2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Selammm :):) Ben veriyorum canım herşeyi eline, hatta mama kaşığını da veriyorum döküyor filan ama kaşık tutmayı ağzına götürmeyi öğrendi :) Napıyorsun nasıl gidiyor yavrun nasıl?
Kaşığı veriyorum ben de ama daha çok kaşıkla ilgileniyor içindekiyle değil Bebiş iyi 6 mayıs doğumluyuz biz de 20 sinde sünnet var bakalım Nasıl olacak bir de geceleri hala 2 saate bir uyanıyor sizinde mi öyle

Gunaydin arkadaslar
Dr unuz ek gida icin kagit vermisse onu paylasirsaniz cok sevinirim. Tesekkurler şimdiden

Kızım da öyle daha çok kaşıkla ilgileniyor ama gelişme kaydetti :) Maşallah yavruna, sağlıklı sıhhatlı olsun inşallah. Değişiyor ya bazen gece 4 kez kalkıyor bazen 2 kez, ne kadar doyduğuna bağlı sanırım

Benim oğlum da labneyi severek yiyor blw uygulayan var mı ben cesaret edememiştim kayınvalidem armuttu eline verdi gayet güzel kemirdi
Merhaba ben blw uygulamayi deniyorum.
Hepsi isaret parmagimin boyutlarinda olmak uzere ekmek, firinda pismis patates, haslanmis havuc, tuzu azalmis kasar peyniri falan verdim.
Brokoli verdim ama sevmedi.
Bir de fileli bir sey aldim sulu veya yumusak meyveleri(mandalina, muz, cennet hurmasi) onunla verdim. Bogulma tehlikesi olmuyor

Bir ay icinde iyi sonuc almazsam klasik beslenmeye donecegim.

Bende aynısindan aldım benim için iyi oldu biraz

Slm kızlar nasılsınız bayadir takip ediyorum ama yazmaya fırsat olmuyordu hepimiz de ek gıda telası var sanırım ben pek kısıtlama yapmiyorum herşeye alışsın ilerde yemek secmesın istiyorum benim oğlanın da bugün 6.ci ay aşısı vardı 70 cm 8 kilo olmuş paşam inşallah bundan sonra daha çok takip etmeye çalışacağım opuyorum hepinizi

Benim oğlum da labneyi severek yiyor blw uygulayan var mı ben cesaret edememiştim kayınvalidem armuttu eline verdi gayet güzel kemirdi
Ben de yapmaya çalışıyorum ama ilk başta püre falan ver dedi doktorum direk olmaz dedi. Ben püresini yediriyorum onun elinde de kaşık o da sokuyo agzına. Masasında da ne püresi yiyosa onun doğranmışı var ondan da atıyo ağza şimdilik böyle.

Ben de file aldım kızım sapını kemiriyo oyuncak sandı :)

Mrb kizlar. Biz de 30 nisan dogumluyuz. 2 disimiz birden cikti gecen hafta. Cok sukur ates yada salya olmadi ama hep kucak hep ilgi bekledi yavrum. 6. ay asimizi da 2 gun once olduk. 9 kilo 76 cm cikti. 15 gundur emziremiyorum yavrumu. Ameliyatta enfeksiyon kapmisim ve 15 tane igne vurulmak zorunda kaldim. Sutumu sagdim doktum. Ve oglum memeyi unutmus. Ne yaptiysam emmiyo. Bibberonda da icmiyor anne sutunu. Zaten az olan sutum nerdeyse hic yok artik. Ek gidaya gelince ben sebze olarak kereviz bezelye kabak havuc patates brokoli ispanak ve pirasa veriyorum. Onceleri tel suzgecten geciriyordum 3 gundur catalla ezerek veriyorum. Normal ekmek vermeye basladim gunde bir ceviz buyuklugunde. Zeytin ve ceviz vermek istiyorum ama drumuz daha erken oldugunu soyledi, versemmi bilemedim. Kuru meyve ve hurma veren var mi? Bu arada kahvaltida tereyagi yumurta sarisi pekmez labne peyniri veriyorum. Ek olarak baska ne verebilirim? Kasik mamalarindan nefret ediyor oglum.

İyi aksamlar arkadaşlar. Çarşamba günü kontrolümuz vardı. 6 ay bitti. Ek gıda konusunda doktorumuz un tavsiyelerini paylaşmak istiyorum sizinle. Bebeğim bu zamana kadar anne sütüyle beslendi. Kilosu 7600. Doktorumuz anne sütunun yeterli olduğunu mama takviyesi yapmadan anne sütü+ek gıda ile beslenebilecegini söyledi. Ek gıdaya yoğurt ile baslamam gerekiyormus.
1.hafta ikindi vakti yoğurt ( en fazla 1 kahve fincanı kadar. Az başla sonra miktarı arttır dedi)
2.hafta öğlen sebze çorbası ikindi yoğurt (sebze çorbası mevsim sebzeleri olacak. Bakla ve patlıcan yasak. İrmik ile pişirilecek)
3.hafta kuşluk vakti meyve piresi öğlen sebze çorbası ikindi yoğurt
4 hafta tarhana çorbası. Sebze puresini n yerine.
4 hafta sonra kilosuna bakıp nasıl de vam edecegimiİ anlatacak.

Ben katı bir şekilde olmasa da uyguluyorum eline kaşar, elma, armut, muz, ayva bile verdim yeşil biber sıkıntı olmadı çok şükür

Bal kabağı ve brokoli buharda yumaşatıp verdim ayrı ayrı verdim ikisini de çok sevdi bir Çiçek brokoliyi ağzına tıkışını görmeliydiniz bal kabağını yerken de güldü obur mu ne :)

merhaba güzel anneler,
size bir sorum olacak 4. ayda ek gıdaya geçtik ve geçtiğimizden beri pişik sorunumuz var travazol ve hamaten ayrıca sudokrem de kullanıyorum ama bir türlü geçmedi önerileriniz var mı?

merhaba güzel anneler,
size bir sorum olacak 4. ayda ek gıdaya geçtik ve geçtiğimizden beri pişik sorunumuz var travazol ve hamaten ayrıca sudokrem de kullanıyorum ama bir türlü geçmedi önerileriniz var mı?

Ek gıdaya geçtiğinizden beri pişik olduysa alerji durumu olabilir mi acaba

merhaba güzel anneler,
Sürekli yedirdiğin bişeyden olabilir mesela ben 3 gün kuralına uydum ceviz yedirince pişik oldu iyileşince denedim bi defa daha yine oldu kestim. Belki yedirdiğin bişey dokunuyordur

Birde kullandığın bezi ıslak mendili değiştir belki ondandır
ıslak mendil kullanmıyorum mothercareden pamuk kullanıyorum. bezde prima premium care onu değiştirmek hiç aklıma gelmedi ne deneyebilirim siz ne kullanıyorsunuz? dün ek gıda olarak neredeyse pek bişi yemedi ama yinede bi düzelme yok. dişler iştahsızlık yapabilir mi? yoksa çorbadan yoğurttan mı bıktı

biz hassas olmasın diye başından beri hangisi olursa onu alıyoruz haggies molfix prima üçünü de kullandım hala da değiştiririm paket bittikçe . bizim bi arkadaşda doğduğunda prima kullandı pişik yapınca molfixe geçti düzeldi bence değiştir belki bebeğine iyi gelmiyordur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…