Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    103
Geçmiş olsun canım. Kendiliğinden geçer inşallah. İnatla emzirmeye devam et. Benimkide almıyordu. Aynı dediğin gibi 2 yudum alıp bırakıodu. Şimdi düzeldi. Çenesi kuvetlenecek inşallah annesi merak etme.
canim cok guzel ediyordu. hemşireler basimizda surekli kontrol ettiler cok iyi dediler. test tartısı cok iyiydi taki isin tedavisine kadsr. orda siringayla verdiler. alisti simdi oyle istiyo. ama sonuna kadar direnecegim yani sütü cok guzel arttı .inşAllah başaracağız. siz nasilsiniz?

Kızlar selamlar en fazla kaç saat uyuyor bebeğiniz ben aşrm kuruyorum 1 yasa 1 buçuk saate bir arasa 2 3 oluyor nadir 10 gün olana kadar en azından
benimki iki saatte bir kendi uyanıyor başta ben zorla uyandiriyordum. iki haftalık olunca dedim 3 saate çıkarayım. yok alışmış zaten uyanıyor 😒
Biz 5 saate çıktık doktor 5 saate kadar uyursa elleme dedi, ama bizimki kurulmuş alarmlı 2.5-3 saat olunca direk uyanıyor
Yaa tam bir aylık oldu dün bana da dr öyle dedi ama yok 3 bile durmuyor. kaç cc içtiğini biliyor musun

Eklentiler

• 1000006069.webp
    1000006069.webp
    17,9 KB · Görüntüleme: 29
Canım ağız hariç bana da demişlerdi 2-3 günde bi yap diye ama dün doktordayken aşırı kuru ve çenede memede kalmaktan isilik var dedi ondan şimdi sürekli sileceğim her sabah bir de ağız eklendi şimdi.
himm bana hicbirsey demediler gözünde çapak olunca kendim siliyorum yüzü iyilik olmasın sürekli sütleri boynuna akıyor siliyorum her emdiginde

benimki iki saatte bir kendi uyanıyor başta ben zorla uyandiriyordum. iki haftalık olunca dedim 3 saate çıkarayım. yok alışmış zaten uyanıyor 😒

Yaa tam bir aylık oldu dün bana da dr öyle dedi ama yok 3 bile durmuyor. kaç cc içtiğini biliyor musun
Hiç bilmiyorum ama annem bir kere biberonla verdiğinde 60 cc vermişti 3 saat sonra direl kendi uyanmış dün doktora sorucaktım biberonla kaç cc vereyim diye ama kavga eder gibi girip çıktığımız için unuttum😅

Yok hayır bu verdiğimiz kilo var ya biz 3690 doğmuştık 3550 çıkmıştık 3550'den saydı doktor çünkü siz evde bu kilodan başladınız bakımlara dedi
Anladım. Teşekkür ederim bilgiler için. Bizim kız geçen hafta çok kustu diye doktora gitmiştik cumartesi, doktor reflu olabilir dedi ultrason istedi çekmedik ama 1 haftadır dikkat ediyoruz. Bir de uzamış sariligi çıktı. 1 haftadır dikkat ediyoruz diye kusmasi çok azaldı çok şükür. Ama merak ediyorum ben de. Aşının ateş yapmaması iyi olmuş. Annelik ne zormuş ya. Allah herkese sağlık,güç ve bol süt versin ailemizle.

Hiç bilmiyorum ama annem bir kere biberonla verdiğinde 60 cc vermişti 3 saat sonra direl kendi uyanmış dün doktora sorucaktım biberonla kaç cc vereyim diye ama kavga eder gibi girip çıktığımız için unuttum😅
Bu ayda 90 120 arası içerler ben memeden o kadar çıktığını düşünmüyorum yek seferde o yüzden dakka başı emiyorlar

muhtemelen bi zirve yapmadan düşüşe geçmiyor biz zirveyi gördük sonra düşüşe geçti ama minnak minnak düşüyor hayırlısı artık iyi olsunlar da geç olcaksa da güç olmasın

annem sütle sil dedi gözünü ya süt bakteri üretmez mi gözde mendili serum fizyolojikle ıslatıp silmek daha iyi sanırım.
Göz için rop muayenesine gittiğimizde gözünü bi aletle açtıktan sonra uzub bi süre gözlerini açamıyordu. doktorun yanındaki hemşire süt damlat gözlerine eve gittiğinde dedi. Ben de eve gelince damlattım.

