Active baby e geçtim ben kenarlarından taşma yapıyordu premium careıslak mendil kullanmıyorum mothercareden pamuk kullanıyorum. bezde prima premium care onu değiştirmek hiç aklıma gelmedi ne deneyebilirim siz ne kullanıyorsunuz? dün ek gıda olarak neredeyse pek bişi yemedi ama yinede bi düzelme yok. dişler iştahsızlık yapabilir mi? yoksa çorbadan yoğurttan mı bıktı
Çorba yerine sebzeleri buharda yumuşatıp vermeyi denesen mi benimki sevdi öyle hergün başka birşey veriyorum eliyle tutup yiyo avucunda kalanı da ben yediriyorum elimle tutup, çorba olarak vermek mide hacimlerini doldurduğu için az yemelerine sebep oluyormuş, hurma ve muz veriyorum elmayı ayvayı falan yalıyo cupcup suyunu çekiyo bir de dün çok az bir eti kendi suyu çıkana kadar ağzını kapatıp pişirdim çıkan suyunu içine minik et parçaları dökülmüş bir şekilde böyle yoğunkahverengi tortu diyim o şekilde verdim çok sevdi, ben bir şey sormak istiyorum sizlere demir damlası kullanmasam olur mu hiç vermek istemiyorum sonuçta iyi besliyoruz yani ne düşünüyorsunuz bu konuda iki gündür okumadığım yazı kalmadı nette sanki iyi beslenince gerek yokmuş gibi düşünmeye başladım ben, bu konu konuşuldu bazı drlar tahlil diyor biliyorum ama tahlil yaptırmakta istemiyorum damar bulurken canı acır diye ameliyat olmuştu fıtık için ben de ağladım o ağlarken cevaplar için şimdiden teşekkürlerıslak mendil kullanmıyorum mothercareden pamuk kullanıyorum. bezde prima premium care onu değiştirmek hiç aklıma gelmedi ne deneyebilirim siz ne kullanıyorsunuz? dün ek gıda olarak neredeyse pek bişi yemedi ama yinede bi düzelme yok. dişler iştahsızlık yapabilir mi? yoksa çorbadan yoğurttan mı bıktı
artık yeni şeyler denemeye başlayacağım çünkü çorba yoğurt yemez oldu. avakado deneyeceğim protein vitamin açısından tam bebeklerin ihtiyaçlarını karşılıyormuş. ben devit 3 ve ferrum kan damlası kullanıyorum. biz çok kan verdik malesef kanımızda alt sınırda çıktı o yüzden kullanıyorum. 4 aydan sonra bebeklerde kansızlık olabiliyormuş. ihmal etmemek gerekir. kan tahlilini de yaptırmanızı öneririm. sadece hemoglobine bakmıyorlar. bu arada kan alınırken evet ağlıyorlar ama hemen de bitince sakinleşip gülücük atabiliyorlar.Çorba yerine sebzeleri buharda yumuşatıp vermeyi denesen mi benimki sevdi öyle hergün başka birşey veriyorum eliyle tutup yiyo avucunda kalanı da ben yediriyorum elimle tutup, çorba olarak vermek mide hacimlerini doldurduğu için az yemelerine sebep oluyormuş, hurma ve muz veriyorum elmayı ayvayı falan yalıyo cupcup suyunu çekiyo bir de dün çok az bir eti kendi suyu çıkana kadar ağzını kapatıp pişirdim çıkan suyunu içine minik et parçaları dökülmüş bir şekilde böyle yoğunkahverengi tortu diyim o şekilde verdim çok sevdi, ben bir şey sormak istiyorum sizlere demir damlası kullanmasam olur mu hiç vermek istemiyorum sonuçta iyi besliyoruz yani ne düşünüyorsunuz bu konuda iki gündür okumadığım yazı kalmadı nette sanki iyi beslenince gerek yokmuş gibi düşünmeye başladım ben, bu konu konuşuldu bazı drlar tahlil diyor biliyorum ama tahlil yaptırmakta istemiyorum damar bulurken canı acır diye ameliyat olmuştu fıtık için ben de ağladım o ağlarken cevaplar için şimdiden teşekkürler
Çorba yerine sebzeleri buharda yumuşatıp vermeyi denesen mi benimki sevdi öyle hergün başka birşey veriyorum eliyle tutup yiyo avucunda kalanı da ben yediriyorum elimle tutup, çorba olarak vermek mide hacimlerini doldurduğu için az yemelerine sebep oluyormuş, hurma ve muz veriyorum elmayı ayvayı falan yalıyo cupcup suyunu çekiyo bir de dün çok az bir eti kendi suyu çıkana kadar ağzını kapatıp pişirdim çıkan suyunu içine minik et parçaları dökülmüş bir şekilde böyle yoğunkahverengi tortu diyim o şekilde verdim çok sevdi, ben bir şey sormak istiyorum sizlere demir damlası kullanmasam olur mu hiç vermek istemiyorum sonuçta iyi besliyoruz yani ne düşünüyorsunuz bu konuda iki gündür okumadığım yazı kalmadı nette sanki iyi beslenince gerek yokmuş gibi düşünmeye başladım ben, bu konu konuşuldu bazı drlar tahlil diyor biliyorum ama tahlil yaptırmakta istemiyorum damar bulurken canı acır diye ameliyat olmuştu fıtık için ben de ağladım o ağlarken cevaplar için şimdiden teşekkürler
Tahlil için parmaktan alınabiliyorsa bende öyle yaptırayım, kaç aylıkken yaptıracaksın tahliliFazla alınan demirin riskleri çok fazla.Maalesef sistem kişiye özel değil genel çalışmakta.Her bebeğe Demir damlası neden niçin verilir anlamak mümkün değil.Yiyeceklerle takviye etmenin öncelik olduğu sonucuna vardım bende araştırmalarım sonucu.Tabii önce tahlil yaptıracağım.Neyse ki şanslıyım benim doktorum sadece parmaktan kan alıyor.Bilginiz olması açısından tamamen bitkisel bazlı vücutta toksik birikme yapmayan,hiçbir koruyucu içermeyen Alman markası bir demir şurubu var.Bir yaşından itibaren verilebiliyor.İsterseniz adını ve nerden temin edebileceğinizi paylaşırım.
