• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
Emzik arada kalmış bi konu bence tavsiye etmeyen de var edende. Anne kendi bebeğinin durumuna göre hareket etmeli. Ben veriyorum tok hissettirme yada emmeyi reddetme gibi bir durum söz konusu değil kg alımımızda çok iyi ama her bebek farklı en doğru kararı anneler kendi bebeklerinin durumuna göre verebilirler. Bazı bebeklerin emme reflexi fazla galiba benim oğlumda onlardan. Uyurken emzik olmasa bile ağzında emzik var gibi emme hareketi yapıyor ve karnı açsa asla ve asla boş emziği emmez basar yaygarayı :KK48: Her bebek kendine münhasır
Aynen canım benım bebegımde bunları yapıyor bnde emzık verıyorum ama sureklı degıl uykuda emziği atıyor ama hala emme refleksi devamedıyır

Ve kizlar bebegimin poposu hafif pisik olmus. Önerileriniz ney. O kadar önleyici krem kullandim ve pisik oldugundan beri bol bol pudraliyorum.

Bi kac sayfa okudum meger uyku sorunu birtek bizde yokmus buna sevindim :KK70: bebegim anormal olduguna az daha inancaktim :KK70: insan cok yoruluyor bazende sinirlerim bozuluyor bunaliyorum ama bir gülücügü herseyi unutturuyor :) mucize birsey ya
pudra zararlı diye biliyorum yanılmıyorsam ...gecen benim kızın da oldu şu arko krem varya zeytinyağlı olan ondan sürdüm sık sık geçirdi çok şükür pişik kremleri fayda vermedi ama arko iyi geldi

Kızlar ben bu emzirme konusunda kafayı yicem artık . Bebeğim 15 dk bi gogsu 15 dk diğer gogsu emiyor ama yinede kendi bırakmıyor . Ben çekiyorum artık . Aradan 1 saat geçiyor yine emmek istiyor . Sütüm dolmuyor . Ne yapmalıyım bir akıl verin bana
bildiği tek şey emmek o yuzden içtiğini kusuyor mu haliyle fazla içerdir doyduğunu düşünüyorsan emzik ver ...rahatlarmış bebekler emerken o yüzden....bende bi iki gündür mevlit misafir peş peşe derken iş güç vermeyecem desem de emziğe alıştırdım mecburen şimdi açıksa bile meme aramıyo emzik istiyo sinirim bozuldu eş dost akraba güya ama olan cocuğuma oldu bugun emziği kaldırdım her mızmızlanmada meme veriyorum zor bi gün oldu doğrusu ama

kizlar benim bebegim gunduz hic iyimiyor surekli uyanik ac 3 saatte bir 90 cc sutumu sagip iciriyorum arada da emiyor azda olsa sizce ac mi kaiyor bu sure cok mu uzun icirdigim sut 90 cc az mi geliyor bilmiyorum surekli ac gibi ondan uyumuyor diye dusunmeye basladim
neden emzirmiyorsun anlamadım bebek saatle emmez her istediğinde göğsünü ver ..90 cc sütle 3 saat uyuması normal....aranması normal tok da olsa emmek istermiş bebekler

Arkadaslar asla cocuklariniza emzik vermeyin. Masum gibi gozuken cok sinsi bir dusman. Birincisi cocugunuzun tok hissetmesine sebep olup daha az emmesine ve kilo kaybina sebep olur, meme reddine sebep olur, agiz yapisi bozukluklarina sebep olur. Lutfen emzige alistiranlar hemen gec olmadan biraktirip cope atsinlar.
çok haklısın valla ne diyim yaşayarak öğrendim bu zamana kadar vermiyordum az öncede yazdım mevlit misafir peş peşe derken çocuğumla ilgilenemedim iş güçten eskiden sürekli emip gunde 3-4 kez kaka yapan bebeğim artık emmek istemiyo boş emzik arıyo bugün işe el attım mızmızlanıyo ama yok emzik falan

Bugün 2. Ay aşılarımızı olduk rota aşı ile birlikte.3 gün banyo yasak bu sıcaklarda kötü oldu bu,ben her kaka yaptığında yıkıyorum komple oğlumda alıştı seviyor suyu bakalım 3 gün ne yapacağız
hangi marka aldınız aşıyı bide kaç lira ...

Benim de 2 bucuk 3 yaslarinda ki yegenlerimde tam olarak oyle bir istek yok seviyorlar ama anneleri zaten farkli hareketlerine izin vermiyor benim bir sey soylememe gerek kalmiyor ablamlar bana firsat birakmiyor esimin tarafina bir sey soylemek daha zor oluyor zira benden izin almadan cocugun kucagina verildi cocuk ayaga kalkti ben daha sonra uygun dille dile getirdim ama iki cocuk ahtopot gibi elleri hic rahat durmuyor bebegin uzerinde beni basiyor cocugun uzerinde surekli iki cocugun eli rahatsiz edici geliyor engel olmak gercekten zor oluyor annesi dusunmeli sonucta oyuncak bebek degil bebegimin kafasi bir tarafa cevrili oraya bakiyor cocuk diger tarafa cevirmeye calisiyor annesi bunu goruyor bana gore once o uyarmali sonucta cocugun hareketi sert oluyor bebek icin
orda haklisin cnm.misafir cocuklari gelince bende kolluyorum kizimi.elleri kolari durmuyor.esim ve ben kacirdik kizimizi surekli.ama yegenim uslu oyle saldirmiyor izin verdigimiz kadariyla seviyor

