2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Maşallah canım 11 saat te iyi deliksiz olmasa da benimki 11de uyuyup 7 30da uyanıyor. Aynı şekilde gece de defalarca uyanıyor tabii..

Kızlar sizde uyku durumları nasıl belli bi düzeniniz var mı?? Ve nasıl uyutuyorsunuz sallayarak pışpışlayarak vs.?

Ben ayakta sallayarak uyutuyorum canım. Çok denedim ama vazgeçmiyor. 8 saat uykusuz bıraktım gittim yanına yattım beraber uyuyalım diye ama ona rağmen o yorgunlukla kalkıp yaramazlık peşinde koşunca pes ettim. Napayım nasıl olsa birgün kendi kendine uyuyacak:)

Allah razı olsun düşünmen bile çok mutlu etti beni bende evimde yasin-i şerif okutmak istiyorum hayırlısı ile son Dr kontrolünden sonra eğer katılmak isteyen olursa o zaman yapabiliriz günü tamam belli olduğunda haberdar ederim

Aynen canım yanına yattığım an kaçmaya çalışıyor

Napsın canım ya çok küçük daha oyuncak gibi geliyor ona

Sabah 8.30 ya da gece geç uyuşuyor 9.30 da kalkar.
Öğlen uykusundan önce bir saat uyur.sonra öğle uykusu iki saat yada bir buçuk saat.
Gece de birkaç gündür 21.30_ 22 gibi uuyor.
He ayağımda sallayarak uyutmak istiyorum çünkü diğer kızımla ikisini aynı saatte yatiriyorum.ama ayakta asla sallatmiyor. Meme emerken uyuyor sadece.karnu tok da olsa.

Merhabalar arkadaş lar ne güzel olmuş sayfa bilgilendirici şeyler kaplamis. Yemek düzeninden bahsedilmiş
Benim ogluşà
sabah 09.00
5 cicibebe bisküvi ve pirinç unu muhallebi yapiorum yoğurt ve muzlà karistiriyorm ( pek sağlıklı değil ama kuzum zayıf biraz kilo yapsa die .. )
Sonra emer ve uyku
Uyanınca saat 13.00 14.00
Yufka ekmek islayip yumurta labne biraz tahıllı kaşık mamasi karıştırıp yoğurtla veriyorm
Sonra emer uyur
Saat 16.00 17.00 tarhanà ya da sebze çorbası yogurtla
Minik uyku
Saat 20.30 21.30 arası
Evde ne pismisse yoğurtlu makarna yemek suyuekmek falam. Ya da kaşık mamasi yogurtla
Gece de sabaha karşı meme agzinda olur hop kalkar hop uyanır.
Nasıl sizce iyi değil menü pek bence ama anca bu kadar yapabildim ve herşeyi ufacık muhallebi kıvamı vermesem oguruyor arada eline havuç salatalık elma veriorum ama taneli yiyemiyor 5 dİş var

Canım kaç kilo bebişin, gelişimi çok mu geride ki? Annesi olarak sen daha iyi bilirsin bebeğini ama misal yoğurt evet çok faydalı ama herşeyin fazlası zarar. Bu kadar yoğurt şişkinlik ve karın ağrısı yapmıyormu bebeğine?
Tabiki aşağı yukarı olması gereken bir kilo var ama sağlığında bir problem yoksa olmasada olur bence.

İlk başta benim kızım da oguruyordu. Şuanda her şeyi yiyebiliyor. 3 dişi var ben 4 diyorum. Çünkü 4.resmen kocaman diş belli ama bi türlü patlamadi, kızım onunla da ısıriyor :) ön disleri var; dişleri ile koparıp tukrugu ile yumuşatıp yutuyor.

Ve kızlar bugün benim kızım çatal kullandı ilk defa:) çok istekliydi vermiyordum. Bugün omlet yaptim, catalinin ucuna batirdim omleti, o da ağzına götürüp yedi. O kadar dikkatli ki, demekki bizi çok gözlemlemiş.

76 cm, 11.4 kg. Su sıralar elini bırakıp adım atma girişimlerinde... :) çok tatlı her hali...

Son olarak herkesin miraç kandilini kutluyorum :)

Maşallah kuzucuğuna. Bizimkide mama kaşıklarını istemiyor bizimkilere uzanıyor tatlı kaşığı veriyorum bende.
Sağol canım seninde kandilin mübarek olsun
Herkesin kandilini kutluyorum

kızlar dün teyzesi oğluma dudağına parmağıyla vurup burmburm ses çıkarmayı ve çakçak yapmayı öğretmiş. ben düğüne gitmiştim bir geldim akşam neler neler öğrenmiş bir günde ve resmen bana darılmış kucağıma aldım yere oturdum onu da yanıma oturttum. eliyle bacağıma dokunup uhuh yüzüme doğru seslendi ve bir anda bacak arama kafasını koyup yattı aa ne oldu annecim dedim hiç kıpırdamadan yattı durdu öyle. içini çekti herkes çok şaşırdı. hiç beklemiyordum. normalde heryere götürüyorum ama açık hava düğünüydü üşür diye götürmedim.

