Canim hayirlisi olsun hakkinda insallah. Insallah sozlu sinavda zorlanmazsin.Zooooor çok zordu ama hayırlısı bakalım
Bi de sözlü sınava gircem tarih belli değil de diken üstündeyim inşallah iyi olur herşey
Okulum belli olmadı canım henüz atama takvimi belli olmadı burda.. sağol sorduğun için :)
Sen nasılsın nasıl gidiyor? Çok yoruluyorsun Emin'im..2020 de düşünüyorsun demek :) brn yine yavaş yavaş baz geçmeye başladım gel git akıl bi öyle diyorum bi böyle :)
Ay canim bu ne boyle nazar mi var nedir. Allahim yaa. Boyle seylerle ciksin nazar bari size bisey olmasin da.Merhaba kızlar, özledim sizleri. Bugün bi alışveriş yaptık üç aylık ev kiramızı bıraktık markete :)) cınım ekonomi cınım cınım :)))) ama yaklaşık bir aydır köyden dışRı çıkamadık, evdeki tüm stoklar bitti. Et tavuk süt yağ şeker un tuvalet kağıdı şampuan sabun soğan pattis.... hepsi de aynı anda mı biter yani.... yollar tamamen buz 35 40 km hızla anca inebildik. Neyse ki hallettik işleri. Bu aralar bizde bi şanssızlık mı var nedir, sobadan kor parçaları düştü halımız yandı, tahta yandı, sonra eşim çaydanlığı düşürdü, halı perde hatta Tuna'nın atı bile çay oldu :)) mutfak sobamızın altı kırıldı tamamen düştü uğraş uğraş derme çatma yaptık bişey. Bide döküm soba yani mümkün değil kırılması. Şans bu ya... ve hepsi aynı gün oldu sinirden gülmeye başladım artık :)) iki gün önce araba çalışmadı, mazot donmuş. Okula yürüyerek gittik felç olaacaadık az daha soğuktan. Bu günde arabanın anahtarını kaybettik. Salaklık mı dikkatsizlik mi abdestsiz mi geziyiz yavbi okuyun üfleyin kızlar :))) öyle işte sobanın romantikliği bu işte bizde macera bitmez.
Siz nasılsınız?? Yaşasın bu yıl bitiyor artık, her yıl biterken seviniyorum halbuki gittikçe yaşlanıyorum. Yine de güzel çok çok daha güzel bir yıl olur umarım 2017... hem ülkemiz için hem hepimiz için.
Bu arada size bir sorum olacak. Tuna bey çişini söylüyormuş teyzesine. Bazen yapmamış oluyormuş bazen yaptıktan sonra söylüyormuş dün de teyze tuvalete götürmüş, kakasını yapmış. Bende yaptırma dedim , kakasını görüp korkup kendini sıkmasından çekiniyorum açıkçası.gelincikgibi canım sence bi sıkıntı yaratır mı bu durum? Yaptırsın mı sizce ?
Abooo hem de 500 EuroStresten başım ağrıyor
Ben 2016 ocak ayında ışık ihlalindn durduruldum ceza yedim 90 euro cuk :)
Neyse dedim herşey de bir hayır vardır öderiz paşa paşa
Ama ceza kağıdım eve gelmedi 1 yıl oldu.
