Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 73 41,2%
  • erkek

OY: 92 52,0%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,4%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    177
Arkadaşlar babalar/kayınbabalar biraz da konforu bırakamadığı için gelmek istiyorlar. Bence de gereksiz. evde tek kalsa yemeği, çamaşırı aksıycak. O da takılıp gelecek mecburen karısının peşine. Çok gereksiz, aşırı gereksiz. İyi tarafından bakın yine anneleriniz gelecekmiş doğumda ve doğum sonrası. Benimki gönüllü de değil oğlunun çocuklarına bakmakla meşgul🙂 bi kere geçen ay sordu geleyim mi diye ben de çocuklarla geliyorsan gelme dedim, bana ne hayrın dokunacak. O da bırakamam onları dedi. Cevap bile vermedim öyle kaldı. Şuan sadece doğumda iznini ayarlayabilirse görümcemin kalabilme durumu var o da 3 gün falan😔😔
Kendi örneğimi beterin beterinin var olduğunu göstermek için verdim😄
Kim gelirse gelsin, isterse kimse olmasın kafamıza takmayalım, sürece odaklanalım. Sağ salim evlatlarımızı kucağımıza alalım ve evimize dönelim 🙏🙏

Kızlar hanginiz çarpıntıyı sormuştu ya, ölüyorum sandım az önce sonra saat uyarı verdi kalp atışınız bir süredir 120nin üstünde diye. Bu normal mi acaba
bu bana ilk hamileliğimde çok oluyordu hatta doktorum kardiyolojiye yönlendirdi halter falann takıldı. sıkıntı yok tamamen hamilelikten dediler işin sonunda

D derya32 canım benim sanırım sancım 70lerde çıktı anlamadım ben ama grafiğini koyuyorum eke… nereden baktın sen?Vajinama tekme yemişim gibi geliyor sancı 😃 senin yine 36 hafta olmus artık korkma çünkü 36dan sonra her türlü küveze girmez akciğerleri gelişmiştir. Dönme olayını dert etme son hafta bile dönebilirmiş.
Ya ben de hiç anlamıyorum sancı siddeti falan da ebe kıza sordum natye bağlayan o dedi 50 diye. Senin de zaten bişi kalmamış 36ya inş hiç bir sıkıntı olmadan vaktinde dogurursun.
Valla işte beklemekten başka bir carem yok son ana kadar doktor da beklicek sancılarımın gelmesini

Kızlar size bir konu daha açacağım. Bugün vallahi bunaldıkça bunalıyorum. Doğuma annemle babam beraber geleceklermiş. Ben esasen babamın gelmesini istemiyordum ilk etapta rahat edememekten ziyade annem ekstradan yorulacak diye. Çünkü bana mı baksın yemek mi yapsın bebekle mi uğraşsın annem perişan olacak yani arada. Ona da söyledim bir kere bunu gelmek istiyor, ne diyeyim, ben idare ederim bir şekilde dedi.. O vakit üstelemedim yanlış anlamasınlar diye. Bu arada annem iznini ayarlayabilirse 4 hafta kadar kalmak istiyor, dolayısıyla babam da 4 hafta kalacak demek bu. Biraz evvel eşim de konuşurken dedi ki eğer annen gelmeden doğum başlarsa ben hemen onu arayıp gel diyeceğim o da valizini hazırlayıp otobüse binip gelecek değil mi dedi. Bunu biraz da ağzımı aramak için sordu. Ben de dedim yok otobüsle gelmeyecek babamla gelecek dedim. Babanın ne işi var doğumda, gelinmez ki öyle dedi. Senin rahatın olmayacak pansuman yapacağız yaranı açıp oturup kalkamayacaksın, emzirmeye uğraşacaksın, memelerin acıyacak belki giyinmek bile istemeyeceksin falan dedi. İkide bir odadan odaya mı geçireceğiz seni o halinle. Ya da babanı mı yer değiştirip duracağız dedi. Yani bakınca gayet de haklı ben bile düşününce geriliyorum bunları şimdiden. Ama öte yandan ne yapacağımı da bilemiyorum. Anneme bunu ikinci kez söylesem alınır, üzülür babam adına. O çok heves ediyor sizi görmek bebeği görmek için dedi. Ben de görmesin demiyorum da annem 3 hafta kalsın ben iyileşeyim biraz sonra kardeşlerimle beraber gelsin istiyorum babamı. İlk zaman eşimle annem dışında birine ihtiyacım yok yani esasen. Napıcam bilmiyorum ya 😔😔
belki anneni bırakıp döner canım. eğer öyle değilse mevzuyu yine annen çözebilir gibi. sen direkt söyleyemezsin sonuçta. annen biraz abartarak mı anlatsa mı acaba bakımın için rahat olman gerektiğini falan

