2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323
bebeğin kaç kilo cnm boyu kaç. sabah kahvaltısında problemler olabilir. biz de öyle değil miyiz. gözünü açar açmaz canın istemeş bişey. ama öğlen yemekleri sanki çok çok az geldi bana. bizimki 4 saatte 1 yemek yiyor. ara öğünler de var tabi 3 ana 3 ara şeklinde. ama keyfi yerindeyse çok dert etme. ben çok iştahsız bir bebekmişim. öyle de devam etti. hala da öyleyim. 1 öğün yemek yerim. iştahsız bebek zor der annem hep. boşver gitme üstüne. kayınvalidem bu 6 öğünün saatini hiç kaçırmaz. çalışıyorum. hafta sonu ben yalnız bakıyorum valla ben ne zaman yersem o da o zaman yiyor :) bir nevi aç geziyo oğlum da. hiç takma.
10 kilo canım..her bebek garklıdır belki daha önce yazmışsındır da kaçırmışım bu 6 öğünü paylaşır mısın? Ve anne sütü alıp mı 6 öğün veriyorsun

Meraba kızlar nasılsınız uzun zamandır okuyordum ama yazmıyordum..

Benim oğlanın iştahı baya azaldı bu ara..sabah bir yumurta(beyazı da dahil) bazen bitirmiyor da..öğleden sonra yarım elma rendesi 3-4 bebe bisküvisi karışımı akşam sebze çorbası (kıyma da katıyorum)..yoğurt kesinlikle yemiyor..aralarda da anne sütü sizce de az değil mi???

Bu arada kan tahlili yaptırdık kansızlık çıktı kan ilacı veriyorum.. dvit bırakmıştım bıngıldağı kapanmamış ona da devam

Benim kız da çok çok yemediği için bir şey diyemiyorum bundan 1 tık fazlası sadece bir de artı olarak yoğurt yiyor emen çocuklarla diğrr çocukların beslenmesi farklı olur cnm çalışan annelerin çocukları da farklı olur sonuçta gün içinde anne sütü almadığı için ek gıda ile doyuyorlar onlar da

Merhaba canım, yediklerinin miktari kilo ile bağlantılı bence. 10 kilonun altında ise yeterli bence. Kilo alımı da iyi ise tamamdır.
Kahvaltısi yeterli gibi, öğleyin çorba içip akşam sizinle yemek yese daha iyi değil mi sence? Nacizane fikrim...

Kan ilacını 8.ayda kestik. Değerleri iyi çıktığı için. D vitaminine devam ediyoruz 3 damla olarak. Bıngıldak kapanmadi bizim de.
Bizim yediğimiz yemekler tuzlu acı baharatlı vs. olduğu için pek vermek istemiyorum tattırıyorum ama tadımlık doyumluk değil

Canım öyle öyle geziyo ve hızlı ilerliyolar bizmki çok meraklı çok hareketli bi sürekli yürümek istiyo bebek kollarını aça aça yürüyordu şimdi aktifiz :)

Tabi önceden 2-3 adımda düşüyodu sonra 10 adım kadar oldu kollarını aça aça yürüyodu şimdi daha aktif bazen düşüyo tabi düşe kalka öğrencek :)
hmm :) maşallah. demekki bizim ki de zamanla aktif olur ben 1 yaşını doldurmadan yürüyecek tamamen diyorum. aynen kollarını açıp 10 tek başına gidiyo sağlı sollu sallanarak :)

10 kilo canım..her bebek garklıdır belki daha önce yazmışsındır da kaçırmışım bu 6 öğünü paylaşır mısın? Ve anne sütü alıp mı 6 öğün veriyorsun
maşallah kilosu da iyi fazla. bizimki de 11.5 kilo 79 cm oldu. anne sütü almıyor cnm maalesef. aşağıda yazdığım saatler biraz oynayabilir. ama en az 3,5 saat araları var ana öğünlerin. gece beslenmesi de 3 kez.

sabah 7.00 - ilk uyanma (120 cc mama) 8.00 de hop uyku (alışkanlık haline getirdi 5 aydır hep böyle) gece beslenmesine sayılıyor.

sabah 10.00 - kahvaltı (peynir pekmez omlet zeytin krep veya ekmek içi, ekmek veya krep yoksa bir kase 8 tahıllı kaşık maması çay bardağında sıcak su çay niyetine :) veya papara(sıcak su, tereyağı içine ekmek içi)

Ara 11.00 - yoğurt veya tatlı kavanoz püresi

1. Ana Öğlen 13.30 - çorba yanında bulgur pilavı veya evde ne varsa (fasulye, mercimek, köfte vs. herşey) ama 2 çeşit yemek yiyor.

Ara 14.30 - meyve salatası veya yoğurt ne verirsek

2. Ana Öğlen 16.30 - ne yemek varsa

Ara 18.00 - muhallebi (120 cc suya 3 tatlı kaşığı pirinç unu pişince içine 3 ölçek mama)

Akşam 21.00 - 150 cc mama (en uzun aç kaldığı ara) ben eve gelince elimle doyurayım diye bu düzen kuruldu. en son yediği ana öğün ile bu ara 5 saate yakın ama ara öğünü var çok aç kalmamış oluyor.) gece beslenmesine sayılıyor.

