2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323

öncelikle sağlıkla kucağınıza alın inşallah. cnm. ben İstanbul'da oturuyorum. İlk 20 gün kısa kollu bacaksız çıtçıtlı badi. Üzerine uzun kollu ve bacaklı alt giydirdim. ayağına da çorap. bütün tulum hiç kullanmadım ben. her şeyi 2li takımdı. bunların hepsi çok inceydi. öyle kalın değil. yarı kırkından sonra üstüne hiç bişey giydirmedim. altına ayaksız pantolon sadece. yani giyimi gün gün değişebilir. dışarı çıkarken çoraplarını bile bazen çıkarıyodum. sadece çıtçıtlı badi ile gezdik hep. uyurken kundağa koyduğum için uyurken de hiç giydirmedim. hala da kundaktayız. çok faydasını gördüm. uyku düzeni maşallah bir gece bile bozulmadı. aralıksız hep uyudu. kırkı çıkana kdr ellerine eldiven değil, çorap giydirdim :) eldivenler bir kaç gün sonra elinden çıkıyo çabuk. muhakkak giydirmelisin sen de. çünkü gözünün retinasını bile yırtabilir. Acı hisleri çok gelişmiş olmuyo. hissetmez Allah korusun gözüne zarar verir. En korktuğum şeydi. 40 gün boyunca her gün yıkadık. şapkayı yarım saat giydirdim sonra çıkardım kafasından.

Çok teşekkür ederim kızlar verdiğiniz bilgiler için.. patikli tulumlara bayılıyorum ama sanırım yaz bebekleri için uygun olmayacak. Bol bol kısa kollu body ve patikli alt dışında ilk 3 ay pek biseye ihtiyaç duymayacağım ilk 20 gun hariç tabii.. bilgiler çok yararlı oldu sagolun..

Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi inşallah. Yaşadığın şehir çok önemli bu konuda. Ben Eskişehirde yaşıyorum. İlk doğduğunda iç dış zıbın takımı kullandım hep. Göbeği düştükten biriki gün sonra çıtçıtlılara başladım. İçine sıfır kol çıtçıtlı badi üzerinede ince uzun kol giydirdim ağustosa kadar. Sonrasında şortlu takımlar kısa kollular salopetler takıldım öyle. Eldiven şart ben kırkı çıkana kadar kullandım ve çorap bence ayakları üşümemeli yoksa gaz çok artıyor. Uyurkende yarım kundak yaptım hep battaniyesiyle rahat uyudu. Patikli tulumlara gelince kullanışsız ama bence çok tatlı duruyorlar kullandım o yüzden arada. Hevesin varsa içinde kalmasın bir iki tane al ama uzun olsun çabuk büyüyorlar bir bakmışsın çoğu şeyi gidemeden küçülmüş. O yüzden tavsiyem az az al 15 günde bir fln yenilerini alırsın gelişimine göre.

B
blw yöntemini daha yapmıyoruz alerji denemeleri geçeyim müsait olayım o zamana düşünüyorum ama blw yöntemi sebebi ile bağırsak düğümlenmeli olmaz kaldı ki öyle birşey olsa burda herkes yapıyor ve öneriliyor, bence onun doktoru öyle demiş her doktor herşeyi bilseydi bizim alerjiyi başından beri bilmeleri gerekirdi sırf bu yüzden Ankara'ya gidip geliyoruz, her doktora inanılmaz, her yazılana da

Kızlar iyi geceler aventin alıştırma bardagini kullanan var mı memnun musunuz bi de cam mi o
Aventin hiç bir suluğınu sakin alma, çok araştırdın çoğu arkadaşım da denedi aventinki çok sert ucu ve güzel değil nuk suluk al dua edersin bana, hem dökülmüyor hem ucu yumuşak, hem Bebek içerken Boğaz'ına durmuyor rahat içiyor ama avent öyle değil aventin diğer ürünleri iyi olsa da suluğu hiç iyi değil 1,5 2 yaş çocuklar için anca

