben onlara henuz soylemwdim haberleri bile yok 19 yasinda oglum 17 yasinda kizim 10 yasinda bi kizim daha var .. nasil soylesem bilemiyorum sizce ne yapmaliyim

Ayy cok guzel hepsine tek tek soyle birlikte olurlarsa tepki verebilirler masallah size :KK49:

maydonoz sakin yeme kendi yedin yeme katma dusugumde aklim kesmedi resmen ragmi temizler diye biliyorum hic sevmedim hic yemedigim cigkofteyi bol bol maydonozla yedim bilmiyorum onun etkisi ne kadar oldu bundada canim ceksede yemiyorum
İlk defa duyuyorum maydonozun hamilelikte yenmediğini. Ben çok severim, hep yerim. Ayrıca çok da yararlıdır. Nedir sıkıntısı?

Merhaba kızlar burda aynı zaman dilimide ve tecrübeli anneler var. Sizlere bişey sormak istiyorum. Sat 3 Ağustos 14 agustosta aşılama oldu. Sonrasında hiç birlikte olmadık ve tuttu 5+4 de keseyi gördük Dün 7.haftadan gün aldim sadece kese vardı bebek yoktu Boş gebelik olabilir dedi pazartesi tekrar gel dedi dünya başıma yikildi ama ben çarşamba gidicem o zaman 7+4 olcak Siz ne zaman gördünüz fasulyeyi ben çok mu acele ettim Tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim Tesekkurler

Back