- 20 Nisan 2013
- 908
- 840
- 303
- Konu Sahibi endless love
-
- #56.101
ayni bnm oglumu anlattin emme reflekksi cok guclu emzikde emiyor yykudada sanki agzinda meme var gidi hareket ettiriyor bencede bebege gore degisir emzik mevzusu benim oglumda ac oldugunda hayatta kabul etmiyor tukuruyor emzigi bas bas bagiriyor zevk icin emiyoruz biz emzigi hem doktorlar reflusu olan bebek icin emzigin faydali oldugunu soyluyorEmzik arada kalmış bi konu bence tavsiye etmeyen de var edende. Anne kendi bebeğinin durumuna göre hareket etmeli. Ben veriyorum tok hissettirme yada emmeyi reddetme gibi bir durum söz konusu değil kg alımımızda çok iyi ama her bebek farklı en doğru kararı anneler kendi bebeklerinin durumuna göre verebilirler. Bazı bebeklerin emme reflexi fazla galiba benim oğlumda onlardan. Uyurken emzik olmasa bile ağzında emzik var gibi emme hareketi yapıyor ve karnı açsa asla ve asla boş emziği emmez basar yaygarayıHer bebek kendine münhasır
Yaptirdiginiz rota asisi kac kez olacak bebeginiz kacinci gunde suan bize saglik ocaginda rotalix icin 3 ve 5 ay dediler o nedenle sordumBugün 2. Ay aşılarımızı olduk rota aşı ile birlikte.3 gün banyo yasak bu sıcaklarda kötü oldu bu,ben her kaka yaptığında yıkıyorum komple oğlumda alıştı seviyor suyu bakalım 3 gün ne yapacağız
bizede 3 ve 5 ay dedilerYaptirdiginiz rota asisi kac kez olacak bebeginiz kacinci gunde suan bize saglik ocaginda rotalix icin 3 ve 5 ay dediler o nedenle sordum
benim kiziminda kilo alimi iyi gerci ben daha yeni vermeye basladim.aliyor gibi emzigi.birde ellerini emmesinden iyidir emzik.hic bilmiyor doydugnu surekli meme de kalmak istiyor ben cekmesem ayrilmiyorEmzik arada kalmış bi konu bence tavsiye etmeyen de var edende. Anne kendi bebeğinin durumuna göre hareket etmeli. Ben veriyorum tok hissettirme yada emmeyi reddetme gibi bir durum söz konusu değil kg alımımızda çok iyi ama her bebek farklı en doğru kararı anneler kendi bebeklerinin durumuna göre verebilirler. Bazı bebeklerin emme reflexi fazla galiba benim oğlumda onlardan. Uyurken emzik olmasa bile ağzında emzik var gibi emme hareketi yapıyor ve karnı açsa asla ve asla boş emziği emmez basar yaygarayıHer bebek kendine münhasır
2. Ve 4. Ayda yapılacak ama 3. Ve 5. Ayda da yapılabilirYaptirdiginiz rota asisi kac kez olacak bebeginiz kacinci gunde suan bize saglik ocaginda rotalix icin 3 ve 5 ay dediler o nedenle sordum
Çocuklara pudra kullanmayınız , hem pişiğini artırır mantar enfeksiyonuna çevirir hem de bazı kanser türlerine yatkınlığını artırır, özellikle kız çocuklarda over yani yumurtalık kanseri yatkınlığını artırdığı tıp kitaplarına girmiştirVe kizlar bebegimin poposu hafif pisik olmus. Önerileriniz ney. O kadar önleyici krem kullandim ve pisik oldugundan beri bol bol pudraliyorum.
Bi kac sayfa okudum meger uyku sorunu birtek bizde yokmus buna sevindimbebegim anormal olduguna az daha inancaktim insan cok yoruluyor bazende sinirlerim bozuluyor bunaliyorum ama bir gülücügü herseyi unutturuyor :) mucize birsey ya
Kesinlikle izin vermiyorum, kucaklarında düşürseler ya da canınj acıtsalar çocuğa birşey denmez ki, 7 yaşında çocuğun bebeği güvenle tutacak kas gücü yoktur gitsin oyuncak bebek kucaklasın , öpmeye gelince çocukta enfeksiyon belirtisi varsa yine izin vermiyorum bebek de hasta olur diye, yoksa elinden bir kez öptürüp elini siliyorum ya da yıkıyorum , bazı çocukların annesi bu duruma bozuluyor ama bizim bebeklerimiz oyuncak bebek değil, güvenliğinden de biz sorumluyuzMeraktan soruyorum yakinlarinizin kucuk cocuklari 5 yas 6 yas ya da 7 yasinda olan cocuklari bebeginizi kucaklarina almak istiyorlar mi tepkiniz hu durumda ne oluyor ya da surekli bebegin yuzunu ellemeye ya da opmeye calisan cocuklara tepkiniz ne oluyor ?