10.00 uyku
03.00 120 cc mama gece beslenmesine geçiyor.

07.00 120 cc mama sil baştan :)

Bizim yediğimiz yemekler tuzlu acı baharatlı vs. olduğu için pek vermek istemiyorum tattırıyorum ama tadımlık doyumluk değil
acısını tuzunu sonradan yerken katsanız. ne varsa onu yesin artık cnm kocaman oldular. ona ayrı yemekle uğraşma hiç.
ben bu arada geçende çok büyük bir risk alıp çilekli yoğurt yedirdim. Allahtan birşey olmadı. verirken birşey olmaz diyip verdim

Canım bildiğim kadarıyla badem, susam , ıspanak gibi yeşil sebzelerde kalsiyum oranı yüksek. Bunları tüketebilirsiniz. Sıksık ıspanak yemeği yap hergün iki yada üç tane bademi yediği birşeye karıştır ezerek, susam biraz alerjik onu dokroradanışıraın ama ondada kalsiyum yüksek.
teşekkür ederim canım alerji değerlerimiz yüksek cilt testini yaptiricaz sonuca göre beslenme duzenimizi değiştirilen söylediklerimizi yazdım aklımın köşesine

maşallah kilosu da iyi fazla. bizimki de 11.5 kilo 79 cm oldu. anne sütü almıyor cnm maalesef. aşağıda yazdığım saatler biraz oynayabilir. ama en az 3,5 saat araları var ana öğünlerin. gece beslenmesi de 3 kez.

sabah 7.00 - ilk uyanma (120 cc mama) 8.00 de hop uyku (alışkanlık haline getirdi 5 aydır hep böyle) gece beslenmesine sayılıyor.

sabah 10.00 - kahvaltı (peynir pekmez omlet zeytin krep veya ekmek içi, ekmek veya krep yoksa bir kase 8 tahıllı kaşık maması çay bardağında sıcak su çay niyetine :) veya papara(sıcak su, tereyağı içine ekmek içi)

1. Ana Öğlen 13.30 - çorba yanında bulgur pilavı veya evde ne varsa (fasulye, mercimek, köfte vs. herşey) ama 2 çeşit yemek yiyor.

Ara 18.00 - muhallebi (120 cc suya 3 tatlı kaşığı pirinç unu pişince içine 3 ölçek mama)

Akşam 21.00 - 150 cc mama (en uzun aç kaldığı ara) ben eve gelince elimle doyurayım diye bu düzen kuruldu. en son yediği ana öğün ile bu ara 5 saate yakın ama ara öğünü var çok aç kalmamış oluyor.) gece beslenmesine sayılıyor.

10.00 uyku

Masallah masallah cnm aman hep yesin boyle ins bizim emdigi icin heralde senin ara ogun dedigin muhallebi ana ogun oluyor bizde :)

Zaten cok kusan bir bebegim var hala bitmedi reflumuz :KK43:

Bende gunluk programi paylasim ;

06:30 -07:00 kalkis

08:00 kahvalti ( bazen karisik bazen omlet bazen ayri ayri )

09:00 -10:30 arasi 1 uyku mutlaka 1.5 saat olmaliymis uyku meleginden :)

Uyaninca emer yada mama veriyorum 120 cc geceden bitoyo memeler

12:00 oglen corbasi

13:00 14:30 arasi 2.uyku yine 1.5 saate tamamliyoz uyansa bile geri uyutuyorum gunluk 3 saat gunduz uykusu olmaliymis

Uyaninda 15:00 meyve

17:00 muhallebi

18:00 bizimle.softada atistirir ama doyumluk degil tadimlik

19:00 120 cc mama icer

20 :00 gece uykusu

Gecede sık uyaniyor her uyandiginda beni emiyor saymiyorum bile fık fık hep agzinda :)

Gece uykusu 11 saat diyor yine uyku melegi bilginize canlar:)

acısını tuzunu sonradan yerken katsanız. ne varsa onu yesin artık cnm kocaman oldular. ona ayrı yemekle uğraşma hiç.
ben bu arada geçende çok büyük bir risk alıp çilekli yoğurt yedirdim. Allahtan birşey olmadı. verirken birşey olmaz diyip verdim

Cilegi bende yarin denicem 1 tane ile baslicam bakalim :)

Kizlar fikir olmasi acisindan ben de paylasayim gunluk beslenme programini:

Sabah 9: kahvalti-bazen omlet, bazen krep, peynir, rezene ya da papatua cayi

11:00: 120cc anne sutu ya da mama, ben evdeyse ne kadar oldugunu bilmedigim miktarda sut (emiyor) ve uyku

13:30 civari yemek ne varsa. Genelde kofte bulgir pilavi ve yogurt ya da kiymali sebze yemegi ve yogurt

15.00 civari yine sut ve uyku

17:00 karisik meyve puresi

19:00 2 kepce corba. Sehriyeli ya da bulgurlu degilse icine 2 dilim kadar ekmek ici