Nst baglamadan doktor elle muayne etti yanindaki hemsireye elendi bu dedi sancisi var bunun bilmiyir rahim agzida incelmis dedi anlamadim yatisini verin hastanin dedi direk şok oldum muayneye gelmisdim randevum vardi
Canım hiç korkma bende 28. Haftada 6 gün yattım hastanede aynı sebepten. Benimde çok kısaldı ve rahmim inceldi ama kasılmam yada ağrım yok. Hiç korkma erken doğumu önlemek amaçlı yatırıyorlar

Canım hiç korkma bende 28. Haftada 6 gün yattım hastanede aynı sebepten. Benimde çok kısaldı ve rahmim inceldi ama kasılmam yada ağrım yok. Hiç korkma erken doğumu önlemek amaçlı yatırıyorlar
Bugun cikardi doktorum kuzum sancim yok nst cikmiyor sukur acilmamda yok 2mm rahim agzi dikkat et dedi uzan dedi onundisinda coksukur sorun yok ciger gelisdirici yapildi doktor nemnz isderse gelsin artik dedi ama ben yinede 2 hafta da sabretse diyorum hayirlisi artik yinede sukur bugunllere geldik saglikla kucamiza allalim inslh hepimiz sen kac haftadasin

Normalmiş benim hareket halimde 180 e kadar çıkıyor hareketsizken de görseldeki uyarı o kadar sık yaşıyorum ki doktora sordum. Hayat kaliteni düşürüyorsa ilaç verebilirim dedi. İstemedim. Böyle yaşamaya da alıştım gibi özellikle çok yersem vs sıkıntı daha büyük oluyor. Aynı zamanda tansiyon ölçmemi istedi. Tansiyonum normal sadece kalp hızlı o yüzden ben de akışına bıraktım😂😂
Ben de hemen tansiyon ölçtüm, normal çıktı. Birebir aynı uyarıyı aldım bugün ama nefesim dalan daraldı terledim korktum baya, demek ki normalmiş🥲
bu bana ilk hamileliğimde çok oluyordu hatta doktorum kardiyolojiye yönlendirdi halter falann takıldı. sıkıntı yok tamamen hamilelikten dediler işin sonunda
Ne hamilelikmiş ya başımıza gelmeyen kalmadı🥲

Ne güzel çok net söyleyebilmişsin sen. Ama ben nasıl söyleyebilirim bunu bilmiyorum 😔Babam çok da alıngan bir yapıdadır. Eşim de diyor alınıyorsa alınsın küsüyorsa küssün önemli olan senin rahatın, anlayış göstermesi gereken o diyor. Babam bir de tüm gün tv izler onu bıraksa telefonla oynar. Eşim asla ekran açtırmaz evde bebekten sonra. Babam tutar der ki küçücük bebek ne anlayacak televizyondan falan of o kadar gereksiz muhabbetler ki. Ben çocuğu alıp öbür odaya gitmek durumunda kalırım. Bu sefer de gelip orada baban anlayışsız davranıyor falan der oturur ağlarım sinirden. Sürekli yatak odasında durayım ara sıra salona geleyim desem o da kötü ki ya sıkılır bunalır insan yani. Afakanlar basıyor beni şimdiden of
Tam da lohusa zamanı olacak şeyler şimdiden böyle bunaltıyorsa o zaman 10 kat olur kendi baban ama annen konuşsa keşke kendi ağzıyla sen gelcem diyon ama kız rahat edemez emzirmek için sürekli oda değiştirir yarası için sürekli odalara kapanıp yapar tam da lohusa zamanı agresif olabilir ben gelmeye yakın gelsen daha iyi olur dese açıklayarak ne bileyim anlar heralde sen desen kesinlikle yanlış anlar ama annen kendi fikriymiş gibi söylese belki mantıklı gelir

