- 18 Temmuz 2016
- 992
- 805
- 38
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #55.241
Ona karar veremedik canım daha iftar sonrası kesin de ev mi yoksa dışarıda bir yemek ve peşinden kutlama mı kararsız kaldık. Saatin geç olmasından dolayı sonrasında hemen uyuması için ev daha ağır basıyor şimdilik.kizlar dogum gunu icin neler yapiiyorsunuz nasil ayarladiniz zamanini kafam cok karisik nasil yapicaz organizasyon evde yapacak bizim oyle dusundum calisiyorum ugrasmayim diye ama bir afis masa suslemesi 500 tl sadece fazla geldi kendim yapsam masa etegi falan istiyorum bir de ugrasmaya vaktim olur miki benim 3 4 arkadasim esiminde ayni sekilde bir de benim ailem gelecek yani zamanda cok zit edirne de ezan 9 da okunur yani ... 10 cok gec olmaz mi kizim.8 de uyumaya basladi cok yorgunnolunca :) konsept var.mi aklinizda pembe gold yaparim diye almistim aliexpresten balonlari simdi baktim karlar ulkesi elsa konspeti de cok guzel :) vazo cicek seker sunum tabagi falan ayarlamak lazim
Valla dediğim gibi benim istah açık ve aynı oglusumdaki gibiyim.. Ya takvim beni heyecanlandiryr strese sokuyor . Biraz ilerleyen zaman da yapcem. Yapmstim sildim geriEvet çok farklı kızımda günde 10 kere istifra ederdim su bile içemezdim o kadar kötüydü ki her şeyden tiksinirdim artık dayanamıyordum o 9 ay nasıl geçti bilmiyorum :) bu bebeğimde toplamda 10 kere anca istifra etmişimdir öyle tiksinme olmuyor pek çok iştahlı değilim ama yiyebiliyorum biraz hiç değilse hamileliğim başında çılgınlar gibi zeytin yedim bir de :) kızımda ekşi yiyordum bunda tuzlu yiyorum tatlı da pek yiyorum sayılmaz
Sen neden hamilelik takvimi yapmıyorsun?
Amin teşekkür ederim :)
Daha Doğum günü organizasyonu düşünmedim ya evde mi olsa dışarda iftar verip sonra mı kutlasak kendi aramızda mı olsa kimleri çağırsam ne olsa bilmiyorum henüz ya
Benim kız erken uyumaz o yönden sıkıntı yok :)
Büyük ihtimal dışarıda, önce iftar sonra kutlama, tabi konseptli, aile ve akrabalar arasında olacak gibi
Çünkü mevlid ve buğday yaptIk ikisi de kalabalıktı ve çok hediye geldi artık insanlara hediye aldırmak istemiyorum Doğum günü de artık aile akraba arası olur sanırım
Hımm iyi o zaman bende tedirginlik başlamıştı kontrolüm perşembe günü bakalım inşallah gelişimi iyi gidiyordurYok canım sertleşme hissetmiyorum karnımda
Canım ben meyve püresi, meyve püresi kabına bebe bisküvisi (suyla ıslatıyorum yedirmeden önce aynı kapta kolay oluyor) yada muz dilimleyip alıyorum. Biz yemek yerken o da onlarla avutuyor. Uzun kalırsak mama yapıyorum termosla su alıyorum yanıma.Kızlar dışardayken bebeklerinizin yemek saati geldiğinde neler yediriyorsunuz? Yanımızda sıcak havalarda bozulmadan taşıyabileceğimiz neler olabilir acaba?
ben dışarı çıkarken yanıma eline oyalamak için bisküvilerinden koyuyorum. bir kutu danino bebek yoğurtlarından alıyorum(bunlar zor durumlarda). Termosa evde yapılan çorbasını dolduruyorum onu yiyor. genelde her dışarı çıktığımızda yemek yiyoruz. güvendiğim bir yerse ona da alıyorum geçende adana kebap devirdi :) tamamını yedi salata bana kaldı. ama muhakakk yanımda yoğurt ve çorba oluyor veya evde köfte vs. varsa yanıma alıyorum. dün akşam düğüne gittik. koktu etraf ama açtı çocuk köfte pilav yedi. susamlı çubuk kraker yedi üstüne.Kızlar dışardayken bebeklerinizin yemek saati geldiğinde neler yediriyorsunuz? Yanımızda sıcak havalarda bozulmadan taşıyabileceğimiz neler olabilir acaba?
