- 14 Ocak 2016
- 583
- 259
- 53
- 35
- Konu Sahibi endless love
-
- #54.761
aynen cnm bende mamayi biberonu dayadim :) benimki deCanım kan uyuşmazlığı durumunda sarılık riski birsz daha fazla oluyormuş doğru biz 32 günlük olduk şükür atlattık ama hemen hemen her çocukta olıyor sakin kalıp emzirmeye devam eğer çok uyuyorsa ki bizimki başta öyleydi 12 ydi sarılık değerimiz önceleri ayağını falan sıkıyordukkan uyansın diye sonra bana geldiler çocuğun canı yanıyor diye sütü sağdım sürekli sonra uyanmasada verdik biberonla öyle öyle atlattık yok enjektörle ver sütü diyen mi ararsın biberon verme memeyi bırakır diyen mi hiç kimseyi dinlemedik :) Allaha şükür ne memeyi bıraktı ne sarılık kaldı dilerim sarılıkla uğraşan tüm arkadaşların bebekleri atlatır bir an önce
bende mamayi biberonu verdim hep .en son 9 larda cikti sarilik.artik uyumuyor cok.kimseyu dinlememek lazim sonucta biz annesiyiz onun icin en iyi olani biz biliriz :)Canım kan uyuşmazlığı durumunda sarılık riski birsz daha fazla oluyormuş doğru biz 32 günlük olduk şükür atlattık ama hemen hemen her çocukta olıyor sakin kalıp emzirmeye devam eğer çok uyuyorsa ki bizimki başta öyleydi 12 ydi sarılık değerimiz önceleri ayağını falan sıkıyordukkan uyansın diye sonra bana geldiler çocuğun canı yanıyor diye sütü sağdım sürekli sonra uyanmasada verdik biberonla öyle öyle atlattık yok enjektörle ver sütü diyen mi ararsın biberon verme memeyi bırakır diyen mi hiç kimseyi dinlemedik :) Allaha şükür ne memeyi bıraktı ne sarılık kaldı dilerim sarılıkla uğraşan tüm arkadaşların bebekleri atlatır bir an önce
Anne rh +, bebek rh + ise kan uyuşmazlığı yoktur,Nadiren subgrup dediğimiz alt grup uyuşmazlığı olabilir o da kan gruplarından bağımsızdırevet cnm cok haklisin bnim kzimda dogali 9 gun oldu sukur sariligimiz azaldi.ama gene de hafta sonu tahlil yaptirticam.sut vermekten hic vazgecmedim.mama da verdim ac kalmasin diye.kan uyusmazligimiz varmis dogduktan sonra ogrendik.riskimiz fazlaymis o nedenle .bilgisi olan varmi ben 0+ esim a- kizimiz a+ :)))))
Vaginorm merhem kullanabilirsiniz , her tuvaletten sonra batikonla temizleninarkadaslar benim gibi normal.dogum yapip dikisi olan varmi.ben hastaneden cikar cikmaz cok hareketlendim hic oturmadim desem yeridir.gelen giden ev de duzensizdi epeydun ve bugun sanki ilk.gunume dondum agrim var.netten okudum dr da hic bana solusyon vs vs bisey de vermedi.bi kutu antibiyotugum vardi o da bitti
otururken cok canim yaniyor
bendemi oyle yapsam acaba dr a sormadan :)Bende ilk gece ayaklandığım için 2. Gün evde ağrıdan ve yanmadan duramadım normal oldu çok dikilir vardı ama bana daha hastanede baticon verdiler eve gelirkende eczaneden aldık her tuvaletten sonra onunla sil dedi dikişleri doktorum hemen azaldı yanma ağrı falan ayrıca dikişlerim de o sayede çabuk düştü canım tavsiye ederim ki bi kaç normal doğum yapan arkadaşıma da aynı şekilde baticon vermişler
ee simdi bizimki hangi grupta oluyor :)Anne rh +, bebek rh + ise kan uyuşmazlığı yoktur,Nadiren subgrup dediğimiz alt grup uyuşmazlığı olabilir o da kan gruplarından bağımsızdır
Anne rh -, baba rh + ise bebekte rh + olursa kan uyuşmazlığı olur
Dun nstde sanci cikmamisti doktorla anesteziyide konustuk doktora sordm nasil tavsiye edersiniz diye ben spinal sevyrm ama siz kadinlar genel seviyorsunuz dedi bende hayr spinal istyrm dedm tamam anlastk dedi pazartesi sabahtan gidicem tahlillerim ve yatisim yapilicak salida sabahtan alicaklarmis.bgun cok yordum kendimi ondan akintim fazlalasti ama kahverengilik yok saliya kadar idare eder bence beni ama alt tarafim cok agriyor sanki cocuk cikicak gbi esim saliya kadar beklemiceksin gbi diyor iyice geriliyorum dua et ayni gun doguralim :)ayy inşallah değildir.. salı gününe az kaldı şunun şurasında.. Gene de doktora gitmekte fayda var
artık son haftamızdayız her an doğum olabilir..
Hayirli olsn canm sana ozaman:) benimkide nisan oncesi bi uyari sanirim:) saliya kadar idare etse keske:)Sümüksü olmasi bi belirti ama en azindan pembe veya pembeye yakin olmasi gerekir yoksa normal akinti da olabilir.bugun benden de nişan geldi rengi kahverengi olunca endislendim ama doktor nişandir dedi.
