2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Ben de aparatların daha kullanışlı olduğunu düşünüyorum. Ama hem küçük hem de gerçek niyetim bezi hemen bırakması olmadığından senin aldığın gibi bir klozet almayı düşünmüştüm. Onun bir parçası çıkıp aparat olarak da kullanılıyormuş sanırım. Tavsiyene uyacağım teşekkürler:)
Evet o kafasına taktığı kısım klozete uyuyor :)
Fısher prıce marka aldığımız hiç gerek yok
30 liraya falan civilde vs varya onlardan al
Belki senin tosba oturur :)

ben de bu akşam fark ettim kızarmış bir taraf hafif de sıcak diğer bacağa göre. şimdi uyuyor,yarın dediğin gibi yapayım bize bir şey söylemedi sağlık ocağındaki hemşire, çok teşekkürler canım 👍

Rica ederim canim :KK66: Bizimde öyleydi hafif sislikte vardi. Agrisi olursa calpol verin dedi ama agri olmadi allahtan. Alkol gecirdi 2 günde:KK66:

Kizlar organik ürün isini nasil yapıyorsunuz? Herseyi organik mi alıyorsunuz?

1 yaşına kadar herşeyi organik aldım netten
1 yaşından sonra saldım ben
Ama salça tarhana bulgur nohut fasülye un zeytinyağ peynir makarna annemden geliyor
Kendi ürünleri olduğu için onlar organik
Yoğurdu evde yapıyorum
Diğerlerini marketten alıyorum artık
Biz ne yiyorsak ondan veriyorum
Sadece paketli abur cubur gıda vermedim henüz
Bir kere ufacık bir çikolata yedi her yeri kabardı

Teşekkür ederim. Aradığım cevap buydu aslında. Ben de oyuncağa dönüştürür hatta daha sonra eğitime geçerken daha da zorlanır diye korktum. Çok istiyorsa şu ucuzlardan alayım isterse kafasına şapka diye taksın:)
Ay benide guldurdunuz canim ya -Mavi -Mavi :))) bende cok kararsizim bu konida .lazimlik mi yoksa klozet aparati ile mi baslasam bilemedim.lazimliga alissa bu sefer de heryere lazimlik mi tasicaz.snrasinda klozete alistirmasi da zor olur.bakalim bu yaz ogrenebilcekler mi :/
:110:asilarla otizm arasinda iliski olduğunu mu düşünüyorsun sende?
Ben en basindan beri kararsizim aslinda.bu forumda bi fridaK bi de ben tartismistik hatirlarsan.ama ben snradan pisman olmamak icin yaptirmaya karar vermistim.simdi de 1 yas snrasi asilarini yaptirmamayi dusunuyorum.bi cok sitede ve makalede asilarin guvenilir olmadigi yaziyo :/

Ay benide guldurdunuz canim ya -Mavi -Mavi :))) bende cok kararsizim bu konida .lazimlik mi yoksa klozet aparati ile mi baslasam bilemedim.lazimliga alissa bu sefer de heryere lazimlik mi tasicaz.snrasinda klozete alistirmasi da zor olur.bakalim bu yaz ogrenebilcekler mi :/

Ben en basindan beri kararsizim aslinda.bu forumda bi fridaK bi de ben tartismistik hatirlarsan.ama ben snradan pisman olmamak icin yaptirmaya karar vermistim.simdi de 1 yas snrasi asilarini yaptirmamayi dusunuyorum.bi cok sitede ve makalede asilarin guvenilir olmadigi yaziyo :/
Lazımlık alcaksanız bile ucuz bişey alın mutlaka
Bende yazın öğretmeyi düşünüyorum
1 haftada alışıyor diyorlar
O ara halılarıda yıkamaya gönderirim :)
İnşallah zorlanmazlar
Oğlum şimdi tuvaletini yaparken bizden saklanıyor
Masanın altına falan giriyor sonra gelip bezini gösteriyor
Sanırım anlamaya başlıyorlar artık

Lazımlık alcaksanız bile ucuz bişey alın mutlaka
Bende yazın öğretmeyi düşünüyorum
1 haftada alışıyor diyorlar
O ara halılarıda yıkamaya gönderirim :)
İnşallah zorlanmazlar
Oğlum şimdi tuvaletini yaparken bizden saklanıyor
Masanın altına falan giriyor sonra gelip bezini gösteriyor
Sanırım anlamaya başlıyorlar artık
Tamam canım sagol tavsiyen icin :) ay insallah cabucak ogrenirler :KK66:

Kizlar organik ürün isini nasil yapıyorsunuz? Herseyi organik mi alıyorsunuz?
canım ben hâlâ ayrı yapıyorum yemeklerini. yoğurt, peynir,ekmeğini kendim yapıyorum. bakliyat,makarna,salça,tarhana,pekmez,kaşar, zeytin ekoorganikten alıyorum. zeytinyağı ilhan sarı alıyorum. en azından 3 yaşına kadar elimden geldiğince dikkat etmeye calisacagim. paketli,şekerli ürün hiç vermedim.