Hanımlar, 1.ay kontrolüne giden varsa kaç gram alımına iyi dedi doktor? Ayrıca doğumdan sonra verdiği kilo sayılıyor mu kilo alımına? Bir de aşı yapan varsa nasıl geçti ilk geceniz? Ben hafta içi gideceğim de biraz gerildim.
Hiç gerilme canım. Ortalama 900 gr alması gerekir.aldığı kiloya göre güzel beslenip beslenmediğini anlamış olursun. İlk ay aşıları da rahatsız etmiyor. 2 ay aşılarında da rota(özel) ile birlikte 4 aşı oluyor. 2 tane sağ ve sol bacaktan ,1 tane koldan ve rota da ağızdan oluyor. Pazartesi günü 3 tane bacaklara vurulan ve ağızdan alınan aşılarımızı olduk. Ve bacaklara vurulan rahatsız eder dedi calpol aldırdı ateş çıkarsa 1 çay kaşığı verirsin dedi.ateş olmadı ama çok huzursuzdu. Ağrısı oldu belki de. Verem aşısı için de cuma gel dedi bugün gittik gitmeden önce muhakkak banyo yaptırıp getirin kola vurulur ve yıkanmaması gerekir aslında koluna su değmemesi gerekir poposu falan yıkanabilir.

Anladım. Teşekkür ederim bilgiler için. Bizim kız geçen hafta çok kustu diye doktora gitmiştik cumartesi, doktor reflu olabilir dedi ultrason istedi çekmedik ama 1 haftadır dikkat ediyoruz. Bir de uzamış sariligi çıktı. 1 haftadır dikkat ediyoruz diye kusmasi çok azaldı çok şükür. Ama merak ediyorum ben de. Aşının ateş yapmaması iyi olmuş. Annelik ne zormuş ya. Allah herkese sağlık,güç ve bol süt versin ailemizle.
Fışkırarak mı kusuyordu, bizimki de çok emdiğinde illa çıkarıyor ama fışkırmıyor allahtan. Sarılık değeriniz kaçtı? Bı anne sütü sarılığı ile aynı mı acaba
Bu ayda 90 120 arası içerler ben memeden o kadar çıktığını düşünmüyorum yek seferde o yüzden dakka başı emiyorlar
Valla canım benimki öyle bi emmiyor ki gün içinde akşam gazdan karnı şişiyor cidden bu meme düşkünlüğü ayrı bir şey doymak dışında. Hımm 90-120 teklif edeyim bir daha birine bırakmak zorunda kalırsam. Onu da çıkarmak çok zor ya ben anca günde bir kere sağabilirsem onda da 60-80 çıkıyor.

Hiç gerilme canım. Ortalama 900 gr alması gerekir.aldığı kiloya göre güzel beslenip beslenmediğini anlamış olursun. İlk ay aşıları da rahatsız etmiyor. 2 ay aşılarında da rota(özel) ile birlikte 4 aşı oluyor. 2 tane sağ ve sol bacaktan ,1 tane koldan ve rota da ağızdan oluyor. Pazartesi günü 3 tane bacaklara vurulan ve ağızdan alınan aşılarımızı olduk. Ve bacaklara vurulan rahatsız eder dedi calpol aldırdı ateş çıkarsa 1 çay kaşığı verirsin dedi.ateş olmadı ama çok huzursuzdu. Ağrısı oldu belki de. Verem aşısı için de cuma gel dedi bugün gittik gitmeden önce muhakkak banyo yaptırıp getirin kola vurulur ve yıkanmaması gerekir aslında koluna su değmemesi gerekir poposu falan yıkanabilir.
Çok tesekkur ederim. Çok bilgilendirici oldu. En acısız şekilde geçiririz inşallah bu süreci 🍀🧿❣️🙏🏿🍀

Fışkırarak mı kusuyordu, bizimki de çok emdiğinde illa çıkarıyor ama fışkırmıyor allahtan. Sarılık değeriniz kaçtı? Bı anne sütü sarılığı ile aynı mı acaba

Doktora gitme sebebimiz fiskirmali kusmalardı. Ama bizim hatamızdı. Çocuğun tam gazını çıkartmadan yatırıyorduk. Bir de benim sutum ile ilgiliydi. Sonra sutumu ilk sagip sonra vermeye başladım daha sonra her emmeden sonra en az 20 dakika dik tutunca geçti fiskirmali kusmalar çok şükür.
Sarılık değerimizi bilmiyoruz. Geçen cumartesi doktor uzamış sarilik var ama korkmayın dedi, kan alıp bebegi huzursuz etmeyelim dedik. 1 haftadır saatte 1 ya da 2 saatte bir besliyoruz. Bayağı geçtiğini düşünüyorum çünkü çok aktif, çok uyanık. Pazartesi gideceğiz, bakalım.

canım senin erken doğum olduğu için mi böyle dediler.
Bu bebek bakım eğitiminde anlatıldı. Erken doğum ile ilgili bişey değil. Acıbademde doğum yapan herkese bu eğitim veriliyormuş. Bebeğin tüm bakım rutini, temizlik beslenme banyosu ile ilgili eğitim.

