- 29 Mart 2013
- 5.925
- 2.915
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #55.141
Maşallah canım 11 saat te iyi deliksiz olmasa da benimki 11de uyuyup 7 30da uyanıyor. Aynı şekilde gece de defalarca uyanıyor tabii..Ben hiç şu saatte uyur bu saatte kalkar diye yazamam bir gün 21de uyuyor diğer gün 23te ee haliyle bir gün 8de uyanırken diğer gün 10da uyanıyor sadece 11 saat uyuması (deliksiz değil) rutin gibi geri kalanı gayet dengesiz ee haliyle öğle uyku saati de değişiyor böyle olunca her gün farklı bizim için
Herhalde okula başlayınca aynı saatte uyuyup uyanmaya başlar
Ben ayakta sallayarak uyutuyorum canım. Çok denedim ama vazgeçmiyor. 8 saat uykusuz bıraktım gittim yanına yattım beraber uyuyalım diye ama ona rağmen o yorgunlukla kalkıp yaramazlık peşinde koşunca pes ettim. Napayım nasıl olsa birgün kendi kendine uyuyacak:)Maşallah canım 11 saat te iyi deliksiz olmasa da benimki 11de uyuyup 7 30da uyanıyor. Aynı şekilde gece de defalarca uyanıyor tabii..
Kızlar sizde uyku durumları nasıl belli bi düzeniniz var mı?? Ve nasıl uyutuyorsunuz sallayarak pışpışlayarak vs.?
Allah razı olsun düşünmen bile çok mutlu etti beni bende evimde yasin-i şerif okutmak istiyorum hayırlısı ile son Dr kontrolünden sonra eğer katılmak isteyen olursa o zaman yapabiliriz günü tamam belli olduğunda haberdar ederimBir şey daha söyleyeceğim ama bunu sen istersen ve katılmak isteyen olursa yapabiliriz. Cuma günü bildiğimiz gibi dinimiz de kıymetli bir gün. Belli bir saat belirleyelim, hepimiz aynı anda dua edelim. Bir çeşit dua zinciri ama aynı anda yapalim. Ben böyle şeylere çok değer veriyorum ve kabul olacağına inanıyorum:) tamam dersen etrafımdakilere hemen senin belirledigin saati mesaj atabilirim. Tabii nasıl dua edeceksek onu da belirtmelisin :))
Aynen canım yanına yattığım an kaçmaya çalışıyorBen ayakta sallayarak uyutuyorum canım. Çok denedim ama vazgeçmiyor. 8 saat uykusuz bıraktım gittim yanına yattım beraber uyuyalım diye ama ona rağmen o yorgunlukla kalkıp yaramazlık peşinde koşunca pes ettim. Napayım nasıl olsa birgün kendi kendine uyuyacak:)
Ay lokuumm güldürdün beni:) son paragrafında.
Benim kızımda aynen senin ki gibi.esksine nazaran biraz daha iyi ama.bu arada gözlükleri hiç ellemiyordu demiştim ya.aayy bugün hiç tutmadı gözünde.bir baktim bir tane lastiğin i koparmış oynuyordu, başka taktım haydaa arkamı dönmeden onu da çıkarttı.bildigin oyuncak gibi oynuyor...
Sabah 8.30 ya da gece geç uyuşuyor 9.30 da kalkar.Maşallah canım 11 saat te iyi deliksiz olmasa da benimki 11de uyuyup 7 30da uyanıyor. Aynı şekilde gece de defalarca uyanıyor tabii..
Kızlar sizde uyku durumları nasıl belli bi düzeniniz var mı?? Ve nasıl uyutuyorsunuz sallayarak pışpışlayarak vs.?
Canım kaç kilo bebişin, gelişimi çok mu geride ki? Annesi olarak sen daha iyi bilirsin bebeğini ama misal yoğurt evet çok faydalı ama herşeyin fazlası zarar. Bu kadar yoğurt şişkinlik ve karın ağrısı yapmıyormu bebeğine?Merhabalar arkadaş lar ne güzel olmuş sayfa bilgilendirici şeyler kaplamis. Yemek düzeninden bahsedilmiş
Benim ogluşà
sabah 09.00
5 cicibebe bisküvi ve pirinç unu muhallebi yapiorum yoğurt ve muzlà karistiriyorm ( pek sağlıklı değil ama kuzum zayıf biraz kilo yapsa die .. )
Sonra emer ve uyku
Uyanınca saat 13.00 14.00
Yufka ekmek islayip yumurta labne biraz tahıllı kaşık mamasi karıştırıp yoğurtla veriyorm
Sonra emer uyur
Saat 16.00 17.00 tarhanà ya da sebze çorbası yogurtla
Minik uyku
Saat 20.30 21.30 arası
Evde ne pismisse yoğurtlu makarna yemek suyuekmek falam. Ya da kaşık mamasi yogurtla
Gece de sabaha karşı meme agzinda olur hop kalkar hop uyanır.
Nasıl sizce iyi değil menü pek bence ama anca bu kadar yapabildim ve herşeyi ufacık muhallebi kıvamı vermesem oguruyor arada eline havuç salatalık elma veriorum ama taneli yiyemiyor 5 dİş var
İlk başta benim kızım da oguruyordu. Şuanda her şeyi yiyebiliyor. 3 dişi var ben 4 diyorum. Çünkü 4.resmen kocaman diş belli ama bi türlü patlamadi, kızım onunla da ısıriyor :) ön disleri var; dişleri ile koparıp tukrugu ile yumuşatıp yutuyor.Merhabalar arkadaş lar ne güzel olmuş sayfa bilgilendirici şeyler kaplamis. Yemek düzeninden bahsedilmiş
Benim ogluşà
sabah 09.00
5 cicibebe bisküvi ve pirinç unu muhallebi yapiorum yoğurt ve muzlà karistiriyorm ( pek sağlıklı değil ama kuzum zayıf biraz kilo yapsa die .. )
Sonra emer ve uyku
Uyanınca saat 13.00 14.00
Yufka ekmek islayip yumurta labne biraz tahıllı kaşık mamasi karıştırıp yoğurtla veriyorm
Sonra emer uyur
Saat 16.00 17.00 tarhanà ya da sebze çorbası yogurtla
Minik uyku
Saat 20.30 21.30 arası
Evde ne pismisse yoğurtlu makarna yemek suyuekmek falam. Ya da kaşık mamasi yogurtla
Gece de sabaha karşı meme agzinda olur hop kalkar hop uyanır.
