• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2017 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    221
Gözün aydın canım. Ben Allah izin verirse 3 yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum, varsın gece on kere kalkayım :) bıraktırdığımda senin tavsiyelerine kulak asıcam ama :*
Benimki emerken de gece uyanmıyordu çok şükür. İnşallah senin minnoşun da büyüdükçe azalır uyanmaları canım.
İki yaşından sonra emzirme diş ve damak yapısından tahribe sebep oluyormuş canım istersen bir araştır

Benimki emerken de gece uyanmıyordu çok şükür. İnşallah senin minnoşun da büyüdükçe azalır uyanmaları canım.
İki yaşından sonra emzirme diş ve damak yapısından tahribe sebep oluyormuş canım istersen bir araştır
Benim doktorum da psikoloji açısından oral dönem olduğundan devam edilmesi iyi görülse de diş ve damak yapısı açısından emzik varsa 12-18 ay arasında emiyorsa 24aydan sonra bırakmak gerekiyor demişti. Ben de 18-20ay döneminde bıraktıracağım. Çünkü Temmuz’da 1500km öteye taşınma işleri var bizim. İki üç gün ayrı kalacağız ev tutma işleri için. O döneme alışması lazım diye düşündüm yoksa hepten gittim sanacak. İki günden fazla ayrı kalmamaya çalışacağım (her yaşa bir gün ayrı kalınabilir gibi bir mantık var).

Benim doktorum da psikoloji açısından oral dönem olduğundan devam edilmesi iyi görülse de diş ve damak yapısı açısından emzik varsa 12-18 ay arasında emiyorsa 24aydan sonra bırakmak gerekiyor demişti. Ben de 18-20ay döneminde bıraktıracağım. Çünkü Temmuz’da 1500km öteye taşınma işleri var bizim. İki üç gün ayrı kalacağız ev tutma işleri için. O döneme alışması lazım diye düşündüm yoksa hepten gittim sanacak. İki günden fazla ayrı kalmamaya çalışacağım (her yaşa bir gün ayrı kalınabilir gibi bir mantık var).
Allah kolaylık versin canım. İnşallah kolayca hallolur işleriniz

İnşallah canımm. Kız kardeşim 3,5 yaşına kadar emdi dişleri hep çarpık oldu, tel tedavisiyle düzeldi demekki emzirmek etkilemiş :))

Canım geçen gün aşı karşıtlığının sebeplerini inceledim. Hemen hepsi İnternet’ten etkilenip yaptırmayacağım diyor. Sen de öyle demişsin. Aşı karşıtı sağlıkçıların tek amacı medyatik olmak ve yazdıkları birkaç makale var. Makalelerde bilimsel temele dayanan hiçbiri bilgi yok. Pediyatrist Banu İnce Demirpençe’yi bu konuda okumanı tavsiye ederim
bende bu konu ile ilgili vitamingiller diye bir sayfa hatta instagram hesabı da var orayı okumanızı tavsiye ederim. aşıları icat edenlerin bizzat kendi açıklamaları var. bu arada bende yaptırmayı düşünmüyorum

İnşallah canımm. Kız kardeşim 3,5 yaşına kadar emdi dişleri hep çarpık oldu, tel tedavisiyle düzeldi demekki emzirmek etkilemiş :))
Eşim de beş yaşına kadar emzik emmiş :KK70: dişlerini telle biraz düzeltebilmişler ama çene düzelmemiş. Çene yapısının düzelmesi için ciddi ameliyatlar geçirmesi lazım ama onu göze alamıyor

Aslında doktorlar emzik önermez genelde. Ama benim Cerrahpaşa mezunu pediyatrist kuzenim iki çocuğuna da verdi emzik :)
Allah bana ikinciyi nasip ederse hem emziğe hem biberona alıştıracağım. İki yaşında anal dönem başlıyor. Çocuk çişini kontrol edebilirse tüm dünyayı kontrol edebileceğini sanıyor derler :) :)

Ay maşallah ya ne güzel. Çok sevindim :) kızım da biberon alsa keşke. İnternetten biberondan süt içen bebeklerin videolarını bile izlettim :) Yok yine de içmiyor biberondan
Valla benimki de ne biberon ne emzik almiyorsu emerken.ama memeyi birakinca biberona sarildi kuzum..
Kızlar yastık kullanmaya başladınız mı? Ben daha hiç yastıkla yatırmadım. Gece kırk farklı şekilde yatıyor zaten. Ne zaman yastıkla yatmaya başlar ki bu bıdıklar ?
Bizde yastiksiz yatiyoruz daha.bi gece deneyeyim dedim.yastik bi tarafa benim kuzu bi tarafa 😂 cok deli yatiyor yahu yastik hak getire 😃

