• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
canım ben lohusa pedi koydum 1 paket.. bir de mesane pedi (lohusa pedinden daha küçük) koydum
fazla olursa lohusa pedi az olursa mesane pedi kullanacağım
Ben normal orkid gece koymustm ama dun hastanede bi kadinla konustm yeni dogum yapmis hasta bezi iyi oluyor ve hastane sadece bitane takiyr ameliyattam sonra baska vermiyor dedi yarin bende alayim koyayim ne olur olmaz.heyecanlimisin:)

Merhaba kizlar. 17 mayista dogum yaptim. Dun taburcu oldum. Ultrasonda 3200 gramdi 3180 gram dogdu oglum. Ama dogmadan kakasini yapmis dolayisiyla yemis o yuzden bebegi taburcu etmediler. Aglamasi emmesi guzeldi bir sikintisi yoktu ama 1 hafta yatmasina karar verdiler. 2 gun oldu hala sutum gelmedi sagiyorum 3-4 damla geliyor. Insallah gelir. Sutum gelmez diye korkuyorum ama yersiz bir korku sanirim. Dunden beri sagdigim sut 1 siringayi doldurdu ancak. Insallah her sey yoluna girer. Dogurmayan arkadaslara iyi dogumlar.

Hayırlı olsun. İnsallah bir an önce bebisini de alırsın. Hiç korkma benimde sütüm 4. Gün anca geldi.. bol bol sıvı tüketmeni tavsiye ederim.

Ben normal orkid gece koymustm ama dun hastanede bi kadinla konustm yeni dogum yapmis hasta bezi iyi oluyor ve hastane sadece bitane takiyr ameliyattam sonra baska vermiyor dedi yarin bende alayim koyayim ne olur olmaz.heyecanlimisin:)

Hayır tam aksi çok sakinim.Biraz da duygusal..İlk doğum ya başına geleceklerden habersiz bir haldeyim.
Cehalet mutluluktur...Bebeğimi çok merak ediyorum..Ona sağ salim kavuşmayı çok istiyorum..
Bu psikoloji inşallah salı günü de devam eder..Sen heyecanlı mısın?

Kizlar bebeginizi ne kadar araliklarla emziriyorsunuz? Ve ne kadar emiyor? Bizimki 2-3 saatte bir uyaniyor ama 10 dk fln emiyor.. emincede güzel emiyor yinede öyle kisa emince diyorum az mi oldu

Benimki baZen 10 dk bazen 20 dk emiyor. Cabucak yoruluyor biraz bekliyorum. Oyalanıyor sonra tekrar emiyor bi 10 dk..
20şer dk emzirin diyorlar ama sanırım fazla geliyor. Kusuyor sonrasında. Hatta bugun burnundan bile geldi süt kusarken :( bebekler kusar normal diyorlar ama içim gidiyo benim.
2-3 saatte bir emzirmeye calısıyorum bende.. uyursa da uyandırıyorum.

Hayır tam aksi çok sakinim.Biraz da duygusal..İlk doğum ya başına geleceklerden habersiz bir haldeyim.
Cehalet mutluluktur...Bebeğimi çok merak ediyorum..Ona sağ salim kavuşmayı çok istiyorum..
Bu psikoloji inşallah salı günü de devam eder..Sen heyecanlı mısın?
Ayni beni anlattn hic korkum yok mesela sadece bebegime odakliyim nasil bisey bakabilicekmiyim onu merak ediyorum kendimi hergun motive ediyorum hersey guzel oluck guzel gecicek diye.aklima sadece bebegimi gordugumun ani sokuyorum.dedigin gbi ins sali gunude boyle oluruz

Hayırlı olsun. İnsallah bir an önce bebisini de alırsın. Hiç korkma benimde sütüm 4. Gün anca geldi.. bol bol sıvı tüketmeni tavsiye ederim.
Cok tesekkurler. Dogmadan once sanki cocugu sevmiycem istemiycem gibi geliyordu. Ama simdi hastanede birakinca canimin parcasini orda biraktim gibi. Gozyaslarim kendiliginden akiyor. Lohusalik duygusalligi cok fena basti. Cocugumun sesi kulagimda cinliyor sanki. Evlat ne tatli bir seymis dogunca daha iyi anladim.

Kulot olarak giyilen pedler varmis sanirim ondan alin mutlaka. Cok lazim oluyor. Normal dogum yapacaksaniz ozellikle fark etmeden kacirabiliyorsunuz idrari.

Kızlar iyi geceler. Bende salı gecesi sancılarla gittigim hastanede carsamba sabahı saat 8:45 te kavustum kızıma. Normal dogum gerceklesti. Cok sükür o da bende iyiyz . Sadece sütüm gelmiyor denecek kadar az . Yara da oldu cok acıyo emzirmeye calısırken. Bnm gbi olanlar var mı varsa ne yaptılar yazarsanız sevinirim. Allah dogum yapacak arkadaslarımızn yardımcısı olsun cok guzel bi duyguymus gercekten .

Yorumlari okudugum kadariyla dogumdan sonra tek sikinti yasayan ben degilmisim.benimde kafam sisiyor her kafadan bir sey yok soyle yap yok boyle yap.9 ay zaten hep bulantili kusmali yatarak gecirdim.dogumdan sonra sutum gelmedi ayrica meme ucuda yok.yavruma sut verememin dogumun acisi stresini yasarken basimda ikide bir cocuk sarilik olacak diye surelik konusan sevgili kayinvalidem.dayanamayip yeter artik dedim.kendi de tamam isine artik karismam dedi.simdi tiriplerde.

