- 17 Mart 2015
- 7.430
- 5.789
- 34
Canm deri yüzeyine çıktığı an oraya dokunma artık başka yerleri ovala batar çünkü. Bugun yine yaparım resim yollarım canm .
En büyük kızım sürekli grip mikrobu getiriyor eve 8. Sınıfda okuyor bi iyileşiyor 4 gün sonra tekrar hasta meğersem sınıf komple mikrop yuvasıymış bebelerin hepsi hastaymış acaba ergenler ondan mı mikrop dan kurtulmuyor başları diye düşündüm e haliyle tabi kızım hariç temizliğime dikkat etmez ergen yaş grubu :)) uçukları hiç bitmiyormuş kızım dedi veeee sonunda ilk gribal enfeksiyonunu geçiriyor en miniğimbi kaç gündür zaten mız mız burun akıntısı vardı serum fizyolojik uygulamalar baş ucuna yarım kuru soğan keaip koymalar soğuk hava makinası çalıştırmalar gece uyuyor olsa bile sık sık odayı havalandırmalar kocayı odadan atmalar (fazladan nefes olmasın çocuk rahat etsin diye) gece acile götürdüm çocuk evde hırıl hırıl nefes alamıyor acilde şen şakrak gülücükler saçmalar millete... Yüzünü saklıyorum ağlıyor etrafa bakacağım diye neyse dr un yanına girdik çocukda ne hırıltı ne burun akması tık yok e ne ıspatlıyacağım ne diye getirdim ben peki... Dr bişeyciği yok gayet iyi baksana gülmekten ağzını ayırıyor dedi bide dr a soytarılık yapıyor.. Şimdide fosur fosur uyuyor meğersem bi acili gezip nasıl olduğunu öğrenmek istiyormuş arada acile gidip merakımızı gidereceğiz herhal... ama ağzı burnu tıkalı inşAllah bronşları dolmaz
Burayı devamlı takip ediyorum ama hiç yazmıyordum,bu diken olayı çok ilginç,ne işe yarıyor,nasıl yapmak gerekiyor,masajdan sonra kendi kendine mi dökülecek onları biz mi tek tek alcaz,yapmazsak ne olur?kafamda bir sürü soru,cevaplarsanız çok sevinirim
Süt fazlasını kusarken bir sürü balgam çıkarıyor tabi önce burnuna serum fizyolojik uygulayıp rahatlatıp emziriyorum gazını çıkarırken fazlasını çıkarıyor o ara genzide boğazda ne varsa çıkarıyor rahatlıyor 2 saatte bir burnunu açıyorum yoksa boğazını sarıyor akıntı.. Ciğere dolmadan temizlemek lazım.. Her yer mikrop yuvası hrle hastaneler millet salya sümük....gecmis olsun biz yine hastalandık bronşları dolmuş yine.
Alabiliyorsun canm 4 tane cekim ayari var ilki memeye masaj yapiyor bebegin emmesini taklit ederek sutu getiriyor sonra yavas sagmaya geciyor sonra normale geciyor ama sen istersen direk yuksek sagima gecebilirsin ki tavsiyem masaj fonksiyonunu kullanip sonra sagima gecmen. 4.sagim hizina ben dayanamadim o acitiyor cunkuKendisi ayarlı derken direk yüksek çekime alamiyor muyuz uzun süreli sağımlar beni çok bunaltiyor. Düşük çekimlerde iş uzadıkça uzuyor
Şu dikenler gözüktü diyelim tekrar ayni sekilde mi masaj yapcaz ayni yere.Süt fazlasını kusarken bir sürü balgam çıkarıyor tabi önce burnuna serum fizyolojik uygulayıp rahatlatıp emziriyorum gazını çıkarırken fazlasını çıkarıyor o ara genzide boğazda ne varsa çıkarıyor rahatlıyor 2 saatte bir burnunu açıyorum yoksa boğazını sarıyor akıntı.. Ciğere dolmadan temizlemek lazım.. Her yer mikrop yuvası hrle hastaneler millet salya sümük....
