Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Hastaneye götürmeyecek de olsam emzik kullanmayacağım da desem pompa falan hepsi hazır olsun kilitli poşetlere koyayım evde hazır olsun dedim. Bugünü sterilize günü ilan ediyorum.😬

Eklentiler

• IMG_9327.jpeg
    IMG_9327.jpeg
    114 KB · Görüntüleme: 49
Etiketleri nereden çıkarttırdın. Ben de melodiden aldım. Hepsiburadadan sipariş verdim sorunsuz geldi ama isim belli olmayınca ekilet yaptıramadım. 😬
:) buradan benimki soyle oldu. Ben adama yolladim gorseli o da yapti . Ama trendyol ve hepsi burada da var yalniz onlari begenemedim bi de daha pahali gelmisti. Bana verdikleri fiyatlari da yazayim .

Çikolata Kutusu
Baskılı 250 tl
———————
Kare Madlen Sticker
77 adet 100 tl
154 adet 150 tl
230 adet 200 tl
308 adet 250 tl
————————-
Sargılı Madlen Sticker
72 adet 150 tl
108 adet 200 tl
144 adet 250 tl
180 adet 300 tl
216 adet 350 tl

Eklentiler

• 02D5117A-C47C-4833-991B-EC9935E7CCDD.jpeg
    02D5117A-C47C-4833-991B-EC9935E7CCDD.jpeg
    48,3 KB · Görüntüleme: 47
@limon5101 @meyveliruj3 perocuk35 perocuk35
Kızlar benim doktor geçen hafta ben 35+3 iken bir ya da iki hafta sonra almıs oluruz dedi bana. Bana erken geldiği için ben 38+1 de alınsın istiyorum. Bugün 36 hafta oldum. Bir yandan bebeği riske atmaktan korkuyorum ama ne kadar beklese o kadar iyi gibide geliyor, suyu plesantası normal ama karın çevrem genişmiş, bebekte bir hafta önde gidiyor ama yinede doktorun dediği erken geldi bana… hepiniz spinal doğum mu yapacaksınız bu arada yoksa genel anestezi mi?
Beybim 38 de çok erken değil ben olsam güvenirdim kendi doktoruma. Ben spinal istiyorum doğduğu anı görmek için

:) buradan benimki soyle oldu. Ben adama yolladim gorseli o da yapti . Ama trendyol ve hepsi burada da var yalniz onlari begenemedim bi de daha pahali gelmisti. Bana verdikleri fiyatlari da yazayim .

Çikolata Kutusu
Baskılı 250 tl
———————
Kare Madlen Sticker
77 adet 100 tl
154 adet 150 tl
230 adet 200 tl
308 adet 250 tl
————————-
Sargılı Madlen Sticker
72 adet 150 tl
108 adet 200 tl
144 adet 250 tl
180 adet 300 tl
216 adet 350 tl

Süper oldu çok teşekkürler 🙏🏻🙏🏻

Canım bu meme reddi değil, meme reddi yapacak durumu da yok şu an zaten, memeden başka gözü bir şey görecek durumda değil 😀 öncelikle sakin kalmaya çalış, bunların hepsi geçici.

Sütün yoğun şekilde gelmeye başladı mı, tazyikli aktığını hissediyor musun, göğüslerin dolu dolu, sert bir his var mı? Eğer böyleyse, sütün tazyikli oluşu hoşuna gitmiyor olabilir. Aç, meme istiyor ama sütün o şekilde gelmesi hoşuna gitmediği için bırakıyor, e ama aç ne yapsın yeniden meme arıyor döngüsü gibi. Bunun çözümü ön sütü sağmak, sütün tazyiğini azaltıp bebeğe daha yağlı ve sakin akan kısmı icirmek olabilir.

Bir de bebeğinin tam doymadigini nereden biliyorsun? Ben de hiç anlamazdım ve korkardım haklısın ama sayısal bir veri ya da başka bir şey var mı elinde? Şu yüzden soruyorum, bebeğin sürekli emmek istemesi "aç bu bebek doymuyor, sütün yetmiyor"la alakalı değil. Bir arkadaşım bana bebeğin memeden başka neyi var demişti, gerçekten öyle. 2 saatte bir emzirmek kitabi bir bilgi, çoğu bebek çok daha fazlasını, gece gündüz memede kalmayı talep ediyor. Hiç stres yapma, panik olma. Bu dönem çok hızlı geçiyor.

Bir durum olursa yaz, benden daha tecrübeli anneler de var, elbet birilerinin bildiği bir şeyler vardır 🤍
Teşekkür ederim gerçekten rahatlatıcı bilgi oldu benim için evet göğüslerim çok sert ememediği için sağım yapıp rahatlatıyorum şu an göğüsleri sağdığım sütü veriyorum sonra göğüse koyuyorum hemen uykuya orda geçiyor. Dediğin gibi memeyi sadece aç olduğu için değil uykuya geçmek içinde istiyor. Rengi biraz sarıya kaçar gibi oldu korktum aslında doymadığı için böylemi diye üstüm başım hep süt oluyor ememiyor diye çok üzüldüm doğal olarak doymadığını o sebeple düşündüm inşallah halledicez memede kalmaya başlıcak. Birde gece uyandırmada çok zorlanıyorum derin uykuda oluyor hep o ağzı açmıyor

Bu bacak bacak üstüne atma hareketinin bir doğruluğu var mı? Geçen hafta atabiliyordum şu an atamıyorum 🥲
Üst karında boşluk olması durumu doğruymuş şaşırdım buna. Doktorum ilk gebelikte doğuma az kala üst karında boşluk oluşur dedi. Hatta baktı senin dolu halen dedi. Sonraki doğumlarda son ana kadar boşluk oluşmayabilir dedi.