Dün bankam dan kağıt geldi mahkeme ye sokmuşlar beni icra ya düşmüşüm ceza yı odemediğim için
Banka masrafları yla beraber 500 euro istiyor lar cezalı hali
Sabahtan beri düşün oraya telefon et burayı ara, kafam kazan oldu
Sonuç sıfır hiç bişey halledemedim büyük ihtimal ödemek zorunda kalıcam
Haram olsun diyorum başkada bişey demiyorum
Salak insanlar topluluğu nun cezasını ben çekicem
Bari başım agrımasa idi
Maşallah maşallah nazar değmesin :))Öğlen yemiyor demeyelimde o saatte uyuyor uyanınca yediriyorum o yüzden öğle yeme saati geçiyor ama yazın yine 3 ana önüne geçeceğim uykuda kışın böyle çünkü dortbucukta hava kararıyor. Iki bebekle hayat zor aslında zor olan bebeğe bakmak değilde yani oda zorda insanın keyfi yerinde olmayınca bir alt değiştir.ek bile zor geliyor bu durumda insanın psikolojisi çok önemli mesela koca faktörü gibi . Yeni bebek iyi yiyip içip yatıyor zazart zurt ediyor tosun gibi :)
yaptik gerekeni ititraz ettimAbooo hem de 500 Euroçokmuş canım yaa
Hiç kurtuluş yolu yoksa mecbur ödeyeceksin de yine de uğraş bakalım
burdada var oyle yer canimKızlar bugün çocuklar için olan oyun alanına gittim bir arkadaşım bahsetmişti aradi buluştuk gittik ama nasıl gittim yağmurda yağıyor sabahta doktora gitmiştim çantamı anahtarımı orada unuttum neyse onuda alıp ordan gidicemnoyun alanına tek elimle bebek arabasını sürüyorum bebek kucağımda öbür elimdede şemsiyem var bendeki inat çıktım millet bana bakıyor gülüyor falan ama nasıl terledim soğudum şimdide burnu m akıyor zaten neyse geldim oraya hemen bebek arabaları için park alanı yapmışlar oraya park ettim arabayı :) kapıdan iceriyebir girdim Allahım dedim heralde cennete düştüm ben tarif edemeyeceğim kadar oyuncak dolu koca alan yok yok enayi çeşit akülü arabalar motorlar bisikletler cocuklara mutfak Köse alet edavatlar legolar boyamalar aklınıza ne gelirseoyuncak adina kadınlar çaylarını kahvelerini almış sohbet ediyorlar çoğunlukla babalar vardı nedense bugün alt değiştirme köşesi emzirme olanağı küçük.Bir cafesi vardı benim ağzım açıkta kaldı suratımda kocaman bir gülümseme oğlan zaten şoka girdi çocuklar.oyuncaklar yarım saat kadar hiç kıpırdamadan yanımda kaldı etrafı izledi sonradan açıldı tabi çok çok iyi geçti arkadaşa dedimki Allah razı olsun yahu bu nasıl bir nimettir öğlen 12 de açılıyor altıya kadar giriş 4 euro haftada iki kez giderim en az mesela bir arkadaşınla buluşan çağır orya çocuklar orda oynasın dağıtsın koşsun sen sohbet et vallahi aklıma si geldiniz burda bulaussak çocuklar da bir azsa ne güzel olurdu :))
Eşim pek geç gelmiyor yedi gibi geliyor değişiyor ama saatleri biraz keyifci tembel bir adam ama yinede evde olsun istiyorum en azından büyük oğlanla kuduruyor oynuyor pek bana yardım etmiyor eskide kaldı ise girdi yapı paydos. Ev arıyorum geçen termin vardı gitti tabi başka ailelerde vardı geçen mail geldi evi başkasına vermişler aramaya devamMaşallah maşallah nazar değmesin :))
Ever haklısın annenin psikolojisi bundurumda çok ama çok önemli.. eşim geç mi geliyor işten? Ev işini ne yaptınız arıyor mısınız ev?
Aboo çok para olur senin için yılbaşından sonra bebekler için de 1 euro alacaklarmış bazı insanlar çok çocukla geliyorlarmış banada 5 euroya patlıyor Kahve içsem 2,5 da o olsun ben raZıyım orayı gördüm ya çok mutlu oldum ya anlatamam herkese göre ne basit bişey belki benim için bulunmaz nimetti pazartesi gideyim dedim ama burda Noel tatili başladı iyi valla hakan evde sikilmiyorsa ne ne istiyorsun ama tehlikeli işlerle uğraşıyor. Bizim kesin hayilarimiz var biliyor ve yapmıyor çok kararlı ses tonuyla biraz kızarak Hayır de tabi defalarca tekrarlamistim.burdada var oyle yer canim
3çocuk girisi bana 20 euriya patlayacak :))
arkadasla gidecekdim vazgeçtim , buyuk oglan daha dun gitti oyun grubuyla
kizin çok yasi tutmuyir buyudu_
hakanda evde sIKILMIYOR EHRHALDE oynayack bisey ehp buluyor :)*
Valla milyon kere dedim. Daha çok zevk alarak yapıyor hemde kızdığımı bile bile, saklanarak gidiyor, bakıyommu diye kontrol ediyor, yakalanınca bile öyle gülüp eğleniyor ki sanırsın sirk oynatıyor um evdeAboo çok para olur senin için yılbaşından sonra bebekler için de 1 euro alacaklarmış bazı insanlar çok çocukla geliyorlarmış banada 5 euroya patlıyor Kahve içsem 2,5 da o olsun ben raZıyım orayı gördüm ya çok mutlu oldum ya anlatamam herkese göre ne basit bişey belki benim için bulunmaz nimetti pazartesi gideyim dedim ama burda Noel tatili başladı iyi valla hakan evde sikilmiyorsa ne ne istiyorsun ama tehlikeli işlerle uğraşıyor. Bizim kesin hayilarimiz var biliyor ve yapmıyor çok kararlı ses tonuyla biraz kızarak Hayır de tabi defalarca tekrarlamistim.
