- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.456
canım bende de aynı durum var benim ki ikşz gebelik değil birkadın arkadaşım yazdığı için bilgilendirme yapayım dedim. ikşz gebeliklerin %5 inde teklerde %1 gibi bir oranda görülüyor. genel de sağlıklı doğumlar gerçekleşiyor sanırım 5 dr afalan göründüm hepsi aynı şeyi söyledi çok doğum yaptırdım böyle sorun olmaz dedi. sadece belli haftadan sonra gelişme de gerileme olabiliyormuş o da ihtimal.Cnm doktorda öyle söyledi bi ay içinde küçülür kaybolur diye ama kordonunun tek olmasi canımı. Sıktı geldigimden beri internette araştırıyorum erken doğumdan bebekte gelişim geriligine kromozom bozukluğuna kadar etki ediyor mus rabbim korusun inşallh
canım bende de aynı durum var benim ki ikşz gebelik değil birkadın arkadaşım yazdığı için bilgilendirme yapayım dedim. ikşz gebeliklerin %5 inde teklerde %1 gibi bir oranda görülüyor. genel de sağlıklı doğumlar gerçekleşiyor sanırım 5 dr afalan göründüm hepsi aynı şeyi söyledi çok doğum yaptırdım böyle sorun olmaz dedi. sadece belli haftadan sonra gelişme de gerileme olabiliyormuş o da ihtimal.
canim gecmis olsun insallah onemli bisey degildir.papyonkilikli arkadasdan duymustum damarlarla ilgili bir durum istersen ona bir sor benzer bir durumsa yardimci olabilir
hatta kız fetüslerde daha çom görülüyormuş.
evet canım kendi drum önerdi daha doğrusu önermedi de içini rahatlatmak için böyle birşey yapabiliriz dedi. ama ayrıntılıda herhangi bir anomali görülmedi ayrıca fetal ekoya da girdim ben durumun uygunsa sen de gir onda da herşey normaldi. inşallah sağsalim alırız bebişleri kucağımıza. bişey sorucam progesteron kullandın mı ilk aylarda?Cnm benim çok sağol.cvb verdiğin için inan geldigimden beri bende araştırıyorum bi çok yorumda sağlıklı doğumlarolduğunu okudum yarın kendi doktorumda randevum var uzun uzadı ya sorucam inşallh bizde sağlıkla kucağımiza alırız bebeklerimizi perinatolog bana karindan sıvı aldirmayi önerdi sana böyle bişey soyledilermi
evet canım kendi drum önerdi daha doğrusu önermedi de içini rahatlatmak için böyle birşey yapabiliriz dedi. ama ayrıntılıda herhangi bir anomali görülmedi ayrıca fetal ekoya da girdim ben durumun uygunsa sen de gir onda da herşey normaldi. inşallah sağsalim alırız bebişleri kucağımıza. bişey sorucam progesteron kullandın mı ilk aylarda?
evet canım ya. benim zaten tüp bebk mecbur kullandım bir de üzerine 4 hafta haftada bir iğne vurundum. ben ona bağlıyorum ama bana dr um damarın kesitini gösterdi normal 2 ince damarın toplamından fazla çapı var neredeyse. ayrıntılıda bir sorun yoksa endişelenecek birşey olacağını sanmıyorum. dün dr uma muayeneden sonra gelişiminde tek damardan dolayı sorun var mı diye sordum o da ben tek damarı bile unuttum dedi o kadar mutlu oldum ki anlatamam :) maşalllahhh suphannalllaahhh... içini rahatlatacaksa fetal eko çektir. trizomi 18 ve ya 13 aklına geliyor biliyorum ama okuduklarından sen de pay çıkartırsın mutlaka çok ağır semptomları olan hastalıklar onlar. yani ayrıntılı da mutlaka açığa çıkıyor. beni endişelendiren tek şey 28. haftadan sonra olabilecek gelişim geriliği ya da erken doğum. bol bol dua etmemiz lazım...Ewt cnm 3 ay progestaran kullandım nette ondan kaynaklı da olabileceğini okudum sende aynı şeyim i okudun
evet canım ya. benim zaten tüp bebk mecbur kullandım bir de üzerine 4 hafta haftada bir iğne vurundum. ben ona bağlıyorum ama bana dr um damarın kesitini gösterdi normal 2 ince damarın toplamından fazla çapı var neredeyse. ayrıntılıda bir sorun yoksa endişelenecek birşey olacağını sanmıyorum. dün dr uma muayeneden sonra gelişiminde tek damardan dolayı sorun var mı diye sordum o da ben tek damarı bile unuttum dedi o kadar mutlu oldum ki anlatamam :) maşalllahhh suphannalllaahhh... içini rahatlatacaksa fetal eko çektir. trizomi 18 ve ya 13 aklına geliyor biliyorum ama okuduklarından sen de pay çıkartırsın mutlaka çok ağır semptomları olan hastalıklar onlar. yani ayrıntılı da mutlaka açığa çıkıyor. beni endişelendiren tek şey 28. haftadan sonra olabilecek gelişim geriliği ya da erken doğum. bol bol dua etmemiz lazım...
