Popüler Konu 2024 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• kız

OY: 75 41,0%
  • erkek

OY: 96 52,5%
  • ikiz kız

OY: 2 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

OY: 6 3,3%
  • üçüz / çoğul

• Ankete Katılan
    183
Korktum valla benim vki 36 falan doğum şeklim şu an belli değil normal diye ilerliyor bir aksilik çıkmazsa
Korkmayın, ben sorunca yazarım buraya. Türkiye'de ben de duymamıştım. İlk doğumum plansız sezaryandı. Onda da sonralara doğru kilo almıştım. Doğumdan sonra ne antibiyotik ne kan sulandırıcı hiçbir şey kullanmadım. Bir sıkıntı da olmadı şükür.

Ben bunu ilçe milli eğitime sordum özlük birimine sanırım. Grip oldum aile hekiminden rapor alabilir miyim dedim. Kadın doğum hariç herhangi bir hastalıktan rapor alınsa dahi izniniz bozulur yani doğum izninden gider dedi.

Bu arada 38 dolunca değil 37+0 dan sonra çalışamıyorsunuz hocam. Benim pazartesi günüydü 37+0 direk o günden başladı 16.hafta eminim buna çünkü sgk sisteminden çıkan kağıtta da aynı şey yazıyordu. Hatta çalışamaz raporu değil 18.11.2024 tarihine kadar çalışabilir yazıyordu. İşyerine belirtin yoksa anlamıyorlar yanlış rapor almışsınız diye geri dönüşler oluyor dedi. Sgk sistemi raporu o şekilde çıkarıyormuş. Ben de müdür yardımcısına açıkladım yanlışlık olmasın diye.
cevabınız için çok teşekkür ederim 🌹 38i yanlışlıkla yazmışım hocam. Haftaya 36da ayrılacağım zaten çok zorlanıyorum. bu sefer çalışamaz almam gerekiyor sanırım 37 dolmadığı için. ben çalışabilir aldıktan sonra 2 gün rapor almıştım dahiliyeden o doğum iznimden mi gidecek yani.

Kızımda kullandım emzik ve biberon çok tutmadı ama neye strerilize ettim dersem sağlığım sütü ısıttım pompanın malzemelerini koydum. Evde kedi köpek olunca tezgahta tüy vs oluyor maalesef ya da ilk 3-4 ay kaynatmak zorunda oluyoruz mikroba da ihtiyacı olsa ilk aylar bağışıklıkları tam oturmadığı için hastalanmaması adına bence en güzel icat tencerede kaynat al kısmı çok zorlayıcı beş dakikada tuşuna basıp alıyordum. Şimdi arkadaşımda verdi bir tane hiç hayır demedim😂😂😂 onun ki daha büyüktü. Bence alınmalı. Yoksa mikrop olayına kesin katılıyorum. Hiç öyle üzerine düşmedim kızımın yerden de ağzına attığı oldu ya da köpeklerden de. Ama ilk 6 ay en azından hasta olmamaları için şart bence.
Yok oyle pimpirikli biri degilim ama dedigin gibi bu durum ilk zamanlar icin baska. Sonradan zaten benim de yuregim yetmez🤣 biz sansli cocuklardik en azindan brnim neslim sokaklarda buyuduk . Ama simdiki cocuklar mecburi izole malum sbeplerden yine de parkta disarda diledigi gibi oynasin eve gelknce kapida cikarmaya baslar🤣🤣

cevabınız için çok teşekkür ederim 🌹 38i yanlışlıkla yazmışım hocam. Haftaya 36da ayrılacağım zaten çok zorlanıyorum. bu sefer çalışamaz almam gerekiyor sanırım 37 dolmadığı için. ben çalışabilir aldıktan sonra 2 gün rapor almıştım dahiliyeden o doğum iznimden mi gidecek yani.
Raporlamadaki kişi bilir hocam ama çalışamaz alınır erken olunca sanırım. Rapor konusunu da ilçe milli eğitimi arayıp sorun hocam yine de ama bana bu şekilde söylediler. İnternetten baktığımda da farklı görüşler vardı ama genel kanı bu şekilde. Yine de kurumdan kuruma değişebilir yazıyordu bazı yerlerde.
Çok zorlandım ama rapor alamadım bu sebepten. Bu hafta izne ayrıldım bende. İnşallah izinden gitmiyordur. İki gün bile olsa insan üzülüyor. Şu ücretli izinleri 6 aya uzatma mevzusu umarım çıkar. 🥹

Herkese günaydın 😊 maşallah ben aktif giremedigim için o kadar geri kalmışım ki oku oku yeni paylaşımlara da yetişemedim. Umarım herkes iyidir ve herşey yolundadır 🙏🏼 kaçırdığım çok şey var anladığım kadarıyla bende nihayet 37. Haftayı tamamlayip , doğum iznine çıkınca , hazırlıklar ile uğraşmaya başladım.hastane çantası ev temizlik gibi konular ile uğraştım. Kaçırdığım önemli birşey varsa kusura bakmayın ne olur 😞 ben de bugün itibari 38+0 oldum ve bekleyişe geçtim.