hepsi ayni okulu okuyup lezun oluyor diye dusun canimTakvimimdeki bebiş ne tatlı artık 38. Hafta da yazıyor muhteşem sona yaklaştık iyicebu arada doktora sordum epidural normal doğum yapılmıyormuş bu gittiğim hastanede sancılı bir doğum olacak maalesef bişey farketmedi pek fazla yine epidural olur diye umutluydum her gün kafamda doğumu canlandırıyorum beratta sancılarım 5 dk da bire düşünce hastaneye gittim ve 3 saat sonra doğdu bunda da 5 dk da bire düşünce gidecem acaba kaç saat sürer doğum çok dayanılmaz değildir doğum anı değil mi kızlar
Çok iyi yazmışsın canım :) aynen öyle biliyorum hepsini ama doğum deyince insanın hafızasında günlük yaşamdaki doğum yapan insanların doğum anında yaşadıkları bağrış çağrışları geliyor ya ondan tırsıyorum :) epidural olmayınca...hepsi ayni okulu okuyup lezun oluyor diye dusun canim
belki daha once yuz ekre osyledim ama olsun yine diyoirum :)
uç dogumada dr girmedi benim yani elini vurmadi :) bi tek emrede dr bulunmus mudahale etmemis ama gerek olmadiig için sonradan soyledielr bana, emre 4kg ydu o yuzden geldi dr , daha afzla bekliyoalrdi emerenin kilosunu, makrozomi suphesi vardi
neyse sonuçta ebelerlede dogrurusun onemli olan isini iyi yapan biri olasi, aslinda tek absinada dogurabilirsin ama orasina girmiycem isin :))))))))))) deemk istedigim DOGUM BI DOGA OLAyi saglik personelide senin ragatini sagliyor yardim ediyor :) ikinma vs top sende yani dogum sirasinda biliyorsun :)
Canım benim ayaz da öyle durmadan bir yerlere tırmanıyor, dağıtmadık yer,tırmanmadık yer kırmadığı yer kalmadı gerçekten.. kaşla göz arası gizli gizli yapıyor ne yapacaksa, hayır deyince anlıyor Örsan uzaklaşıyor ama tilki gibi çocuk sinsice tekrar istediğini yapıyor benim dikkatim onda değilkenbu çocuk benu delitercek vala az kaldi kafayi yiycemm
elektrik duglesiune boyu yetiyor gelip gidiyor aç kapa yaoiyor bide dugme yerinden çikiyor
kizdim elinede vurdum konustum yok hiç bisey anlamiyor
siddet yok biliyorum ama vallahi dayanilacak gibi deil zaten acimiyor ehrhalde adamin umrunda deilll
elini kapiya kistirmisti gecen hafta bi daha asla yanasmiyor kapiya
tek yolu oraya elini vurunca caninin yanmasi galiba ama bu olmazki nasil oalcak
sdandalyeler masa tepesinde yastik girlet bile koymadim ortada herseyin ama herseyin ustune çikiyor
çop mutfakda tezgehin ustunde,lavaboya gidip sicak suyu açiyor haslayacak kendisini, sicak suda çok kaynar olur son ayarinda
elektrik digmesiyle oynamasina ansil bir çozum bulucam bi fikri olan varmi
bi tanesini bozdu çalismiyor, ev sahibi olan sirketde degismiyor, tamirci çagirdim çocuguna sahip çik bayan dedi gitti
sosyal lojman gibi biyer degsik bi sistem iste kiracilik olayi tam turkçe karsilgini bilmiyorum
amann neyseee nasil engelleyebilirim ben bu çcougun elejtrik dugmelerine dokunmasina dugmlerin çoguda boyuna goreeeee