ayrıca dr a progesteronu sordum o da baa delinin biri kuyuya aş tıyor bin akıllı çıkaramıyor falan dedi :)
Canim bugün doktoruma gittim pek onemsemedi bu gibi durumlarda yüzde 5 risk oluyor dedi allahın izniyle hiç bişey olmiycak dedi suan gelişimleri aynı gidiyor bi sorun görmüyorum ama gelişimini takip edicem dedi 3 hafta sonra yine çağırdı içim biraz daha rahatladı sen suan kaç haftalıksın cnm kaç gram bebis benimkileri birisi 420 diğeri 382 olctu günlerinde gidiyorlar dedi birisi baştan beri 1 gun küçük zaten
Can'ım merak etme ben çok sık duydum bu durumu hiç merak etme sağ salim alacağız kuzucukları kucağımızaCanim bugün doktoruma gittim pek onemsemedi bu gibi durumlarda yüzde 5 risk oluyor dedi allahın izniyle hiç bişey olmiycak dedi suan gelişimleri aynı gidiyor bi sorun görmüyorum ama gelişimini takip edicem dedi 3 hafta sonra yine çağırdı içim biraz daha rahatladı sen suan kaç haftalıksın cnm kaç gram bebis benimkileri birisi 420 diğeri 382 olctu günlerinde gidiyorlar dedi birisi baştan beri 1 gun küçük zaten
canım çok sevindim için rahat etsin artık maşallah bebişlere
Can'ım merak etme ben çok sık duydum bu durumu hiç merak etme sağ salim alacağız kuzucukları kucağımızaGönlünü ferah tut
Sağolun kızlar allah razı olsun inanin dün gece sabaha kadar uyumadim çok korktum kızıma bişey olucak diye internetten okumadigim yazı kalmadı doktor yüzde 5 down sendromu deyince baya rahatladım allahım hepimize hayırlı sağlıklı şekilde kucağımiza almayi nasip etsin inşallah
canım 25 +2 deyim ben hamdolsun şükrolsun. kilomuz haftamuzla uyumlu boyumuz kafa ölçümüz sadece biraz önden gidiyor ama dr normal dedi.Canim bugün doktoruma gittim pek onemsemedi bu gibi durumlarda yüzde 5 risk oluyor dedi allahın izniyle hiç bişey olmiycak dedi suan gelişimleri aynı gidiyor bi sorun görmüyorum ama gelişimini takip edicem dedi 3 hafta sonra yine çağırdı içim biraz daha rahatladı sen suan kaç haftalıksın cnm kaç gram bebis benimkileri birisi 420 diğeri 382 olctu günlerinde gidiyorlar dedi birisi baştan beri 1 gun küçük zaten
canım bak bizim bi yerimiz ağrısa hemen endişeliniyoruz seninki çok normal ama artık için rahat etsin inşallah hepimiz sağsalim kucağımıza alıcaz ikizlerimizi :)
canım 25 +2 deyim ben hamdolsun şükrolsun. kilomuz haftamuzla uyumlu boyumuz kafa ölçümüz sadece biraz önden gidiyor ama dr normal dedi.benim 1 haftam akıllara ziyandı sonra toparladım kendimi hareketlerini hissettikçe daha da güveniyorum ona. Rabnime emanet
Sağol cnm bende bugün ilk defa duydum böyle bişeyi yarın doktorum ne diycek çok merak ediyorum sağolsun arkadasta cvb yazdi
Ben kafa boy kilo hic hatirlamiyorum cok sukur takip de etmiyorum :) kendime inanamiyorum nasil bu kadar rahat olabildim diye. Takip etmiycem demistim ilk kontrollerde cok sukur basardim simdi de hic rakamlara takilmiyorum gercekten iyi geliyor tavsiye ederim. Yoksa doktordan cikinca ilk is su kadar su kadarmis diye tek tek arastirmak oluyordu o zamanda olumsuz bir yorum okudum mu vaz halimecanım 25 +2 deyim ben hamdolsun şükrolsun. kilomuz haftamuzla uyumlu boyumuz kafa ölçümüz sadece biraz önden gidiyor ama dr normal dedi.benim 1 haftam akıllara ziyandı sonra toparladım kendimi hareketlerini hissettikçe daha da güveniyorum ona. Rabnime emanet