• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Ayyy bu ayın sonunda 6 aylik olacagiz bizde. Suan anne sütünden baska bisey vermiyorum. Ama sizin yazilarini okudukca cok heyecanlaniyorum. 6. Ayda baslayacagiz heralde. Zevkli ve zor günler beni bekliyor herlade :KK17:

Bir çay bardağı su ya 2 yemek kaşığı irmik koyuyorum tat versin diye de 1 tatlı kaşığı pekmez bunu muhallebi gibi yapıyorum içine de yarım muz rendeliyorum, yoksa tatsız oluyor :) Kızım sevdi bunu, anne sütü ya da devam sütüyle de yapılabilir. Cezvede hemencecik pişiyor :)
Doktorum günlük sütle yapabileceğimi söylemişti. Günlük süt kullanan var mı. Gecen anne sutuyle yaptım 7 tahıllıyı yemedi boşa gitti sütüm :((

Benimki de labneyi sevdi Canım.. Ben her gün 20 gramlık bi paket yediriyorum.. İnşallah zararlı değildir..
Merhaba canım uzun bir aradan sonra, benim bebisim çok zayıf ama istahsiz degil sağlıklı şükür takılmiyorum ben de bunyesi oyle galib.6.5 aylik olduk 7.200 gr sadece. Senin bebisin nasıl iyidir inşallah ben de doktorumun tavsiyesiyle labne veriyorum.
Ben kahvaltıda 4-5 bebe biskuvisine yulaflı mmamalardan ekliyorum suyla bir küçük paket labne 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı tahin ve nohut büyüklüğünde tereyağ. Severek yiyor.

Tatlı tuzlu çok karıştırma taraftarı değilim sonrdan yemiyorlarmis en azından yakın tatları birleştirmek lazım diye düşünüyorum. Aralarda meyve ve meyve suyu vermeye çalışıyorum az da olsa içiyor. Bir de beyaz peynirli makarna yaptığımda küçük küçük bölüp veriyorum seviyor. Mercimek çorbası Baharatsiz havuç ve patatesle pişirip rondodan geçiriyorum. Pure olarak yiyor. Mercimek gaz yapmasın diye sadece kimyon ekliyorum.

İnsallah fikir olmuştur.

Optum bebisini... seni merak ediyordum ..

Doktorum günlük sütle yapabileceğimi söylemişti. Günlük süt kullanan var mı. Gecen anne sutuyle yaptım 7 tahıllıyı yemedi boşa gitti sütüm :KK43:(
Ben henüz vermedim günlük süt, suyla yapıyorum, tüh boşa gitmiş sütün de, ama sütlü tatlı yedirmiştim sütlaç bak onu unuttum :)

Anne ile bebek arasında o kadar mükemmel bir bağ vardır ki, bu bağ sayesinde bebekler, yüzlerce kişi arasından annelerini tanıyabilir; onlarca ses içerisinde annelerinin sesi ile sakinleşebilir. Anneler de çocuklarının ağlamasına ve çıkardığı ses şekline göre ihtiyaçlarını hisseder. Bebeklerin acıkması, korkması, canının yanması esnasında çıkardığı sesler, annelerde farklı reaksiyonlara sebep olur. Kısacası anne-bebek arasında oluşan bu insiyakî rabıta, anne karnından hayata uzanan bir köprü vazifesi görür. Bebekler bu vesile ile aileyi, çevreyi ve hayatı tanırlar.
large.jpg

NETTEN ALINTI

Arkadaşlar internette yazan ile doktorların söyledikleri tutmuyor gerçekten. Bana doktor yumurta sarısı ve kahvaltıya artık başla dedi. Oğlum haftaya 6 yı bitirecek. Bugün azıcık lor peyniri yumırta sarısı ve anne sütünü karıştırdım. İçine de ev yapımı kuş burnu öarmelatı ekledim. Pekmezim olmadığından. Pek sevmedi. Bakalım yarın kuş burnu koymadan deneyeceğim. Birde ekmeğini hipp in bulursam alırım. Yoksa evde organik un var onla yaparım. Ama hemüz değil. Ekmeğe 1 y daha sonra geçerim. Gereksiz karbonhidrat.