Bak hele şimdi yapılır mı bu.. ama senşn normal Doğum olduğu için zaten doktor girmez ki demi? Ene girer normal doğumlarda diye biliyorum doktor herhangi bir komplikasyon olursa o anda geliyor yanına.. kimin girdiği hiç fark etmez bence zaten o an dolum sancısı bunları sana düşündürmez.. çevremde herkes birinci Doğumdan sonraki doğumların daha kolay ve acısız geçtiğini söylüyor.. normal doğumlar için geçerli bu sezeryanda tam tersi her bir sezeryan Doğum daha da zor oluyormuş..Selam kızlar nasılsınız biz iyiyiz şükür berat iyileşti ya gerisi önemsiz ben de iyi sayılırım mide yanmaları bel ağrıları çabuk yorulmam dışında iyiyim şükür bebeğin kıyafetlerini yıkamakla hazırlamakla meşgulum bugün size bişey dicem inanmicaksınız burda doktora gittim ya bir kaç gün önce annemlere yakın bi özel hastane doktoru da tanıyorum iyi bir doktor demiştim işte muayene oldum doktor ne dese beğenirsiniz aralığın 29 undan ocağın 10 una kadar hastanede değilim yerime başka doktor gelecek dedi 29 aralığa kadar doğum yaparsan ya da 10 ocaktan sonra doğarsa doğuma ben girerim o tarihler arasında doğarsa yerime gelecek olan doktor girecek dedi öyle deyince ağlasam mı gülsem mi bilemedim bu bendeki nasıl bir şanstır dedim nereye gitsem doktoru kaçırıyorum tanımadığım ilk kez gördüğüm doktor girecek doğumuma o tarihlerde doğarsaben de bebeğe diyorum 10 ocağa kadar doğma 11 inde doğabilirsin şansıma bakın hele
İnşallah canım kolay geçer ama ne kadar da kolay olsa ilkim epiduralli sancısız olduğu için ikincisi daha zor gelir banaBak hele şimdi yapılır mı bu.. ama senşn normal Doğum olduğu için zaten doktor girmez ki demi? Ene girer normal doğumlarda diye biliyorum doktor herhangi bir komplikasyon olursa o anda geliyor yanına.. kimin girdiği hiç fark etmez bence zaten o an dolum sancısı bunları sana düşündürmez.. çevremde herkes birinci Doğumdan sonraki doğumların daha kolay ve acısız geçtiğini söylüyor.. normal doğumlar için geçerli bu sezeryanda tam tersi her bir sezeryan Doğum daha da zor oluyormuş..
Maralcm bantlamayı dene. Ben evde çoğu şeyi bantlıyorum buz dolabı dolaplar fırın çekmeceler.bu çocuk benu delitercek vala az kaldi kafayi yiycemm
elektrik duglesiune boyu yetiyor gelip gidiyor aç kapa yaoiyor bide dugme yerinden çikiyor
kizdim elinede vurdum konustum yok hiç bisey anlamiyor
siddet yok biliyorum ama vallahi dayanilacak gibi deil zaten acimiyor ehrhalde adamin umrunda deilll
elini kapiya kistirmisti gecen hafta bi daha asla yanasmiyor kapiya
tek yolu oraya elini vurunca caninin yanmasi galiba ama bu olmazki nasil oalcak
sdandalyeler masa tepesinde yastik girlet bile koymadim ortada herseyin ama herseyin ustune çikiyor
çop mutfakda tezgehin ustunde,lavaboya gidip sicak suyu açiyor haslayacak kendisini, sicak suda çok kaynar olur son ayarinda
elektrik digmesiyle oynamasina ansil bir çozum bulucam bi fikri olan varmi
bi tanesini bozdu çalismiyor, ev sahibi olan sirketde degismiyor, tamirci çagirdim çocuguna sahip çik bayan dedi gitti
sosyal lojman gibi biyer degsik bi sistem iste kiracilik olayi tam turkçe karsilgini bilmiyorum
amann neyseee nasil engelleyebilirim ben bu çcougun elejtrik dugmelerine dokunmasina dugmlerin çoguda boyuna goreeeee
dogum ani dedigi zaten zurnanin zirt dedigi yer, çocugun kafasi çikdi çikacak geriye bisey kalmiyor ben hallederim glme doktor deseydin :)))))))İnşallah canım kolay geçer ama ne kadar da kolay olsa ilkim epiduralli sancısız olduğu için ikincisi daha zor gelir banadoktora sordum doğuma giriyormusunuz diye doğum anında giriyorum dedi de dediğin gibi sancıdan o hengamede doktoru görmez belki de gözüm :)