• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Mayıs Anneleri ve Bebekleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    372
ben nette chicco balloon bounceri begendim
Gercegini gormedim, ondan mi aldiniz?
Bakiyrm cogunun ici cukur, bebek oturur sekilde olmasin istyrm
Evet bizimki de çukur ondan kullanamadım henüz zaten. Ama bu çok güzelmiş keşke bende eşime bırakmasaydım kendim baksaydım :olamaz:

Kızlar herkese günaydın. Bebeğim 10 günlük oldu bugün. Ama sariligi atlatamadigimiz için iki gecedir hastanede fototerapide. İnşallah bugün öğlene kadar alacağız. Bebek kussa da süt vermeye devam edin. Süt yoksa mama vermekten sakın cekinmeyin. Bebek zaten istemediğinde kafasını çeviriyormus. Ben bunları bilmediğim için, başımıza geldi. Bol bol besleyin, iyi beslenme birçok hastalığı da önlüyormuş.

Kızlar herkese günaydın. Bebeğim 10 günlük oldu bugün. Ama sariligi atlatamadigimiz için iki gecedir hastanede fototerapide. İnşallah bugün öğlene kadar alacağız. Bebek kussa da süt vermeye devam edin. Süt yoksa mama vermekten sakın cekinmeyin. Bebek zaten istemediğinde kafasını çeviriyormus. Ben bunları bilmediğim için, başımıza geldi. Bol bol besleyin, iyi beslenme birçok hastalığı da önlüyormuş.
Bizde 2 gündür sariliktan ve beslemesi iyi degil diye hastanedeyiz. Cok sükür fototerapiyi atlattik zor zamanlar gecirdik insallah sizde cabuk iyilesirsiniz. Cok agladim sütüm kesilcek diyede korktum bise yemedim dogru düzgün ama iste Allahin mucizesi yinede bebegimi bu zor zamanlarda emzire bildim.

Günaydın anneler, birkaç gündür girememiştim, öncelikle Doğum yapan herkesi tebrik ederim; Allah analı babalı, hayırlı , sağlıklı, uzun ömürlü olmalarını nasip etsin meleklerimizin :emir_bebek:kızımla biz de birbirimize alışıyoruz, çok şükür çok güzel bir nimetmiş, uyutana kadar bir sürü uğraşıyorum biraz geçti mi özlüyorum uyansa da oynasak diyorum , kimseye vermek istemiyorum nasıl bir hisse bu annelik :anne:Allah isteyen herkese hayırlısıyla yaşatsın inşallah. Bebeklerimiz doğdu , ziyaretçiler arttı, yanı sıra mantığı zararı yararı nedir diye sorgulanmadan söylenen adetlerde arttı. Lütfen anneler mantıklı gelmediği sürece her denileni yapmayın yaptırtmayın. Bana en çok söylenenlerden biri kucağına alıştırma , çok tutma, hemen koy. Niye? Sonra senden başkasında durmaz vs vs arkadaşlar yenidoğan dediğimiz 40. Güne kadar olan bebeklerimiz dünyaya geldiğinde net sadece bir kişiyi tanır, kokusundan dolayı annesini, bir de anne karnında en çok sesini duyduğu kişileri sesinden tanır o kadar. Yavrumun tanıdığı güvendiği tek bensem, benim kucağımda sakinleşiyorsa ben onu tutarım, hakkı var. Dilini hiçbirşeyini bilmediğiniz bir ülkede ihtiyacınızı karşılamayacak parasız vs kaldığınızı ve çok yakından tanıdığınız biriyle orada karşılaştığınızı düşünün, o insanı bırakmak istemez hep onun yanında durmak istersiniz değil mi, bebeğinizde öyle.
Yukarıda okudum , özellikle kız bebeklerde anneden geçen hormonlardan memesinde şişlik , sıvı olabilir , ovun ya da sıkın demişler, sakın arkadaşlar yapmayın, bebeğinizin süt kanallarına kalıcı hasar verirsiniz, ileride çok ciddi meme hastalıklarına dahi Yol açabilir , o şişlik 6-8 haftada kendisi geçer.
Banyo suyuna şunu at bunu kat diyorlar bana , neden diyorum , mantıklı bir açıklama Yok, bebeğin banyo suyu sadece kaynatılmış soğutulmuş su olmalıdır, çünkü bebekler yıkanırken o suyu yalar içerler, içine katılan her türlü madde ya da ondan geçen mikrobu da yalarlar. O yüzden içse de zarar vermeyecek su da yıkanmaları lazım, 2 çaydanlık kaynamış soğutulmuş su fazlasıyla banyo içim yeter.
Aklıma geldikçe diğer sık adetleri de yazarım , ama şimdi kızıma bakman lazım :KK200: Allah herkese evlat nimetini yaşatsın inşallah
Kesinlikle kesinlikle haklisin... Ben iyi ki tracy hogg okumusum diyorum dogurmadan... Yok kundaklama... Yok kucaga alistirma.... Yok birak her agladiginda bakma alisir.... Yok besige koy odadan cik... Orasina sunu sur... Burasini bilmem neye batir.... Bana henuz soylenmiyor ama okadar cok duyuyorum ki. Benmde tavsiyem anneler hem kendi sezgilerine guvensinler, hem arastirsinlar, hem de her denileni dogru kabul etmesinler...tabi ki fikir alacagiz, ama herkes kendi bebegini kendi tercihleri ile buyutsun.. Bebeginle saglikli omurler diliyorum:)

