- 27 Mart 2014
- 3.623
- 1.781
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #55.281
cok sagol canim gunduz 3 defa yatiyor uykuya .. bu aralar azaldi evet buzde kullaniyoruz dis jeli mecbur napalim cok sagolCanım nasıl olsa uyumuyormuş birde gece beslemeden dene bir iki gün değişiklik olacakmı bakalım. Diş çok zorluyorsa ben doktora sordum diş jeli önerdi iki gün kullandım rahatlattı.
Gece uykuyu alamadığı için Gün içinde çok uyuyorsa uykusunu aldığı içinde sabaha karşı uyanıyor olabilir.
Aklımda başka birşey gelmiyor
cok tesekkurler fitil aklima gelmemisti bugun 2 kere verdik surup ama bir sey yapmiyor ki canim cok kotu sismisler ben de 20 lik disim.cikiyor bir turlu cikamamist o yuzden iyi anliyorum.kizimi ne zor fitili deneyecegim cikmiyor agzindan eli hic 3 dis hic salya olmamisti bu sefer salyadan baloncuk yapiyor :) tek dertleri bu olsun cok sagolcnm bizimki de arada parmağını ağzına sokup öğürme numaraları yapıyor onu dert etme. bizde 6 tane diş var hem de kocaman oldular. 7. ayında 4tane birden yukardan çıktı. doktor hem jel verdi hem de fitil ağrı kesici. arada bir yarım fitil yapabilirsin dedi. ben o ay 3 kere yaptım ve inanki parmağını bile o geceler kıpırdatamadı. ağrıdan uyuyamıyorlar düşünsene diş ağrısı nasıl birşey yavrulara yazık nasıl ağzrı çekiyolar küçücük vücutlarıyla. doktoruna sor veya sormana da gerek yok 1 fitil paranox yap o durumda, yarım fitil 10,5 aylık bebeklere az geliyor dedi doktorum. ama akşam uykusuna yatmadan yap gece uykusunu bölme.
Vay be iki yılda ikinci çocuk yolda:)) maşallah maşallah:) aynen ben:) nice yıllara inş.Bu arada biz ufak bir tatil yaptık
Öncelikle kızım havuzu çok sevdi ama kapalı havuz ortamı ya su da 30 derece korkumdan yarım saatten fazla sokamadım havuzdan sonra hamamda yıkayıp giydirip öyle odaya çıkardık :)
Blw yaptığımız için yemek sıkıntı olmadı koydum önüne tabağını takıldı kendi kendine
Uyku büyük problem çünkü arabada gezerek uyuyor her gece yine otelden çıktık arabada gezdirdik ama odaya çıkana kadar geri uyanıyordu filan
Zar zor uyuttuk diyelim sağdan soldan gelen gürültüye uyanmalar filan :) hele gece istifra ettiğimde çocuğum çok çok korkuyordu ağlıyordu evde olsak uzak lavaboya gidiyorum duymasın uyanmasın diye ama otel odasında mümkün değil çocuk uyandıkça gerilen sinirlenen koca faktörü de var :)
Afedersiniz tuvalet şifonunu bile çekmiyorduk, hapşırığımızı tutuyorduk, öksürüğümüzü tutuyorduk ya bu yönlerden zor gerçekten evde olsan hemen diğer odaya git hapşır öksür ama otelde nereye gideyim, kapıyı açıp çıksam ona da uyanır çocuk :)
Benim için hamilelik+küçük bebekle tatil çok zor oldu kızımın sabah 7de uyanması, benim sabah uyanmamla beraber bulantı istifra olayım, eşimin uyananaması, tek başıma kahvaltıya gidememek çünkü bayılacak gibi oluyorum kızımı taşıyamıyorum, açlıktan bulantımın artması... :)
Ama kızımın havuzdaki mutluluğu her şeye değer
Mayo bez de işe yarıyor mu ya bana pek etkili gelmedi açıkçası giydirdim hep ama
Biz bu arada evlilik yıldönümümüz için gitmiştik tatile Kapadokya Avanos a :) 2. Yıldönümünüz
Bu prova oldu asıl 15 Gün sonra Antalya ya gidioruz Allah izin verirse
Canım benim kızım çok yapıyor elini ağzına sokuyor ve oguruyor baya baya.sureklo mudahele etmesem kusuyor.ne yapmaya çalışıyor anlamadım.tamam diş etleri kaşınıyor da bu daha farklı bir hal aldı.sanki oyun yapıyor, hoşuna gidiyor .bizde gece besliyoruz kilomuzda fazla degil yani ama gece 4 te uyanip 6 ya kadar uyumuyor bana bir oneri verin kizlarya acaba kessem rahatlar mi dislerde fena ustler cok zorluyor .. bilmiyorum neden birde agzina sokup kendini ogurtmeye basladi dikkat cekmek icin oldugunu dusunuyorum bakici cok sessiz birisi bizde gelince hemek hazirlayalim derken mama sandalyesinde yalniz kalinca boyle yapiyor yemek yerkende ogurmye calsiiyor reflusu mu oldu ki diye dusunuyorum of be zormus su dis olaylari. bebekler hasta olmasin.
