2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Haydi bismillah bu gece gece beslenmesini biraktim

Bakalim ne olucak .az once tam 5 dk da zor sakinlesti

Bizim emme olayimiz cok farkli boyuta gecti cunki kizlar.ben yatarak emziriyordum memede uyuyordu.o kadar alisti ki emzik gibi uykusunda agzinda istiyor cikinca da aglamaya basliyordu
butun gece benim memeler acik usumusum sirtim acikta sekilde sekile giriyordum

Ne 5 dk si yaaw

Tam 1 saat surdu .herseyi denedik esim aldi sakinlestirmeye falan.yok yok iyice kudurdu.nasil olucak bilemiyorum yaa.
agzinda uyumak istiyor ciktiginda basiyor cigligi. Gece o kadar cok emiyorki gunduz yemeside azaldi uyku desen hep boluk boluk. Doktor gece emmeyi kesmelisin dedi ama cok sancili gecicek.

cnm komşunun kızı da anneyi emiyor doktor artık gece bırakmalısın seni emzik gibi kullanıyor demiş. emzik ver demiş doktoru. tamı tamına 1 hafta uğraştı kızı emziği tükür o soktu ağzına. diliyle ittirdi yine soktu. 1 hafta da emziğe alıştı ve şu anda memeyi emzik gibi kullanmıyor, anneyi emmesi azaldı. bazı günler hiç emmiyormuş. 9 aylık bebek. kurtuldum uçlarım morarıyordu diyordu hep.

kızlar alt değiştirme olayını nasıl hallediyorsunuz. Vallahi çok zorlanıyoruz. ben hadi bir şekilde kıstırıyorum köşeye hiç acımadan, ama kayın validem biraz mıymıy ay yavrum gel yavrum vs.vs. şeklinde davrandığı için altını zar zor 10 dakika anca değiştiriyor. bulduğunuz bir yöntem var mı. benim yöntemimi beğenmiyor. ben iki yastık arasına sıkıştırıyorum koltuğun köşesine ayağa kalkma imkanı hiç kalmıyor.

Yastık tehlikeliymiş canım hakikaten. Mendil gibi birşey versen ince yada uyku arkadaşı denedin mi
evet tehlikeli ama artık alıştığı için profesyonel oldu. yüzünü bastırıyor. uykuya daldığında yana dönüp kafayı yukarı doğru uzatıp eller yastık altında tüm gece uyuyor. uyku arkadaşı kuzumuz var denedim ama daha doğduğu ilk günden beri o yastıkta. emzirme de o yastıkta oldu. sonra sütüm bitti. mama içme faslı, sallanma vs derken yastık onun bir parçası oldu. ayıramıyorum yastıktan. nereye gitsek yastık bizle geliyor. onsuz uyumuyor illaki yüzünü bastıracak ona ninni çekiyor öyle yaparken

Valla ben dé beğenmedim yöntemini ben de zor degsiyorum ama önce anlatuorum mutlaka eline oyalanacak bişi veriyorm. . Mesela ben ıslak mendilleri yıkayıp şişeye koyuyorum o şişeden hadi bana bi tane ver ver dié die kandirym o da minnak parmağını içine sokup sokup sirinlik yapıyor bi ara elini mutlaka poposuna atma huyu vardı zamanla geçio aslında . Sen şimdi onu korktup sıkıştırma işler daha zorlasir

Anladım canım afiyet olsun kuzuya

Tamamen aynı durumdayız canım gece 10-11 arası emzirerek uyutuyorum(baya direniyor) sonra sabaha kadar uyanıyor ve meme ağzında uyuyor.. ama ben gece beslenmesini kesecek cesaret te yok psikoloji de yok maleaef..bi kere vermemeyi denedim öyle bir ağladı ki imkanı yok sustıramıyoruz küstü bi de ben vermek istiyodum o almıyodu Allahım nasıl geceydi..

Aynı bizimki de hep kaçmaya çalışıyor ben ya önceden eline bişeyler veriyorum ıslak mendil paketi oyuncak filan yada biri oyalıyor başında durup ama bu çok nadir çünkü genelde hep yalnızız bazen de sinir krizleri geçiriyorum tabii hele bi de kaka yapmışsa..

Cnm evde 15 cesit emzik var yok yok almadi almadi. Zaten 11 aylik oldu bu saatten sonra alissa da 3-5 ay sonra bide emzigi biraktirmaya calisicam. Dun geceyi memesiz atlattik sabah ne guzel dolmustu uyandiginda ikisinide bitirdi.
gece emdigi icin gunduz de yememeye basladi artik. Dur bakalim nasil basa cikicaz.