Sezaryen Doğum olduğu için sütüm geç geldi, dolayısıyla emmeye alıştırmaya çalışıyorum , bana bir gün aç bırak sadece meme ver bak bakalım nasıl oluyor diyenler oldu, 3500 gram el kadar bebek , nasıl aç bırakacaksın, vücudunda senin gibi yağ deposu mu var bunun aç kalınca kan şekerini düzenleyebilsin, belki 3 günde değil 2 haftada alışır ama ben el kadar masumu aç falan bırakamam diyorum, ondan sonra sarılık vs bir sürü sorun yaşanıyor, size o absürt öğütleri verenlerin hiç bir sıkıntınızdan haberi olmuyor, aldığınız öğütlerin mutlaka mantığını sorgulayın güzel anneler

Sezaryen Doğum olduğu için sütüm geç geldi, dolayısıyla emmeye alıştırmaya çalışıyorum , bana bir gün aç bırak sadece meme ver bak bakalım nasıl oluyor diyenler oldu, 3500 gram el kadar bebek , nasıl aç bırakacaksın, vücudunda senin gibi yağ deposu mu var bunun aç kalınca kan şekerini düzenleyebilsin, belki 3 günde değil 2 haftada alışır ama ben el kadar masumu aç falan bırakamam diyorum, ondan sonra sarılık vs bir sürü sorun yaşanıyor, size o absürt öğütleri verenlerin hiç bir sıkıntınızdan haberi olmuyor, aldığınız öğütlerin mutlaka mantığını sorgulayın güzel anneler
1 gün aç bırak diyenler çıldırmış olmalı! Doktor bize 3 saati 1 dakika bile gecirmeyeceksin beslenme icin dedi.

Ahh annenin toparlanma bebeğe uykusuzluğa alışma süreci kendine yeterken bir de etraftaki insanlarla mı mücadele edeceğiz...
sağol efehatun gene bilgilerini bizimle paylaştın.. sarılık olmaması için mama önerin var mı acaba?

evet cnm cok haklisin bnim kzimda dogali 9 gun oldu sukur sariligimiz azaldi.ama gene de hafta sonu tahlil yaptirticam.sut vermekten hic vazgecmedim.mama da verdim ac kalmasin diye.kan uyusmazligimiz varmis dogduktan sonra ogrendik.riskimiz fazlaymis o nedenle .bilgisi olan varmi ben 0+ esim a- kizimiz a+ :)))))

Bizde 2 gündür sariliktan ve beslemesi iyi degil diye hastanedeyiz. Cok sükür fototerapiyi atlattik zor zamanlar gecirdik insallah sizde cabuk iyilesirsiniz. Cok agladim sütüm kesilcek diyede korktum bise yemedim dogru düzgün ama iste Allahin mucizesi yinede bebegimi bu zor zamanlarda emzire bildim.
cnm bu arada bebekler sariliknolunca cok uyuyorlar.bnm kizi ben 1.5 saatte uyandiramamistim , ama pes etmemek lazim

arkadaslar benim gibi normal.dogum yapip dikisi olan varmi.ben hastaneden cikar cikmaz cok hareketlendim hic oturmadim desem yeridir.gelen giden ev de duzensizdi epey :( dun ve bugun sanki ilk.gunume dondum agrim var.netten okudum dr da hic bana solusyon vs vs bisey de vermedi.bi kutu antibiyotugum vardi o da bitti
otururken cok canim yaniyor :(