Dış çıkarma dönemlerinde illa bir huy değişikliği yapıyorlar.bir kaç gün belki hep aynı saatte uyanır yine sonra değişir diye düşünüyorum.sabretmekten başka yolu yok maalesef:)bizde gece besliyoruz kilomuzda fazla degil yani ama gece 4 te uyanip 6 ya kadar uyumuyor bana bir oneri verin kizlarya acaba kessem rahatlar mi dislerde fena ustler cok zorluyor .. bilmiyorum neden birde agzina sokup kendini ogurtmeye basladi dikkat cekmek icin oldugunu dusunuyorum bakici cok sessiz birisi bizde gelince hemek hazirlayalim derken mama sandalyesinde yalniz kalinca boyle yapiyor yemek yerkende ogurmye calsiiyor reflusu mu oldu ki diye dusunuyorum of be zormus su dis olaylari. bebekler hasta olmasin.
evet demekki olabilyormus canim ya sahol dikkat cekmeye calisiyor bizimki ssdece mama sandalyesinde zorla biraknc oluyorCanım benim kızım çok yapıyor elini ağzına sokuyor ve oguruyor baya baya.sureklo mudahele etmesem kusuyor.ne yapmaya çalışıyor anlamadım.tamam diş etleri kaşınıyor da bu daha farklı bir hal aldı.sanki oyun yapıyor, hoşuna gidiyor .
canim ovulasyon ya da erken gebelik testi yap bir kac gun sonraYa kızlar birşey sorucam sizlere.bilgisi,deneyimi olan varsa cevap verirse sevinirim:)
Ben henüz regl olamaya başlamadım.fakat spiral denemek istiyorum ve bunun içinde regl olmak gerekiyormuş ama olmuyorsa da gebe olmadığına dair test yaptırmak.ee ben de sırf bundan dolayı yaptırdım ama 5 cikti değerim.ASM de yaptırdım dok. Önemli bir değer değil, gebelik yok dedi ki bende zaten olduğunu dusunmuyorum daaa referans değeri 0-5 ,benim 5 .
Biraz aklıma takıldı kötü oldum ilkten.cunku benim ikinci bebekte 4 çıkmıştı değerim onemsememistik ama sonuçta şuan 11 aylık:))
Bu şekilde bir durum yasayaniniz var mı?