Uzun kollu al, ama havalar çok sıcak olduğunda ise kısa kollu alırsın patikli tulumda al bebeklerin ayağı sıcak olmalı ki gaz sıkıntısı fazla yaşama, çok çabuk büyüyorlar aldığın pamuklu olduğu için makineye atıyorsun çekiyor yeri geliyor bir giydirdiğini bir daha giydirmiyorsun, patikle tulum çok al zıbını da çünkü kaka çok yaparsa kirletince yenisi gerekecek, bir ara bizimki çok kaka yapıyordu, bedenleri büyük al makinada çekiyor ilk 3 ay çok çabuk büyüyorlar

Pardon tulum yazmışsım tulum hiç alma hiç kullanışlı olmaz patikli alt ve üstüne zıbın, ben kısa kollu zıbın üstüne de uzun kollu yelek sonra patikli alt giydirirdim sonra vücûd ısısı alışınca yavaş yavaş soydum sadece kısa kollu zıbın ve patikli alt durdurmuştum hava sıcak iken, kavrulucu sıcak iken evde sadece zıbınla durmuştu ve ayağına çorap, mutlaka çorap al ayağını sıcak tut banyodan sonra ekstra çorap giydir

Günaydınlar, bugün işteki 5.gunum. kızım ilk gün 180 cc anne sütü icmisti. Bu giderek azaldı ve dün 75cc içmiş. Çok üzüldüm . Ek gıdayı da çok az yemiş ki normalde güzel yerdi. Dün eve gittiğimde resmen aç olduğunu gördüm. 200 cc kadar anne sütü, yarım ceviz, yarım muz ve çorbasını yarım saat ara ile bitirdi sonra da 3 saat uyudu gitmemi hiç istemiyor. Bu duruma nasıl alışacak bilmiyorum...

sen de kendi doktoruna inanmıyosun o zaman. herkers kendi doktoruna inanır cnm. böyle bir düşünce olmaz. daha midesi bağırsakları ne kdrki blw uygulayacaksınız küçük bebeklere. sen bilirsin. senin bebeğin ben söyledim sadece. çocuğa bir kontrol yapılmadan doktor kafasından uydurmuyodur heralde. bir sürü testler yapılmış. mideleri daha öyle büyük katı gıdaları öğütemiyor bence iyi araştır derim. bizim midemiz gibi değil. bir gün siyah zeytin yedir bak kakasına olduğu gibi bağırsaktan geçip direkt zeytin çıkıyo ben siyah zeytin yedirenlerdenim küçk küçük koparıp veriyorum. Arada da önüne koyuyorum kendi yesin diye. 8 ayı bitti hala kakasında kalıp gibi parçalar çıkıyo. buda demektir ki mide öyle katı şeyleri öğütemiyor hala ve bağırsaktan direkt geçiyo. benim doktorum da zeytini 3 günde 1 ver dedi. bağırsaklarında tıkanır kalır dedi. sonunda ne olur.. düğümlenmeye kadar gider. ben de zeytini kestim. bağırsak düğümlenmelerinin sebeplerini biliyorsun sanırım olmaz diyorsun ama. hala ve hala çok küçükler. burda birinin de olmuştu diye hatırlıyorum düğümlenme blw yapıyodu yapmayı bıraktı diye hatırlıyorum. sen bilirsin istersen uygula istersen uygulama cnm. karar senin. ben sadece yaşanan olayı nüksettim burda. ve öyle doktorlara güvenilmez demek de hiç doğru bir yönlendirme değil.

