- 24 Ocak 2014
- 16.691
- 9.728
- 32
-
- Konu Sahibi deeplydisturbed
- #54.141
Erken olduğunu düşünüyorum yanlış değil, ben Allah korusun bu tarz şeyler yaşamamak adına en azından alt üst 2şer dişi çıkmalı diye düşünoyrum. bebeklerden bazen çok fazla şey bekliyoruz ama herşeyin sırası var. işte blwnin erken olduğunu düşündüğüm gibi, sen de zeytine erken diyosun. katı gıdalar erken. ben de zeytini sıcak suda haşlayıp yumuşatıp küçük noktalar gibi koparıp önüne koyup verirdim. doktor verme daha ne kdr midesi var muhakkak çatalla ezmen gerekir ya da en azından az da olsa ince ince ezip vermelisin. direkt kendi yediğin gibi bebek ısırıp çiğneyemez. çünkü dişleri yok. ve çiğnemeyi henüz bilmiyorlar 1 yaşına kadar dedi. istem dışı çiğniyor gibi gözükür bebekler 12. aya kadar dedi. ama çiğneme güdüleri yok henüz.
ısırır direk yutar çiğneme olmaz ve mide öğütmez. mideden direkt bağırsağa iner tıkanıklık olur ve zamanla düğümlenmeye kadar gider dedi cnm
zeytini 3 günde 1 veriyorum aynı şekilde haşlayıp kabuğunu soyuyorum içini yediriyorum.
yukarıda hatırlamıyorum biri her doktora inanılmaz vs. demişti. Bu kesinlikle tartışılacak bir konu değil. gittiğin doktora güvenmelisin doktor sana bu bu sebepten olmuştur. uyguladığın metodu derhal bırakmalısın dediğinde (vicdan azabı çekmemek adına) doktoruna güvenmelisin. bu sonuca varmak için de doktor bir sürü kontrol yapar yani. Kuzenime uyguladığın BLW yöntiminden dolayı tıkanıklık olmuş zamanla ve 3 tane düğüm gözüküyor bağırsakta demiş. röntgen çekilemediği için bebeklere ultrasonla bakılmış. sürekli kusuyodu bebeği şelale gibi durmadan. sonuç bu cnm. herkes bildiği gibi baksın bebeğine. ne diyim her yazdığım dediğim şeye herkes sert bi tepki veriyo. İnşallah bu sistemi uygulayanlar böyle bir problem yaşamaz. Allah korusun. Ben uygulayanların bazen nelere sebep olduğunu öğrenmesi için bilgileri olsun diye, hazır konu açılmışken bahsetmek istedim. olmaz diye birşey yoktur. oluyo işte maalesef.
Oo süper Selma nerelerdesin ya.Kuzenim 3günlükken ameliyat oldu bağırsak düğümlenmesinden.
Fikirlerine katıldığım noktalar var.
Her çocuk farklı ve anne çocuğunu bilir.
Kontrol etmek gerekir.
Blw tek başına bırakmak değildir zaten.
İlk çocuğum blw yapardı çünkü 6aylıkken 2 dişi 8 aylikken 2alt 2 üst dişi vardı.
Fakat ikinci çocuğum hiç yanaşmadı.
Püre corba içecek vs kolayina geldi
Üçüncü çocuğum blw istiyor ama dişi yok. Çubuk kraker, bisküvi birazi soyulmuş elma falan veriyorum yoksa susmuyor biz bişey yerken. Ekmek alsa koparıyor öğuruyor
Her yedigimden ezip veya çiğneyip verdiğim oluyor.
İçecekleri de seviyor. Meyve suyu sıkıyorum ayran veriyorum. Corba zaten veriyorum
Anne tukurugu bebeğin bagisikligini geliştirir ve hazmettirir. Fakat temiz ve sağlıklı bi ağız olmalı.
