MaRaL_ kışın günler kısa geceler uzun ya bence bunun etkisi vad. Begüm 10 gündür gündüz uykularını bıraktı. bunun için daha çok küçük. istesem sabahın köründe kaldırıp öğlen uykusu uyutup akşam 8-9 arası yatırabilirim. denedim mesela ama o zamanda gece inan 5 kez kalkıyor ve uykusu açılıyor. ve zaten iki üç gün sonra eski düzenine dönüyor ne yaparsam.
bizim düzene bak şimdi dersin yetişkin sanki.
akşam en 9 buçuk en geç 10da yatıyor. gece bazen bir kere uyanıyor ama uyanmıyordu önceden bu aralar bi başladı yine. ve inanmayacaksın öğlen 11e kadar uyuyor. ama tabii sabaha karşı uyanıp 1 saat dönüp duruyor uyumadan. uykusu bölünürse öğlen 12ye kadar uyuduğu bile oldu. yani kısacası sabah 10dan önce kalkmıyor. şimdi bu çocuk öğle uykusu uyur mu?
kıyamadım defalarca denedim saat 5 givi uyutayım en azından bir saat ama ne mümkün uyumuyor sabah geç kalktığı için. bazen bi uyku bastırıyor 7 gibi ama o zamanda ben uyutmuyorum ama geçiyor hemen. genellikle huysuzluk yapmıyor çünkü uykusunu almış oluyor. yazın en az 2 saat uyurdu gündüz. sabah yine 10da kalksada uyurdu yazın yani.
bu şekilde bana avantajı sabah bende uyuyabiliyorum ama öğlen uyumadığı için bazı işlerimi yapmak zor oluyor. kendi seçimi ama yani bişeye zorlamıyorum ben. daha küçücük bebekti gece 10dan öncce uyumazdı. doğdu doğalı saati böyle bende artık zorlamıyorum napayım :)
bu arada gündüz uyumadığı için gece yattığımızda maşallah 15 dakikada uyuyor.