Kızlar iyi geceler aventin alıştırma bardagini kullanan var mı memnun musunuz bi de cam mi o
camlar ağır tavsiye etmem, ama sen bilirsin. kaldıramaz ağır gelebilir.
cnm avent en iyisi. ben kullanıyorum. tutup kendi içiyo. daha önceki biberonların ne markaysa onla devam et. sert uçlu diye içmez diye düşündüm. bebedorun aldım daha yumuşak diye ağzından çıkarıp çıkarıp biberonu inceledi diliyle ittirdi. şu anda aventi çok güzel kavrıyo ve içiyo. çay bardağı olarak kullanıyorum. 40 TL'ye almıştım sanırım 2 ay önce

Blw cocuga göre değişiyor arkadaşım. Ilk kızım 6aylıkken sakız çiğner ve yutmazdi. Ağzından atardı veya ben alırdım.
Yani diş kaşırdi.
7aylikken tüm margarita cinsi yumuşak armudu soyar eline verirdim. Tamamını yerdi ve hazmederdi.

Blw de bağırsak dugumlenmesi değil de belki tıkanması olabilir. 3günlük bebekte bile bağırsak dugumlenmesi olabiliyor.

Her doktor farklı deneyimlere ve yorumlara sahip olabiliyor. Her tahmim de doğru çıkmayabiliyor.

Beni kastediyorsan blw yi bırakmadım ve doktor blw ile alakası olmadığını söyledi düğümlenmenin bebeklerde olurmuş katı gıdaya geçince

Ayrıca senin o tanıduğın mıydı akraban mıydı onun doktoru blw yanlış dedi diye blw yanlış diye bir şart yok biz gıdayı olduğu gibi vermiyoruz ki buharda yumuşatıp zeytinyağıyla marine edip öyle veriyoruz

Kısa bir süre yoğurt çorba yedirdikten sonra blw ye geri başladım ben

Zeytin için erken değil mi ya

Meraba Allah hayırlısıyla kavuştursun:) yaz bebeği ols da ilk başlarda ilk 20 gün mesela uzun kollu uzun bacaklı giydirdi burda neredeyse herkes

Ben tulum da giydirdim zahmetli oluyor ama çok şeker görünüyor:)

Ben bebeğimi hiç çorapsız tutmadım

40ından sonra da atlet+ yarım kol body+çorap ile durdu çoğu zaman çok sıcaktı kollar bacaklar çıplak durdu yani

Cam değil kırılır diye cam yapmıyotlar sanrım ben aldım damlatmaması iyi ama hüpletmesi gerekşyor bebeğin ve bnm bebeğim zorlanıyor hüpletmekte

Ben de hayat su var ya onun bebek suyunu alıyorum artık o da alıştırma bardağı gibi ucu onla çok rahat içiyor ama damlatıyor çok üzerine fln döküyor ama çok güzel bi şişe hayat bebek suyu şişesi

Canim sizin de mi alerjiniz var tepkiniz nerde? Kime gidiyorsunuz?

6 aylık bebeğe sakız mı o da iyiymiş. Allah korumuş da olmamış iyiki.
cnm bebekler sizin bildiğiniz gibi bakın. ben yaşanan olayı anlattım ve göstermeye çalıştığınız olay %100 doğruymuş gibi aktarmayın lütfen. düğümlenme durup dururken 3 günlük bebekte de olmaz. tetikleyen şeyler vardır. doktoru verdiğin katı gıdaları tek başına yemesi için verdiğinden oldu dediyse doğrudur. haşlanıp vs.de verilse sonuçta takı gıda, anne sütü veya mama emen bebeğe Bismillah blw uygulanması doğru değil.

