- 2 Mart 2015
- 1.049
- 612
- 37
Ohh demek normalmiş. Okudum da hıçkırık tutuyomuş bu haftalarda bebekleri. Belkide ondan sürekli bir kalp atışı gibidir.valla canım bende baya kalp atışı gibi hissediyorum pıt pıt
Ohh demek normalmiş. Okudum da hıçkırık tutuyomuş bu haftalarda bebekleri. Belkide ondan sürekli bir kalp atışı gibidir.
Evet canım dediğin gibi olmaya başladı. Ben de 25.haftadaym çok şükür. Rabbim hepimizi yavrularımıza sağlıkla sıhhatle kavuşrırsun inşallah. Sekil değiştirmelerini böyle dalga dalga hissediyorm sanki:) değişik bir duygıB Babygirl23 bir kaç haftaya daha şiddetli hissetmeye başlayacaksınız dönüşleri karnınızın şeklini değiştirecek ve hareketleri dışarıdansecilmeye başlayacak bu arada bu tıp tıp lar ise hıçkırık tutması bu bebeklerimde çok hissetmesem de oğlumu çok tutardı hıçkırık dakikalarca sürerdi...net hareketlerini bebişlerin kasları göçlendikçe daha net ve bazen de hafif acıtacak şekilde hissedeceksiniz bir hafta bile çok farkediyor bekleyin
Ben senin haftalarda hissetmeye başlamıştım ama çok hafif seyirme şeklinde sanki içerd bir şey bir an kayıyor gibi hissediyordum. Zaten haftan ilerledikçe hareketleri de bariz hissediyorsun belki senin için hala erkendir yada hareketi farketmiyorsundur. Gebelikte troid tehlikeli o yüzden ihmal etme, kadın doğumcuna değil de endokrinde takibini yaptırmalısın. Troid hastası değilim ona rağmen 2,5'tu tsh ama ilaç verdiler bana 1,5lara düştü ama çok düşük dozda olsa ilaç kullanıyorum çünkü doktorlar troid gebelikte düşük sebebi diyorlar. Onun dışında gyno ferro kullanıyorum en başından beri ama kanım son 3 haftadır sürekli düşüyor en son geçen hafta 8e düşmüş, ilerleyen haftalarda da zaten hgb düşermiş ikizde de daha çok düşüyormuş o yüzden demiri ihmal etmemek gerek.Kizlar kacinci haftada hissettiniz ben bisi hissedemedim daha.nasil birsey oluyor bu tarifi varmi☺ en anlayamiyorum tam olarak.bu arada tsh dusuklugu yasayan varmi.benin t3 t4 normal tsh 001 idi gerci suan 028 cikti ama dusuk genede dr ilac vermedi gozlemleyecegiz dedi.endokrin dr u.kan hapini kacinci haftada aldiniz.benim hemogram vs dusuj cikti biraZ.ama anemilik durum yok dedi oligofer yazdi sabah ac karnina kucuk siseler suruplar.hepimiz saglikla kucagimiza aliriz ins.siz kan hapi ne kullaniyosunuz
canım ben konuyu kaçırmışım tel.den bakıyodum 6 gündür, çok geçmiş olsun, ama ikiz olduğumuzdan hormonlardan dolayı böyle risklerin görülebileceğini doktorum söylemişti, bizimde 4 lü testimizin sonucu düşük risk olarak çıktı ama çok şükür hiç sıkıntı stres yapmadım, Allahın izniyle sağlıkla alırız inşallah kuzucuklarımızı :)Sağolun kızlar allah razı olsun inanin dün gece sabaha kadar uyumadim çok korktum kızıma bişey olucak diye internetten okumadigim yazı kalmadı doktor yüzde 5 down sendromu deyince baya rahatladım allahım hepimize hayırlı sağlıklı şekilde kucağımiza almayi nasip etsin inşallah
benimde geçen hafta olmuştu canım sanki alt tarafıma bıçak sokup oyuyolar gibi olmuştu sonrada iğne batmaları gibi telaş yapmış ertesi günü gitmiştim çok şükür bebişlerim iyidi idrar tahlili istemişti doktorum o da temiz çıktı, sanırım kuzucukların büyümesine anca alışıcaz :) bi de ben bayaa zayıftım doktorum diyo temel belli bu vücuda 2 bebiş normal bi batmalar :)Kızlar Merhaba umarım herkes iyidir.