evet cnm cok haklisin bnim kzimda dogali 9 gun oldu sukur sariligimiz azaldi.ama gene de hafta sonu tahlil yaptirticam.sut vermekten hic vazgecmedim.mama da verdim ac kalmasin diye.kan uyusmazligimiz varmis dogduktan sonra ogrendik.riskimiz fazlaymis o nedenle .bilgisi olan varmi ben 0+ esim a- kizimiz a+ :)))))
Canım kan uyuşmazlığı durumunda sarılık riski birsz daha fazla oluyormuş doğru biz 32 günlük olduk şükür atlattık ama hemen hemen her çocukta olıyor sakin kalıp emzirmeye devam eğer çok uyuyorsa ki bizimki başta öyleydi 12 ydi sarılık değerimiz önceleri ayağını falan sıkıyordukkan uyansın diye sonra bana geldiler çocuğun canı yanıyor diye sütü sağdım sürekli sonra uyanmasada verdik biberonla öyle öyle atlattık yok enjektörle ver sütü diyen mi ararsın biberon verme memeyi bırakır diyen mi hiç kimseyi dinlemedik :) Allaha şükür ne memeyi bıraktı ne sarılık kaldı dilerim sarılıkla uğraşan tüm arkadaşların bebekleri atlatır bir an önce

arkadaslar benim gibi normal.dogum yapip dikisi olan varmi.ben hastaneden cikar cikmaz cok hareketlendim hic oturmadim desem yeridir.gelen giden ev de duzensizdi epey :KK43: dun ve bugun sanki ilk.gunume dondum agrim var.netten okudum dr da hic bana solusyon vs vs bisey de vermedi.bi kutu antibiyotugum vardi o da bitti
otururken cok canim yaniyor :KK43:
Bende ilk gece ayaklandığım için 2. Gün evde ağrıdan ve yanmadan duramadım normal oldu çok dikilir vardı ama bana daha hastanede baticon verdiler eve gelirkende eczaneden aldık her tuvaletten sonra onunla sil dedi dikişleri doktorum hemen azaldı yanma ağrı falan ayrıca dikişlerim de o sayede çabuk düştü canım tavsiye ederim ki bi kaç normal doğum yapan arkadaşıma da aynı şekilde baticon vermişler

Merhaba mayis annelerii
Bebeklerinizi Allah anali babali buyutsun insallaahhhh
Dogum yapmamis olanlara kolay dogumlar dilerim
Ev tipi ana kucagi alip, kullanan oldu mu? Memnun musunuz? Marka model onerirmisiniz? Tesekkur ederimmmmm:KK200:
Ben kullanıyorum yatak odam üst katta olduğu içşn gündüz ev tipi ana kucağında yatıyor babies 6 in 1 markası. Ben oto koltuğu için sevibebenin bel desteğini almıştım onu koyuyorum içine üzerinede peluş battaniye çok güzel yatak gibi oluyor titreşimi var arada açıyorum rahatlasın diye memnunum yani

Kizlar bana yardimci olurmusunuz iki gun oncesinden sumuksu bi akintim gelmisti ama cok degil.bugun temizlik yaptm yoruldm biraz az once lavaboya gittigimde ic camasirimda baya sumuksu akinti vardi afedersiniz ama bildiginiz sumuk kivaminda:KK42:kanli yada kahverengi deil ama cok geldi bu nisan mi oluyr

Ahh annenin toparlanma bebeğe uykusuzluğa alışma süreci kendine yeterken bir de etraftaki insanlarla mı mücadele edeceğiz...
sağol efehatun gene bilgilerini bizimle paylaştın.. sarılık olmaması için mama önerin var mı acaba?
Ben aptamil pronutra kullanıyorum , yapabilirseniz kaşıkla verin memeye dönüşü kolay olur, benim sütüm 5 gün gelmeyince kaşıkla baş edemedik avent yenidoğan biberonu kullandım, tabi şimdi memeye direnç gösteriyor ama gün gün daha uyumlu

Kizlar bana yardimci olurmusunuz iki gun oncesinden sumuksu bi akintim gelmisti ama cok degil.bugun temizlik yaptm yoruldm biraz az once lavaboya gittigimde ic camasirimda baya sumuksu akinti vardi afedersiniz ama bildiginiz sumuk kivaminda:KK42:kanli yada kahverengi deil ama cok geldi bu nisan mi oluyr
Sümüksü olmasi bi belirti ama en azindan pembe veya pembeye yakin olmasi gerekir yoksa normal akinti da olabilir.bugun benden de nişan geldi rengi kahverengi olunca endislendim ama doktor nişandir dedi.

ayy inşallah değildir.. salı gününe az kaldı şunun şurasında.. Gene de doktora gitmekte fayda var
artık son haftamızdayız her an doğum olabilir..

Back