pipetli bardak mı aldın. benm de aklımda pipetli aventin sulukları var bir kaç gündür. arkadaşım 11 aylık alıştırdı. şu anda 16 aylık pipetli her türlü bardaktan içecek içebiliyor. sanki erken ama ya.Geçen bizimki pipetliden bi çekti öksür Allah öksürben avent kullanıyorum penguen değil ama eğitici bardak diye geçiyo kendi içiyo bizimki suyunu mamasını 8aylıktan beri
Yok canm a101 den set aldmpipetli bardak mı aldın. benm de aklımda pipetli aventin sulukları var bir kaç gündür. arkadaşım 11 aylık alıştırdı. şu anda 16 aylık pipetli her türlü bardaktan içecek içebiliyor. sanki erken ama ya.
Maşallah canım. Aynen çok duygulanıyorum bende her yaptığına. Bugün parka gittik, salıncağa bindirmiştim başka bir anne geldi yanıma ilk çocuğunuz mu aşkla bakıyorsunuz resmen dikkatimi çektide dedi artık nasıl duygulanıp baktırmak kuzumaKızlar, kızım biraz önce ilk adımlarını attı. Çok duygulandim ve ağladım... kocaman kız olmuş :')
Her şeyi paylaşıyoruz, bunu size de yazmak istedim. Bugün tam 10 ay 1 günlük oldu :)) şükürler olsun Allah'a...
Hadi maşallah size Bizde yarın 11 aylık oluyoruz ve 1 aydır yürüyoruzKızlar, kızım biraz önce ilk adımlarını attı. Çok duygulandim ve ağladım... kocaman kız olmuş :')
Her şeyi paylaşıyoruz, bunu size de yazmak istedim. Bugün tam 10 ay 1 günlük oldu :)) şükürler olsun Allah'a...
Maşallah bebeğine canım. biz de 1 aydır yürüyoruz. düşe kalka düşe kalka tek başına 10 adım gidiyo daha fazlası olmadı daha. bu aralar yere ellerini bastırıp ayakları üzerine kalkmaya çalışıyo kedi duruşu gibi kala kalıyo :)Kızlar, kızım biraz önce ilk adımlarını attı. Çok duygulandim ve ağladım... kocaman kız olmuş :')
Süper ya maşallahh yavruna. Bizimki 10 da uyuyor sabah 7de ayakta, gece de kalkıyor 1-2 kezkızlar 4 gündür yani Cumartesi akşamı dönüm noktalarından biri oldu yine. Ben normalde 11. ayında gece emmeyi kesmeyi planlıyordum. Fakat bu 4 gündür akşam 10.00 yatış sabah 8.30 kalkış yapıyor. hiç uyanmak yok. Sabah 5te uyanıyorum ezan sesine. eyvay uyuya kalmışım diyip mama yapıyorum içmiyor 180 cc çöpe gidiyor. Doktora mail göndermiştim gayet normal diyor. gece zaten acıkmıyor alışkanlıktan uyanıyorlar dedi. bu gece yine 5 civarı uyandım ama mama yapmadım yattığım yerden onu izledim. kıpırdama vs. yok. şimdi kayın validemi aradım kaçta kalktı diye 9.30da uyanmış.
Gece emzirmeyi kesmeye de kıyamıyorumkızlar 4 gündür yani Cumartesi akşamı dönüm noktalarından biri oldu yine. Ben normalde 11. ayında gece emmeyi kesmeyi planlıyordum. Fakat bu 4 gündür akşam 10.00 yatış sabah 8.30 kalkış yapıyor. hiç uyanmak yok. Sabah 5te uyanıyorum ezan sesine. eyvay uyuya kalmışım diyip mama yapıyorum içmiyor 180 cc çöpe gidiyor. Doktora mail göndermiştim gayet normal diyor. gece zaten acıkmıyor alışkanlıktan uyanıyorlar dedi. bu gece yine 5 civarı uyandım ama mama yapmadım yattığım yerden onu izledim. kıpırdama vs. yok. şimdi kayın validemi aradım kaçta kalktı diye 9.30da uyanmış.