Benim dün gece akşam 7 de kasigima bir ağrı girdi çığlık cigliga kaldım duş aldım uzandım ama geçmedi bıçak gibi bir batma sağ tarafta. Dr aradık hastaneye çağırdı nst ye bağladı çok şükür sancım çıkmadı bebeklerde iyiydi idrar tahlili de temiz çıktı
eve geldim ama hala bişey batıyor hoc böyle bişey yaşayan var mı ? Bu bıçak ağrısı da nedir
Amin inşallah canım :) ben ilk defa 19 eylül 12.45 de hissettimKızlar iyi olduğunuza sevindim çok şükür hepimiz öyle yada böyle büyütüyoruz bebişleri 20 li haftaları aştık 30 a doğru merdiven dayadık. Allah hepimizi ve yavrularımızı sağ salim kurtarsın inşallah. Merak ettiğim daha doğrusu tedirgin olduğum şey bebeklerin hareketini sizin nasıl hissettiğiniz:) ben oturunca yda karnım sıkışık oturunca aşağıda sanki elektrik çarpması gbi boğum boğum bi hareket hissediorum. Bi de saat gibi sanki böyle sürekli bi duran bi atan bi hareket. Öyle olunca korkuyorm ayağa kalkıyorum. Sürekli bi hareket hisseden var mı böyle kalp atışı gibi başlayınca belli bi süre süren. Ayy kafayı yiyorm galiba
Günaydın annişlerhayırlı haftalarımız olsun inşallah :)
canım ben konuyu kaçırmışım tel.den bakıyodum 6 gündür, çok geçmiş olsun, ama ikiz olduğumuzdan hormonlardan dolayı böyle risklerin görülebileceğini doktorum söylemişti, bizimde 4 lü testimizin sonucu düşük risk olarak çıktı ama çok şükür hiç sıkıntı stres yapmadım, Allahın izniyle sağlıkla alırız inşallah kuzucuklarımızı :)
benimde geçen hafta olmuştu canım sanki alt tarafıma bıçak sokup oyuyolar gibi olmuştu sonrada iğne batmaları gibi telaş yapmış ertesi günü gitmiştim çok şükür bebişlerim iyidi idrar tahlili istemişti doktorum o da temiz çıktı, sanırım kuzucukların büyümesine anca alışıcaz :) bi de ben bayaa zayıftım doktorum diyo temel belli bu vücuda 2 bebiş normal bi batmalar :)
Amin inşallah canım :) ben ilk defa 19 eylül 12.45 de hissettimo zamanlar sadece seyirme gibi minik minik pıt pıtlar vardı ama şimdi baya gömüyolar direkt, sonra dönüşlerini hissediyorum yürürken bile dönerlerken ay dönüyo biri diye yavaşlıyorum çünkü mesaneyi filan zorlayabiliyolar bazen dönerken sonra da karnım acaip şekillere giriyo zaten
Hiçbir sorun çıkmıcak bebişlerin inşallah. Bugün işyerindeki yeni mezun doktora tansiyonumu ölçtürdm ilk defa. 13-9 dedi. Gittiğim her randevuda tansiyonum 11-6 çıkardı şaşırdım. İlk defa ölçtürdm burda acaba hangsi doğruSağol cnm renkli ultrasyon da kafasında kist ve kordonu tek kordon çıkınca doktor iki bulgu olunca kromozom bozukluk bi kat artıyor demişti hatta amniyosentez e yönlendirdi beni ama.ben doktorumla konuşup gerek olmadığını söyledi hala kafamda deli sorular allaha emanet bebislerimiz
iyi yapmışsın canım vazgeçmekle ben amniyosentezin yapılmasının daha riskli olduğuna inanıyorum hemde ikiz gebeliklerde, bence çok fazla bir risk yoksa hiç gerek yok o testeSağol cnm renkli ultrasyon da kafasında kist ve kordonu tek kordon çıkınca doktor iki bulgu olunca kromozom bozukluk bi kat artıyor demişti hatta amniyosentez e yönlendirdi beni ama.ben doktorumla konuşup gerek olmadığını söyledi hala kafamda deli sorular allaha emanet bebislerimiz
Canım sen içini ferah tut dediğin gibi Allah'a emanet çok zor yaşadıkların,sadece tahmin edebiliyorum ama annenin hisleri her zaman doğrudur sen kötü şey kondurma bebeklerini sapasağlam kucağına alacaksın hepimiz alıcağız inşallahSağol cnm renkli ultrasyon da kafasında kist ve kordonu tek kordon çıkınca doktor iki bulgu olunca kromozom bozukluk bi kat artıyor demişti hatta amniyosentez e yönlendirdi beni ama.ben doktorumla konuşup gerek olmadığını söyledi hala kafamda deli sorular allaha emanet bebislerimiz
Hiçbir sorun çıkmıcak bebişlerin inşallah. Bugün işyerindeki yeni mezun doktora tansiyonumu ölçtürdm ilk defa. 13-9 dedi. Gittiğim her randevuda tansiyonum 11-6 çıkardı şaşırdım. İlk defa ölçtürdm burda acaba hangsi doğru
