H
history1985
canım ben de
@9ay kvyi istiyo da kpi istemiyo diye anladim.
Gülü seven dikenine katlanirmis ne diyeyim.
Ayrıca amacım asla senin kişiliğini eleştirmek değildi. Şartlı cümle koydum bencilsen veya degilsen diye. Çocuğun uzun yıllar bencil olacak. Onu napicaaz?
Tatlım keskin sirke küpüne zarar.
Daha ılımlı olabilirsin.
Ben karşıdakine göre davranmaktansa, bana göre davranılmasını tercih ederim.
Yiğit AT kendine kamçı vurdurmazmış.
İyiliği tercih ederim. Bi insan gıcık da olsam eğer yardıma ilgiye veya desteğe ihtiyacı varsa, ve benim de imkanım varsa elimden geleni yaparım, karşılığını da beklemem.
1. Misal eltim bencil, cahil ve inatçı kecinin tekidir. Kimse için fedakarlık yapmaz. Ne kv ne kp ne eşi ne çocukları. İnsanları kullanmayi işini yaptırmayı cok sever. Kvyi bana karşı kışkırtmaya çalışır. Kaynim iyi bi baba ama aylardir işsiz. Bugun eşimi Bime yolladım. Ucuz yollu kırtasiye malzemelerini aldirttim. 3çocuk okulda okuyor, günahları ne? Ana baba duyarsız ama belki Allah bana duyuruyor ki, az da olsa imkanimla destek olayım.
2.Misal annem aynı eltim gibidir. Nasıl sağlam büyüdük hayret ediyorum. Babamız sefkatliydi. Evini tertemiz ederim 3.gün beni kovar bağıra çağıra. Uyumak istediğim için. Yine de gittiğimde (artık kalmıyorum) elime değen işini yapıyorum.
Ben öyle olamıyorum.
Sidik yariştırmayı sevmem. Yok deliyse ben de deliyim. Yok haketmiyor muyum. Yok layık değil miyim?
Herkesin layigi kara toprak eninde sonunda.
Bu insanlara karşı bana söz hakkı doğar. Yardımı ederim ve sözümü de kırmadan bi kaç aşamada söylerim. Özümsedikce anlarlar.
Insan böyle kazanılır yavaş yavaş sabırla.
Insaniz sağlam insanlar biriktirmeliyiz. Sağlam olmayanları da çaktırmadan tamir etmeye çalışıriz. Olmazsa kendi haline bırakırız.