Kızlar size bir konu daha açacağım. Bugün vallahi bunaldıkça bunalıyorum. Doğuma annemle babam beraber geleceklermiş. Ben esasen babamın gelmesini istemiyordum ilk etapta rahat edememekten ziyade annem ekstradan yorulacak diye. Çünkü bana mı baksın yemek mi yapsın bebekle mi uğraşsın annem perişan olacak yani arada. Ona da söyledim bir kere bunu gelmek istiyor, ne diyeyim, ben idare ederim bir şekilde dedi.. O vakit üstelemedim yanlış anlamasınlar diye. Bu arada annem iznini ayarlayabilirse 4 hafta kadar kalmak istiyor, dolayısıyla babam da 4 hafta kalacak demek bu. Biraz evvel eşim de konuşurken dedi ki eğer annen gelmeden doğum başlarsa ben hemen onu arayıp gel diyeceğim o da valizini hazırlayıp otobüse binip gelecek değil mi dedi. Bunu biraz da ağzımı aramak için sordu. Ben de dedim yok otobüsle gelmeyecek babamla gelecek dedim. Babanın ne işi var doğumda, gelinmez ki öyle dedi. Senin rahatın olmayacak pansuman yapacağız yaranı açıp oturup kalkamayacaksın, emzirmeye uğraşacaksın, memelerin acıyacak belki giyinmek bile istemeyeceksin falan dedi. İkide bir odadan odaya mı geçireceğiz seni o halinle. Ya da babanı mı yer değiştirip duracağız dedi. Yani bakınca gayet de haklı ben bile düşününce geriliyorum bunları şimdiden. Ama öte yandan ne yapacağımı da bilemiyorum. Anneme bunu ikinci kez söylesem alınır, üzülür babam adına. O çok heves ediyor sizi görmek bebeği görmek için dedi. Ben de görmesin demiyorum da annem 3 hafta kalsın ben iyileşeyim biraz sonra kardeşlerimle beraber gelsin istiyorum babamı. İlk zaman eşimle annem dışında birine ihtiyacım yok yani esasen. Napıcam bilmiyorum ya 😔😔
Benim de babam ve iki erkek kardeşim gelecek, rahatlık açısından hiç düşünmedim ama ben de gelmeseler çok bozulurdum🥲 tabi darlanma durumunu anlıyorum ama babanın hevesini kırma bence, ben kendi babamdan düşünüyorum aşırı hevesli seninli de öyledir eminim. Babam sürekli anneme doğsa da oynasak biraz diyormuş mesela ben şimdi sen gelme desem çok üzülür. Kendi baban daha anlayışlı olur bence nazın daha çok geçer, çok bunalmazsın

Ben babamın
Ben babamın gelmesini isterdim bir ay kalsa bile. Annemle ayrı oldukları için kalamaz o kadar ama kalıp torun duygusunu sonuna kadar yaşasın isterdim. En fazla yan odaya geçer emzirirsin. Ya da bir kaç saat odada geçer. Annen de baban da kendi hayatlarından fedakarlık yapıp geliyorlar. Evinden sosyal çevresinden uzak ve senin için geliyorlar. Baban yardım etmeyecek de olsa bütün gün tv de izlese hayatımnın bir bölümünde bu heyecanı hep hatırlayacak. Burda bence yanlış bir şey varsa eşinin tutumu 1 ay düzeni kaçabilir bence. Ya da düzenini kaçtığında yeni doğum yapmış birini doldurması hem de babasına karşı son derece yanlış. Rahat etmesin bir ay ama sana yansıtmasın. ( aynı durum kayınpederler için geçerli değildir kız babalarına özel bu duygularım 😂😂😂)

