2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
Maşallah bebeğine erken yürümüş:)
Benim kız da iki aydır sürünüyor ,emekliyor . Tutup koltukta n sıralıyor baya.her bulduğu yeri tutup kalkmaya uğraşıyor, biraz ayakta duruyor ama adım atamıyor.yani daha yürümesine var . Zaten yurutecte yürüme ihtiyacı ni karşılıyor:KK66: uçuyor o kadar hızlı ki:)
Bizçmde öyleydi 9 aydan itibaren binmedi yürüteçe biz koyduk o ağladı sonra baktık pıtır pıtır yürüyo

Kızlar geriden geriden takip ediyorum ben de bizim günlük uyku ve beslenme duzenimizden bahsedeyim :)
Sabah 7.30 gibi kalkış ve hemen anne sütü.
9.00 kahvaltı. Haşlanmış yumurta beyaz peynir tereyağ bazen menemen. Menemeni çok seviyor yazdan hazırladığımız konserve lerle yapıyorum.
10.30 anne sütü ve uyku. 1 saat uyur.
13.00 öğlen yemeği. Genelde kiymali bir sebze yemeği veya etli-tavuklu bir çorba.
15.00 anne sütü ve uyku. Yarım saat-1 saat arası uyuyor.
Uyanınca bazen meyve veriyorum, bazen vermiyorum akşam yemeği ile birlikte veriyorum.
17.30-18.00 gibi akşam yemeği. Sebze ve et yemekleri, balık, çorba, dolma evde ne varsa artık.
19.30-20.00 anne sütü ve gece uykusu.
Gece beslenmesini şu ara kestim.sabah 6ya kadar emzirmiyorum.
Çok abes bişey yemiyorsak bizim yemklerimizden veriyorum ona ayrı pisirmiyorum
Öğlen ve akşam aynı yemeği vermemek gibi bir takıntım var ille farklı olacak fakat versem ne olur çok kendimi kasıyorum sanırım.
Ara öğün olarak anne sütü aldıği için başka bişey vermiyorum. Yoğurdu da yemeğin yanında yiyor.
Bizde durumlar böyle.
Ay bizim bi saatimiz yok ne zaman olursa :)

Kizlar suluk ne kullaniyorsunuz bebislerinize. Nuk cok onerdiler ama benim oglum sevmedi. Avent penguen kullanan varmi.
hala biberondan iciyo suyu kendi icmesine alistirmak istiyorum. Pipetliler cokmu erken olur?

Canım kaç kilo bebişin, gelişimi çok mu geride ki? Annesi olarak sen daha iyi bilirsin bebeğini ama misal yoğurt evet çok faydalı ama herşeyin fazlası zarar. Bu kadar yoğurt şişkinlik ve karın ağrısı yapmıyormu bebeğine?
Tabiki aşağı yukarı olması gereken bir kilo var ama sağlığında bir problem yoksa olmasada olur bence.
9 200 gr canim kaburgalri neyin pek belirgin boyuna göre az. Boyu uzun demişti doktor . Valla yoğurtsuz yediremyorum. İnşalllaaahhh sıkıntı si yoktur

benim de oğlumun 40ı çıktığında eski kiloma döndüm tabi benmki tamamen korseye bağlı :) spor falan yok. daha hastanede başladım korse takmaya. çok acıttı canımı ama karnım şimdi odun tahtası gibi dümdü, Fakat göbek deliğim bildiğin içine çöktü kocaman bir çukur deliğin içi, kop koyu bir çizgi, deliğin içinde "et beni" dolu en az 6 tane küçük çapta var. onlar bile simsiyah. :KK43: emzirmeme rağmen göğüs uçlarımın renginde hiç açılma olmadı. hala kahverengi.
O yazın sıcağında nasıl dayandin korseye? Ben taktim, çıldırmak uzereydim, hemen çıkardım. Ee birde lohusa terlemesi ve sıcak basması...

Kizlar suluk ne kullaniyorsunuz bebislerinize. Nuk cok onerdiler ama benim oglum sevmedi. Avent penguen kullanan varmi.
hala biberondan iciyo suyu kendi icmesine alistirmak istiyorum. Pipetliler cokmu erken olur?
Benimki neavita marka bi suluk var eczanede ya ondan ya da bardaktan içiyor, psikolojisine göre :) özellikle diş kaşıma dönemi sulugu tercih ediyor...

