- 21 Şubat 2014
- 866
- 1.110
- 113
- 33
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Doktorum günlük sütle yapabileceğimi söylemişti. Günlük süt kullanan var mı. Gecen anne sutuyle yaptım 7 tahıllıyı yemedi boşa gitti sütüm (Bir çay bardağı su ya 2 yemek kaşığı irmik koyuyorum tat versin diye de 1 tatlı kaşığı pekmez bunu muhallebi gibi yapıyorum içine de yarım muz rendeliyorum, yoksa tatsız oluyor :) Kızım sevdi bunu, anne sütü ya da devam sütüyle de yapılabilir. Cezvede hemencecik pişiyor :)
Merhaba canım uzun bir aradan sonra, benim bebisim çok zayıf ama istahsiz degil sağlıklı şükür takılmiyorum ben de bunyesi oyle galib.6.5 aylik olduk 7.200 gr sadece. Senin bebisin nasıl iyidir inşallah ben de doktorumun tavsiyesiyle labne veriyorum.Benimki de labneyi sevdi Canım.. Ben her gün 20 gramlık bi paket yediriyorum.. İnşallah zararlı değildir..
Ben henüz vermedim günlük süt, suyla yapıyorum, tüh boşa gitmiş sütün de, ama sütlü tatlı yedirmiştim sütlaç bak onu unuttum :)Doktorum günlük sütle yapabileceğimi söylemişti. Günlük süt kullanan var mı. Gecen anne sutuyle yaptım 7 tahıllıyı yemedi boşa gitti sütüm (
Canım ben yeni başladım kahvaltıya şimdilik bir dilim Bebek ekmeği yarımdan az yumurta sarısı bir paket de labne veriyorum, pekmez verdim bi kaç kere de.. Ya her şeyi deniyorum ama yediği ana bir şey olmayınca yoğurtla meyveyle gün geçmiyor.. Napcam bilmiyorum..Canım kahvaltıyı nasıl veriyorsun? Ben bir gün yumurta sarısı labne 1 çay kaşığı pekmez ve bebek ekmeği veriyorum, diğer gün yumurta sarısı koymayıp zeytin koyuyorum. Kaşık mama yemiyorsa bence yoğur içine meyve rendeleyebilirsin, ben bir de irmikli muhallebi yapıyorum, sebze püresi veriyorum. En besleyici sanırım tahıllı şeyler oluyor. İrmikli muhallebiyi deneyebilirsin ben muzlu yapıyorum tat veriyor.
dün 6 ay kontrolü vardı. 9 kilo. bence çok çok iyi kilosuCevap icin sagol canim ama benim zayifladi mi diye sordugum sen degil bebegin sut yaramaz zayiflatir zehirler diyorlar halk arasinda..benimki normal dogumdu bide sezaryen degildi dikis sıkıntısı olmaz yani
Canım ıspanak, karnınahar, brokolı, pırasa, bal kabağı, taze fasulye, tarhana ben bunları veriyorum. Bugün örneğin ıspanak, pırasa, karnıbahar, kurutulmuş kabak, pirinç ve irmik ile çorba yaptım.Kizlar bana da corba onerisinde bulunun. Kabak patates havuc tan baska ne yapabilirim. Cocugum bikti artik bunlari yemekten. Gunde bi ogun corba veriyorum ama yine de artik degisiklik yapmak istiyorum ne onerirsiniz?
Canım geçen gün benim de aklıma sen geldin.. Nasıl ne yapıyor diye düşünmüştüm.. Biz iyiyiz çok şükür biraz sorunlarımız var ama idare ediyoruz işte.. En son rota virüsü atlattık belki görmüşsündür..Merhaba canım uzun bir aradan sonra, benim bebisim çok zayıf ama istahsiz degil sağlıklı şükür takılmiyorum ben de bunyesi oyle galib.6.5 aylik olduk 7.200 gr sadece. Senin bebisin nasıl iyidir inşallah ben de doktorumun tavsiyesiyle labne veriyorum.
Ben kahvaltıda 4-5 bebe biskuvisine yulaflı mmamalardan ekliyorum suyla bir küçük paket labne 1 tatlı kaşığı pekmez 1 tatlı kaşığı tahin ve nohut büyüklüğünde tereyağ. Severek yiyor.
Tatlı tuzlu çok karıştırma taraftarı değilim sonrdan yemiyorlarmis en azından yakın tatları birleştirmek lazım diye düşünüyorum. Aralarda meyve ve meyve suyu vermeye çalışıyorum az da olsa içiyor. Bir de beyaz peynirli makarna yaptığımda küçük küçük bölüp veriyorum seviyor. Mercimek çorbası Baharatsiz havuç ve patatesle pişirip rondodan geçiriyorum. Pure olarak yiyor. Mercimek gaz yapmasın diye sadece kimyon ekliyorum.
İnsallah fikir olmuştur.
Optum bebisini... seni merak ediyordum ..
Canım kabak çorbası Nasıl yapıyorsun bi de bal kabağı mı normal kabak mı?Kizlar bana da corba onerisinde bulunun. Kabak patates havuc tan baska ne yapabilirim. Cocugum bikti artik bunlari yemekten. Gunde bi ogun corba veriyorum ama yine de artik degisiklik yapmak istiyorum ne onerirsiniz?
dün 6 ay kontrolü vardı. 9 kilo. bence çok çok iyi kilosu
saçım aşırı dökülüyor kızlar ya.
ne olur öneriiiiiiiiii
kuzum öyle böyle değil. aşırrı dökülüyorHerkes dogumdan sonra bir muddet dokulmesinin normal oldugunu soyluyor. Hatta bebek anneyi tanimaya baslayinca dokulneye baslar deniyor. Benimde cook dokuluyor. Hamilelikte cook gurlesmisti, o cikanlar simdi gidiyor sen tekrar hamilesin ya.tekrar sac cikar, dokulme biter ins hepimizde. Cok sinir bozucu cunku
bizimkinde belirti bile yok. sanırım çok geç çıkacakKizlar benim kizinda dişi cikti. Kizim 3 mayis dogumlu. Son 1 haftadr cok huysuz mizmiz olmustu herseyi agzina goturuyordu. Demek dişindenmis.
Bilgi için çok teşekkür ederim. İnşallah dediginiz gibi olurda çabuk atlatiriz. Kızım şimdi kaşığa tepkili. Bugün neredeyse hiçbişey yediremedim. Çok zorlandım. Bakalım yarın tekrar deneyeceğimMerhaba öncelikle çok geçmiş olsun.formu elimden geldiğince okuyorum. Bizde de laktoz intoleransı var. Mukuslu kaka ile ortaya çıktı. Alerji testleri negatif ama bu testler her zaman doğruyu göstermediği için temkinliyiz. süt ve süt ürünleri diyeti yapıyorum emzirdiğim için, ve bazı yiyeceklerede tepkisi oluyor fıstık kaju ceviz gibi. Bağırsak florası için Biogaia kullanıyoruz.ek gıdaya temkinli geçiyoruz.yoğurt denemesi bize 8.ayda başlanacak.şmidilik sebze çorbası ve sonrasında meyve şeklinde olacak. Maalesef yumurtada şüpheliler listesinde.o da sonraya kalacak.bizde durumlar böyle. Sizde tarhana ve aptamilin içeriğine dikkat edin benim tavsiyem. Tarhanada yoğurt oluyor belki yine tepki verebilir bebiş.kaşık mamanızda içeriğine bakın inek sütü bazlı mı? Çünkü oda alerjen olabilir. Umarım çok kısa sürer ve hemenncik düzelir bebişlerimiz.