MERHABA benim bebeğimden sağlık ocağı kan istedi. doğarken topuk kanı almadıkları için.demr dahil tüm değerlerine baktırdım.kan ilacı ve d3 vermiyordum ve yoğurda pekmez karıştırdığım için.yoğurt pekmezdeki demiri öldürüyo diye yaygın bi bilgi var ama tam tersi olduğunu zararı olmadığını söyleyenlerde var.ben verdim.ve kan sonuçlarında bütün değerleri normaldi.eğer iyi besleniyorsa bence kan ilacına gerek yok.Çorba yerine sebzeleri buharda yumuşatıp vermeyi denesen mi benimki sevdi öyle hergün başka birşey veriyorum eliyle tutup yiyo avucunda kalanı da ben yediriyorum elimle tutup, çorba olarak vermek mide hacimlerini doldurduğu için az yemelerine sebep oluyormuş, hurma ve muz veriyorum elmayı ayvayı falan yalıyo cupcup suyunu çekiyo bir de dün çok az bir eti kendi suyu çıkana kadar ağzını kapatıp pişirdim çıkan suyunu içine minik et parçaları dökülmüş bir şekilde böyle yoğunkahverengi tortu diyim o şekilde verdim çok sevdi, ben bir şey sormak istiyorum sizlere demir damlası kullanmasam olur mu hiç vermek istemiyorum sonuçta iyi besliyoruz yani ne düşünüyorsunuz bu konuda iki gündür okumadığım yazı kalmadı nette sanki iyi beslenince gerek yokmuş gibi düşünmeye başladım ben, bu konu konuşuldu bazı drlar tahlil diyor biliyorum ama tahlil yaptırmakta istemiyorum damar bulurken canı acır diye ameliyat olmuştu fıtık için ben de ağladım o ağlarken cevaplar için şimdiden teşekkürler
Bal kabağı ve brokoli buharda yumaşatıp verdim ayrı ayrı verdim ikisini de çok sevdi bir Çiçek brokoliyi ağzına tıkışını görmeliydiniz bal kabağını yerken de güldü obur mu ne :)
Tahlil için parmaktan alınabiliyorsa bende öyle yaptırayım, kaç aylıkken yaptıracaksın tahlili
Tencerenin yanında buharda pişirme sepeti vardı büyük oğlumda almıştım bildiğimiz bir markanın Çelik düdüklü tenceresi normal kapağıda var düdüklü olarak değilde o kapağı kullanıyorum sepete koyuyorum tencereye su koyup sepeti koyup kapağı kapatıyorum 15 dkda yumuşuyorlar çok lezzetli oluyo sebzeler hiç birbirine karıştırmadan ayrı ayrı yediriyorum bugün pırasa yaptım bakalım sevecekmibuharda nasıl pişidin özel bir kabın mı var yoksa tencerede mi.anlatırsan sevinirim ben de deneyeyim.
Çok haklısın Can'ım çok ıssızlaştı burası, oysa ben yıllar sonra bile burda yazışmaya devam ederiz, gelinlerimizi çekiştiririz diye hayal ediyordum.. Diğer ayların annelerine bakıyorum baya aktifler ama biz koptuk nedense..İyice ıssızlaştı burası kimse yazmaya cesaret edemez oldu bişey derimde birisi yanlış anlar diye heralde, ne yalan söyleyim ben de bazen çekiniyorum şimdi biri başka bir yerden tutar diye ama öyle olunca da böyle oluyor işte, gelin Can'lar bir olalım neler yapıyorsunuz ek gıda olayını kaç öğün ve ne kadar veriyorsunuz emzirme olayını nasıl götürüyorsunuz beraberinde aaa yoksa bu dönem zor bir dönem o yüzden mi yazılmıyor hay Allah neyse herkese kolay gelsin.