kızla rota aşısı olduğumuzda ateş çıkmadı ama bağırsak sistemi tamamen çöktü sadece anne sütü almasına rağmen günde 3-4 altın sarı güzel kaka yapan çocuk kıvranarak 2. günde bir yeşil sulu ishal kaka yapıyor tabi bir kez yaptığı için ishal demiyoruz geçmiyor da ne ağır bir aşıymış sizde durum nedir? emmeyi bile bırakıyor çok huzursuz hatta elini kolumu morartıyor emmek için gece uykusu yok çırpınmakta eskiden gazı olurdu şimdi o sulu kakayı yapabilmek için çırpınıyor keşke gazı olsa :((((

kızla rota aşısı olduğumuzda ateş çıkmadı ama bağırsak sistemi tamamen çöktü sadece anne sütü almasına rağmen günde 3-4 altın sarı güzel kaka yapan çocuk kıvranarak 2. günde bir yeşil sulu ishal kaka yapıyor tabi bir kez yaptığı için ishal demiyoruz geçmiyor da ne ağır bir aşıymış sizde durum nedir? emmeyi bile bırakıyor çok huzursuz hatta elini kolumu morartıyor emmek için gece uykusu yok çırpınmakta eskiden gazı olurdu şimdi o sulu kakayı yapabilmek için çırpınıyor keşke gazı olsa :KK43:(((o
rota olmadk biz obyuzden bilemicem cnm.qma benimkide kaka yapamiyor bugun 3.gunumuZ bakalim takipteyim.gazi vardi benim kizinda biogaia basladik rahat cikario artik 3 gecedir uyuyoruz :) bu saatte ben kalktim onu uyandirmak icin uyurkeb bezde kirletmio cunku.

Arkadaslar günaydın normalde bebegım gece 2 defa mutlaka kalkardı emmek için bu gece 23.30 da uyudu ve hiç uyanmadı 5 gibi ben uyandım uykusunda emzırdım zarzor 5 dk emdi uykuya devamettı ve sabah 7 denuyandı.bi arkadaşımın cocuk doktoru demişki 75. Günden sonra cocugu gece emzırmk için uykusundan uyandırmayın acıkırsa kalkarmış.siz ne yapıyorsunuz bebeklerınız deliksiz uyuyormu.biz bugun 71 günlük olduk

kızla rota aşısı olduğumuzda ateş çıkmadı ama bağırsak sistemi tamamen çöktü sadece anne sütü almasına rağmen günde 3-4 altın sarı güzel kaka yapan çocuk kıvranarak 2. günde bir yeşil sulu ishal kaka yapıyor tabi bir kez yaptığı için ishal demiyoruz geçmiyor da ne ağır bir aşıymış sizde durum nedir? emmeyi bile bırakıyor çok huzursuz hatta elini kolumu morartıyor emmek için gece uykusu yok çırpınmakta eskiden gazı olurdu şimdi o sulu kakayı yapabilmek için çırpınıyor keşke gazı olsa :KK43:(((
Bız de dun olduk rota asımızı ama çok şukur hıç bı değişiklik yok bebişimde gece gızel uyudu kakası mama yediği için zaten gunde bır kez onu da yaptı

Arkadaslar günaydın normalde bebegım gece 2 defa mutlaka kalkardı emmek için bu gece 23.30 da uyudu ve hiç uyanmadı 5 gibi ben uyandım uykusunda emzırdım zarzor 5 dk emdi uykuya devamettı ve sabah 7 denuyandı.bi arkadaşımın cocuk doktoru demişki 75. Günden sonra cocugu gece emzırmk için uykusundan uyandırmayın acıkırsa kalkarmış.siz ne yapıyorsunuz bebeklerınız deliksiz uyuyormu.biz bugun 71 günlük olduk
Büyük ihtimalle yatmadan önce arka arkaya çok sık emmiştir, depolamıştır, acıksa uyanırdı. Bebekler bazen uzun uykudan önce çok emip stok yapıyormuş.

Meraktan soruyorum yakinlarinizin kucuk cocuklari 5 yas 6 yas ya da 7 yasinda olan cocuklari bebeginizi kucaklarina almak istiyorlar mi tepkiniz hu durumda ne oluyor ya da surekli bebegin yuzunu ellemeye ya da opmeye calisan cocuklara tepkiniz ne oluyor ?
Benim de 2,5 yaşında yeğenim var ve sürekli bebeğimi sevmek istiyor. Çok narin seviyor bebeğimi ama pis elleriyle bebeğimin yüzüne eline dokunuyor bazen ben de bebeğimin ellerini yıkıyorum gördükçe. Onları birbirini severken izlemek güzel ama böyle şeyler de tedirgin edici tabi...

Back