Ben de cok kiziyorum aynen soylediklerinize katiliyorum bebegim oyuncak degil heryerine dokunmaya calisiyorlar opmeye kucaklamaya calisiyorlar izin vermemeye calisiyorum...Kesinlikle izin vermiyorum, kucaklarında düşürseler ya da canınj acıtsalar çocuğa birşey denmez ki, 7 yaşında çocuğun bebeği güvenle tutacak kas gücü yoktur gitsin oyuncak bebek kucaklasın , öpmeye gelince çocukta enfeksiyon belirtisi varsa yine izin vermiyorum bebek de hasta olur diye, yoksa elinden bir kez öptürüp elini siliyorum ya da yıkıyorum , bazı çocukların annesi bu duruma bozuluyor ama bizim bebeklerimiz oyuncak bebek değil, güvenliğinden de biz sorumluyuz
2.5yasindw yegenim var kizimi yani kardesini cok seviyor.yegenimi oturtuyorum kollarini actiriyorum kizimi da kucagimq qliyorum veriyorum ama kucagina birakmiyorum kizimi.ama yegenum kucaginda saniyor ben boyle cozum buldum.seviyor boylece.kontrollu sevdir bence.diger turlu cok sevmek istediginden gozumu avlayip tek basinq kontrolsuz opup dokunabilir diye ben bu sekilde yapiyorumMeraktan soruyorum yakinlarinizin kucuk cocuklari 5 yas 6 yas ya da 7 yasinda olan cocuklari bebeginizi kucaklarina almak istiyorlar mi tepkiniz hu durumda ne oluyor ya da surekli bebegin yuzunu ellemeye ya da opmeye calisan cocuklara tepkiniz ne oluyor ?
Benim de 2 bucuk 3 yaslarinda ki yegenlerimde tam olarak oyle bir istek yok seviyorlar ama anneleri zaten farkli hareketlerine izin vermiyor benim bir sey soylememe gerek kalmiyor ablamlar bana firsat birakmiyor esimin tarafina bir sey soylemek daha zor oluyor zira benden izin almadan cocugun kucagina verildi cocuk ayaga kalkti ben daha sonra uygun dille dile getirdim ama iki cocuk ahtopot gibi elleri hic rahat durmuyor bebegin uzerinde beni basiyor cocugun uzerinde surekli iki cocugun eli rahatsiz edici geliyor engel olmak gercekten zor oluyor annesi dusunmeli sonucta oyuncak bebek degil bebegimin kafasi bir tarafa cevrili oraya bakiyor cocuk diger tarafa cevirmeye calisiyor annesi bunu goruyor bana gore once o uyarmali sonucta cocugun hareketi sert oluyor bebek icin2.5yasindw yegenim var kizimi yani kardesini cok seviyor.yegenimi oturtuyorum kollarini actiriyorum kizimi da kucagimq qliyorum veriyorum ama kucagina birakmiyorum kizimi.ama yegenum kucaginda saniyor ben boyle cozum buldum.seviyor boylece.kontrollu sevdir bence.diger turlu cok sevmek istediginden gozumu avlayip tek basinq kontrolsuz opup dokunabilir diye ben bu sekilde yapiyorum
Evet emziriyorum canım bebegım aç olduğunda emziği tükürüyor ve mememe yöneliyor 24 saat ağzında degılki emzik gün içinde toplasan 1 yada 2 saat .cok gazlı bebegım sureklı emmek istyor doktor sureklı emzırme dıyor cocuk gazını atamadan emzirdıgınde gaz bırıkıyor acı cekıyır ben verıyorum emzık her dkk degıl tabi mesela uykuya gecemıyor 5 10 dk emzıkle uyuyor sonra fırlatıyor.neyapayım kılosuda ıyı enfazla 3 saatte 1 emzirıyorum 2 aylık 6 kilogramKesinlikle ve kesinlikle hemen emzigi cope atin. Cok zararli. Emziriyor musunuz bilmiyorum ama emmeyi reddedebilir. Emzik tok hissettirdigi icin daha az beslenir bu da kilo kaybina sebep olur. Cocugum emmiyor diye sikayet edip yardim isteyen annelere ilk sorulan soru "emzik kullaniyor mu?" Ve takip ediyorum hepsinin cumlesi su "sadece uyuturken aliyordu, uyudugunda agzindan atiyordu" ama durum ciddi yerlere gidiyor. Yol yakinken vazgecirin size tavsiyem. Emzikte gecirdigi vakti annesinin memesinde gecirmesi gerekiyor cocugun. Ben de kurayim su cumleyi. "Ilerde o lastik parcasini size tercih etmesini istemezsiniz degil mi? O zaman emziği çöpe atın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?