- 24 Aralık 2015
- 531
- 472
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #55.301
yoktur canim cok az bir deger 5 haydi yap icin rahatlasinYa korkuyorum yaptirmaktan ya pozitif çıkarsa diye. Pozitif değildir gerçi tedbiri elden bırakmıyoruz ama yine de ya varsa ...
Valla ben dé yapmam diodum. Arı viz vız . Sağolsun tüm tabak bitio ben yorulmadan. Yani biz hamisiz çok ugrasamiorum. Öncesinde hop oturp hop kalkiodum eline oyuncak veriyordum o da mama Sandalyesi nden atiodu ben topluyidim şimdi daha iyi napiyim zararlı amaİlk başta bir müddet kendi yiyor sonra atmaya başlıyor yiyecekleri o zaman ben de şarkı türkğ moduna geçiyorum
Önceden yapmazdım mesela çorbanın yarısını içerdi sonra bir denedim hepsini içti daha 9 kilo olmadı hepsini içsin istiyorum ya
Oo masallahhhhh kuzuna. Benim yavrumun da kilo 9 da kaldi mecburen kilo alması için kendim veriyorm. Zaten tabagi hele corbayi önüne koysam direk kaldırıp ters çevrir ki . . Kendi en fazla eline ekmek veriyorm kemiriyorDaha önce bu konu konuşulmuştu canım. Benim fikrim yediği kadar yesin dikkati ve konsantrasyonu yemekte olsun. Yani video müzik vs bana göre doğru değil.
Bu arada kızlar benim kızım kendi yemeye başladı maşallah. Zaten kendi yiyordu da, sıvıları da kendi kaşıkla yiyor. Mesela yoğurdu kase ile önüne koyuyorum. Üçte birini döküyor üçte ikisini yiyor :)
Bakıcı kendi yediriyor ama eline de veriyor. Eğer kızımın eline onun kendi yiyeceği bi şey vermezsek yemez. Mesela eline ekmek veriyoruz;. Bi kaşık kızımın elinde oluyor bir kaşık bizde.
Kızlar kızım ilk adımlarını attı.cok tatliydi yaa.cok sevindim.:)) koltukta n tutmuş ayakta duruyordu birden bizim oturduğumuz koltuğa( iki adımlık mesafe) yürü du.sonra ayakta bıraktım tekrar 5_6adim attı bir kaç kez:))
Valla ben dé yapmam diodum. Arı viz vız . Sağolsun tüm tabak bitio ben yorulmadan. Yani biz hamisiz çok ugrasamiorum. Öncesinde hop oturp hop kalkiodum eline oyuncak veriyordum o da mama Sandalyesi nden atiodu ben topluyidim şimdi daha iyi napiyim zararlı ama
kızlar 4 gündür yani Cumartesi akşamı dönüm noktalarından biri oldu yine. Ben normalde 11. ayında gece emmeyi kesmeyi planlıyordum. Fakat bu 4 gündür akşam 10.00 yatış sabah 8.30 kalkış yapıyor. hiç uyanmak yok. Sabah 5te uyanıyorum ezan sesine. eyvay uyuya kalmışım diyip mama yapıyorum içmiyor 180 cc çöpe gidiyor. Doktora mail göndermiştim gayet normal diyor. gece zaten acıkmıyor alışkanlıktan uyanıyorlar dedi. bu gece yine 5 civarı uyandım ama mama yapmadım yattığım yerden onu izledim. kıpırdama vs. yok. şimdi kayın validemi aradım kaçta kalktı diye 9.30da uyanmış.