Erken olduğunu düşünüyorum yanlış değil, ben Allah korusun bu tarz şeyler yaşamamak adına en azından alt üst 2şer dişi çıkmalı diye düşünoyrum. bebeklerden bazen çok fazla şey bekliyoruz ama herşeyin sırası var. işte blwnin erken olduğunu düşündüğüm gibi, sen de zeytine erken diyosun. katı gıdalar erken. ben de zeytini sıcak suda haşlayıp yumuşatıp küçük noktalar gibi koparıp önüne koyup verirdim. doktor verme daha ne kdr midesi var muhakkak çatalla ezmen gerekir ya da en azından az da olsa ince ince ezip vermelisin. direkt kendi yediğin gibi bebek ısırıp çiğneyemez. çünkü dişleri yok. ve çiğnemeyi henüz bilmiyorlar 1 yaşına kadar dedi. istem dışı çiğniyor gibi gözükür bebekler 12. aya kadar dedi. ama çiğneme güdüleri yok henüz.
ısırır direk yutar çiğneme olmaz ve mide öğütmez. mideden direkt bağırsağa iner tıkanıklık olur ve zamanla düğümlenmeye kadar gider dedi cnm
zeytini 3 günde 1 veriyorum aynı şekilde haşlayıp kabuğunu soyuyorum içini yediriyorum.
yukarıda hatırlamıyorum biri her doktora inanılmaz vs. demişti. Bu kesinlikle tartışılacak bir konu değil. gittiğin doktora güvenmelisin doktor sana bu bu sebepten olmuştur. uyguladığın metodu derhal bırakmalısın dediğinde (vicdan azabı çekmemek adına) doktoruna güvenmelisin. bu sonuca varmak için de doktor bir sürü kontrol yapar yani. Kuzenime uyguladığın BLW yöntiminden dolayı tıkanıklık olmuş zamanla ve 3 tane düğüm gözüküyor bağırsakta demiş. röntgen çekilemediği için bebeklere ultrasonla bakılmış. sürekli kusuyodu bebeği şelale gibi durmadan. sonuç bu cnm. herkes bildiği gibi baksın bebeğine. ne diyim her yazdığım dediğim şeye herkes sert bi tepki veriyo. İnşallah bu sistemi uygulayanlar böyle bir problem yaşamaz. Allah korusun. Ben uygulayanların bazen nelere sebep olduğunu öğrenmesi için bilgileri olsun diye, hazır konu açılmışken bahsetmek istedim. olmaz diye birşey yoktur. oluyo işte maalesef.

Kızlar biraz gerilmişsiniz ama hiç gerek yok yapmayın. Her bebek farklıdır herkes kendi bebeğini bilir ona göre davranır. Herkes aynı düşünecek diye birşey yok tercih meselesi. Ama duyduğumuz gördüğümüz birtakım şeyleride birbirimize aktarmak için buradayız. Hepsi doğru diye birşey yok. Bebeklerimiz konusunda alanında uzman doktorlar bile fikir ayrılığı yaşarken çok normal bizim farklı düşünmemiz

Kuzenim 3günlükken ameliyat oldu bağırsak düğümlenmesinden.

Fikirlerine katıldığım noktalar var.

Her çocuk farklı ve anne çocuğunu bilir.
Kontrol etmek gerekir.

Blw tek başına bırakmak değildir zaten.

İlk çocuğum blw yapardı çünkü 6aylıkken 2 dişi 8 aylikken 2alt 2 üst dişi vardı.

Fakat ikinci çocuğum hiç yanaşmadı.
Püre corba içecek vs kolayina geldi

Üçüncü çocuğum blw istiyor ama dişi yok. Çubuk kraker, bisküvi birazi soyulmuş elma falan veriyorum yoksa susmuyor biz bişey yerken. Ekmek alsa koparıyor öğuruyor

Her yedigimden ezip veya çiğneyip verdiğim oluyor.

İçecekleri de seviyor. Meyve suyu sıkıyorum ayran veriyorum. Corba zaten veriyorum

Anne tukurugu bebeğin bagisikligini geliştirir ve hazmettirir. Fakat temiz ve sağlıklı bi ağız olmalı.

Benim en korktuğum şeyler yemek borusu veya bağırsak tıkanması beya dugumlenmesi .. Sakız yutmak tehlikeli bağırsakta yapışıp 5-10sene kalıp tıkanma yapabiliyormuş . o yüzden ilk kızıma 2yaşından sonra vermedim . yutmuyordu öğretmiştim ama yine de vermedim. Diğerlerine de vermedim.

Her yorumu tepki olarak görmeyelim. Her insan farklı tecrübe ve bilgi dağarcığına sahiptir. Öpüyorum siziii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…