2016 Haziran Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    323

3. Hiç hiç istemşyorsan artık çift koruma fln lazım size :)

Çok geçmiş olsun cnm Rabbim yaşatmasın bie daha

İnsan evde illa bunalıyor ben biraz avukatlık yapıyorum ya nefes alıyorum iyi geliyor ama senin kızları bırakacak kimsen yoktu sanırım?

He bir de ikinci kız olursa herkes şöyle diyecek"olsuun hayırlısı olsun." Ama oradaki olsunlar varyasyon herşey onda gizli.:))

Evet ve ben de sinir olacağım onlara:)

İlkinde bile kız haberi verdiğimizde olsun ikinci oğlan olur diyorlardı hayıe sanki ben kız derken üzülüyormuşum gibi :)

Ya harbiden kız erkek farketmiyor evladın kokusu yeter ya

Bizde dun itibari ile uyku eğitimine başladik.

Tabi ben ağlatarak bunu yapmaya karsiyim zaten suan bebegim bana cok duskun bide yalnizlik korkusu falan Allah korusun.

Ben sallayarak uyutuyordum oglumu ama son 1 aydir bu durum asti kendini.cunku bebegim sallanarak uykuya daldigi icin gece her uyanmasinda kendi uykuya geri dalamiyor ve sallanmak istiyordu ayagimdan birakincada agliyordu. Kalitesiz ve duzensiz bir uykumuz vardi.

Dun aksam sallamadan uyudu ama 2 saat surdu.besigine koydum ninni actim hafiften bende soyledim sacini oksadim yanindan ayrilmadim sandalyede oturdum . Bastan oyunlar yapti alim diye almayinca agladi 10 dk kadar kucagima alip sakinlestirip geri koydum bakalim ins basarabiliriz gunduzde sallamadim hic bakalim bu aksam nsl gecicek gunduz daha kolay uyudu bu kadar uzun surmedi

Sabır gerektiren bir durum bu uyku eğitimi

Ben kızımı kanguruda gezdirerek uyutuyorum ama böylesi de doğru değil ha sallamışım ha kanguruda dolaştırmışım

Ağlamadan uyku eğitimi nasıl oluyor anlatsana denerim belki:))

Gizemcim dedigim gibi dun gece 2 saat surdu. Bu aksam 15 dk da uyudu saka gibi :)

Yanina uzandim muzik olarak biz buziki orhan in bir muzigi var kolik bebekler icin anne karni sesi onu seviyo yenidoganken cok dinletmistim onu aciyorum tekrarli.
biraz emio yatarak sonra ellerini oksuyorum saclarini falan ve devamli pissssssssss diyorum şyi uzatarak :)

Donmek istiyo tabi sakince ayni pozisyona geri getiriom sinirlendirmeden.bizimki atarli biraz:)
dun gece 10 dk agladi. Kucagima alip sakinlestirdim devam ettim.
Bakalim ins unutur sallanmayi .gece hersaat basi kalkip salliodum durmuyodu baska cunki ve ayagimdan biraktigim an agliyodu.
ins devamini getirebilirim istikrar onemli bu işte :)

Bizimkinin gunduz ve gece uyku rutinleri coooook farkli anlamadim nasil bir cins benim oglan :)
Gunduz ayakta sallanarak ya da biberonla ya da memede uyuyor ama geceleri kesinlikle meme.. meme olmadan asla uyumuyor. Ac olmadigindan emin oldugumda pispislayarak ya da omzumda uyutmaya calisiyorum. Bazen basariyorum bazen olmuyor.

Walla cnm okudugum yazilarda tek bur rutinden bahsediyorlardi hep.yani meme ise uyku oncesi o yapilmaliymis yani banyo masaj meme sonra da sakin ortam vs diye yazilardu hep uyku egitimi alanlar. Ben bir donem uyku meleginden fiyat sordum 900 tl deyince :) tecrubeli annelerin yazilarini arastirdim hep.en basta direniyorlar tabi sonucta aliskanliklari var ama bu sureci yipratmadan ve guven duygusunu sarsmadan atlatmak mesele.ins onu başarabiliriz

Simdi kafamda montessori yataklarindan almak var yaza dogru besigi ablama vericem o yataklardan yaptirmayi dusunuyorum.yanina uzanir uyuduktan sonra kalkarim gibi bakalim zaman neyi gostericek.

Umarım başarılı olursunuz canım bende sallayarak uyutuyorum. Bazen çok uykusu sıkıştırınca pışpışlayıp müzik açıyorum ama çok ağlıyor kıyamıyorum. Ama dediğin gibi sakinleştirir devam etmek lazım aslında. Umarım iyi sonuçlanır darısı başımıza

Kizlar dun tam 7.ayimizi doldurduk, muayenemize gittik. Hersey yolunda cok sukur.