maşallah değişiklik olmuş ama mide bulantılarını hiç hatırlamak istemiyorum.Bu arada biz ufak bir tatil yaptık
Öncelikle kızım havuzu çok sevdi ama kapalı havuz ortamı ya su da 30 derece korkumdan yarım saatten fazla sokamadım havuzdan sonra hamamda yıkayıp giydirip öyle odaya çıkardık :)
Blw yaptığımız için yemek sıkıntı olmadı koydum önüne tabağını takıldı kendi kendine
Uyku büyük problem çünkü arabada gezerek uyuyor her gece yine otelden çıktık arabada gezdirdik ama odaya çıkana kadar geri uyanıyordu filan
Zar zor uyuttuk diyelim sağdan soldan gelen gürültüye uyanmalar filan :) hele gece istifra ettiğimde çocuğum çok çok korkuyordu ağlıyordu evde olsak uzak lavaboya gidiyorum duymasın uyanmasın diye ama otel odasında mümkün değil çocuk uyandıkça gerilen sinirlenen koca faktörü de var :)
Afedersiniz tuvalet şifonunu bile çekmiyorduk, hapşırığımızı tutuyorduk, öksürüğümüzü tutuyorduk ya bu yönlerden zor gerçekten evde olsan hemen diğer odaya git hapşır öksür ama otelde nereye gideyim, kapıyı açıp çıksam ona da uyanır çocuk :)
Benim için hamilelik+küçük bebekle tatil çok zor oldu kızımın sabah 7de uyanması, benim sabah uyanmamla beraber bulantı istifra olayım, eşimin uyananaması, tek başıma kahvaltıya gidememek çünkü bayılacak gibi oluyorum kızımı taşıyamıyorum, açlıktan bulantımın artması... :)
Ama kızımın havuzdaki mutluluğu her şeye değer
Mayo bez de işe yarıyor mu ya bana pek etkili gelmedi açıkçası giydirdim hep ama
Biz bu arada evlilik yıldönümümüz için gitmiştik tatile Kapadokya Avanos a :) 2. Yıldönümünüz
Bu prova oldu asıl 15 Gün sonra Antalya ya gidioruz Allah izin verirse
yapmıyor cnm. gazını hiç zorlanmıyor çıkarırken. otururken gazı gelirse eliyle yerden yükselip pırt yapıyor. gece uyurken hiç duymuyorum uzun zamandır.Kuru fasulye gaz yapmıyor mu canım gece maşallah. Bizimki kolikti ilk 4 ay o yüzden çok çektim. Ara ara hala gazını çıkaramadığı için gece uyanıyor gazı çıkartınca rahatlayıp uykuya devam ediyor. O yüzden ben bakliyat ve meyve işini gün içinde saat 17 den önce hallediyorum. Akşam et balık tavuk yada gaz yapmayacak sebze yemekleri yediriyorum. Bazende yatmadan bir saat önce arı mama yiyor ama genelde uykudan bir saat önce mama içiyor. Biraz yeme işimiz sıkıntı olmaya başladı ekgıdaya ilk başladığımız zamanlar bundan iyi yiyordu şimdi diliyle tadına bakıyor beğenmezse ağzını açmıyor yaramaz:)
biz mama sandalyesine oturtuyoruz. 4 saatte 1 yediği için acıkıyor ve yemek bitene kadar hiç kıpırdamıyor. sıvı gıdalarda tabağı çenesine dayayıp löplöp yutuyor. katı gıdaları da ilk yarısını biz verip ağzında yemeği biriktirmeye başlayınca önüne tabağı bırakıyoruz. kendi kendine yiyor. bitiriyor tüm tabağı. üzerine düşenleri de tırnağıyla kazıyıp ağzına götürüyor.Kizlar bebeklerinize nasıl yemek yediriosunuz ben pepe şarkılar ı arı vız vız la yedirme yontemi buludmm çok elestirrdim ama müthiş rahatlikmis acio ağzı ni . Çok mu kötü yapiom yaa
uyumadan çorba veriyoruz cnm. (genelde sıvı) geçen gün makarna vermiştim. o sabahı 9.30 da uyandı ilk kez bu kadar uzun uyudu. normalde 7.00 7.30 muhakkak uyanır. artık gece maması tamamen bitti. sabah ilk uyandığında 180 cc mama içiyor. öğlen mamasından ara öğün muhallebi yapılıyor. (günde 2 kez mama yemiş oluyor)Maşallah canım uyumadan önce bişey yediriyomusun peki? Benimki hâlâ gece çok uyanıyor sabah ta çok erken kalkıyor..