Maşallah size. Belkide uyku bu aylarda oturuyor canım. Geçen haftaya kadar bizimde birkaçgün öyle oldu. Mama için kurduğum alarmı duymamışım sabah ben uyanana kadar uyanmadı hiç. Ama birkaç gündür diş sıkıntımız var ateşi vardı uyuyamadı, çok sık uyandı kurduğum rutin bozuldu tamamen ne yemek ne uyku saati tutuyor. inşallah tekrar düzene girerkızlar 4 gündür yani Cumartesi akşamı dönüm noktalarından biri oldu yine. Ben normalde 11. ayında gece emmeyi kesmeyi planlıyordum. Fakat bu 4 gündür akşam 10.00 yatış sabah 8.30 kalkış yapıyor. hiç uyanmak yok. Sabah 5te uyanıyorum ezan sesine. eyvay uyuya kalmışım diyip mama yapıyorum içmiyor 180 cc çöpe gidiyor. Doktora mail göndermiştim gayet normal diyor. gece zaten acıkmıyor alışkanlıktan uyanıyorlar dedi. bu gece yine 5 civarı uyandım ama mama yapmadım yattığım yerden onu izledim. kıpırdama vs. yok. şimdi kayın validemi aradım kaçta kalktı diye 9.30da uyanmış.
Ortalama 18.aya kadar ruhsal yapısına memeden kesmek zarar verir. Bence kesme. O hazır olunca zamanını anlayacaksın emin ol :)Gece emzirmeyi kesmeye de kıyamıyorumgündüz zaten işteyim hiç emmiyor, gece de emzirmesem sütüm gidecek diye korkuyorum
Seni emiyorsa cnm bebek kendi bırakır. bizimki mama ile büyüdü.Gece emzirmeyi kesmeye de kıyamıyorumgündüz zaten işteyim hiç emmiyor, gece de emzirmesem sütüm gidecek diye korkuyorum
diş ağrıları olunca bizim de öyle oluyor uyanmıyor ama deli gibi sağ sol yüz üstü sürekli dönüyor. gözlerini açmıyo ama hiç tabi o dönmeler beni uyutmuyor. 2 aydır diş problemimiz yok. ama eli kulağında başlar.Maşallah size. Belkide uyku bu aylarda oturuyor canım. Geçen haftaya kadar bizimde birkaçgün öyle oldu. Mama için kurduğum alarmı duymamışım sabah ben uyanana kadar uyanmadı hiç. Ama birkaç gündür diş sıkıntımız var ateşi vardı uyuyamadı, çok sık uyandı kurduğum rutin bozuldu tamamen ne yemek ne uyku saati tutuyor. inşallah tekrar düzene girer
kızlar 4 gündür yani Cumartesi akşamı dönüm noktalarından biri oldu yine. Ben normalde 11. ayında gece emmeyi kesmeyi planlıyordum. Fakat bu 4 gündür akşam 10.00 yatış sabah 8.30 kalkış yapıyor. hiç uyanmak yok. Sabah 5te uyanıyorum ezan sesine. eyvay uyuya kalmışım diyip mama yapıyorum içmiyor 180 cc çöpe gidiyor. Doktora mail göndermiştim gayet normal diyor. gece zaten acıkmıyor alışkanlıktan uyanıyorlar dedi. bu gece yine 5 civarı uyandım ama mama yapmadım yattığım yerden onu izledim. kıpırdama vs. yok. şimdi kayın validemi aradım kaçta kalktı diye 9.30da uyanmış.
Kizlar belki de bebeklerimiz buna aslında çoktan hazırdı. Malum tip dünyası bebeklerin 6. aydan sonra gece beslenmesine ihtiyacı olmadığını söylüyor. Hatta kilo alımı iyiyse ve uyanmiyorsa daha erken bile olabiliyor. Tabi bebeğin bir problemi yoksa. Sizde kilo veya beslenme problemi var mıydı? Yoksa boşverin ne bebislerin rahatını bozun ne kendinizinkini:)Maşallah size. Belkide uyku bu aylarda oturuyor canım. Geçen haftaya kadar bizimde birkaçgün öyle oldu. Mama için kurduğum alarmı duymamışım sabah ben uyanana kadar uyanmadı hiç. Ama birkaç gündür diş sıkıntımız var ateşi vardı uyuyamadı, çok sık uyandı kurduğum rutin bozuldu tamamen ne yemek ne uyku saati tutuyor. inşallah tekrar düzene girer