Günaydın anneler, birkaç gündür girememiştim, öncelikle Doğum yapan herkesi tebrik ederim; Allah analı babalı, hayırlı , sağlıklı, uzun ömürlü olmalarını nasip etsin meleklerimizin
kızımla biz de birbirimize alışıyoruz, çok şükür çok güzel bir nimetmiş, uyutana kadar bir sürü uğraşıyorum biraz geçti mi özlüyorum uyansa da oynasak diyorum , kimseye vermek istemiyorum nasıl bir hisse bu annelik
Allah isteyen herkese hayırlısıyla yaşatsın inşallah. Bebeklerimiz doğdu , ziyaretçiler arttı, yanı sıra mantığı zararı yararı nedir diye sorgulanmadan söylenen adetlerde arttı. Lütfen anneler mantıklı gelmediği sürece her denileni yapmayın yaptırtmayın. Bana en çok söylenenlerden biri kucağına alıştırma , çok tutma, hemen koy. Niye? Sonra senden başkasında durmaz vs vs arkadaşlar yenidoğan dediğimiz 40. Güne kadar olan bebeklerimiz dünyaya geldiğinde net sadece bir kişiyi tanır, kokusundan dolayı annesini, bir de anne karnında en çok sesini duyduğu kişileri sesinden tanır o kadar. Yavrumun tanıdığı güvendiği tek bensem, benim kucağımda sakinleşiyorsa ben onu tutarım, hakkı var. Dilini hiçbirşeyini bilmediğiniz bir ülkede ihtiyacınızı karşılamayacak parasız vs kaldığınızı ve çok yakından tanıdığınız biriyle orada karşılaştığınızı düşünün, o insanı bırakmak istemez hep onun yanında durmak istersiniz değil mi, bebeğinizde öyle.
Yukarıda okudum , özellikle kız bebeklerde anneden geçen hormonlardan memesinde şişlik , sıvı olabilir , ovun ya da sıkın demişler, sakın arkadaşlar yapmayın, bebeğinizin süt kanallarına kalıcı hasar verirsiniz, ileride çok ciddi meme hastalıklarına dahi Yol açabilir , o şişlik 6-8 haftada kendisi geçer.
Banyo suyuna şunu at bunu kat diyorlar bana , neden diyorum , mantıklı bir açıklama Yok, bebeğin banyo suyu sadece kaynatılmış soğutulmuş su olmalıdır, çünkü bebekler yıkanırken o suyu yalar içerler, içine katılan her türlü madde ya da ondan geçen mikrobu da yalarlar. O yüzden içse de zarar vermeyecek su da yıkanmaları lazım, 2 çaydanlık kaynamış soğutulmuş su fazlasıyla banyo içim yeter.
Aklıma geldikçe diğer sık adetleri de yazarım , ama şimdi kızıma bakman lazım
Allah herkese evlat nimetini yaşatsın inşallah