Ben telefondan Video izlwtiorum amaMüzik dinlemesinden ne olacak ki ben radyo açıyorum hep ya da kendim bağıra bağıra şarkı söylüyorum yumurta yedirirken mesela başlıyorum yumurtanın sarısıııı kalk gel gece yarısııı yumurtanın kulbu yoook gözlerimde uyku yok
maşallah değişiklik olmuş ama mide bulantılarını hiç hatırlamak istemiyorum.
Havuz suyu riskli oluyor aslında ama güvendiğiniz bir yerse bebek havuza sokulabilir. suyu seviyorlar zaten :)
İlk doğduklarında her sesi duyuyorlardı. Parke gıcırtısını bile. O zamandan gelen bir tiz ses alışkanlıkları var. bizimki de doğal olarak duyup uyanırdı ama biz alıştırdık artık uyanmıyor hapşırmalara vs. sadece tabak çanak seslerine çare bulamadık onları duyuyor hala.
Ben telefondan Video izlwtiorum amases degil
Bu 4 saat arasında sut iciyormu emiyor mu yani.. Ben öğünleri tam oturtamadim Sankı sabah 9 öğlen 1 ikindi 17 aksm 20 de yiyor . Yatarsa yatar yoksa 23 gibi de kaşık mamasi veriyorm. Sizce nasilbiz mama sandalyesine oturtuyoruz. 4 saatte 1 yediği için acıkıyor ve yemek bitene kadar hiç kıpırdamıyor. sıvı gıdalarda tabağı çenesine dayayıp löplöp yutuyor. katı gıdaları da ilk yarısını biz verip ağzında yemeği biriktirmeye başlayınca önüne tabağı bırakıyoruz. kendi kendine yiyor. bitiriyor tüm tabağı. üzerine düşenleri de tırnağıyla kazıyıp ağzına götürüyor.
ara öğünleri de kendi kendine yiyor. dün 4 dilim kavun yedi. çileği sevmedi ekşi geldi tükürdü.
Anladım canım ben uyumadan önce bişey yedirmiyim hazmedemez rahatsız olur diye düşünüyodum bi de memede uyuduğu için tok olsa emmez dolayısıyla uyumaz diye akşam 7den sonra bişey vermiyodum sadece istediğinde meme..seninki nasıl geçiyor emerek mi yoksa uykuya sallayarak mıuyumadan çorba veriyoruz cnm. (genelde sıvı) geçen gün makarna vermiştim. o sabahı 9.30 da uyandı ilk kez bu kadar uzun uyudu. normalde 7.00 7.30 muhakkak uyanır. artık gece maması tamamen bitti. sabah ilk uyandığında 180 cc mama içiyor. öğlen mamasından ara öğün muhallebi yapılıyor. (günde 2 kez mama yemiş oluyor)
oğlum beni 2 aylıktan beri emmedi hiç mama içiyor. akşam yatarken bir koca kase çorba içiyor veya muhallebi yapıyorum.(9.30) yiyince pijamasını giyiyor. ayağımda 20 dakikaya yakın çok hafif çokçok hafif sallıyorum aslında sallamasam belki olacak ama göze alamıyorum çalıştığım için. pışpışla da uyuyor. gece sallamıyorum hiç sağ sol dönerek uyuyor. doğduğu günden beri böyle annemle alıştırdık. son yediği şey akşam bir koca kase çorba veya muhallebi.Anladım canım ben uyumadan önce bişey yedirmiyim hazmedemez rahatsız olur diye düşünüyodum bi de memede uyuduğu için tok olsa emmez dolayısıyla uyumaz diye akşam 7den sonra bişey vermiyodum sadece istediğinde meme..seninki nasıl geçiyor emerek mi yoksa uykuya sallayarak mı