Kızlar iyi geceler. Bende salı gecesi sancılarla gittigim hastanede carsamba sabahı saat 8:45 te kavustum kızıma. Normal dogum gerceklesti. Cok sükür o da bende iyiyz . Sadece sütüm gelmiyor denecek kadar az . Yara da oldu cok acıyo emzirmeye calısırken. Bnm gbi olanlar var mı varsa ne yaptılar yazarsanız sevinirim. Allah dogum yapacak arkadaslarımızn yardımcısı olsun cok guzel bi duyguymus gercekten .
Yara icin tahinin uzerinde olusan yagi oneriyorlar dene istersen

Merhaba benimde çok yara olmuştu. 2 mayısta doğum yaptım. Sütüm az geldiği için bebek bütün gücüyle çekiyor. Doğal olarak meme başları tahriş oluyor. Lansiloh krem sürdüm her emmeden sonra kanadığı zamansa hindistan cevizi yağını tatlı kaşığını içinde göğsüme bastırdım nasıl bir serinleme anlatamam sana az sabret iki haftalık oldu bebeğim artık krem sürmüyorum iyileşti. Az sabret

Arkadaşlar aldığım doğum kurslarına dayanarak ilk zamanlar sütünüz az olabilir korkmayın zaten ilk gün bebek midesi bilye kadar oluyor ve azcık süt yetiyor.meme ucu olup olmaması emzirmeye bi etken değilmiş kendinize güvenin psikoloji sütün gelmesinde en büyük faktörmüş meme ucuna devamlı krem sürülmesi bebeğin onu tutmasını zorlastırıyormuş eger sütünü emİrmeden önce ve sonra memenize sürerseniz yumusatıyormus ılık bir duş sırt ve omuz meme masAjı bol su komposto iyi geliyormuş birde emzirmeden sonra göğüsler acıkta kalıp kuruyunca kapatışacakmış
Bebeğinizi emzirirken başbaşa kalıp sütyenş tamamıyle cıkarıp bebekte eldiven varsa onuda cıkarın sizinle tamamen temas halinde olsun dediler
Yanınızda olumsuz insanlar varsa başka odada emzirin müsade isteyip eşinizdende yardım isteyin emzirirken sütüm az düşğncesiyle kalp atıslarımız artıyormus ve bebek bunu hissedip stress oluyormus böyle an yasadıgımızda babaya verip onu sakünlestirip tekrar size vermeli
Allahım inşallah güzel günlerimiz olur sizi takipteyim allah kolaylık versin

Arkadaşlar aldığım doğum kurslarına dayanarak ilk zamanlar sütünüz az olabilir korkmayın zaten ilk gün bebek midesi bilye kadar oluyor ve azcık süt yetiyor.meme ucu olup olmaması emzirmeye bi etken değilmiş kendinize güvenin psikoloji sütün gelmesinde en büyük faktörmüş meme ucuna devamlı krem sürülmesi bebeğin onu tutmasını zorlastırıyormuş eger sütünü emİrmeden önce ve sonra memenize sürerseniz yumusatıyormus ılık bir duş sırt ve omuz meme masAjı bol su komposto iyi geliyormuş birde emzirmeden sonra göğüsler acıkta kalıp kuruyunca kapatışacakmış
Bebeğinizi emzirirken başbaşa kalıp sütyenş tamamıyle cıkarıp bebekte eldiven varsa onuda cıkarın sizinle tamamen temas halinde olsun dediler
Yanınızda olumsuz insanlar varsa başka odada emzirin müsade isteyip eşinizdende yardım isteyin emzirirken sütüm az düşğncesiyle kalp atıslarımız artıyormus ve bebek bunu hissedip stress oluyormus böyle an yasadıgımızda babaya verip onu sakünlestirip tekrar size vermeli
Allahım inşallah güzel günlerimiz olur sizi takipteyim allah kolaylık versin

Bu guzel paylaşim için teşekkurler.

24e888459cd8cf7a0760b401ef5d82d3.jpg

Göğsü yara olan arkadaşlar böyle emzirin. Bebeğin üstüne egildiğiniz için yara oluyor. Memeyi almayan bebek varsa da böyle çıplak ten teması deneyin lütfen. Üstünüze bir battaniye alırsınız. Instagramdan emzirenanne hesabını takibe alın. Bir de diğer sorunlar için emzirme sanatı face grubuna katılın. Bu iki hesap anne sütü dostu ve ücretsiz yardımcıdır. Bol sütlü günler.

Dependin emici kulotlari var .ben de tavsiye üzerine aldim .denedim de gercekten guzel sizinti yapacaak gibi degil hatta icine orkid de koyulunca ilk gunlerde gecelige fln bulaşma hic olmuyormus ;)

Allah analı babalı büyütsün..İnşallah bol sütü olur..
yaralar için garmastan pomad ya da lanolin krem kullanıyorlar bir de göğüs kalkanı..
tabi en önemlisi bebeğin ağzına kahverengi kısmı tümüyle almasını sağlamakmış

Back