• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    184
Baktimda benimkide 200 gr almış bu ay doktor öyle bisey demedi bana gecen ay da 300 gr almış

Ben de baktim benim kız da en son 5. Ay kontrolünde 400 gr almış. Diğer aylara göre daha az almıştı şaşırmıştım ben hatta doktora normal mi diye sordum normal demişti canım. Artık ilk aylardaki gibi o kadar hizla artmayacak kilosu gayet iyi dedi. 300 400gr yeterli demişti seninki niye mama ile destekle dedi ki acaba
Degil mi ama bizim gecen ayda 400 gr di bu ay da 300 e dusunce sadece geceleri olmak uzere basla istersen yine ama sen bilirsin zorlamiyorum ama baslasan iyi olur dedi. Bas cevresi boyu fln da yerinde. Ek gida ile destekle biraz daha dedi. Et suyu kemik suyu fln kat dedi cesitlendirirken

Degil mi ama bizim gecen ayda 400 gr di bu ay da 300 e dusunce sadece geceleri olmak uzere basla istersen yine ama sen bilirsin zorlamiyorum ama baslasan iyi olur dedi. Bas cevresi boyu fln da yerinde. Ek gida ile destekle biraz daha dedi. Et suyu kemik suyu fln kat dedi cesitlendirirken
Aynen ek gıdayla desteklemek daha mantıklı. Benim 2. Olduğu için daha rahatım ilkinde de yaşamıştım bu 2 ay tadım yapicam doyurmaya çalışmıyorum. Kilosu yerindeyse aldığı kiloya çok takılmamak lazım hareketlenmeye başladıkça az kilo aliyorlar

Aynen ek gıdayla desteklemek daha mantıklı. Benim 2. Olduğu için daha rahatım ilkinde de yaşamıştım bu 2 ay tadım yapicam doyurmaya çalışmıyorum. Kilosu yerindeyse aldığı kiloya çok takılmamak lazım hareketlenmeye başladıkça az kilo aliyorlar
Benim de ikinci bende fazla rahattim ama ilkinde de ayni olmustu. Tam 6. Ayda doktor yine ayni 300 gr aldigi icin mama baslatmisti cocuk asiri kilo almisti. Simdide aynisi oldu o zaman da cocugumun keyfi yerindeydi bu cocugun da yerinde. Ama soyle birsey de var onu soylemeyi unuttum doktora bugun dedim ki bu aylarda 300 400 normal degil mi dedim. Gece uykusundan cok uyaniyorsun dedigin icin baslayalim diyorum deneyelim aksamlari icir gece uyanmazsa devam edersin dedi

Ben kabızlık için iyi bir zeytinyağı almanı öneriyorum. Ravla baby zeytinyağı var ondan al. Her yedirdiğin şeyin içine kat. Onun dışında mutlaka bir tatlı kaşığı kadar da hiçbir şeye katmadan ver. Kabızlığı geçince çay kaşığına düşür. Her tadım sonrası mutlaka su tut.
Bebek kafasını vücudunu dik tutuyor ve siz yemek yerken dikkatini verip ağız şapırdatma uzanma gibi hareketler yapıyorsa ek gıdaya hazırdır değilse gerek yoktu henüz. Ayrıca çok kasma 9. Aya kadar öğün yapmak zorunda değilsin. Yediklerini ağzında öevirse yeter.
Doktorun listesi şu ay bunlar bu ay bunlar yenir püreyi şöyle yap vs şeklinde. Bu çocuk aç kitabını önerdi onu alıcam bu ay.
zeytinyağını bayadır veriyorum giz urla marka aldım polifenölü yüksek vs diye ama bebek yağı değil tabii. her gıdanın içine de kattım anne sütü de sağmıştım ama fazla mı verdim bilmiyorum. o kitapların pdf i varmi ama ben bulamadım yavaşlıcaö dediğin gibi 9. aya kadar acelemiz yok napalım bizim kızın bağırsaklar ekstra hassas

Benim de ikinci bende fazla rahattim ama ilkinde de ayni olmustu. Tam 6. Ayda doktor yine ayni 300 gr aldigi icin mama baslatmisti cocuk asiri kilo almisti. Simdide aynisi oldu o zaman da cocugumun keyfi yerindeydi bu cocugun da yerinde. Ama soyle birsey de var onu soylemeyi unuttum doktora bugun dedim ki bu aylarda 300 400 normal degil mi dedim. Gece uykusundan cok uyaniyorsun dedigin icin baslayalim diyorum deneyelim aksamlari icir gece uyanmazsa devam edersin dedi
mamayla ilgisi yok ben içirdim daha çok uyandı 8 uyanıyosa 10 uyandı. gece uyanması gazlı ya fa uykuyu sevmeyen bebeklerde oluyo galiba ya çözemedim ben

mamayla ilgisi yok ben içirdim daha çok uyandı 8 uyanıyosa 10 uyandı. gece uyanması gazlı ya fa uykuyu sevmeyen bebeklerde oluyo galiba ya çözemedim ben
Iste bu da baska bir sorun. Bugun ek gidasini biraz daha doyurucu sekilde verdim. Doyurucu dedigimde 1 kucuk kup balkabagi 2 minicik et sote nin pureye yakin hali 2 cay kasigi ancan🤭

Back