Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    101
Türkmence denilince o da Türkçe gibi yaaa denilse de asla değil 😂😂 yani bazı cümleleri anlayabiliriz ama zor yani her şeyi de anlayamayız bence 😂
Hayır siz anlayamazsınız. Çünkü benzer olsada daha önce duymadığın bilmediğin için.. Ben mesela Türkçeyi kendimi bildim bileli TV den öğrendim 😅 dizilerden falan. Mesela sizde baba deniliyor biz babamıza kaka diyoruz. Ama sizin dediğiniz gibi kaka değil 😅 kaakaa diye uzatılarak deniliyor 🤣. Biz anneye ece diyoruz. Babaanneye ene. Dedeye Ata. Anneaneye mama dedeye Baabaa 😁. Mesela ekmeğe çörek diyoruz. Mesela karpuza Garpyz. Kavun değilde gawun. Oyle harf değişikliği. Mesela çorba soğan kabak halı gibi gibi şeyler ayni.

Türkmence denilince o da Türkçe gibi yaaa denilse de asla değil 😂😂 yani bazı cümleleri anlayabiliriz ama zor yani her şeyi de anlayamayız bence 😂
Hayır benim demek istediğim. Ben Türkçe konuşurum ama daha önce kimseyle yazışmak dışında sesli bir konuşmam olmadığı için nasıl olur bilmiyorum. Türkçe konuşsam bile kendimi ifade etmek için yani ve ama kelimesini bin kere tekrarlarım demek istedim 😄

Hayır siz anlayamazsınız. Çünkü benzer olsada daha önce duymadığın bilmediğin için.. Ben mesela Türkçeyi kendimi bildim bileli TV den öğrendim 😅 dizilerden falan. Mesela sizde baba deniliyor biz babamıza kaka diyoruz. Ama sizin dediğiniz gibi kaka değil 😅 kaakaa diye uzatılarak deniliyor 🤣. Biz anneye ece diyoruz. Babaanneye ene. Dedeye Ata. Anneaneye mama dedeye Baabaa 😁. Mesela ekmeğe çörek diyoruz. Mesela karpuza Garpyz. Kavun değilde gawun. Oyle harf değişikliği. Mesela çorba soğan kabak halı gibi gibi şeyler ayni.
Çok değişik ya 😀😀😀

Benim okulumda üniversitedeyken Azerbaycan’lı ve Türkmenistan’lı arkadaşlarımız olurdu selamlaşırdık ama sohbet edemezdik. Yani çok basit cümleleri anlayabiliyorum işte iyi geceler, benim adım, benim yaşım gibi gibi. Azerbaycan’lılarla daha basit anlaşmak sizinle bence daha zor. Söylediğin gibi anlaşılamayan kelimeler çok.

Hayır benim demek istediğim. Ben Türkçe konuşurum ama daha önce kimseyle yazışmak dışında sesli bir konuşmam olmadığı için nasıl olur bilmiyorum. Türkçe konuşsam bile kendimi ifade etmek için yani ve ama kelimesini bin kere tekrarlarım demek istedim 😄
Yazmak tabii ki de daha basit sözlü olarak konuşmaktan bu her dilde böyledir 🤩 yine maşallah iyisin. Ben anladım bu arada demek istediğini.

Benim okulumda üniversitedeyken Azerbaycan’lı ve Türkmenistan’lı arkadaşlarımız olurdu selamlaşırdık ama sohbet edemezdik. Yani çok basit cümleleri anlayabiliyorum işte iyi geceler, benim adım, benim yaşım gibi gibi. Azerbaycan’lılarla daha basit anlaşmak sizinle bence daha zor. Söylediğin gibi anlaşılamayan kelimeler çok.
Evet. Zaten burası küçük bir ülke. Toplam 7 8 milyon insan sayısı. Ama şükür güvenli belkide küçük olduğu içindir

Ben Türkmenistan liyim. Ama yani Türkçe biliyorum zaten bizim dilimize çok yakın benzer. Ama bir Türk dilinde birisiyle konuşmadım. Yazışmak dışında. O yüzden nasıl olur bilmiyorum 🤣 kendimi ifade etmek için. Kaç kere yani yani ama derim 🤣

