• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2024 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    185
1 ay oldu bu sorunu yaşıyoruz 1 kere kendi yaptı, fitille 4 kere yaptırdık. şimdi çocuk cerrahiye gittk spazm yapmış dedi makatı. inşallah başka sorunu yoktur çok korkuyorum çok nolur görenler dua etsin çocugum sağlıklı olsun 😞
Allah sifa versin yavruna önemli bisey değildir insaallah üzme canını Rabbım evladına ömrü boyunca sıhhat afiyet versin bizleri onların acılarıyla sınamasın

1 ay oldu bu sorunu yaşıyoruz 1 kere kendi yaptı, fitille 4 kere yaptırdık. şimdi çocuk cerrahiye gittk spazm yapmış dedi makatı. inşallah başka sorunu yoktur çok korkuyorum çok nolur görenler dua etsin çocugum sağlıklı olsun 😞
Canım çok çok geçmiş olsun Rabbim acil şifalar versin başka bisey dedi mi çözüme dair

Lütfen yardım edin lütfen yeni doğan bebeğin beyninde kist var diyorlar başına gelen varmı korkmalımıyım napacağımı bilmiyorum sonnradan kaybolan varmı

Sevgili tecrübeli Temmuz anneleri,
Bir aksilik olmazsa ben de 2025 Temmuz annesi olcağım.
Tecrübelerinize dayanarak 2 sorum olcak.

1) kısa kollu zıbın alın deniyor. Yarım kollu mu yoksa atlet kollu mu olmalı? Hangisinden kaçar tane almalıyız yeni doğan için?

2) Yaşadığım bölgede yazları çok sıcak geçiyor. Evde klima açmadan duramıyoruz. Haliyle yenidoğan tulumu almalı mıyım togg ne olmalı?

Başka hayat kurtarıcı önerileriniz varsa paylaşabilirseniz çok çok sevinirim 💞 hem bizim gruptaki hamiş arkadaşlarımla paylaşabilirim. Şimdiden teşekkürler 🥰🥰

Lütfen yardım edin lütfen yeni doğan bebeğin beyninde kist var diyorlar başına gelen varmı korkmalımıyım napacağımı bilmiyorum sonnradan kaybolan varmı

1) kısa kollu zıbın alın deniyor. Yarım kollu mu yoksa atlet kollu mu olmalı? Hangisinden kaçar tane almalıyız yeni doğan için?

2) Yaşadığım bölgede yazları çok sıcak geçiyor. Evde klima açmadan duramıyoruz. Haliyle yenidoğan tulumu almalı mıyım togg ne olmalı?

Başka hayat kurtarıcı önerileriniz varsa paylaşabilirseniz çok çok sevinirim 💞 hem bizim gruptaki hamiş arkadaşlarımla paylaşabilirim. Şimdiden teşekkürler 🥰🥰
Sağlıcakla kucağınıza alın öncelikle 😍
Ben ilk iki gün uzun kollu şapkalı vs. Her yerini örtecek şekilde giydirmistim sonra baktım olmuyor çok sıcak çünkü, atlet zibina geçtim sadece onu giydirdim uyuyunca üzerine ince müslin örttüm tulum almamıştım.
Bende bi 10 tane vardı galiba zibin yanlış hatırlamıyorsam. İhtiyaç olursa sonra da eklersiniz üzerine 🌸

ben 3 tane hastane çıkışı almıştım, toplamda 2-3er kez giydirdim sanıyorum. bence hastane çıkışı alınmalı ama 1, maksimum 2 tane alınmalı. O da çok parçalılardan değil, 5 parçalı olanlar yeterli gelir.

eğer çok sıcak bir şehirdeyseniz sadece zıbın yetiyor. ben ekim-kasım ayına dek sadece zıbın giydirdim. kız bebek olduğu için askılılardan kullandım, atlet şeklinde olanlar yarım kollulara göre daha pratik geliyordu bana. zıbın 10-15 tane almıştım. kusuyorlar, kakaları sızıyor derken çok gerekiyor. çamaşırlar sık yıkandığı için ve 1-2 saate kuruduğu için çok daha fazlasına ihtiyaç duymamıştım. erkek bebeklerde biraz daha fazla alınabilir, çiş kazaları daha sık yaşanıyor çünkü.

bazen altına alt giydirdim incelerden ama onu da çok abartmaya gerek yok 2-3 tane alt yeterli. zaten 1-2 ayda tüm yenidoğan kıyafetleri küçülüyor, 3 aylıklara geçiyorsunuz. 3-6 aylık bebek kıyafeti de çok almayın derim. özellikle ebebek bedenleri küçük oluyor. ben 3-6 aylık çok az kıyafet almıştım. geçiş dönemi gibi olmuştu, 6 aylıklara geçmiştim doğrudan. tabii bebeğin boyu kilosu da önemli.

eğer kız bebekse elbise çok özeniliyor ama çocuğun rahatı açısından elbise hiç almayın derim, ha illa heves ediyorsanız 1 tane alıp deneyin. aylık fotoğraflarını çekerken kullanmıştım ben. 1-2 kez de dışarı çıkarken giydirmiştim.