Nasıl sizce iyi değil menü pek bence ama anca bu kadar yapabildim ve herşeyi ufacık muhallebi kıvamı vermesem oguruyor arada eline havuç salatalık elma veriorum ama taneli yiyemiyor 5 dİş var
Maşallah kuzucuğuna. Bizimkide mama kaşıklarını istemiyor bizimkilere uzanıyor tatlı kaşığı veriyorum bende.İlk başta benim kızım da oguruyordu. Şuanda her şeyi yiyebiliyor. 3 dişi var ben 4 diyorum. Çünkü 4.resmen kocaman diş belli ama bi türlü patlamadi, kızım onunla da ısıriyor :) ön disleri var; dişleri ile koparıp tukrugu ile yumuşatıp yutuyor.
Ve kızlar bugün benim kızım çatal kullandı ilk defa:) çok istekliydi vermiyordum. Bugün omlet yaptim, catalinin ucuna batirdim omleti, o da ağzına götürüp yedi. O kadar dikkatli ki, demekki bizi çok gözlemlemiş.
76 cm, 11.4 kg. Su sıralar elini bırakıp adım atma girişimlerinde... :) çok tatlı her hali...
Son olarak herkesin miraç kandilini kutluyorum :)
:)) Sen üzülüyorsun ya tavır yapmasına; benim kızım tüm bunlari babasına yapıyor. Yani dusun halimi, bazen beni sevmiyor falan diye dusunmeye başlıyorum ki bi şey yapıyor annesinin yerinin farklı olduğunu gösteriyor, canım kızım...kızlar dün teyzesi oğluma dudağına parmağıyla vurup burmburm ses çıkarmayı ve çakçak yapmayı öğretmiş. ben düğüne gitmiştim bir geldim akşam neler neler öğrenmiş bir günde ve resmen bana darılmış kucağıma aldım yere oturdum onu da yanıma oturttum. eliyle bacağıma dokunup uhuh yüzüme doğru seslendi ve bir anda bacak arama kafasını koyup yattı aa ne oldu annecim dedim hiç kıpırdamadan yattı durdu öyle. içini çekti herkes çok şaşırdı.hiç beklemiyordum. normalde heryere götürüyorum ama açık hava düğünüydü üşür diye götürmedim.
Göbeği eritmeyi basardiysan kahverengi çizgiye hiç takılma derimKızlar su gobekteki kahverengi çizgiye taktim. Tamamen çizgisi kaybolan var mı? Benim alt tarafta gözle görülür şekilde belli. Çok değil ama doğumdan sonra tek o kaldı ve çok taktim!
:) Doğumdan 2.5 ay sonra 52 ye döndüm canım. Hamile platesi yaptım ben gebe iken, çok faydasıni gördüm. Darısı sana inşallah...Göbeği eritmeyi basardiysan kahverengi çizgiye hiç takılma derim
aynen biz de hiç birşey öğretemiyoruz. babaannesinden teyzesinden neler öğreniyor. Hele ki anneannesi... bize hep mıymıylanıyor. bana ve babasına sürekli kucak istiyor. :) demek ki her bebek aynı. anne babaya farklı hareketlerÖzlemiş seni annesi :) darılmayı nerden bilsin hele anneye. Onun bütün dünyası sensin. Onun kalbi düşüncesi şu anda o kadar saf ki küsmek darılmak trip yapmak parmağında oynatmak gibi şeyleri hiç bilmiyor. Yani sana darilmamistir üzülme özlemiş sadece :)
Bazen bebeklerimiz bizim haricimizdeki insanlardan daha çok şey ogrenebiliyor. Sosyallesmenin faydası belki de. Bizimki de biz aylardır uğraşıyoruz fakat geçen hafta eve gelen bebekten cici yapmayı öğrendi:) bu haftaki misafirlerimizden de bay bay ı öğrendi. Ki biz aylardır yaptiramamistik. Maşallah bebeğine.
benim de hala alt kısım duruyor. hiç kaybolmadı. Doktorum 1 yılı bulur demişti. hatta hiç geçmediği durumlar bile oluyor dedi. benim öyle oldu hiç geçmiyor. üst taraf gitti.Kızlar su gobekteki kahverengi çizgiye taktim. Tamamen çizgisi kaybolan var mı? Benim alt tarafta gözle görülür şekilde belli. Çok değil ama doğumdan sonra tek o kaldı ve çok taktim!
benim de oğlumun 40ı çıktığında eski kiloma döndüm tabi benmki tamamen korseye bağlı :) spor falan yok. daha hastanede başladım korse takmaya. çok acıttı canımı ama karnım şimdi odun tahtası gibi dümdü, Fakat göbek deliğim bildiğin içine çöktü kocaman bir çukur deliğin içi, kop koyu bir çizgi, deliğin içinde "et beni" dolu en az 6 tane küçük çapta var. onlar bile simsiyah.:) Doğumdan 2.5 ay sonra 52 ye döndüm canım. Hamile platesi yaptım ben gebe iken, çok faydasıni gördüm. Darısı sana inşallah...