Bugün işk defa buğday tarhanası yapıyorum. Az birieyde kemik suyu kouşydum. Bakalım yiyecek mi. Benim ailem sağolsun herşeyimi getiriyor memleketten. safakmeley safakmeley yoksa dediğin gibi herşeyin organiğine güç yetmez. Ama sen bence yine de labne verme bence. Tabi sen bilirsin. Sonuçta günlük süt ile lor yapsan 3 gün yer. Bir şişe süt 3,2 tl labneden daha ıygun olur.

Canım kahvaltıyı nasıl veriyorsun? Ben bir gün yumurta sarısı labne 1 çay kaşığı pekmez ve bebek ekmeği veriyorum, diğer gün yumurta sarısı koymayıp zeytin koyuyorum. Kaşık mama yemiyorsa bence yoğur içine meyve rendeleyebilirsin, ben bir de irmikli muhallebi yapıyorum, sebze püresi veriyorum. En besleyici sanırım tahıllı şeyler oluyor. İrmikli muhallebiyi deneyebilirsin ben muzlu yapıyorum tat veriyor.
Canım ben yeni başladım kahvaltıya şimdilik bir dilim Bebek ekmeği yarımdan az yumurta sarısı bir paket de labne veriyorum, pekmez verdim bi kaç kere de.. Ya her şeyi deniyorum ama yediği ana bir şey olmayınca yoğurtla meyveyle gün geçmiyor.. Napcam bilmiyorum..

Kizlar bana da corba onerisinde bulunun. Kabak patates havuc tan baska ne yapabilirim. Cocugum bikti artik bunlari yemekten. Gunde bi ogun corba veriyorum ama yine de artik degisiklik yapmak istiyorum ne onerirsiniz?

Kizlar bana da corba onerisinde bulunun. Kabak patates havuc tan baska ne yapabilirim. Cocugum bikti artik bunlari yemekten. Gunde bi ogun corba veriyorum ama yine de artik degisiklik yapmak istiyorum ne onerirsiniz?
Canım ıspanak, karnınahar, brokolı, pırasa, bal kabağı, taze fasulye, tarhana ben bunları veriyorum. Bugün örneğin ıspanak, pırasa, karnıbahar, kurutulmuş kabak, pirinç ve irmik ile çorba yaptım.

Merhaba canım uzun bir aradan sonra, benim bebisim çok zayıf ama istahsiz degil sağlıklı şükür takılmiyorum ben de bunyesi oyle galib.6.5 aylik olduk 7.200 gr sadece. Senin bebisin nasıl iyidir inşallah ben de doktorumun tavsiyesiyle labne veriyorum.
Ben kahvaltıda 4-5 bebe biskuvisine yulaflı mmamalardan ekliyorum suyla bir küçük paket labne 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı tahin ve nohut büyüklüğünde tereyağ. Severek yiyor.

Tatlı tuzlu çok karıştırma taraftarı değilim sonrdan yemiyorlarmis en azından yakın tatları birleştirmek lazım diye düşünüyorum. Aralarda meyve ve meyve suyu vermeye çalışıyorum az da olsa içiyor. Bir de beyaz peynirli makarna yaptığımda küçük küçük bölüp veriyorum seviyor. Mercimek çorbası Baharatsiz havuç ve patatesle pişirip rondodan geçiriyorum. Pure olarak yiyor. Mercimek gaz yapmasın diye sadece kimyon ekliyorum.

İnsallah fikir olmuştur.

