Aynen canım şansım olmadı bu bebişte doktorlardan yana artık sağlıcakla doğsun da gerisi önemli değil diyorum evet çok seçenek var özel hastane konusunda ama bu doktoru tanıyordum önceden gidip gelmişliğim çok vardı işte gitmeseydi iyiydi nasip diğer özel hastanelere gelince aşırı pahallılar hepsi ya bizim bütçeyi baya aşıyor yani 4-5 binden aşağı doğum yaptıran özel hastane yok ankarada yani en düşük fiyatları böyle bi de iyi bir doktora gideyim dersen 9 bini filan buluyor ayrıca şimdi gittiğim dışındaki hastaneler çok uzak kalıyor annemlere en az bir saati buluyor yani tüm hastaneler şimdi doğum yapacağım hastane en uygun olanıydı çok yakın eve doktoru da iyiydi ama yapacak bişey yok artık onun yerine doktor gelmiş Allahtan en azından doktor bulunacak doğumda hayırlısı inşmerhaba kızlar, kaç zamandır arada bakıyorum ama yazamadım. daha doğrusu öyle bir tembellik öyle bir bıkkınlık varki üstümde yazmaya bile mecalim yoktu.. hergün bizim için yazılan günlük dizilerdeki aynı senaryoyu yaşıyo gibiyim. bazen özgürlüğümü çok özlüyorum, eski hayatımı, eski çevremi, işimi gücümü vs..
aman bu yıl böyle saçma sapan bi yıldı hem bizim için hem ülkemiz için çok kötüydü. inşallah yeni yıl yeni güzellikler getirir herkese.
Begümle ilgili durumları gelişmeleri daha sonra anlatırım artık :)
BRBM büyük şanssızlık olmuş canım ya seninde bu doktor durumların. inşallah 10una kadar gelmezde için rahat olur. ayrıca ankara büyük şehir, madem o kadar korkuyosub epidural yapan başka bir hastane ve doktor bulsan?
son iki üç hafta çok sıkıntılı geçiyor, uyuyamazdım bende hiç. 41+2 de gelince bide artık isyanlardaydım yani. ama çok şükür geçti gitti baksana 2 yaşında olacaklar şimdi.
@AyazBeyaz canım benim özledim seni, bende telefondan yazacaktım sana, sınavların nasıl geçti diye. inşallah her şey yolunda gider.. şimdi oturup beklemekten başka çare yok sanırım. çok sıkıcı piff.. inşallah güzel sonuçlar alırsın dua edicem.
Ayaz nasıl annesi? bugün paylaştığın fotoğraf harikaydı bayıldım
Buralardayız Can'ım :) hadi geçmiş olsun, inşallah kalkar adaylığın da biter şu çile. Ay kız ne sordular yazsana bana vatsaptan :)) ben de bugünkü fotoğrafınızı çok beğendim, o ayazın ayaklarını çekişine bayıldım, yerim o kıvırcık marulu ben :)Kızlar kızlar canım kızlar ne yapıyorsunuz :)
Ben sınavlarımı atlattım bugün itibari ile rahatladım artık sıra sonuç beklemede..
Ne zaman girmiyordum kesin birikmiştir dedim bi baktım pek paylaşım Yok nerelerdesiniz ki acaba :)
Umarım herkes iyidir hepinizi Bebişler dahil öpüyorum :)
Şu an içime doğdu, şıp diye doğuracaksın bak gör, hiç sorun olmayacak. Benim içime doğanlar hep çıkar :)Aynen canım şansım olmadı bu bebişte doktorlardan yana artık sağlıcakla doğsun da gerisi önemli değil diyorum evet çok seçenek var özel hastane konusunda ama bu doktoru tanıyordum önceden gidip gelmişliğim çok vardı işte gitmeseydi iyiydi nasip diğer özel hastanelere gelince aşırı pahallılar hepsi ya bizim bütçeyi baya aşıyor yani 4-5 binden aşağı doğum yaptıran özel hastane yok ankarada yani en düşük fiyatları böyle bi de iyi bir doktora gideyim dersen 9 bini filan buluyor ayrıca şimdi gittiğim dışındaki hastaneler çok uzak kalıyor annemlere en az bir saati buluyor yani tüm hastaneler şimdi doğum yapacağım hastane en uygun olanıydı çok yakın eve doktoru da iyiydi ama yapacak bişey yok artık onun yerine doktor gelmiş Allahtan en azından doktor bulunacak doğumda hayırlısı inş