kızlar ben çalışabilir raporu aldım da bunu aldıktan sonra rahatsız hissettiğim bir gün sağlık ocağından bir iki günlük rapor alabiliyor muyum? bilgisi olan var mı acaba? bir de 38. haftanın dolduğu gün çalışamaz raporu alıcaz ya o gün çalışacak mıyız? perşembe gününe denk geliyor diyelim o gün çalışmam gerekiyor mu? okul idaresi hiçbir şey bilmiyor. ne sorsam daha da kRıştırıyprlR kafamı
Merhaba çalışabilir raporu aldıktan sonra bir rapor alırsan hemen doğum iznine çıkarıyorlar yasa gereği benim özel sektör ama devlette bu durum geçerli diye biliyorum

Hanımlar kontrolden çıktık 36+6 3150 olmuş minnak kızım 🥰 her şey yolunda şükür 🤲🏻
asla yüzünü göstermiyor 🤭
Nstye alındım şimdi ama benim akşamları sancım oluyor gibi ya şuan gayet iyiyim yine de çıkıyor mu sonuçlar acaba
Yaa masallah 😍Anlik sancilara baktigi icin yoksa cikmaz canim . Bunu doktoruna da ilet istersen belki bi gun seni aksamdan baglar nstye.

Bu arada bu cumartesi günü Batıkent Medicalpark hastanesinde gebe semineri varmış gelmek isteyen olursa diye haber vereyim dedim 😍

Benim doktorum 37 den erken ayrılmak istersen gel çalışmayacağına dair /izne erken ayrıldığın için rapor yazarız demişti şuan 37 den önce ayrılmak istersen doktorundan rapor alman gerekiyor hocam bildiğim kadarıyla , Hastalık raporunu da sgk da çalışan bi arkadaşa sordum griptim alayım mı diye doğum sonrasında aktarılacak olan izinden düşüyor dedi bana maalesef aktif çalışmadığın için 🥺🥺🥺

Raporlamadaki kişi bilir hocam ama çalışamaz alınır erken olunca sanırım. Rapor konusunu da ilçe milli eğitimi arayıp sorun hocam yine de ama bana bu şekilde söylediler. İnternetten baktığımda da farklı görüşler vardı ama genel kanı bu şekilde. Yine de kurumdan kuruma değişebilir yazıyordu bazı yerlerde.
Çok zorlandım ama rapor alamadım bu sebepten. Bu hafta izne ayrıldım bende. İnşallah izinden gitmiyordur. İki gün bile olsa insan üzülüyor. Şu ücretli izinleri 6 aya uzatma mevzusu umarım çıkar. 🥹
umarım çıkar gerçekten merdivenlerde doğurucam diye korkuyorum. bi de okulda herkes niye hala ayrılmadın falan diyor sinir oluyorum. şurda on gün daha fazla çalışıp bebeğime vakit ayırayım diyorum ama yaşamayan bilmiyor işte

Benim doktorum 37 den erken ayrılmak istersen gel çalışmayacağına dair /izne erken ayrıldığın için rapor yazarız demişti şuan 37 den önce ayrılmak istersen doktorundan rapor alman gerekiyor hocam bildiğim kadarıyla , Hastalık raporunu da sgk da çalışan bi arkadaşa sordum griptim alayım mı diye doğum sonrasında aktarılacak olan izinden düşüyor dedi bana maalesef aktif çalışmadığın için 🥺🥺🥺
anladım hocam 😔 neyse gitti iki gün ne yapalım.. teşekkür ederim 🌹

umarım çıkar gerçekten merdivenlerde doğurucam diye korkuyorum. bi de okulda herkes niye hala ayrılmadın falan diyor sinir oluyorum. şurda on gün daha fazla çalışıp bebeğime vakit ayırayım diyorum ama yaşamayan bilmiyor işte
Bana da bence ayrıl artık diyenler bir de sonuna kadar çalış şu an daha kolay bebeğin yanında ileride evde bırakıp gitmek daha zor diyenler oldu. Keyfimden çalışıyorum ya da keyifle çalışıyormuşum gibi. İkisi de can sıkıcı. Keşke sadece sorulduğunda fikir verse insanlar.

Bana da bence ayrıl artık diyenler bir de sonuna kadar çalış şu an daha kolay bebeğin yanında ileride evde bırakıp gitmek daha zor diyenler oldu. Keyfimden çalışıyorum ya da keyifle çalışıyormuşum gibi. İkisi de can sıkıcı. Keşke sadece sorulduğunda fikir verse insanlar.
Doğum izinleri yeterli olsa bizde keyfimizden gelmeyiz herhalde 😭 benimde son günüm yarın valla bugün kendimi sürükleyerek getirdim otururken bile rahatsız ediyor karnım

32den itibaren izne hak kazanıldığı için dilekçe yeterli oluyor çalışmamak için. Tekrar rapora ihtiyaç yok kanunen. Aksi halde doktorun çalışamaz demesi için tıbbi ve hukuki olarak geçerli bir sebebi olması lazım. Meb’de nasıl işliyor bilmiyorum ama ben de kamu görevlisiyim, biz dilekçe ile 32den sonra istediğimiz zaman ayrılabiliyoruz.

X