Yazmak tabii ki de daha basit sözlü olarak konuşmaktan bu her dilde böyledir 🤩 yine maşallah iyisin. Ben anladım bu arada demek istediğini.
Yukarıda dedim ya toplaşirsak kendimi ifade etmek için böyle böyle derim diye. Ona dedim 😅

Arkadaşlar merhaba, inşallah herkes sağ salim yavrusunu kucağına alır. Bir sorum olacak bilen varsa yazarsa çok sevinirim. 11+3 de yoğun bir kanama yaşadım, bu 2. gebeliğimi ilkinde hiç böyle şeyler yaşamadım bilmiyorum o yüzden, kanama alanı rahim ağzına yakın dedi, ne demek olduğunu anlamadım.

Genellikle böyle topuğa kadar uzun elbise giyeriz. Evlendikten sonra başımızı böyle bağlarız. Mesela kp esimizin abilerinden erkek büyük akrabalardan o kulağın yanından çıkardığımız seyle ağzımızı kapatırız hiç konuşmayız. Saygı amaçlı.

Eklentiler

• Screenshot_20250429-141222_TikTok.webp
    Screenshot_20250429-141222_TikTok.webp
    37,7 KB · Görüntüleme: 46
  • Screenshot_20250428-232557_Instagram.webp
    Screenshot_20250428-232557_Instagram.webp
    56 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_20250422-120911_Instagram.webp
    Screenshot_20250422-120911_Instagram.webp
    40,5 KB · Görüntüleme: 45
  • Screenshot_20250421-183826_Instagram.webp
    Screenshot_20250421-183826_Instagram.webp
    30,4 KB · Görüntüleme: 47
Arkadaşlar merhaba, inşallah herkes sağ salim yavrusunu kucağına alır. Bir sorum olacak bilen varsa yazarsa çok sevinirim. 11+3 de yoğun bir kanama yaşadım, bu 2. gebeliğimi ilkinde hiç böyle şeyler yaşamadım bilmiyorum o yüzden, kanama alanı rahim ağzına yakın dedi, ne demek olduğunu anlamadım.
Bende 11. Haftada kanamam oldu kanama alanı yüzünden dedi. Benim zaten 6. Haftadan beri vardı. 11. Haftada ilk defa kanamam oldu. Hastanede yattim 4. Aya kadar dufaston içim daha yeni kestim. Sonrada ara ara koyu renkte lekelenmem oldu. Dr içerideki o eski kan geliyor dedi.
Benim 3. Gebeligim ilkinde olmadı. Ama ikincide oldu kanama alanı. Ama onda hiç kanamam olmadı.

Rahim ağzına yakın olması daha büyük bir sorun mu? Bende günde 2 progestan hap, haftada 1 progestan iğne kullanıyorum, rapor almam gerekecek sanırım

Rahim ağzına yakın olması daha büyük bir sorun mu? Bende günde 2 progestan hap, haftada 1 progestan iğne kullanıyorum, rapor almam gerekecek sanırım
Yani ben onu tam bilmiyorum. Benimki neredeydi. Ama kesenin tam altındaydı. Belki rahim ağzına yakın olduğu için. Bebekte büyüyüp baskı yaptığı için kanaman oluyordur.

Yani ben onu tam bilmiyorum. Benimki neredeydi. Ama kesenin tam altındaydı. Belki rahim ağzına yakın olduğu için. Bebekte büyüyüp baskı yaptığı için kanaman oluyordur.
Çok teşekkür ederim cevapların için , kafamın rahat olması için perinatolojiye gideyim en mantıklısı bu görünüyor ondan sonra yolum belli olur

Aaaaa çok şaşırdım ve sevindim. Nasibinde doğmak yaşamak varsa valla herşey bahane. Çok şükür rabbime 🤲🤲🤲❤️
Ben de canım şaşkınım ama umursamazsam stres yapmazsam daha iyi diye düşündüm. Öyle çok şükür 🙏

Benim aşırı kasıklarım ağrıyo, eve geldim ağrım sızım başladı acaba çok uğraştılar bir haftadır her türlü ondan mı ya

Back
X