9 200 gr canim kaburgalri neyin pek belirgin boyuna göre az. Boyu uzun demişti doktor . Valla yoğurtsuz yediremyorum. İnşalllaaahhh sıkıntı si yoktur
Maşallah canım bence iyi ama vardır doktorun bir bildiği. Biz 8.500 g boyda 74 cm. Ama yapısı öyle demek her bebek tombiş olmuyor işte. Tek zararı gaz ve şişkinlik olur canım. Uykusu nasıl bilmiyorum ama sık uyanıyorsa ondan olabilir. Eline vermeyi dene birşeyleri alışır belki o zaman. İnce bir elma dilimi, bebe bisküvisi yada havuç olabilir. Öyle öyle öğrenir belki öyle yemeyi sever belli olmaz

Kizlar dun aksam 9da uyudu oglum. 11de emmek icin kalkti. Sonra sabah 6ya kadar uyanmadan uyudu!! Saskinim, soktayim.. acaba artik duzene mi giriyor uykusu??
Bazen oluyor canım:KK66: ben dün gece çocuğu aramıza almışım ama uyandıda mı aldım yoksa mama vermek için kurduğum alarmmı çaldı bilmiyorum ama mama vermedim ve saat 21.00 de içtiği mama ile 6.45 de hala uyuyordu. Uyurken verdim mama 8.30 da uyandı. Sanırım dediğin gibi alışıyorlar artık

Kizlar dun aksam 9da uyudu oglum. 11de emmek icin kalkti. Sonra sabah 6ya kadar uyanmadan uyudu!! Saskinim, soktayim.. acaba artik duzene mi giriyor uykusu??
Ayy maşallah diyelim de aramızdan biri bari uykusuz anne olmasın. Ben öyle bir şey hiç görmedim :KK43: resmen 10 aydır uykuya hasretim...benim kız 2 saatte bir uyanıyor!

Maşallah canım bence iyi ama vardır doktorun bir bildiği. Biz 8.500 g boyda 74 cm. Ama yapısı öyle demek her bebek tombiş olmuyor işte. Tek zararı gaz ve şişkinlik olur canım. Uykusu nasıl bilmiyorum ama sık uyanıyorsa ondan olabilir. Eline vermeyi dene birşeyleri alışır belki o zaman. İnce bir elma dilimi, bebe bisküvisi yada havuç olabilir. Öyle öyle öğrenir belki öyle yemeyi sever belli olmaz
Evet canim ya sık uyaniyor tamam dikkat edeyim. Herşeyé yoğurt karıştıyormusm sayenizde fark ettim . Senin beben de kilosu çok değilmiş.

Evet canim ya sık uyaniyor tamam dikkat edeyim. Herşeyé yoğurt karıştıyormusm sayenizde fark ettim . Senin beben de kilosu çok değilmiş.
Değil canım ama sağlık problemi oluşturmuyorsa sorun yok dedi doktorumuz. Kilo alsın diye değil sağlıklı beslenin diye uğraşıyorum sende öyle yap. Büyükleri boşver benimkilerde söyleyip duruyor ama midesi o kadar alıyor çocuğun abartımca inan uyku bile uyumuyor rahatsız oluyor çocuk. Ben takmıyorum kimseyi

Değil canım ama sağlık problemi oluşturmuyorsa sorun yok dedi doktorumuz. Kilo alsın diye değil sağlıklı beslenin diye uğraşıyorum sende öyle yap. Büyükleri boşver benimkilerde söyleyip duruyor ama midesi o kadar alıyor çocuğun abartımca inan uyku bile uyumuyor rahatsız oluyor çocuk. Ben takmıyorum kimseyi
Çok Haklsın etkileniyorz milletten. Yoğurdu az verdim yedi de kuzum islayip verdim yicekleri hep yogurtla yumuastiodum:KK66:

İnsallah geçer canım Çok şükür evim güneş alıyor mümkün olduğunca balkona parka çıkarmaya çalışıyorum biraz daha duzelse sahilde kumda işe yarar diye düşünüyorum ama burda bir günde 4 mevsim yaşayabiliyoruz
merhaba canim facebookta alerji ile yasam platformuna danisir misin senin gibi bu konuda ugras veriyorlar bebekler hep mutlu olsun allah sifasini versin

Çalışan anneler, akşam eve döndüğünüzde bebeği trip atanınız var mı. ilk zamanlarda yapıyodu. uzun zamandır yapmıyodu. pazartesi gününden beri akşam kapıda gülerek çığlıkla karşılıyo içeri giriyorum gel bana diyorum hemen sırtını dönüyo ne tepki vericem diye tekrar hemen yüzünü dönüyo gel hadi diyorum yine sırtını çeviriyo belki yarım saate yakın bana bakmıyo ilgilenmiyo. ne diller döküyorum gelsin diye yok. sonrada kucağımdan inmiyo yatana kadar. yapmazdı bunu. resmen bebeğe darılasım geliyo ya. alınıyorum ben de. ağlayasım geliyo. küsüyorum ona.
ben 3 bucukta evdeyim kuzum ara ogun yiyor geliyorum hemen sariliyor normalde kucak sevmez gelmedik daha oyle bir donem varsa ama beni ozluyormus dediklerine gore :KK43:

Ayy maşallah diyelim de aramızdan biri bari uykusuz anne olmasın. Ben öyle bir şey hiç görmedim :KK43: resmen 10 aydır uykuya hasretim...benim kız 2 saatte bir uyanıyor!
Biz de oyleydik, 2-3 saatte bir uyanir emer geri uyurdu. Dun o yuzden saskin ve mutluydum :) bu gece o kadar uzun olmasa da yine uyudu cok sukur.. insallah duzene giriyordur, gecici degildir.

X