Kizlar bu arada asilarimizi olduk bugun.dun ebe aradi gelin diye.ben yaptirmayacagimi soyledim.aile hekimi bizi cagirdi.1 yasina kadar yaptirmissin son dozunu da yaptir ki bi ise yarasin koruyuculugu artsin dedi.malum etrafta suriyeli afgan iran irak bi suru hastalik tasiyorlar dedi.bide bu aralar hep kizamik vakasi ile karsilasiyoruz dedi.bende yaptirmaya karar verdim :/ kilomuz 11250 boyumuz 80 cm olmus :)

Kizlar bu arada asilarimizi olduk bugun.dun ebe aradi gelin diye.ben yaptirmayacagimi soyledim.aile hekimi bizi cagirdi.1 yasina kadar yaptirmissin son dozunu da yaptir ki bi ise yarasin koruyuculugu artsin dedi.malum etrafta suriyeli afgan iran irak bi suru hastalik tasiyorlar dedi.bide bu aralar hep kizamik vakasi ile karsilasiyoruz dedi.bende yaptirmaya karar verdim :/ kilomuz 11250 boyumuz 80 cm olmus :)
Maşallah kuzuya.Bende dün yaptırdım aşılarımızı oğlum heryere gulucukler saçan sempatik bir bebek ama aşıdan sonra burdan gidelim diye bana bir sarılışı var görmen lazımdı :) Bende risk almaktan yana değilim doktorumuza güvenirim kesinlikle yaptirmalisin dedi ve onu dinledim.Icim rahat çok şükür.

Maşallah kuzuya.Bende dün yaptırdım aşılarımızı oğlum heryere gulucukler saçan sempatik bir bebek ama aşıdan sonra burdan gidelim diye bana bir sarılışı var görmen lazımdı :) Bende risk almaktan yana değilim doktorumuza güvenirim kesinlikle yaptirmalisin dedi ve onu dinledim.Icim rahat çok şükür.
Sizede gecmis olsun canım.kiyamam ya evet asidan snra cok duygusal oluyorlar :( su an benimde icim rahat ;)

Kızlar yaz için sandalet ve spor ayakkabı indirimi bekliyorum ne zamandır. Fiyatlar uçmuş. Ben de sinirlendim. Defactonun internet sitesinden ucuza aldım. Zaten bir keten ayakkabıyla crox da almıştım. Bu yazı onlarla çıkarız. Fiyatlar çok uygundu tavsiye ederim

Biz de aşı yaptırdık, iki kol Bi ağızdan. Kolunun biri fena morardı şu an da sararmış. Geçer umarım ya. Kızımın kilosu 11 boyu 85 cm çıktı. Boyuna göre kilosu yarım kilo az dedi ebe. Sağlıklı olsunlar da bebişlerimiz boy kilo çok önemli değil.

Kızlar yaz için sandalet ve spor ayakkabı indirimi bekliyorum ne zamandır. Fiyatlar uçmuş. Ben de sinirlendim. Defactonun internet sitesinden ucuza aldım. Zaten bir keten ayakkabıyla crox da almıştım. Bu yazı onlarla çıkarız. Fiyatlar çok uygundu tavsiye ederim
Ben de kızıma marka Bi spor ayakkabı alayım diyorum Bi de crox, viaport avm de acaba uygun olur mu ki bilen var mı? Şimdiye kadar lcw dan aldığımız ayakkabı ile idare etti.

Ben de kızıma marka Bi spor ayakkabı alayım diyorum Bi de crox, viaport avm de acaba uygun olur mu ki bilen var mı? Şimdiye kadar lcw dan aldığımız ayakkabı ile idare etti.
Ben hep viaporttaki Adidas’tan alışveriş yapardım. Yıllardır kullanıyorum tişörtleri falan. Ama tek tek bakmak lazım fiyatlara. Ucuz öyle buluyor. Oradan aldığım mayonun üstüne başka markaların birkaç tane mayosunu eskittim. O yüzden kızıma hep Adidas tişört ve şort takımları aldım indirimden

Biz de aşı yaptırdık, iki kol Bi ağızdan. Kolunun biri fena morardı şu an da sararmış. Geçer umarım ya. Kızımın kilosu 11 boyu 85 cm çıktı. Boyuna göre kilosu yarım kilo az dedi ebe. Sağlıklı olsunlar da bebişlerimiz boy kilo çok önemli değil.
bizim iki bacaktan yapıldı bir de ağızdan damla

Back