Merhaba anneler, yoğunluktan bayadır giremiyordum, herkes iyidir inşallah, son 5-6 sayfayı okuyabildim , aklımda kalanlarla birkaç şey söylemek istiyorum,
Öncelikle aşılar çok önemli, sağlık ocaklarında yapılan aşılara da güvenebilirsiniz , çok sıkı denetleniliyorlar, rutin aşıları mutlaka yaptırın
Aşıları yaptırmaya gideceğiniz gün farklı bir durum olursa örneğin bebek hastadır ya da ilaç kullanıyordur vb mutlaka aşının yapılabilme durumu ile ilgili çocuk doktorunuzdan ya da aile hekiminizin kendisinden bilgi alın, bazı durumlarda yapılması birkaç gün ertelenebilir
Yüz felci geçiren arkadaşımıza geçmiş olsun, orada dikkatimi çeken kortizon kullanıp emzirdiği için muhtemelen az miktarda olsa kortizon bebeğe geçiyordur, zayıflatılmış canlı aşılarda kortizon kullanımı varsa biraz beklenebilir, değerlendirmeyi çocuk doktoru ve ya aile hekiminiz yapmalıdır , çünkü kortizon bağışıklık sistemini bir miktar baskılar
Rota virüs aşısı tercihe bağlıdır , ancak karar verirken rota sebepli ishalin çok şiddetli olduğunu ve şiddetli kusma da eşlik ettiğini göz önüne alınarak karar verin. Aşılı çocuk rotayı daha hafif atlatırken aşısız çocuk rotaya yakalanırsa genelde hastanede tedavi edilir
Rota aşısı çocuğun ağzına damlatıldıktan sonra kussa bile aşılanma olmuştur , çünkü rota çok bulaşıcı virüstür ağzının içine damla girdikten sonra bulaşmıştır
2. Ay aşılarından bcg ve karma aşı Ateş yapabilir, ancak son dönemde aşılama zamanı gereksiz Ateş düşürücü kullanımının immün yanıtı azalttığı yönünde çalışmalar vardır , tavsiye edilen şey bebeğin 3 gün ateşinin takip edilmesi ve 38-38,5 dereceden sonra Ateş düşürücü verilmesidir. Bazı bebekte hiç Ateş çıkmayadabilir.
Sling araştırmadım fikrim Yok ama kanguru modellerini baya araştırdım , tercihte en önemli 2 konu, bebeğin kalça eklemi-omurga sağlığı ve taşıyan kişinin omurga sağlığı açısından ergonomik olmalıdır yoksa bebeğin eklemine zarar verilebilir , kendim boba 4g sipariş ettim birkaç güne gelir, yorumumu kullandıktan sonra yazarım istenilirse
Anne sütünü artıran en önemli etken sık emzirmektir, emdikçe süt artar
Emzik meme reddine yol açabileceği ve hijyen koruması zor olduğu için önerilmez
Emziren annenin ilk 6 ay sıkı diyet yapması önerilmez , normal beslenme düzeni ve egzersiz yapması önerilir
Şimdilik bu kadar, fırsat buldukça girmeye çalışırım, kalın sağlıcakla