Kaka temizlemek tam bir maceraaaa.. illa ellemek istiyor pipisine poposuna

Hele pipiyi acikta buldumu iki kurcaliyor acicak annecim uff olur diyorum .kendinimi kesfediyor nedir:)

korkutmakla alakası yok cnm niye minik bebeği korkutup işlemi halletmeye çalışayım. :) illaki ya oyalacaksın(bizimki maalesef oyalanmıyor) ya da bir yerde onu yakalayıp takacaksın. onu da oyun sanıyor :) oyuncakla falan kanmıyor bizimki. direkt ayağa kalkıyor. ayaktayken primayı takmak felaket zor. ve taktığımız zaman primayı çırtlı yerlerinden yırtıyor giydirene kadar kıyafetini yani. o arada kalan zaman içinde onu oyalayıcı bir yöntem üretemiyoruz. :) kayın validem ayaktayken poposundan burnunu bastırıp popo kısmını tutuyor, önden de elleriyle bantlarını takıyor. :)
sizinki ne güzel oyalanıyor demekki. bizim ki bir değişik 10,5 aylık bebeğin yapamayacağı şeyleri yapıyor. sanki büyümüşte küçülmüş. pantolonundan ellerini sokup primayı bacak aralarından yırtıyor. neler neler daha. pipisinin deliğini fark etti tırnağıyla yara yaptı ucunu. doktor bırakın tanısın vs. dedi. prima takma olayını da açık bırakın takmayın öyle gezsin dedi. yani bizim için şu anda en büyük problem bu prima takma olayı

Kaka temizlemek tam bir maceraaaa.. illa ellemek istiyor pipisine poposuna

Hele pipiyi acikta buldumu iki kurcaliyor acicak annecim uff olur diyorum .kendinimi kesfediyor nedir:)
evet keşfediyor, bırakın dokunsun dedi doktor:)

kaka da sanki o kadar problem yapmıyor, nedense kakasını temizlerken kaşlarını çatıp inliyor ama boş prima olayı varya artık sinirlerimiz bozulmaya başladı. heleki babası çıldırmak üzere. bacaklarını tutuyor değiştirirken napıyo ediyo ayağa kalkıyo kendini boşluğa atıyo bağırarak.

evet emzik bırakma serüveni var, ben çok araştırdım emzik iyi bir şey değil ama maalesefki bir kurtarıcı. doktorum 2 yaşına kadar emzikten sen koparma, isterse bırakır, bırakmazsa 2 yaşından sonra ayırabilirsin yavaş yavaş dedi

Ayy canım yaaa. Sesli güldüm valla . Sizin minnak çok şeker yaaaa. Ben bi bizimki böyle büyümüş de küçülmüş diodum . Ayy kuzum yaaa. Bi yolunü bulcez artık . Ama dedigim gibi geçici dir bu da . Biz bişiler é tepki verdikce minnak lar bizi oynatio. Almış eline poşeti ısırms ağzında gözü de ben de . Ben atlasam o yutacak . O kadar komikki

Bunların hepsini yakın zamana kadar bende yaşadım. Sukur suan kendi yatağında uyuyor ve çok rahatladım. 4 defa kalkıyorum emzirmek için ama raziyim bu duruma.

Önce kendi yatağında uyutmayarak ise baslamalisin. Yani memede derin uykuya geçince yatağına koymalisin. Uyandiginda yatağında olmalı. Bir aşama sonrası kucağında emzirip dalınca yatağına koymak. Ve alıştıktan sonra asla yatağınıza almamalisin. Yoksa başa donersiniz. İnşallah alışır, ben böyle alıştırdım ve çok rahatim. İnan belim tutuk geziyordum. Çok zordu...

Gece beslenmesini kesmek için uygun zaman bence çocuğun ozerklesmeye başladığı yani tam yurudugu zaman. Biraz benim alanıma giriyor bu konular. Çocuk ileride olumsuz etkisini yasiyor malesef sonrasında... B biyologmerve

Gece beslenmesi konusunda saldim cayira yaklasim seklini benimsedim artik :)
Uyanlamari da azalmaya basladi. Gece 11 den sonra en fazla 2 kere uyaniyor zaten. Tabi bir rahatsizligi yoksa.
Ben de ya emziriyorum ya pispisliyorum.
Gecinip gidiyoruz :)

Memeden tamamen kesme konusunu ise tamamen rafa kaldirdim. Memeyle resmen ask yasiyor cocuk, nasil keseyim memeden??

Hic ugrasmayacagim ne zaman isterse o zaman kendi biraksin.

Hatta yarin bir gun kardesi olursa isterse onunla beraber bile emebilir.

Zor valla canım Allah yardımcın olsun. Biberon alıyor mu bilmiyorum ama alıyorsa gece bir iki kere mama vermeyi dene bence. Sürekli emdiği için süt birikiyor ya belki parça parça beslemekten gaz oluşuyordur ondan sık uyanıyordur. Birkaç gece zorlar ama bakarsın alışır. Denemekte fayda var

İlginçmiş :) benim yavru arabada gezerek uyuyor bir kaç akşam üst üste uyku saatinde araba ile eve döndük ve öyle alıştı bakalım nereye kadar gidecek böyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…