Özlemiş seni annesi :) darılmayı nerden bilsin hele anneye. Onun bütün dünyası sensin. Onun kalbi düşüncesi şu anda o kadar saf ki küsmek darılmak trip yapmak parmağında oynatmak gibi şeyleri hiç bilmiyor. Yani sana darilmamistir üzülme özlemiş sadece :)
Bazen bebeklerimiz bizim haricimizdeki insanlardan daha çok şey ogrenebiliyor. Sosyallesmenin faydası belki de. Bizimki de biz aylardır uğraşıyoruz fakat geçen hafta eve gelen bebekten cici yapmayı öğrendi:) bu haftaki misafirlerimizden de bay bay ı öğrendi. Ki biz aylardır yaptiramamistik. Maşallah bebeğine.

Kızlar geriden geriden takip ediyorum ben de bizim günlük uyku ve beslenme duzenimizden bahsedeyim :)
Sabah 7.30 gibi kalkış ve hemen anne sütü.
9.00 kahvaltı. Haşlanmış yumurta beyaz peynir tereyağ bazen menemen. Menemeni çok seviyor yazdan hazırladığımız konserve lerle yapıyorum.
10.30 anne sütü ve uyku. 1 saat uyur.
13.00 öğlen yemeği. Genelde kiymali bir sebze yemeği veya etli-tavuklu bir çorba.
15.00 anne sütü ve uyku. Yarım saat-1 saat arası uyuyor.
Uyanınca bazen meyve veriyorum, bazen vermiyorum akşam yemeği ile birlikte veriyorum.
17.30-18.00 gibi akşam yemeği. Sebze ve et yemekleri, balık, çorba, dolma evde ne varsa artık.
19.30-20.00 anne sütü ve gece uykusu.
Gece beslenmesini şu ara kestim.sabah 6ya kadar emzirmiyorum.
Çok abes bişey yemiyorsak bizim yemklerimizden veriyorum ona ayrı pisirmiyorum
Öğlen ve akşam aynı yemeği vermemek gibi bir takıntım var ille farklı olacak fakat versem ne olur çok kendimi kasıyorum sanırım.
Ara öğün olarak anne sütü aldıği için başka bişey vermiyorum. Yoğurdu da yemeğin yanında yiyor.
Bizde durumlar böyle.

:)) Sen üzülüyorsun ya tavır yapmasına; benim kızım tüm bunlari babasına yapıyor. Yani dusun halimi, bazen beni sevmiyor falan diye dusunmeye başlıyorum ki bi şey yapıyor annesinin yerinin farklı olduğunu gösteriyor, canım kızım...

Neler öğrenmis demekki çok eğlenceli vakit geçirmişler :) ama illa da anne işte...

Kızlar su gobekteki kahverengi çizgiye taktim. Tamamen çizgisi kaybolan var mı? Benim alt tarafta gözle görülür şekilde belli. Çok değil ama doğumdan sonra tek o kaldı ve çok taktim!

aynen biz de hiç birşey öğretemiyoruz. babaannesinden teyzesinden neler öğreniyor. Hele ki anneannesi... bize hep mıymıylanıyor. bana ve babasına sürekli kucak istiyor. :) demek ki her bebek aynı. anne babaya farklı hareketler
Kızlar su gobekteki kahverengi çizgiye taktim. Tamamen çizgisi kaybolan var mı? Benim alt tarafta gözle görülür şekilde belli. Çok değil ama doğumdan sonra tek o kaldı ve çok taktim!
benim de hala alt kısım duruyor. hiç kaybolmadı. Doktorum 1 yılı bulur demişti. hatta hiç geçmediği durumlar bile oluyor dedi. benim öyle oldu hiç geçmiyor. üst taraf gitti.
Dün biliyo musun oğlumun göbek deliğinin alt kısmında aynı kahverengi çizgiyi annemle fark ettik. resmen az değil yani baya baya çok belirgin onun da.

:) Doğumdan 2.5 ay sonra 52 ye döndüm canım. Hamile platesi yaptım ben gebe iken, çok faydasıni gördüm. Darısı sana inşallah...
benim de oğlumun 40ı çıktığında eski kiloma döndüm tabi benmki tamamen korseye bağlı :) spor falan yok. daha hastanede başladım korse takmaya. çok acıttı canımı ama karnım şimdi odun tahtası gibi dümdü, Fakat göbek deliğim bildiğin içine çöktü kocaman bir çukur deliğin içi, kop koyu bir çizgi, deliğin içinde "et beni" dolu en az 6 tane küçük çapta var. onlar bile simsiyah. emzirmeme rağmen göğüs uçlarımın renginde hiç açılma olmadı. hala kahverengi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…