anladım şekerim haklısın tabii bu durumda şartlara en uygun o hastane görünüyor. maralın dediği gibi doğum çok doğal bi olay aslında ama nesiller boyu korkutulduk hep. tabii evde doğurabiliriz demiyorum :) eskiler hep öyle yapıyodu ama sorunlarda oluyodu tabiiki. şimdi en azından muştaki gibi acaba hastaneye gidebilecek miyim kardan dolayı diye düşünmeyeceksin. gittiğin hastanede kendi doktorun olmasa bile mutlaka doktor olacak.Aynen canım şansım olmadı bu bebişte doktorlardan yana artık sağlıcakla doğsun da gerisi önemli değil diyorum evet çok seçenek var özel hastane konusunda ama bu doktoru tanıyordum önceden gidip gelmişliğim çok vardı işte gitmeseydi iyiydi nasip diğer özel hastanelere gelince aşırı pahallılar hepsi ya bizim bütçeyi baya aşıyor yani 4-5 binden aşağı doğum yaptıran özel hastane yok ankarada yani en düşük fiyatları böyle bi de iyi bir doktora gideyim dersen 9 bini filan buluyor ayrıca şimdi gittiğim dışındaki hastaneler çok uzak kalıyor annemlere en az bir saati buluyor yani tüm hastaneler şimdi doğum yapacağım hastane en uygun olanıydı çok yakın eve doktoru da iyiydi ama yapacak bişey yok artık onun yerine doktor gelmiş Allahtan en azından doktor bulunacak doğumda hayırlısı inş
Bizimde uyku saatimiz dert bi yatıyor en az 2 saat bugün o oyun yerine gitcektim bi uyanmadi sonra zaten hava karardı Bi dolandım geldim hiç belli olmuyor bazen hiç uyumasa mizmizlik yapmiyor bazende burnumuzdan getiriyor yazin daha düzenliydi uykumuz benimki hergün 23 te yatsa ben mahvolurum iyi dayanıyorsun bence bi çözüm bul :)okullar tatil burda
sabah 9 buçukda kalkiyor ebyfendi,oglen 2 de yat 2.5 saaat uyu
e tabi gecede 23 u buluyir uyumasu
su okullar açilsin her gun 7 buçukda kalksin sikayete dersem noluyum, oglen uykusuna erken yatip erken kalkar en azinda aksam uykusunu çekebilirim
en az 1 saatde uyumasi için yatakda bekledim oda cabasi yaa sabirr
yok kiz 2-3 dil 23 yani gece 11 de yatiuyorBizimde uyku saatimiz dert bi yatıyor en az 2 saat bugün o oyun yerine gitcektim bi uyanmadi sonra zaten hava karardı Bi dolandım geldim hiç belli olmuyor bazen hiç uyumasa mizmizlik yapmiyor bazende burnumuzdan getiriyor yazin daha düzenliydi uykumuz benimki hergün 23 te yatsa ben mahvolurum iyi dayanıyorsun bence bi çözüm bul :)
bugun için uyutmuycam gunudz aksam erken yaticak yarin sbaah da erken kalkacagi için oglen uykusu normal duzene girecek 1 gibi uyyyacakdir, 10 da uyyamasina raziyim aslinda yeterki çabuk uyusun, yarim saat ebkliyorum yatagin basindaMaRaL_ kışın günler kısa geceler uzun ya bence bunun etkisi vad. Begüm 10 gündür gündüz uykularını bıraktı. bunun için daha çok küçük. istesem sabahın köründe kaldırıp öğlen uykusu uyutup akşam 8-9 arası yatırabilirim. denedim mesela ama o zamanda gece inan 5 kez kalkıyor ve uykusu açılıyor. ve zaten iki üç gün sonra eski düzenine dönüyor ne yaparsam.
bizim düzene bak şimdi dersin yetişkin sanki.
akşam en 9 buçuk en geç 10da yatıyor. gece bazen bir kere uyanıyor ama uyanmıyordu önceden bu aralar bi başladı yine. ve inanmayacaksın öğlen 11e kadar uyuyor. ama tabii sabaha karşı uyanıp 1 saat dönüp duruyor uyumadan. uykusu bölünürse öğlen 12ye kadar uyuduğu bile oldu. yani kısacası sabah 10dan önce kalkmıyor. şimdi bu çocuk öğle uykusu uyur mu?
kıyamadım defalarca denedim saat 5 givi uyutayım en azından bir saat ama ne mümkün uyumuyor sabah geç kalktığı için. bazen bi uyku bastırıyor 7 gibi ama o zamanda ben uyutmuyorum ama geçiyor hemen. genellikle huysuzluk yapmıyor çünkü uykusunu almış oluyor. yazın en az 2 saat uyurdu gündüz. sabah yine 10da kalksada uyurdu yazın yani.
bu şekilde bana avantajı sabah bende uyuyabiliyorum ama öğlen uyumadığı için bazı işlerimi yapmak zor oluyor. kendi seçimi ama yani bişeye zorlamıyorum ben. daha küçücük bebekti gece 10dan öncce uyumazdı. doğdu doğalı saati böyle bende artık zorlamıyorum napayım :)
bu arada gündüz uyumadığı için gece yattığımızda maşallah 15 dakikada uyuyor.