Benim en korktuğum şeyler yemek borusu veya bağırsak tıkanması beya dugumlenmesi .. Sakız yutmak tehlikeli bağırsakta yapışıp 5-10sene kalıp tıkanma yapabiliyormuş . o yüzden ilk kızıma 2yaşından sonra vermedim . yutmuyordu öğretmiştim ama yine de vermedim. Diğerlerine de vermedim.
Her yorumu tepki olarak görmeyelim. Her insan farklı tecrübe ve bilgi dağarcığına sahiptir. Öpüyorum siziii
Oo süper Selma nerelerdesin ya.
Çocuklar nasıl ,nasıl gidiyor?
Ben de pek yazamıyorum gerçi.arada yorumlar i okuyorum kaçıyorum hemen.
Blw yapmaya ben korkuyorum,yapanların ise kendi tercihidir.
Canım zaten çok istiyorsun ikinciyi inş. Allah gönlünüze göre versin. Kız kardeş iyidir arkadaş olurlar birbirlerine:)Oo anneymhamileyim meraba
Eşim rüyasında kızımızla veraber bir kız bebeği daha görmüş kızımızdan küçük
Beraber oynuyorlarmış sarılıp koklaşıyorlarmış
Bizim bir kızımız daha mı olacak ki:)
Eşim kızımız doğmadan önce de rğüyasında görmüştü çünkü:)
Senin kızlar nasıl
Canım zaten çok istiyorsun ikinciyi inş. Allah gönlünüze göre versin. Kız kardeş iyidir arkadaş olurlar birbirlerine:)
Hayırlı olsun canım. Bulunduğun şehire bağlı. Biz ilk 15 günden sonra tek kat giydirdik tiril tiril. 40 günden sonra çorap bile giydirmedik tam yaz ortasıydı. Termal zıbınlar çok işe yarıyor. Alt da giydirmedik hiç desem yeridir. Çok sıcak bir yazdı geçen yaz. Zaten ayarlıyorsun içgüdüsel, yeter ki terletme, o sıcakta üşümüyorlar çünküKızlar merhaba öncelikle sağlıkla büyütün bebislerinizi inşallah.. Ben haziran 2017 annelerinden geliyorum. Ve siz tecrübeli haziran annelerine birşeyler sormak istiyorum.
Ilk 3 ay giyimi olarak neler kullanışlı. Uzun kollu mu giydiydiniz kısa kollu mu uyurken ne giydiydiniz. Özellikle uzun kollu patikli tulumlar ilk 3 ay için kullanışlı mi yoksa fazla mi gelir. Bilgi verirseniz sevinirim.
Alışır canım bak ne güzel yemiş sen gidince. Açığı kapatmış. Ama çok zordur tahminimce özlem oluyor di mi çokGünaydınlar, bugün işteki 5.gunum. kızım ilk gün 180 cc anne sütü icmisti. Bu giderek azaldı ve dün 75cc içmiş. Çok üzüldüm . Ek gıdayı da çok az yemiş ki normalde güzel yerdi. Dün eve gittiğimde resmen aç olduğunu gördüm. 200 cc kadar anne sütü, yarım ceviz, yarım muz ve çorbasını yarım saat ara ile bitirdi sonra da 3 saat uyudugitmemi hiç istemiyor. Bu duruma nasıl alışacak bilmiyorum...