mamayı sadece sabah uyandığında 7.30 da içiyor. 10 da kahvaltı 11 gibi çok az ara öğün yoğurt 1,5 2 gibi ana yemek, 3 te meyve, 6 da bizimle yemek fazlı sonra yatarken ya çorba ya da maması ile muhallebi yapıyorum koyu kıvam. tabi gün boyu aralarda biz ne yersek veriyoruz. dün öğlen yemek yedi keşkek vardı bir kase yedi.Bu 4 saat arasında sut iciyormu emiyor mu yani.. Ben öğünleri tam oturtamadim Sankı sabah 9 öğlen 1 ikindi 17 aksm 20 de yiyor . Yatarsa yatar yoksa 23 gibi de kaşık mamasi veriyorm. Sizce nasil
Nasıl alıştırdınız ben bazen yanında hapşırayım öksüreyim diyorum öyle korkuyor ki pişman oluyorum
Otel havuzunda bir tek biz vardık Kapadokya bölgesi ya insanlar gezmeye geliyor otelde gündüz durmuyorlar
Nasıl alıştırdık. aslında doğduğu günden beri çok dikkat etmeyerek. şu anda sadece tabak seslerini duyuyor ama uykusu varsa yine yüz üstü suratını yastığa bastırıp uyumaya çalışıyor. biz taaki gırtlaktan ağlayana kadar odasına gitmiyoruz. uyansa bile yatakta döne döne uyuyor. çok ağladığında alıyor kayın validem gündüzleri. ben işe başlarken düzeni böyl böyle dedim o da devam ettiriyor. he tabi aralarda kucağında uyuttuğu ağladığında hemen aldığı oluyor ama genel olarak kendi kendine kaldığı için seslere de alıştı. artık. öksürüğü de duyuyor gerçi gözleri hemen açılıyor öksürüğüm gece geçince yine gözlerini bir anda sımsıkı kapatıveriyor.
Yastık tehlikeliymiş canım hakikaten. Mendil gibi birşey versen ince yada uyku arkadaşı denedin mibizim uykuya dalma şeklimiz kötü aslında. kötü alıştırdım. doğduğundan beri burnunu hep bir yerlere sokmaya çalıştı. şimdi yüzünü yastığa bastırarak uyuyor ayağımda sallarken uykuya dalınca yüzünü yastıktan ayırıyorum gece uyurken de yatağının yanında duruyor yastık. uyanınca yüzünü oraya bastırıp uyuyor yine. sonra ben yine ayırıyorum yastıktan. boğulur falan diyen olacaktır ama kendisi otomatik uyunca yastıktan uzaklaşıyor.elini yastığın altına sokuyor. yastığın ucunu yüzüne götürüyor kucaklayıp. bildiğiniz büyük uyku yastığı
Malesef öyle insanlar çok. Sen iyilik yapmışsın ama herkes bilmez iyiliğin kıymetini. Hamileyken ben otobüse bitmiştir bir kere ayakta geldim o sıkışıklıkta. O gün bu gündür eşim götürür nereye gitsem bilmiyorum hiç toplu taşımayaKızlar çok ilginç bir şey yaşadım dün. İstanbul da yaşayanlar metrobüsun kalabalıkligini bilir. Dün metrobüste oturuyordum ki kapıdan kucağında uyuyan çocuklu bir kadın bindi. Kadını görür görmez yavrucak rahat etsin diye hemen yerimi verdim. Kadın teşekkür bile etmedi.
Tam içimden insan bi teşekkür eder derken dönüp baktığımda, benim verdiğim yere yanındaki kadını oturtup kucağındaki çocuk ile oturan iki gencin başında dikilmek için metrobüs hareket halinde iken gitti. Gençlerden biri hemen gorur görmez yer verdi ve kadın oturdu.
Ya kızlar işte böyle ... kucağındaki çocuğu böyle kullandı. Gerçekten kötü insanlar var şu dünyada!