Ben gün içinde ne zaman isterse emziriyorum ek gıdayı tam oturtamadık yoğurt veriyorum seviyor sebze çorbası sevmedi tarhana sevdi evde labne yapan varmı sonuç nasıl bide farklı çorba tarifi olan varsa paylaşabilir mi blw denemek istiyorm ama cesaretim yok
Çok teşekkürler:))
Brokoli
Kıyma
Toz tarhana
Su
Brokoli ve kıymaıi ayrı ayrı kaplarda haşlıyorsunuz. Bu sırada tarhanayı 2 buçuk çay bardağı suda yumuşatıyoruz. Kıyma ve brokoli haşlanana kadar yeterli. Daha sonra tarhanayı pişirirken brokoli ve kıymayı içine katıyorsunuz kaynadıktan sonra bikaç dakkika daha kaynatıp, ılık olduğunda miniğinize yediriyorsunuz. Afiyet olsun :)
gurme bebek alıntısıdır.Yapılışı
1 adet havuç
1 küçük ya da orta boy soğan
Yarım çay bardağı yeşil mercimek
Yarım çay bardağı tam pirinç
Yarım çay bardağı arpa şehriye
1.5 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
1yemek kaşığı buğday unu
2-3 damla limon (bir yaşından büyükler için)
Tereyağı
Nane
Havuç ve soğanı haşlanması kolay bir şekilde doğruyoruz ve tencereye alıyoruz. Pirinç, mercimek ve şehriyemizide tencereye ekleyip suyumuzu da ekleyip orta dereceli ateşte malzemeler iyice yumuşayana kadar haşlıyoruz ve pürüzsüz hale gelene kadar blenderdan geçiriyoruz. Yoğurt, yumurta sarısı, un ve limonu bir kapta çırpıp pürüzsüz hale getiriyoruz. Tenceremizi ocağa alıp yoğurdumuzu kesmemesi için çırpa çırpa tencereye ekleyip kaynayana kadar karıştırıyoruz. Kaynayınca tereyağını eritip nanemizi yakmadan ekliyoruz ve çorbamıza ekliyoruz. BEBİŞİNİZE AFİYET OLSUN
Püf Noktası
Yoğurdu tenceremize eklerken yoğurdumuza bir kepçe kadar çorbadan eklerseniz çorbanızın kesme ihtimalini azaltabilirsiniz.Eğer çorbanızı biraz daha sulandırmak isterseniz yarım ya da 1 su bardağı kaynamış su ekleyip bir taşımlık daha kaynatıp sulandırabilirsiniz.
Uyarılar
İlk kez vereceğiniz bütün gıdalar için önce doktorunuza danışın ve üç gün bekleme kuralını uygulayın! Bir yaşından küçükler için limon kulanmayın.
Can'ım maşallah mamayı iyi yiyormuş 900 cc çok iyi, benimki en çok yediği Zaman 500 yedi ama şimdi onu da bıraktı biberonu asla kabul etmiyor.. Ben de evolvia mama kullanıyorum çok memnunum ama bi mama değiştir istersen son ay mı 200 aldı yoksa genelde mi az alıyordu kilo?ben elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum. ek gıdalar hakkında konuşabiliriz yeni yeni kahvaltıya başlayacağız oldukça endişeliyim çünkü son 2 gündür çorbayı yoğurdu reddetmeye başladı oysaki yoğurdu çok severdi. severek tek yediği şey şuan muz her gün versem yiyecek. zaten kilo problemimiz var umarım daha kötü olmaz. kızlar siz bebişlerinize ne kdr ek gıda ne kadar mama veya anne sütü veriyorsunuz? ben 900 cc kadar evolvia mama ayrıca 3 kerede ek gıda veriyorum. son 2 gün hariç. yinede ayda 200 gr alıyoruz.
Zor bir sürecten geçiyorum Allah'ın izniyle sonuc yarın belli olacak gibi dua edinde güzel bir sonuc alalım yavrum hakkındaİyice ıssızlaştı burası kimse yazmaya cesaret edemez oldu bişey derimde birisi yanlış anlar diye heralde, ne yalan söyleyim ben de bazen çekiniyorum şimdi biri başka bir yerden tutar diye ama öyle olunca da böyle oluyor işte, gelin Can'lar bir olalım neler yapıyorsunuz ek gıda olayını kaç öğün ve ne kadar veriyorsunuz emzirme olayını nasıl götürüyorsunuz beraberinde aaa yoksa bu dönem zor bir dönem o yüzden mi yazılmıyor hay Allah neyse herkese kolay gelsin.
Geçmiş olsun Canın iyi haberlerle gel inşallah.. Hayırdır ne oldu?Zor bir sürecten geçiyorum Allah'ın izniyle sonuc yarın belli olacak gibi dua edinde güzel bir sonuc alalım yavrum hakkındao yüzden hiç takılmayın kızlar yok kilosymuş yok yemiyormuş bunlar zamanla olacak şeyler sağlık sıhhati yerindr olsun başkada bişey istemeyin Rabbim yavrularımızı bize bagışlasın
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?