En büyük kızım sürekli grip mikrobu getiriyor eve 8. Sınıfda okuyor bi iyileşiyor 4 gün sonra tekrar hasta meğersem sınıf komple mikrop yuvasıymış bebelerin hepsi hastaymış acaba ergenler ondan mı mikrop dan kurtulmuyor başları diye düşündüm e haliyle tabi kızım hariç temizliğime dikkat etmez ergen yaş grubu :)) uçukları hiç bitmiyormuş kızım dedi veeee sonunda ilk gribal enfeksiyonunu geçiriyor en miniğim
bi kaç gündür zaten mız mız burun akıntısı vardı serum fizyolojik uygulamalar baş ucuna yarım kuru soğan keaip koymalar soğuk hava makinası çalıştırmalar gece uyuyor olsa bile sık sık odayı havalandırmalar kocayı odadan atmalar (fazladan nefes olmasın çocuk rahat etsin diye) gece acile götürdüm çocuk evde hırıl hırıl nefes alamıyor acilde şen şakrak gülücükler saçmalar millete... Yüzünü saklıyorum ağlıyor etrafa bakacağım diye neyse dr un yanına girdik çocukda ne hırıltı ne burun akması tık yok e ne ıspatlıyacağım ne diye getirdim ben peki... Dr bişeyciği yok gayet iyi baksana gülmekten ağzını ayırıyor dedi bide dr a soytarılık yapıyor.. Şimdide fosur fosur uyuyor meğersem bi acili gezip nasıl olduğunu öğrenmek istiyormuş arada acile gidip merakımızı gidereceğiz herhal...
ama ağzı burnu tıkalı inşAllah bronşları dolmaz