iyi yapmışsın canım vazgeçmekle ben amniyosentezin yapılmasının daha riskli olduğuna inanıyorum hemde ikiz gebeliklerde, bence çok fazla bir risk yoksa hiç gerek yok o teste
Canım sen içini ferah tut dediğin gibi Allah'a emanet çok zor yaşadıkların,sadece tahmin edebiliyorum ama annenin hisleri her zaman doğrudur sen kötü şey kondurma bebeklerini sapasağlam kucağına alacaksın hepimiz alıcağız inşallah
Maşallah canım gönlünü ferah tut ikisine de sağ salim kavuşacaksın inşşSağol cnm inşallh bende allaha tevekkül ettim onlar duali bebek onlara sahip olabilmek için neler yaptık rabbim hayırlı sağlıklı şekilde kucağımiza almayi nasip edicek inşallh bi tane kızimda hiç bi sorun yok diğerinde var kist için bi ay içinde kaybolur o önemli değil dedi kordon içinde takip edicem gelişim geriliği olabilir dedi suan gelişimleri aynı gidiyor bi sorun yok dedi
sen gönlünü ferah tut dediğin gibi bizim bebeklerimiz için ettiğimiz dualar duyulur...Allah onları korur kist için örnek varbirebir eşimin kız kardeşi geç gelmiş bir Bebek kayınvalidem 40yaşında dünyaya getirmiş aynı şeyleri söylemişler senin gibi o Zaman daha amniyosentez dahil dünyanın tüm testlerini oldumdiye anlatır şimdi ise dünyalar güzeli 17yaşında bir genç kız ve zaten bir ay sonra da kaybolmuş o kist sende de öyle olacağına eminim. ortak kordon için ise bak hamileliğinin yarısından fazlasında,asıl önemli olan gelişim evrelerinde hiç bir problem çıkmamış iki Prenses de kritik gelişim aşamalarını problemsiZ atlatmış bundan sonra da hiç bir sorun çıkmayacak inşallahSağol cnm inşallh bende allaha tevekkül ettim onlar duali bebek onlara sahip olabilmek için neler yaptık rabbim hayırlı sağlıklı şekilde kucağımiza almayi nasip edicek inşallh bi tane kızimda hiç bi sorun yok diğerinde var kist için bi ay içinde kaybolur o önemli değil dedi kordon içinde takip edicem gelişim geriliği olabilir dedi suan gelişimleri aynı gidiyor bi sorun yok dedi
sen gönlünü ferah tut dediğin gibi bizim bebeklerimiz için ettiğimiz dualar duyulur...Allah onları korur kist için örnek varbirebir eşimin kız kardeşi geç gelmiş bir Bebek kayınvalidem 40yaşında dünyaya getirmiş aynı şeyleri söylemişler senin gibi o Zaman daha amniyosentez dahil dünyanın tüm testlerini oldumdiye anlatır şimdi ise dünyalar güzeli 17yaşında bir genç kız ve zaten bir ay sonra da kaybolmuş o kist sende de öyle olacağına eminim. ortak kordon için ise bak hamileliğinin yarısından fazlasında,asıl önemli olan gelişim evrelerinde hiç bir problem çıkmamış iki Prenses de kritik gelişim aşamalarını problemsiZ atlatmış bundan sonra da hiç bir sorun çıkmayacak inşallah
Aaa gerçekten,neler öğreniyoruz gelmiş geçmiş olsun..Allah'a emanetler canım sağlıklı bir şekilde alacaksın kucağına inşallahCanım kordonlari ortak değil çift yumurta ayrı ikisininde kordonu bi tanesinin kordonu umblikal arter tek damarli yani normalde kordonda 3 damar oluyomus onuda takip edicek hiç bilmediğimiz şeyleri öğreniyoruz işte
Ben avent aldım dediğin seti.kullananlar memnunlarmış ben oğlumda tamamen farklı bir biberon markası kullanmıştım,ama her eczanede parçası-emziği vesairesi bulunmuyordu aventi almamın sebebi bu her eczanede her parçası var birşey unutulup bozulursa herhangi bi eczaneden temin ediliyorkızlar biberon olarak ne düşünüyorsunuz? ben avent düşünüyorum yenidoğan biberon seti uygun olur mu sizce bizlere? içinde 2 tane 120 lik iki tane 240 lık var çünkü
bende bende iyi yorumlar aldım hep, bir de setin içinde 2 şer tane olması cazip geldi tek setle ikisine birden biberon olmuş oluyo, sen bir tane set aldın dimi?Ben avent aldım dediğin seti.kullananlar memnunlarmış ben oğlumda tamamen farklı bir biberon markası kullanmıştım,ama her eczanede parçası-emziği vesairesi bulunmuyordu aventi almamın sebebi bu her eczanede her parçası var birşey unutulup bozulursa herhangi bi eczaneden temin ediliyor