Canım bu kontrolde benim de bebeğim aşırı kuruluk, sürekli memede olmaktan çenede isilik ve konak öncesi olabilecek kafa döküntüleri çıktı bana da sürekli silmemi, bazı bölgeleri nemlendirmemi istedi. Krem vs kolay da Ağzını silmek zor değil mi? Nasıl siliyorsun ağzımı açması mesele
Canım serçe parmağına gazlı bezi ince bir kat olarak sarıp ağzını açtığı anda önce damak sonra dili ve yanak içlerinde gezdiriyorsun. Zaten o anda o emiyor emzik gibi hiç zor olmuyor. Sadece ağzını açtığı anı kollaman lazım. Çok boğazına ittirmeden yoksa öğürür. Diş fırçalama gibi düşün. Ağız içinde oluşan süt kalıntıları günlük temizlenince pamukçuk fln oluşmuyor.
Mustela bebek yağı banyo öncesinde kafasında yarım saat falan biraz sürüp bekletirsen o da döküntülere iyi geliyormuş hatta banyo sonrasında da bebeğin vücudunu yağlarken en son elinde kalan yağı da kafasının üstüne sürebilirsin demişti hemşire bana konak oluşumunu önlüyor.
Bir de banyodan sonra kafası iyice kurumadan hemen bere takmamak lazımmış o bölgeler nemli kaldığında da konak ya da döküntü mantar gibi şeyler oluyormuş.

canim cok guzel ediyordu. hemşireler basimizda surekli kontrol ettiler cok iyi dediler. test tartısı cok iyiydi taki isin tedavisine kadsr. orda siringayla verdiler. alisti simdi oyle istiyo. ama sonuna kadar direnecegim yani sütü cok guzel arttı .inşAllah başaracağız. siz nasilsiniz?
Tabi işin kolayına alışmış. Kızımda küvezde kaldığı dönem beni ammek istememişti. Ne mücadeleler vermiştim. Zor ama alışıolar. Ben altını açıyorum uyanıyor. O ara emziriyorum. Biz iyiyiz şükür inşallah herkes iyi olur

bizde var canım sağ gözünde çapak akne de var dediğin gibi yer değiştiriyor. sende şeker vardı bende de vardı acaba mi???

doktora götürdüm capaga damla verdi geçmezse torba gibi ismi olanı verecek. sivilceler için de senin hormonlar bebeğine geçiyor ondan dedi. ama baştaki gibi değil soluklar artik
Bebek aknesi zaten bebeklerin yüzde yirmisinde falan olan bir şeymiş benim erkek kardeşimin oğlunda da olmuştu ki onun eşi de şeker falan hiçbir rahatsızlık yoktu yani ayrıca benden bir hafta sonra doğum yapan arkadaşımın oğlunda da oldu onunla herhangi bir rahatsızlığı yoktu bebeğin dış dünyaya uyum sağlamasıyla ilgili cildinde olan Tepkilermiş tamamen normalmiş tedavi gerektirmezmiş üçüncü ayda dördüncü ayda bitermiş bebek aknesi.
Gözündeki Çapaklanma aslında olabilecek bir şey ama akıntı olması kötü böyle gözyaşı gibi tek gözle mesela sadece akıntı varsa o zaman oradaki Gözpınarı‘nda tıkanıklık olma ihtimali doğuyor ona karşı da bir masaj var düzenli yapılması gereken umarım bizimki öyle bir şey değildir

Ben dün gittim canım, hepatit b ateş vs yapmıyormuş 2. Aydakiler yapıyormuş ama şimdiden uyardı bizimki dün kolik krizi yaşadı alakalısızdır denk gelmiştir heralde . Benim doktorum hastane çıkış kilosundan saydı o kilodan günlük 25-35 almasını min bekleriz demişti gene o aralıkta aldık devam dedi bu şekilde. Boyunu ve başını da ölçtü bu randevuda ağzına kulağına detaylıca baktı bir de kalça ultrasonu çektirdik.
Bizimde yarın 2. Ay kontrolü olacak ama erken doğduğu için günlük 15 gram hedefimiz demişti doktor. Ona rağmen bizimki günlük 21 gram almıştı 🧿 2.205 gramdık 1 şubatta 🙈 bakalım bu ay napmışız merakla bekliyorum yarını. Hepatit 2. Dozuda yapılacak.

Back