Merhaba canım aynı gün Doğum yapmışız:)Merhaba herkese ben de gecen hafta 11 mayis'ta dogum yaptim.
Valla benmde hep akntm oluyodu ama sabah uyandigmda geceki gelenin rengi kahverengydi. Aha dedim . pskolojk mi blmiorm braz belmde sizi hissettm. Sonra gecti. Tahmnmce haberci geliyor yavas yavas.Sümüksü olmasi bi belirti ama en azindan pembe veya pembeye yakin olmasi gerekir yoksa normal akinti da olabilir.bugun benden de nişan geldi rengi kahverengi olunca endislendim ama doktor nişandir dedi.
Dun nstde sanci cikmamisti doktorla anesteziyide konustuk doktora sordm nasil tavsiye edersiniz diye ben spinal sevyrm ama siz kadinlar genel seviyorsunuz dedi bende hayr spinal istyrm dedm tamam anlastk dedi pazartesi sabahtan gidicem tahlillerim ve yatisim yapilicak salida sabahtan alicaklarmis.bgun cok yordum kendimi ondan akintim fazlalasti ama kahverengilik yok saliya kadar idare eder bence beni ama alt tarafim cok agriyor sanki cocuk cikicak gbi esim saliya kadar beklemiceksin gbi diyor iyice geriliyorum dua et ayni gun doguralim :)
Dun nstde sanci cikmamisti doktorla anesteziyide konustuk doktora sordm nasil tavsiye edersiniz diye ben spinal sevyrm ama siz kadinlar genel seviyorsunuz dedi bende hayr spinal istyrm dedm tamam anlastk dedi pazartesi sabahtan gidicem tahlillerim ve yatisim yapilicak salida sabahtan alicaklarmis.bgun cok yordum kendimi ondan akintim fazlalasti ama kahverengilik yok saliya kadar idare eder bence beni ama alt tarafim cok agriyor sanki cocuk cikicak gbi esim saliya kadar beklemiceksin gbi diyor iyice geriliyorum dua et ayni gun doguralim :)
Ay canm hayirli olsun bian once bebisinide alir evine gidersin insallah süt konusunda gönlünü rahat tut gelir stres daha engel sagdikca emdikce geliyoMerhaba kizlar. 17 mayista dogum yaptim. Dun taburcu oldum. Ultrasonda 3200 gramdi 3180 gram dogdu oglum. Ama dogmadan kakasini yapmis dolayisiyla yemis o yuzden bebegi taburcu etmediler. Aglamasi emmesi guzeldi bir sikintisi yoktu ama 1 hafta yatmasina karar verdiler. 2 gun oldu hala sutum gelmedi sagiyorum 3-4 damla geliyor. Insallah gelir. Sutum gelmez diye korkuyorum ama yersiz bir korku sanirim. Dunden beri sagdigim sut 1 siringayi doldurdu ancak. Insallah her sey yoluna girer. Dogurmayan arkadaslara iyi dogumlar.
Ben ilk bir hafta mamayı serçe parmağımı emerken ağzının kenarından azar azar şırıngayla verdim. Belki süre kısa olup aralarda emmeye devam ettiği için bırakmamış olabilir ama çok şükür memeden hiç uzaklaşmadı. İnatla biberon vermedikBen aptamil pronutra kullanıyorum , yapabilirseniz kaşıkla verin memeye dönüşü kolay olur, benim sütüm 5 gün gelmeyince kaşıkla baş edemedik avent yenidoğan biberonu kullandım, tabi şimdi memeye direnç gösteriyor ama gün gün daha uyumlu
Çok tecrübeli konuşuyorsunuz söyledikleriniz güven veriyor sağolun sağlıkçı falan mısınızVaginorm merhem kullanabilirsiniz , her tuvaletten sonra batikonla temizlenin
Ins canim uzandim simdi akilsizlik ettm valla bugn cok kiziyrm kendime bide sey sorucktm hastane cantana hasta bezi koydunmuAhh be canım son günlerde bir rahat duramıyoruz.. geçen benim de belime ağrı girdi dedim şimdi doğuracağım herhalde
dinlen belki geçer, sürekli de kontrol et kendini..Ağrıların artarsa hemen doktora git ne olur ne olmaz.
İnşallah salı günü ikimiz de bebelerimizi alırız kucaklarımıza..
gözün aydin canim benimde sütüm biraz gec geldi..sicak bir dus al oda kanallari aciyormus..Merhaba kizlar. 17 mayista dogum yaptim. Dun taburcu oldum. Ultrasonda 3200 gramdi 3180 gram dogdu oglum. Ama dogmadan kakasini yapmis dolayisiyla yemis o yuzden bebegi taburcu etmediler. Aglamasi emmesi guzeldi bir sikintisi yoktu ama 1 hafta yatmasina karar verdiler. 2 gun oldu hala sutum gelmedi sagiyorum 3-4 damla geliyor. Insallah gelir. Sutum gelmez diye korkuyorum ama yersiz bir korku sanirim. Dunden beri sagdigim sut 1 siringayi doldurdu ancak. Insallah her sey yoluna girer. Dogurmayan arkadaslara iyi dogumlar.
Ins canim uzandim simdi akilsizlik ettm valla bugn cok kiziyrm kendime bide sey sorucktm hastane cantana hasta bezi koydunmu
Amin.hepimiz saglikla alalim ins.Hayirli olsun. Saglikli sihhatli kucaginiza alin insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?