Kızlar merhaba 5180. Sayfada kaldım okuyacağım:)
Benimki bu aralar beni tuvalete oturtup elime tuvalet kağıdı tutuşturmaya hevesli. Sifonu çektirtip elimi yıkattırıyor. Direk eğitim olmasa da tuvalet iletişimi adına oturak almak istiyorum. Kaslarının uygun olmadığının giyinip soyunma becerisinin olmadığının farkındayım. Acaba tuvaleti öğrenmesi pekiştirmesi adına alacağım oturak sorun yaratır mı? Yani bir oyuncağa dönüşür mü onun için? Tecrübeli arkadaşlardan yardım plss:)
Ben de yukarıda bir yerlerde yazmıstım canım aynı durum bızde de var. Ben de kararsızım baslamak baslamamak konusunda

Canım geçen gün aşı karşıtlığının sebeplerini inceledim. Hemen hepsi İnternet’ten etkilenip yaptırmayacağım diyor. Sen de öyle demişsin. Aşı karşıtı sağlıkçıların tek amacı medyatik olmak ve yazdıkları birkaç makale var. Makalelerde bilimsel temele dayanan hiçbiri bilgi yok. Pediyatrist Banu İnce Demirpençe’yi bu konuda okumanı tavsiye ederim

1 yaşına kadar herşeyi organik aldım netten
1 yaşından sonra saldım ben
Ama salça tarhana bulgur nohut fasülye un zeytinyağ peynir makarna annemden geliyor
Kendi ürünleri olduğu için onlar organik
Yoğurdu evde yapıyorum
Diğerlerini marketten alıyorum artık
Biz ne yiyorsak ondan veriyorum
Sadece paketli abur cubur gıda vermedim henüz
Bir kere ufacık bir çikolata yedi her yeri kabardı

Ne guzel sanslisin:)

Bende araştırdım ama asi olmamak ölümcül sonuclar doğurabilir diyor allahkorusun :KK43:

canım ben hâlâ ayrı yapıyorum yemeklerini. yoğurt, peynir,ekmeğini kendim yapıyorum. bakliyat,makarna,salça,tarhana,pekmez,kaşar, zeytin ekoorganikten alıyorum. zeytinyağı ilhan sarı alıyorum. en azından 3 yaşına kadar elimden geldiğince dikkat etmeye calisacagim. paketli,şekerli ürün hiç vermedim.

Benim oglum zaten pek bakliyat türü bisey yemedigi icin ben almamıştım ama bu aralar makarna bulgur filan yemeye basladi. Ekmek hic yemiyor. Peynir pinar beyaz yiyor arada zeytin kasar hazir alıyorum .zeytinyağı kayınvalidemler gönderiyor.

Canım geçen gün aşı karşıtlığının sebeplerini inceledim. Hemen hepsi İnternet’ten etkilenip yaptırmayacağım diyor. Sen de öyle demişsin. Aşı karşıtı sağlıkçıların tek amacı medyatik olmak ve yazdıkları birkaç makale var. Makalelerde bilimsel temele dayanan hiçbiri bilgi yok. Pediyatrist Banu İnce Demirpençe’yi bu konuda okumanı tavsiye ederim

Sana katılıyorum

Daha once diger komsularda sikayetci olmus.bahanesi 9 yasindaki kizi.psikolojik sorunlari varmis.dr ne derse yapin demis.takintiliymis bi nesneye hemen baglaniyomus vs vs.bende kiziniz at istese at mi baglicaniz bahceye boyle sacmalik gormedim dedim.bi tane de degil horoz 2 tane.biri sussa digeri basliyor.sinirlerim cok bozuk uykusuzluktan ! 😡
O zaman kızının takıntısını yapmamalı şayet durum böyleyse daha üst düzey tedavi görmeli.. Allah iyi komşularla karşılaştırsın :KK43:

Kızlar yenı bir kitap aldım oyun aktivite kitabi bulgur la oynayın yazıyordu. Salona ortu serdik derince bir tepsiye bulgur koyduk kova kürek kaplar derken oğlum bayıldı 45 dk boyunca sıkılmadan oynadı. Sadece etrafa sacilan bulguları toplamak biraz zor oldu biliyorsunuz oğlumun süpürgeye zaafi var :)ama cok eglendik tavsiye ederim. makineye çamaşır atmak, asmak, bulaşık makinesine yardım etmek,toz almak, süpürmek gelişimi icin hep olumlu aktiviteler diyor cinsiyet ayrimi olmaksızın . Bizimki bayılıyor zaten böyle islere.
Harika olmuş bende oyun için kitap arayanlara
Oyunperest isimli kitabı tavsiye ederim

Kızlar merhaba 5180. Sayfada kaldım okuyacağım:)
Benimki bu aralar beni tuvalete oturtup elime tuvalet kağıdı tutuşturmaya hevesli. Sifonu çektirtip elimi yıkattırıyor. Direk eğitim olmasa da tuvalet iletişimi adına oturak almak istiyorum. Kaslarının uygun olmadığının giyinip soyunma becerisinin olmadığının farkındayım. Acaba tuvaleti öğrenmesi pekiştirmesi adına alacağım oturak sorun yaratır mı? Yani bir oyuncağa dönüşür mü onun için? Tecrübeli arkadaşlardan yardım plss:)
En basit 15-20 tlye satılan lazımlık almanı tavsiye ederim, şu aşamada almak mantıklı olur.

Kızlar bu konuda kısır döngüye girmiş biri olarak aşının kesinlikle masum olmadığı net. Şayet olay sadece medya maymunluğu olsaydı Bill Gates'in çocukları aşılı olurdu diye düşünüyorum.

Otizm in bu denli hızlı artması (geçen yıl 52de 1 den 42de b1e düştü ve bu tanı konulan çocuklardaki oran bir de konulmayanlar var) belki yalnızca aşı temelli olmayabilir ancak aşının da rolü olduğunu düşünüyorum.

Dipnot: buna rağmen birçok aşıları yapıldı kızların, neresinden tutsam elimde kalan bir konu.

X