Eşin biraz etkilemiş seni, benim için bir sakıncası yok demiş ama kendi düşüncelerini yansıtmış aslında, yani ben öyle düşünüyorum. Bana göre babam, kayınvalidemden bana çok çok daha yakındır. Babamın yanında emzirmekten çekinmem kv yanında çekinirim, öyle söyleyeyim. Çünkü bana yabancı biri, kaldı ki öyle bir durumda babalar zaten dışında kalacaktır olayın. Bu benim kv ile olan ilişkimden de kaynaklı bu arada herkes aynı olacak diye bir şey yok sen de hemen hemen aynı durumdasın o yüzden söylüyorum. Kiminin kv kendi annesinden daha fazla destek oluyor. Bence kafanda kurma olasılıkları, yok tv izleyecek yok şöyle yapacak vs gibi. Böyle bir durumda kendi hayatlarından verdikleri için ben bir de babam gelmesin diyemezdim. Benim annemle babam da kolay kolay ayrılmaz çünkü.

D derya32 canım benim sanırım sancım 70lerde çıktı anlamadım ben ama grafiğini koyuyorum eke… nereden baktın sen?Vajinama tekme yemişim gibi geliyor sancı 😃 senin yine 36 hafta olmus artık korkma çünkü 36dan sonra her türlü küveze girmez akciğerleri gelişmiştir. Dönme olayını dert etme son hafta bile dönebilirmiş.
Su geniş dag gibi olan yükselti var ya onlar sancıymış sende bir 40 bir 70 gibi bir sey cıkmış cok gibi durmuyor sanki

Heves etmısler torunları oluyor boşver takılma bence gelsın baban yanında olur torununu görür ben suan evımden uzağım annemde kalıyorum Ankara’da mecburıyetten doğuma eşim gelecek evde ayrıca babam ve erkek kardeşim var 😅anlayışlı olurlar zaten emzırme vs derken odam var girip emzırıırm eşim biraz kakacak bebegın göbek bağı düşünce evımıze donucez annemde gelecek ınsallah

Bana da 1000 tl dedı eskı hasta olduğum ıcın o da tüp bebek doktorumla devam ediyorum o yüzden baya yüklü miktarlar ödüyoruz malesef 😅😅
Neyyyy yok artık bune beee şaka gibi valla Allah yardımcınız olsun benim muayne 1200 TL nst 250 😅medipole gidiyorum yani

Ah canım benim beni de duygulandırdın, Allah rahmet eylesin babacığına 🥹🙏 Görmesini elbette ben de çok istiyorum ama ilk zamandan olmasa da olurdu sanki. Hani aynı şehirde yaşasak gün içinde gelip gidip baksa başımla beraber de öyle olmadığı için bir arada kalacağız mecburen kaldıkları süre boyunca. Tercihim annem ve eşimden yana olurdu. Ama babama da gelme diyemiyorum. Geçen gün kardeşimle konuştum biraz ona çıtlattım dedi ki abla o kadar hevesleniyor, hayaller kuruyor ki dedi. Oh mis gibi kokar o şimdi falan diyormuş bebekten bahsedip. Hepimizden daha çok can atıyor babam sen ona 3 hafta sonra gel dersen o çok alınır dedi. Ah dedim nasıl diyeyim şimdi, dediğin gibi ölümlü dünya bir de ☹️
Sende hakkını helal et valla ben hep düşündüğüm için öyle yazdım sen haklısın valla insan şu süreçte kendine bile tahammül edemiyorum bazen kalp kırmaktansa ilk süreçlerde kimse gelmese daha iyi ❤

X