Optum bebisini... seni merak ediyordum ..
Canım geçen gün benim de aklıma sen geldin.. Nasıl ne yapıyor diye düşünmüştüm.. Biz iyiyiz çok şükür biraz sorunlarımız var ama idare ediyoruz işte.. En son rota virüsü atlattık belki görmüşsündür..
Ben hiç bir şeyi diğerine karıştırmıyorum doktor öyle dedi.. Ama mesela peyniri ekmekle veriyorum falan.. Mercimek vermedim daha hiç versem mi bilemedim.. Bir de ıspanaklı çorba uapıyordum ama onu da verme dediler.. Ay ne yapsam yanlış ne yapsam yapma diyen biri çıkıyor ben de ne vereceğimi şaşırdım.. Şimdilik kahvaltı veriyorum, meyve rendeliyorum, yoğurt veriyorum falan.. Çok çeşitlendiremedim..
Neyse ya çok şükür ne sıkıntılardan sonra bebişlerimize kavuştuk bunlar tatlı telaşlar.. Allah sağlık sıhhat versin hepsi olur inşallah..
Ben de çok öpüyorum kızını..

Canım kabak çorbası Nasıl yapıyorsun bi de bal kabağı mı normal kabak mı?

Hepimizin derdi ek gıda oldu kızlar benim kız yaptığm çorbalardan hiç içmiyor eliyle kaşıgı itiyor öğürüyor biraz meyve yiyor biraz da yoğurt ama geçen yoğurt yedi ishal oldu onunla alakası varmı bilmiyorum doktora gideceğz şu an bıraktım ishal geçene kadar anne sütü alıyor ama çorbayı nasıl sevdirsem ya

dün 6 ay kontrolü vardı. 9 kilo. bence çok çok iyi kilosu

yazsam mi yazmasam mi karar vermedim ama hadi yazayim :) yanlis hatirlamiyosam kii ben fazla yanlis hatirlamam 3. Ayda 8 kilo demiştin oglusuna. 3 ayda 1 kilo mu aldi. Hastalandi da mi az aldi.
Bu arada 9 kilo gercekten cok iyi. Masallah...
Bizde 5. Ayda 8 kiloyduk

saçım aşırı dökülüyor kızlar ya.
ne olur öneriiiiiiiiii

Herkes dogumdan sonra bir muddet dokulmesinin normal oldugunu soyluyor. Hatta bebek anneyi tanimaya baslayinca dokulneye baslar deniyor. Benimde cook dokuluyor. Hamilelikte cook gurlesmisti, o cikanlar simdi gidiyor ;) sen tekrar hamilesin ya.tekrar sac cikar, dokulme biter ins hepimizde. Cok sinir bozucu cunku

Herkes dogumdan sonra bir muddet dokulmesinin normal oldugunu soyluyor. Hatta bebek anneyi tanimaya baslayinca dokulneye baslar deniyor. Benimde cook dokuluyor. Hamilelikte cook gurlesmisti, o cikanlar simdi gidiyor :KK66: sen tekrar hamilesin ya.tekrar sac cikar, dokulme biter ins hepimizde. Cok sinir bozucu cunku
kuzum öyle böyle değil. aşırrı dökülüyor

Merhaba öncelikle çok geçmiş olsun.formu elimden geldiğince okuyorum. Bizde de laktoz intoleransı var. Mukuslu kaka ile ortaya çıktı. Alerji testleri negatif ama bu testler her zaman doğruyu göstermediği için temkinliyiz. süt ve süt ürünleri diyeti yapıyorum emzirdiğim için, ve bazı yiyeceklerede tepkisi oluyor fıstık kaju ceviz gibi. Bağırsak florası için Biogaia kullanıyoruz.ek gıdaya temkinli geçiyoruz.yoğurt denemesi bize 8.ayda başlanacak.şmidilik sebze çorbası ve sonrasında meyve şeklinde olacak. Maalesef yumurtada şüpheliler listesinde.o da sonraya kalacak.bizde durumlar böyle. Sizde tarhana ve aptamilin içeriğine dikkat edin benim tavsiyem. Tarhanada yoğurt oluyor belki yine tepki verebilir bebiş.kaşık mamanızda içeriğine bakın inek sütü bazlı mı? Çünkü oda alerjen olabilir. Umarım çok kısa sürer ve hemenncik düzelir bebişlerimiz.
Bilgi için çok teşekkür ederim. İnşallah dediginiz gibi olurda çabuk atlatiriz. Kızım şimdi kaşığa tepkili. Bugün neredeyse hiçbişey yediremedim. Çok zorlandım. Bakalım yarın tekrar deneyeceğim

Back