özellikle yazın uyku tulumuna hiç mi hiç gerek yok bence. penye tulumlar yeterli olur illa ki tulum giydirmek istiyorsanız. ama ben gece yatarken de zıbınla uyuttum hep. tulum alırken de çıtçıtlı olanları giydirmek biraz zorlayıcı olabiliyor, fermuarlı olanların kullanımı bana daha kolay gelmişti. dikkat etmeden aldığım çıtçıtlı tulumlara elim hiç gitmiyordu.

uyku tulumlarına sonbahar kış aylarında bakmak daha mantıklı.

Çok geçmiş olsun benim çocuğumda kabiz oldu acaba probiyotik kullandınız mı

Kızlar ne var ne yok neler yapıyorsunuz? Bebeği emekleyen var mı? Babıldamaya başlayan veya.
Benimki geri geri emekliyor 😂 babıldama başladı gerçekten bir çene doğurmuşum. Biraz hasta oldu maalesef uykusu bozuk bugün. Belki aylar sonra bacağımda salladım bir gruba bakayım dedim.
Ek gıda işini 2 ana 1 ara bazen 2 ara öğün olarak ilerletiyoruz. Sabah kalkar kalkmaz sağdığım sütümü veriyorum. 2-3 saat sonra yatarken tekrar sağılmış sütümü veriyorum. 12de uyanıyor birlikte kahvaltı yapıyoruz. Genelde peynir tahin pekmez ve yumurta yediriyorum. İnstamom olsam neler yediririm ama maalesef 😂 3,5-4 gibi yatıp en geç 5,5ta uyandırıyorum. Uyurken yine anne sütü veriyorum. Yatmadan yoğurt veya meyve yiyor. Sonrasında akşam yemeğini yiyor bizimle. Genelde koyu bir çorba yapıyorum. Sizde durumlar nasıl?

Kızlar ne var ne yok neler yapıyorsunuz? Bebeği emekleyen var mı? Babıldamaya başlayan veya.
Benimki geri geri emekliyor 😂 babıldama başladı gerçekten bir çene doğurmuşum. Biraz hasta oldu maalesef uykusu bozuk bugün. Belki aylar sonra bacağımda salladım bir gruba bakayım dedim.
Ek gıda işini 2 ana 1 ara bazen 2 ara öğün olarak ilerletiyoruz. Sabah kalkar kalkmaz sağdığım sütümü veriyorum. 2-3 saat sonra yatarken tekrar sağılmış sütümü veriyorum. 12de uyanıyor birlikte kahvaltı yapıyoruz. Genelde peynir tahin pekmez ve yumurta yediriyorum. İnstamom olsam neler yediririm ama maalesef 😂 3,5-4 gibi yatıp en geç 5,5ta uyandırıyorum. Uyurken yine anne sütü veriyorum. Yatmadan yoğurt veya meyve yiyor. Sonrasında akşam yemeğini yiyor bizimle. Genelde koyu bir çorba yapıyorum. Sizde durumlar nasıl?
Benimki de sırt üstü kafasıyla gidiyor her yere 😃 hatta bugün yemek yedikten sonra yanına gideyim dedim salonun kapısına gelmiş orda bi göz göze geldik 🤣🤣 bütün gün evde çığlık atıyor asla susmuyor kulaklarım çınlıyor artık gtü de durmuyor fazla hareketli maşallah 😃 ben 2 ana 1 ara öğün veriyorum uyku öncesi mama içiyor. Sabah uyanır uyanmaz içmiyor mamasını benim deli kızım 😃 9 civarı içmeyi tercih ediyor, 10 ya da 10 buçuk gibi uyanınca kahvaltı yapıyoruz. İrmik ya da tam buğday unundan muhallebi yapıp içine pekmezle beraber meyve ekliyorum. Ya da avokado peynir. Normalde yumurta vs çeşitli veriyordum ama yanaklarda egzama başladı o yüzden kestim büyük ihtimalle yumurta alerjisi var. Yumurta başladığımız gün kızarıklık başlamış fark edemedim sürekli bi yerlere süründüğü için tahriş olmuş diye düşünmüştüm😣 1 buçukta yatarken mama, 3 buçuk meyveli yoğurt, 5 buçuk gibi uyurken mama en son akşam 6 gibi biz ne yersek ona uygunsa ondan veriyorum. Eğer kızartma vs varsa koyu kıvamlı çorba ya da gece maması yapıyorum muhallebi gibi. Tabi bazı günler sadece meyveli yoğurt yiyor istemiyor, diretmiyorum bende. 8de de yine mamasını içip yatıyor. Hatta yatıyordu diyim bu aralar sinirlenmeye başladı söyleniyor kızıyor bize istemediği bişey olunca 😃 hepsi bi çeşit bu bebelerin 😃😃

Kizlar 7. Aydan selamlar nasilsiniz. 7 aydir beyaz gurultuyle uyuyoruz biz bagimlilik yapti artik bana da bende onsuz uyuyamiyorum. Kapattigimizda seslere hemen uyaniyor sizler nasılsınız

Bizimkisi done done ilerliyor emeklemeyi cozemedi halbuki donmek daha zor 😃

Back
X