21:30 sut ve uyku

Bazen 5-6 saat uyuyor bazen 2 saatte bir uyaniyor. Ama genelde sabah 4 ten 7 bucuga kadar meme agzinda uyuyor o yuzden ne kadar ictigini bilemiyorum :)

10.00 uyku

Maşallah bebişine ne güzel yiyor. Hep böyle gitsin inşallah

Bende gunluk programi paylasim ;

06:30 -07:00 kalkis

08:00 kahvalti ( bazen karisik bazen omlet bazen ayri ayri )

09:00 -10:30 arasi 1 uyku mutlaka 1.5 saat olmaliymis uyku meleginden :)

Uyaninca emer yada mama veriyorum 120 cc geceden bitoyo memeler

12:00 oglen corbasi

13:00 14:30 arasi 2.uyku yine 1.5 saate tamamliyoz uyansa bile geri uyutuyorum gunluk 3 saat gunduz uykusu olmaliymis

Uyaninda 15:00 meyve

17:00 muhallebi

18:00 bizimle.softada atistirir ama doyumluk degil tadimlik

19:00 120 cc mama icer

20 :00 gece uykusu

Gecede sık uyaniyor her uyandiginda beni emiyor saymiyorum bile fık fık hep agzinda :)

Gece uykusu 11 saat diyor yine uyku melegi bilginize canlar:)
Maşallah canım hep böyle gitsin inşallah. Bizim gece uykumuz azaldı 10- 10.30 gibi uyuyor sabah 7-8 arası uyanıyor. Ama gün içinde iki kere en az birer buçuk saat uyuyor neyseki. Benim tek sıkıntım uyurken hiç bir iş yapamıyorum çünkü her sese uyanıyor. Onu çözemedim bir tek. Doğduğundan beri hiç sesimize kısmadım alışsın gürültülü ortama diye ama babasına çekmiş anlaşılan tilki uykusu uyuyor resmen

10.00 uyku

Maşallah seninkine de canım çok teşekkür ederim paylaştığun için dediğin gibi yediklerimizden de vermeye başlıcam artık :KK66:

Bizimde aşağı yukarı aynı düzenimiz.
Sabah 7-8 arası güne başlıyoruz.
Biraz su verip altını değiştir üzerini değiştir kahvaltı hazırla derken 9.00 gibi kahvaltı.
Peynir,zeytin,tereyağı,kaşık maması yada muzlu yumurtalı karışım, krep vs.

Oyun oynuyoruz, saat 11.00 120 cc mama ve uyku yaklaşık iki saat
Uyanınca çorba, yoğurt
Oyun vs derken 15.30-16.00 gibi 120 cc mama ve yine iki saat fln uyku
Uyanınca meyve
Akşam bizimle birlikte köfte, dolma, yemek,çorba ne yaparsam işte onu yiyor onunki tuzsuz baharatsız tabi
Saat 21.00 gibi pirinç unu yada 150 cc mama sonra işte 22.30 A kadar uyumuş oluyor. Gecede sık uyanırsa mama uyanmazsa son içtiği mamadan 5 saat sonraya alarm kurup yatıyorum zaten hep birkere mama içiyor işte.
Bizdede durum böyle.

Ben hiç şu saatte uyur bu saatte kalkar diye yazamam bir gün 21de uyuyor diğer gün 23te ee haliyle bir gün 8de uyanırken diğer gün 10da uyanıyor sadece 11 saat uyuması (deliksiz değil) rutin gibi geri kalanı gayet dengesiz ee haliyle öğle uyku saati de değişiyor böyle olunca her gün farklı bizim için

Herhalde okula başlayınca aynı saatte uyuyup uyanmaya başlar

Kızlar bebişlerimiz nasıll biz yürümeye başladık :))
Maşallah bebeğine erken yürümüş:)
Benim kız da iki aydır sürünüyor ,emekliyor . Tutup koltukta n sıralıyor baya.her bulduğu yeri tutup kalkmaya uğraşıyor, biraz ayakta duruyor ama adım atamıyor.yani daha yürümesine var . Zaten yurutecte yürüme ihtiyacı ni karşılıyor:KK66: uçuyor o kadar hızlı ki:)

Ben hiç şu saatte uyur bu saatte kalkar diye yazamam bir gün 21de uyuyor diğer gün 23te ee haliyle bir gün 8de uyanırken diğer gün 10da uyanıyor sadece 11 saat uyuması (deliksiz değil) rutin gibi geri kalanı gayet dengesiz ee haliyle öğle uyku saati de değişiyor böyle olunca her gün farklı bizim için

Herhalde okula başlayınca aynı saatte uyuyup uyanmaya başlar
Ay lokuumm güldürdün beni:) son paragrafında.
Benim kızımda aynen senin ki gibi.esksine nazaran biraz daha iyi ama.bu arada gözlükleri hiç ellemiyordu demiştim ya.aayy bugün hiç tutmadı gözünde.bir baktim bir tane lastiğin i koparmış oynuyordu, başka taktım haydaa arkamı dönmeden onu da çıkarttı.bildigin oyuncak gibi oynuyor...

X