Vah anneeem kız ben bu bebeyi baştan aşağı ovayım dur bakalım nerelerde çıkacak:))Benim kızın da karnında çıktı boynunun oraları da yaptım orda da cıktı bacağında bile çıktı vallahi:)kızın her yeri diken kayniyormus vah yavrum
:)) Sinir oldum yaa gerçi bütün kızlarım acilde canlanır :)Öyle yaparlar benimde basima geldi :) evde aglayan susmayan oglan acilin ısıklarina bakip bakip kahkaha atti ben rezil oldum :)
Canım baktın çıkıyor ov yavaşca dökülsün yok üşür dersrn posta posta yap onun canı anca kuru kuru yaparsan acır yağla yapınca acımazŞu dikenler gözüktü diyelim tekrar ayni sekilde mi masaj yapcaz ayni yere.
Batmazmi masaja devam etsek?
Korkuom ama yapacam ins.
Sırtında cıktı diyelim aynı gün mü dökülmesi icin ugrascaz.
Sırt üstü yatırmayalim mi arkadasin yukledigi resimdeki gibi bi durum olursa.
Yavrum deri altında saklı o zaten ovdukça piyasaya çıkar:)):)))) kıl tüy yok hic.bugun banyo yaptirip yagla ovaliycam bakalim :))
Allahım bu yavrular niye böyle yapıyor :)) kız deli oldum anlatamam hafi kızım bi hırıltı yap dr amcana diyecektim :))cabi sıkılmış bebinin evde sende cikar arada saglik ocagi hastane falan gezdirin.bizimkide bi ara kaka yapmazdi hastaneye giderdik yapardi dr da altini alordi bi guzel :)) bi gez degistrmek 90 lira hadi bakalm :)) bi tarafimiza baka baka donerdik:))
MaşAllah nazar değmesin yavruya, yaa dr a sordum 7. Gün müdahale ettim tövbe estağfurullah ama karnı sirozlu gibi oldu dolmuş yani artık dayanamadım katı bile değil di kakası, dr da elleme 10 güne kadar yolu var dedi tamam çiş yapıyor ama 7 gün bile çok fazla benim için dedim yoook dedi sakın elleme diye tembihledi.. Dr gmre normal ama bana göre çok uzun bir süre gibi geliyor bugün bizimde 4.gün bekliyorum bi yapsa diye, çişle zaten atıyormuş dr dediğine göre korkma dedi bana33 gün önce doğmuştu.duramadi birkac hafta daha. Doktorlar ay olarak.1 ay öncesini baz aliyor düzeltilmis yas kullaniyor maşallah çabuk toparladi .yavas yavas donecekler artik.en azindan artık.gece uykusu var ya o çok rahat.bugün 12 bucukta uyudu gece öglen 12 ye kadar sadece emmek icin kalkti. 6.gün kaka yapamadi normal mi?
yaklaşık 5 dk ovdum ama çıkmadı bisey1 dk falan surdu zaten deri üstüne çıkıyor hemen bebe yagiyla
Panik değilimAma ne için olduğunu merak ettim,kimse de yazmamışPanik olma bisey yok bebe yagiyla hafif dairesel.masaj yap varsa hemen cikar zaten cikinca ilik nemli bezle siliyorum onu masaja devam. Korkma
Kızlar beni tebrik edin :) sabahtan beri yaptıklarımı sayıyorum
Ev supuruldu
Silindi
Dolap içleri düzeltildi
Çamaşır yıkandı asıldı toplandı asıldı:) baya yıkayınca
Balkonlar yıkandı
Tozlar alındı
Koltuklar silindi
Pudingli pasta
Acılı börek
Patates salatası yapıldı:)
Şimdi bir tuvalet kaldı:) onu da eşime yikatcam. Bende bir dus alıp oh be diyip kahvemi içicembu arada misafirim var akşama o yüzden bu hazırlıklar
Baba baktıMasallah sana bebıs naptı sen bnları yaparken