Teşekkür ederim gerçekten rahatlatıcı bilgi oldu benim için evet göğüslerim çok sert ememediği için sağım yapıp rahatlatıyorum şu an göğüsleri sağdığım sütü veriyorum sonra göğüse koyuyorum hemen uykuya orda geçiyor. Dediğin gibi memeyi sadece aç olduğu için değil uykuya geçmek içinde istiyor. Rengi biraz sarıya kaçar gibi oldu korktum aslında doymadığı için böylemi diye üstüm başım hep süt oluyor ememiyor diye çok üzüldüm doğal olarak doymadığını o sebeple düşündüm inşallah halledicez memede kalmaya başlıcak. Birde gece uyandırmada çok zorlanıyorum derin uykuda oluyor hep o ağzı açmıyor
Oh bak maşallah maşallah süt var 🧿🧿🧿🧿 Sağdığın sütü vermene de gerek yok, o foşur foşurluğu sağımla gidince memede kalan yağlı yeri emzirmeye halin kalıyorsa emzirirsen bebeğin daha yağlı kısmı emmiş olur. Göğüslerin de daha rahat eder çünkü sağmakla bebeğin emmesi farklı boşaltıyor. Hiç korkma, süt bol, memeden ya da değil bebeğine sütü veriyorsun, doyuyordur. Sadece işte biberondan içmek daha rahat hissettiriyor çünkü akış hep sabit, yoğun akışa da gıcık oluyor ya, o yüzden çok şükür sütün de var, memeden devam etmeye çalışabilirsin.

Gece uyandırmak için çoraplarını çıkarmak, ayaklarına ya da yüzüne ıslak elini sürmek işe yaramıyor mu? Üstü başı kalınsa kucağına alınca bir tık onu da inceltebilirsin. Yok hiç olmuyorsa yarım saat sonra tekrar denemeye çalışırsın. Sürekli yat kalk çok zor oluyor biliyorum ama bu aşırı uykusuzluk sadece ilk haftalarda çok yoğun oluyor, sonra geçecek canım. Bebeğin kasları, emmesi de kuvvetlenecek, gece daha uzun uyuması da sorun olmayacak 🤍

Yok canım 25,26,27 olarak gün verdi bana doktorum. Seç birini dedi 27si dedik ama erkende gelebilir bilmiyorum bugün beni korkutan bi regl ağrısı gibi bişey oldu. 🥲 Dinlendim geçti ama devamı olur mu bilmiyorum 🙄
Aiiyy 10 gün mü kaldı yani 🧿🥰 dinlenince geçen ağrı sorun değildir herhalde. En güzel zamanda, sağlıkla, kolaylıkla gelsin 🙏🏻🤍 inşallah hepimiz birer birer birbirimizin güzel haberlerini alacağız 🩷

Aiiyy 10 gün mü kaldı yani 🧿🥰 dinlenince geçen ağrı sorun değildir herhalde. En güzel zamanda, sağlıkla, kolaylıkla gelsin 🙏🏻🤍 inşallah hepimiz birer birer birbirimizin güzel haberlerini alacağız 🩷
Amin amin amin inşallah 🙏💞 valla geri sayım başladı 🥰 hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım evlatlarımızı🙏 burda doğum yapmış arkadaşlar emzirme den konuşmuşlar okuyunca bile duygulandım🥲🥹 bir kaç haftaya herkes emzirmeden falan bahsedecek burda 🥹

Amin amin amin inşallah 🙏💞 valla geri sayım başladı 🥰 hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım evlatlarımızı🙏 burda doğum yapmış arkadaşlar emzirme den konuşmuşlar okuyunca bile duygulandım🥲🥹 bir kaç haftaya herkes emzirmeden falan bahsedecek burda 🥹
Bende kesin birşey yok ama aşağı yukarı 10/ 14 günüm var. 25 Kasım çatı muayenesi olacağım 37+4 olmuş oluyorum. O hafta içinde bebek doğdu doğdu doğmadı kilosu 3500 ü geçtiği için sezeryan seçecem onda zaten hiç bekleme yok direkt alır doktorum

Bende kesin birşey yok ama aşağı yukarı 10/ 14 günüm var. 25 Kasım çatı muayenesi olacağım 37+4 olmuş oluyorum. O hafta içinde bebek doğdu doğdu doğmadı kilosu 3500 ü geçtiği için sezeryan seçecem onda zaten hiç bekleme yok direkt alır doktorum
Benim de sezeryan olacak. 37li haftalar erken değil mi peki doktor mu almak istiyor. Benim 27 kasımda 38+6 oluyor

X