2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Kizlar 2ayi gectik emzirme sikliginiz ne bu gece 10bucukta emzirip yattim saat kurardim hep yada kendi uyanir dı bu gece uyanmamidiz saat 5.30da emdi sabahlarida bazen sık sık 3 beş dk.anca bazen 2saate bi 5dk anca yetiyomudur ve uykumuz gunduz cok az toplasan 2saat anca ve bu aralar 2gune bi tuvaletini yapiyo ve yeşil

Kızımda ala hastalığı çıktı kızlar daha önce hiç bilmiyodum bu hastalığı ve kan testinde ferritin 180 çıktı çok fazlaymış devlet hastanesine yönlerindirdi bi açıklama yapmadı efehatun senin bilgin varsa paylaşabilirmisin neden yüksek çıkar ne demek yüksek olursa çıldıracam alt üst oldum

Merhaba kizlar. Ne zamandir girmedim insallah iyisinizdir. Bebegim cok sükür geceleri uyumaya basladi. Önceden gündüz uyuyodu gece uyanikti. Simdi gece 12-1 gibi uyuyo sabah 4 de bi uyanip emiyor sonra geri yatiyor. Bazen 7 bazen 8e kadar. Tabi her zamanda öyle olmuyor. 2-3 gündür gündüzleri uyumuyo ve 5 dk dursa oynasa ondan sonra hemen agliyo uykusu var ama direniyo uyumamak icin sürekli meme istiyor. Eme eme süt birakmiyor aksam üstüde sütüm olmuyor biraz mama veriyorum zor bela. Gazi var heralde kendini cok skiyor kipkirmizi oluyor. Persembe günüde asi olduk birazda onun huysuzlugu var heralde. Ve ben köydeyim kv demde bizim evimiz cok sicak. Burda iyice skldim evimi özledim :) ama evim cehennem gibi onu biliyorum isi

tama
Çok normal canım çünkü bebekler oral dönemdeler yani dünyadaki her şeyi ağızları vasıtasıyla öğrenmeye çalışıyorlar. O yuzden her yeni nesneyi ağızlarına götürecekler :)

tamam biliyorum ama daha erken değil mi bunun için iki aylık çocuk yapabilir mi yaniii

nasil kullaniliyor toz maya biraz tarif edebilirmisin benimde sutum bi gunu bi gununu tutmuyor bi az bi cok :)
ay onu bana bir arkadaşım da önermişti yarım su bardağında suyumu bekletiyordum toz mayayı ağzıma dikip suyla yutuyordum yine de mide bulandırıcı ve çook kilo aldırıcı midesi hasta olanlar yapmasın mayalı börek poğaça midenize rahatsızlık veriyorsa yani

efehatun bizim bebisin kakasnda mukuslu kan var alerjik bi durum muhtemelen ama ben nasıl anlayacağım neye alerjsi olduğunu bunun için test yapılıyor mu yoksa deneme yanılma mi olacak
canim benim bebegimin bi gün altini acarken kan gördüm doktora götürdüm test fln yapildi. Süt ve süt ürün diyeti yapmami söyledi eger 15 gün sonra düzelmezse mamaya gececez dedi. Ben 15 gün hic bisey yemedim. Sonra bozdum diyeti. Cocugumun kakasi hala hafif mukuslu ama kan yok. Zten bi oydu dahada görmemistim. Üstelik doktor tam teshisde koymamisti. Simdilik devam ediyorum böyle diyetsiz. Benim düsüncem bebegim kendini asiri skiyor gaz cikarmaya calistiginda öyle sknca poposu tahris oldu ve kan geldi diye düsünüyorum cünkü poposu iyice disariya vermisti böyle Sismisti yani. En iyisi sen bi cocuk alerji doktoruna git ben gitmemistim önce denedim diyet yaptim.

Ve kizlar bebegimin poposu hafif pisik olmus. Önerileriniz ney. O kadar önleyici krem kullandim ve pisik oldugundan beri bol bol pudraliyorum.

Bi kac sayfa okudum meger uyku sorunu birtek bizde yokmus buna sevindim bebegim anormal olduguna az daha inancaktim insan cok yoruluyor bazende sinirlerim bozuluyor bunaliyorum ama bir gülücügü herseyi unutturuyor :) mucize birsey ya

2 saat emzirme yasagini doktor mu soyledi canim. Hatirlayamadim bu kadar uzun sure oldugunu.

Kızlar ben bu emzirme konusunda kafayı yicem artık . Bebeğim 15 dk bi gogsu 15 dk diğer gogsu emiyor ama yinede kendi bırakmıyor . Ben çekiyorum artık . Aradan 1 saat geçiyor yine emmek istiyor . Sütüm dolmuyor . Ne yapmalıyım bir akıl verin bana

Benim bebegımde bazen 5 dk bazen 15 dkk emiyor.15 dk emdiğinde 1 saat sonra yıne emmek istiyor .67 günlük olduk kaç saatte bır kaç dkk emzirmemiz gerek acaba

tesekkürler bilgilendirmelerin için.

nasil kullaniliyor toz maya biraz tarif edebilirmisin benimde sutum bi gunu bi gununu tutmuyor bi az bi cok :)

ne yapılıo bu toz mama peki? bilgilendirirsen sevinirim

Toz mayayı pekmeze yada bala karıştırıp bir kase ölçüsü yok göz kararınca gel git ye yapacaksınız sadede yiyebilirsiniz tercih sizin höğüslerinizin dolduğunu farkedersiniz
Evet müde rahatsızlığı olanlar dikkat etsin

ben aldigim pisik kremlerinin hic birini kullanmiyorum desem yeridir sadece zeytin yag suruyorum hemen geciriyor pisig

tamam biliyorum ama daha erken değil mi bunun için iki aylık çocuk yapabilir mi yaniii
Yapabiliyor demek ki ne güzel iste :)

Benim bebegımde bazen 5 dk bazen 15 dkk emiyor.15 dk emdiğinde 1 saat sonra yıne emmek istiyor .67 günlük olduk kaç saatte bır kaç dkk emzirmemiz gerek acaba
Bizim doktor ilk 3 ay ne zaman meme isterse ver dedi. Ben de veriyorum. Gündüzleri saatimiz yok gibi bir şey. Saatlerce memede durduğu oluyor. Uyuyor uyanıyor yine emmek istiyor.

Arkadaslar asla cocuklariniza emzik vermeyin. Masum gibi gozuken cok sinsi bir dusman. Birincisi cocugunuzun tok hissetmesine sebep olup daha az emmesine ve kilo kaybina sebep olur, meme reddine sebep olur, agiz yapisi bozukluklarina sebep olur. Lutfen emzige alistiranlar hemen gec olmadan biraktirip cope atsinlar.

Kesinlikle ve kesinlikle hemen emzigi cope atin. Cok zararli. Emziriyor musunuz bilmiyorum ama emmeyi reddedebilir. Emzik tok hissettirdigi icin daha az beslenir bu da kilo kaybina sebep olur. Cocugum emmiyor diye sikayet edip yardim isteyen annelere ilk sorulan soru "emzik kullaniyor mu?" Ve takip ediyorum hepsinin cumlesi su "sadece uyuturken aliyordu, uyudugunda agzindan atiyordu" ama durum ciddi yerlere gidiyor. Yol yakinken vazgecirin size tavsiyem. Emzikte gecirdigi vakti annesinin memesinde gecirmesi gerekiyor cocugun. Ben de kurayim su cumleyi. "Ilerde o lastik parcasini size tercih etmesini istemezsiniz degil mi? O zaman emziği çöpe atın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…