Şu an içime doğdu, şıp diye doğuracaksın bak gör, hiç sorun olmayacak. Benim içime doğanlar hep çıkar :)
Ay ne güzel motive ettiniz beni kızlar bu ara böyle şeyler duymaya çok ihtiyacım var :) muştaki komşum da bence çok kolay doğum yapacaksın demiştianladım şekerim haklısın tabii bu durumda şartlara en uygun o hastane görünüyor. maralın dediği gibi doğum çok doğal bi olay aslında ama nesiller boyu korkutulduk hep. tabii evde doğurabiliriz demiyorum :) eskiler hep öyle yapıyodu ama sorunlarda oluyodu tabiiki. şimdi en azından muştaki gibi acaba hastaneye gidebilecek miyim kardan dolayı diye düşünmeyeceksin. gittiğin hastanede kendi doktorun olmasa bile mutlaka doktor olacak.
ki doğumu başlatan ebeler zaten benimde öyle olmuştu, doktor geldikten sonra üç kez ıkındım Begüm doğdu. sonra dikişlerimi attı. seninde doğumun ilki kadar kolay olur inşallah. daha geçen biri anlattı ikinci çocuğunu az kalsın yolda doğuruyormuş, hastaneye gittiği gibi pırtlamış :)) birincisi zor olduğu halde.
annemde hep anlatır bizim üç numarayı az kalsın doğumhaneye giderken koridorda doğurcaktım der, hatta ebe demiş tut geceliğini alttan diye. hiç anlamadım nasıl oldu diyor annem :)) ki beni doğururken hastaneyi inletmiş :)
öyle yani ilkten sonrakiler hep kolay doğar diye duydum ben inşallah seninkide öyle olur canım.
evet toplam uyuduğu saat yeterli olduğu için zorlamıyorum bende. ama döner gündüz uykularına özellikle istanbula gittiğimiz zaman orda yorulur uyur diye düşünüyorum. ya da günler uzadıkça gündüz uykusunu uyur. şimdi enerjisini atacağı bi durumda yok onunda etkisi var. evde ikimiz yalnızız sonuçta. havalarda soğuk, hatta burnu akmaya başladı bugün dün azıcık parkta oynamıştı.bugun için uyutmuycam gunudz aksam erken yaticak yarin sbaah da erken kalkacagi için oglen uykusu normal duzene girecek 1 gibi uyyyacakdir, 10 da uyyamasina raziyim aslinda yeterki çabuk uyusun, yarim saat ebkliyorum yatagin basinda
avantajim gece uyanmiyor , aksam 8 de de yatsa uyanmaz gece ha sabah7 de uyanir o ayri dava :)
olsun ama iokullar açiliyor bizim duzen zaten sabah 7 buçuk kalk saati olucak :)
ama normal de hepden kaldirmak için erken gibi oglen uykusunu
sabah geç kalkmasa yapaamzdin deedigin gibi ,14 saat falan uyyor o zman seninki
bizde o kdr uyyoruz toplamda
valla neye uyaniyor bu çocuk bende bilmiyorum :)evet toplam uyuduğu saat yeterli olduğu için zorlamıyorum bende. ama döner gündüz uykularına özellikle istanbula gittiğimiz zaman orda yorulur uyur diye düşünüyorum. ya da günler uzadıkça gündüz uykusunu uyur. şimdi enerjisini atacağı bi durumda yok onunda etkisi var. evde ikimiz yalnızız sonuçta. havalarda soğuk, hatta burnu akmaya başladı bugün dün azıcık parkta oynamıştı.
Hakanın tam uykusu gelmiyo demekki yatağın başına dikiyo seni. uykudan bayılana kadar yatırma, o süreyi yatağın başında bekleyeceğine bari bırak dursun. sonra on dakikada uyur. okullar başlayınca büyüklerin sesine mi uyanıyo? sen zaten uyanıyosun sonuçta bari o da uyansında düzene girsin.
Bende zaten 23 dedim yani gece 11 :) Nasıl geçti bugununuzyok kiz 2-3 dil 23 yani gece 11 de yatiuyor
bugun uyutmuycam oglene bakalim nolucak
aksam8 olmadan bayilir kesin :)))
berbatBende zaten 23 dedim yani gece 11 :) Nasıl geçti bugununuz
Him kötü olmuş :/berbat
Bütün gün oyaladım eziyet oldu ikimizede
Akşam 7 buçuk da uyudu 11 de kalkdı şu an uyanık
İş açtım başıma, ne zaman nasıl uyur hiç bilmiyor um
yanimizda done doine uyudu 1 gibiHim kötü olmuş :/