İnşallah ne güzel, üçüncü de oğlan olsun. Ben de dün gece rüyamda prematüre doğum yaptım, sonra heryerde kakalar gördüm ameliyathanede. Gündüz niyetine :)Oo anneymhamileyim meraba
Senin kızlar nasıl
Geçmiş olsun, en kısa zamanda iyileşin. Sen de kocaman bir soğanı dörde böl başucuna koy. Saraçoğlu dedi ki sabaha burun açılmış olur :)İyi akşamlar kızlar tahlil sonuçlarımizda enfeksiyon çıktı bizde yapışıklığı actirdik muayne esnasında hemencecik aciverdi korktuğum kadar olmadı bı sure dikkat etmemiz kremimiz var kullanacağımız ama şuan çok hastayım uyuyamıyorum burun tıkalı gözler su gibi ne yapacağımı bilmiyorum
İyi akşamlar kızlar tahlil sonuçlarımizda enfeksiyon çıktı bizde yapışıklığı actirdik muayne esnasında hemencecik aciverdi korktuğum kadar olmadı bı sure dikkat etmemiz kremimiz var kullanacağımız ama şuan çok hastayım uyuyamıyorum burun tıkalı gözler su gibi ne yapacağımı bilmiyorum
İyi akşamlar kızlar tahlil sonuçlarımizda enfeksiyon çıktı bizde yapışıklığı actirdik muayne esnasında hemencecik aciverdi korktuğum kadar olmadı bı sure dikkat etmemiz kremimiz var kullanacağımız ama şuan çok hastayım uyuyamıyorum burun tıkalı gözler su gibi ne yapacağımı bilmiyorum
İnşallah ne güzel, üçüncü de oğlan olsun. Ben de dün gece rüyamda prematüre doğum yaptım, sonra heryerde kakalar gördüm ameliyathanede. Gündüz niyetine :)
Çok geçmiş olsun. Ne güzel korkulacak kadar zor değilmiş demekki. Maske tak mutlaka. Eşim 2 defa hasta oldu, maske taktı bize bulaşmadı.İyi akşamlar kızlar tahlil sonuçlarımizda enfeksiyon çıktı bizde yapışıklığı actirdik muayne esnasında hemencecik aciverdi korktuğum kadar olmadı bı sure dikkat etmemiz kremimiz var kullanacağımız ama şuan çok hastayım uyuyamıyorum burun tıkalı gözler su gibi ne yapacağımı bilmiyorum
Teşekkür ederim canım temizlik değilde yapisikliktan kaynaklı enfeksiyonmus yapışıklığı hallettik düzelir umarımİkinize de çok geçmiş olsun yakız çocuklarında da idrar yolu enfeksiyonu belası var ya ben evlenene kdr çok çektim evlendiktem sonra nedense düzeldi
Daha küçücük bebeyken başlıyor
Benim doktorlar hep o bölgeni çok fazla suyla yıkama bazen de kendi halinde kalsın derdi yani çok temizlik de iyi değil su oranın ph düzenini bozuyormuş aklında olsun cnm
Swnin rüya da bi ilginç:)
Gölünmden geçen 2 kız 1 oğlan sahibi olmak bakalım hayırlısı:)
Evet çok zor oluyor. İşte fotoğraflarına bakiyor ve videolarını seyrediyorum. Çalışan annelerin kaderi bu. Bir şekilde kızımda bende hatta babası da alışacak dediğin gibi, inşallah sağlıklı bir şekilde yaşanır bu süreç... Desteğin için çok teşekkür ederim. Başkasından böyle olumlu şeyler duymak her ne kadar o şeyi biliyor olsan da çok motive edici oluyor :)Alışır canım bak ne güzel yemiş sen gidince. Açığı kapatmış. Ama çok zordur tahminimce özlem oluyor di mi çok
Merhaba lokumcumOo anneymhamileyim meraba
Senin kızlar nasıl
He bir de ikinci kız olursa herkes şöyle diyecek"olsuun hayırlısı olsun." Ama oradaki olsunlar varyasyon herşey onda gizli.:))Oo anneymhamileyim meraba
Senin kızlar nasıl
Çok geçmiş olsun ikinize de.İyi akşamlar kızlar tahlil sonuçlarımizda enfeksiyon çıktı bizde yapışıklığı actirdik muayne esnasında hemencecik aciverdi korktuğum kadar olmadı bı sure dikkat etmemiz kremimiz var kullanacağımız ama şuan çok hastayım uyuyamıyorum burun tıkalı gözler su gibi ne yapacağımı bilmiyorum