Bizimki yemeye oyunsuz basliyor ama sonuna dogru oturmaktan sıkılıyor, mecbur sarkili turkulu oyunlu bitiriyoruz.Kizlar bebeklerinize nasıl yemek yediriosunuz ben pepe şarkılar ı arı vız vız la yedirme yontemi buludmm çok elestirrdim ama müthiş rahatlikmis acio ağzı ni . Çok mu kötü yapiom yaa
Ya korkuyorum yaptirmaktan ya pozitif çıkarsa diye. Pozitif değildir gerçi tedbiri elden bırakmıyoruz ama yine de ya varsa ...canim ovulasyon ya da erken gebelik testi yap bir kac gun sonra
Ben mama sandalyesine oturtuyorum yemek istemediği zaman başını sallıyor sağa sola tutmuyor başını sabit.zorla yediriyorum .Oyuncak veriyorum eline dikkatini çekecek.henuz müzik,ekran vs yok.sonuna kadar gidecem böyle izletmeden bakalım ne zamana kadar.(diger çocuğumdan biliyorum )onunda sonu yok bu sefer müzik de yetmiyor...Kizlar bebeklerinize nasıl yemek yediriosunuz ben pepe şarkılar ı arı vız vız la yedirme yontemi buludmm çok elestirrdim ama müthiş rahatlikmis acio ağzı ni . Çok mu kötü yapiom yaa
Valla canim seni cok iyi anliyorum. Ben bata 3 gun kala kanda baktirdim negatifti ama ne gelen var ne giden.. ben de tedirginim. Bir kac gun daha gecsin tekrar baktiracagim.Ya korkuyorum yaptirmaktan ya pozitif çıkarsa diye. Pozitif değildir gerçi tedbiri elden bırakmıyoruz ama yine de ya varsa ...
Evet canım hipnoz olmuş gibi Ne verirsen yiyor ama bence ilerisi için yanlış. Azda yese yemek alışkanlığı kazanmasından yanayım. Oyuncakla oyalayarak yedirmeye çalış yok ille yemiyorsa sadece müzik dinlet izlemesin videolarıKizlar bebeklerinize nasıl yemek yediriosunuz ben pepe şarkılar ı arı vız vız la yedirme yontemi buludmm çok elestirrdim ama müthiş rahatlikmis acio ağzı ni . Çok mu kötü yapiom yaa
Bu arada canim yanlis anlamis olabilirim. Sarkiyi turkuyu ben soyluyorum ben oynuyorum oyunu :) video filan izletmiyorum.Kizlar bebeklerinize nasıl yemek yediriosunuz ben pepe şarkılar ı arı vız vız la yedirme yontemi buludmm çok elestirrdim ama müthiş rahatlikmis acio ağzı ni . Çok mu kötü yapiom yaa
Daha önce bu konu konuşulmuştu canım. Benim fikrim yediği kadar yesin dikkati ve konsantrasyonu yemekte olsun. Yani video müzik vs bana göre doğru değil.Kizlar bebeklerinize nasıl yemek yediriosunuz ben pepe şarkılar ı arı vız vız la yedirme yontemi buludmm çok elestirrdim ama müthiş rahatlikmis acio ağzı ni . Çok mu kötü yapiom yaa
Kizlar bebeklerinize nasıl yemek yediriosunuz ben pepe şarkılar ı arı vız vız la yedirme yontemi buludmm çok elestirrdim ama müthiş rahatlikmis acio ağzı ni . Çok mu kötü yapiom yaa
Maşallah size. Bende onun için uğraşıyorum canım ama tabağı ters çeviriyor hemen. Şimdilik katı gıdaları eline veriyorum sıvıları ben yediriyorumDaha önce bu konu konuşulmuştu canım. Benim fikrim yediği kadar yesin dikkati ve konsantrasyonu yemekte olsun. Yani video müzik vs bana göre doğru değil.
Bu arada kızlar benim kızım kendi yemeye başladı maşallah. Zaten kendi yiyordu da, sıvıları da kendi kaşıkla yiyor. Mesela yoğurdu kase ile önüne koyuyorum. Üçte birini döküyor üçte ikisini yiyor :)
Bakıcı kendi yediriyor ama eline de veriyor. Eğer kızımın eline onun kendi yiyeceği bi şey vermezsek yemez. Mesela eline ekmek veriyoruz;. Bi kaşık kızımın elinde oluyor bir kaşık bizde.
Aynen öyle yumurtlama olmuştur ve gebelik yoksa regl olacaktır.fakat bunu bilemiyoruz ki canım.yakin arkadaş im daha regl başlamadan ikinciye hamile kalmıştı.Ebrulii1111 regl olmadan nasıl gebe kalınıyormus ki! Ben bu durumu doktora sorduğumda, demekki o ay adet olacakmış yoksa kalınmaz dedi. Ben de regl olmadım. Böyle bir durum varsa ona göre davranmak gerek. İkinci bebegi çok istiyorum ama eşim iş değiştirecek ve değiştirdikten sonra ikinci için iyi bir zaman sanki...