Dun aksam kendim ekmek yaptim, ufak porsiyonluk ekmekler. Bu sabah oglumun kahvaltisinda ekmek ici, yumurta sarisi ve tuzu alinmis beyaz peynir verdim. Yaninda da rezene cayi. Lokma lokma yedirdim. Ve gercekten keyif alarak yedigini farkettim :) bulamac kahvalti verdigimde daha cok yiyordu ama mizik mizik bitiyordu kahvalti. Bu sefer doydugunu dusundugumde zorlamadim ( ucte ikisini yedi yine) ve aglama olmadan bitirdik kahvaltiyi. Cok guzel cignemeye calisti. Bazen basardi yuttu, bazen geri cikardi ama ugrasti :)

Rezene cayini kahve fincaniyla verdim, 3 fincan icti. Hatta bitince sinirlendi daha da istedi :))

Coook hosuma gitti bu sabah boyle yemesi. 1 ay sonra filan kendi yemesini tesvik etmeye baslayacagim. Rn buyuk hayalim sofrada bizimle yemesi :)

Hadi inş başarırsın teşekkür ederim cevabın için:)

İyi yapmışsın canım izin verelim de her yiyeceğin tadını ayrı ayrı alsınlar ben bulamaça ya da karışımlara karşıyım peynirin tadını yumurtanın tadını ayrı alsın ki ilerde yeme reddi yaşamayalım diye düşünüyorum

Bağırsak ve cilt tepkisi çoklu gıda alerjisi var Ankara Özge hocaya gidiyoruz
Sizde de mi alerji var
Cilt tepkisinin tipi nasıldı, kollarında bacaklarında kupkuru 10 kuruş büyüklüğünde renksiz lezyonlar oluşuyor bazen. Sıklıkla Banyo sonrası

Cilt tepkisinin tipi nasıldı, kollarında bacaklarında kupkuru 10 kuruş büyüklüğünde renksiz lezyonlar oluşuyor bazen. Sıklıkla Banyo sonrası
Cnm atopik dermatit de var bizde egzema olabilir sizde doktorumuz müsteşarın nemlendiricisini kullanın dedi, banyo sonrası nemlendirici kullan istersen öyle dene,

Lokumcum ben rüyamda hamile olduğumu görmüştüm ama hep erkek, eüyamda gördükten 1 hafta sonra hamile imişim, hadi bakalım gülsima ya kardeş geliyor, benim herif ikinciyi istemiyor Bende bu sene eylül ayında hamile kalmayı planlıyorum Rabbim nasip ederse

İ
inşaAllah cnm bebeğin çiğnemesini kendi yemesi öğrenmesi önemli imiş, bir kaç arkadaşım var kayı gıda istemiyorlarmış çorba istiyorlarmış çünkü hep çorba verdikleri için çiğnemesini beceremiyormuş, yeri geldiğinde çiğnemesini yeri gelince çorba vermeliyiz benim gözüm korktu bizim Bebek'te iştahsız ben zorla veriyorum onun keyfine kalsa günlerce aç kalacak

Yani ikinci bebeğin de hazirab doğumlu olsun mu istiyorsun:)

İyi pazarlar herkese

Benim kızım bugün dedesiyle çocuk tiyatrosuna gidecek

2 yaş alt sınırı varmış almazlar diye düşünüyorum ama babam çok heves etti :)

Alırlarsa kızım ilk defa tiyatroya gitmiş olacak :) Tiyatronun adı "Buz Devri Kahramanları" :)

Cnm atopik dermatit de var bizde egzema olabilir sizde doktorumuz müsteşarın nemlendiricisini kullanın dedi, banyo sonrası nemlendirici kullan istersen öyle dene,
Aynen canım doktora gittik bugün, atopik dermatit yüksek ihtimal. Dün banyo sonra hızlıca göğsünü ve bacaklarını mustelanın losyonu ile nemlendirmiştim, o bölgede yok kuruluk ve lezyonlar mesela. Stelatopia sordum doktora, bilgim yok dedi. Sen hangi ürünleri kullanıyorsun, steroid haricinde ovadril losyon verdi ama yeterli olacak mı nemlendirme için bakalım. Bir de ben yumuşatıcı kullanmıyorum giyecekleri için herşeyini üzülüyorum ve hepsi pamuklu ama bazı pamuklular sert nedense, kullansam mı dalin falan

Ay cüce. İzler valla bunlar cin gibi :)

Merhabalar, bebeğinin bakıcısı olan anneler; ben şuan bakıcı bakıyorum ve gorusmelere bu hafta baslayacagim. Sizce dikkat etmem gereken noktalar neler? Onerileriniz neler? Ben istanbul'da yaşıyorum . Burda şartlar genel anlamda nasıl?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…