2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
disi cikan arkadaslar d vit kullandiniz mi?brn kullanmadim hala disi cikmadi. her yerimiz salya :)parmaklari agzindan dusmuyor bi turlu

Merhaba benim oglumda 18 mayis dogumlu doktor destekli oturtabilirsiniz dedi gecen ay bayiliyor zaten oturmaya gaz cikarmasida kolay oluyor ama ben devamli oturtmuyorum devriliyo cunku :)
Birde tedirgin oluyorum
Benim kızım da 4 aylık olduğundan bu yana hep oturmak istiyor, kucağıma yatirdigimda hep kafasını kaldırıyordu bir ay sabredebildim 5 aylık olunca yavaş yavaş belini bükerek oturttum simdi 5,5 aylık ve dimdik oturmak istiyor ben de bir haftadır öyle oturtuyorum. Annem 6 ayı bekle diyor ama kızım çok istekli engel olamıyorum ki, gelişimsel olarak hazır sanırım

Son düzenleme:
a

aynisi bizde de vardi. yataga yatirin 20 saniye kadar bekleyin. bir de müzik acin.
benimki o duruma gelince hemen yataga yatiriyorum. kazagimi yuzunun yanina koyuyuorum. muzigi de acinca uyuyor. dene istersen. belki ayni kafadalardir
Cok tesekkur ederim..simdi bir ninni buldum isme ozel bir ninni..onunla.hemen sakinlesiyor uykuya daha rahat daliyor sanki..ama kendi kendine uyumaya henuz hazir degil sanki

Anlamda öyle diyo ne inatsin AC çocuk ver mama diyo ilk defa mama verdim evolvia yemedi kızım napiyim simdi ben

Kızlar günaydın oğlum ayın 9unda 5. Ayı bitirdi 12 sinde kontrole gittik bu ay 3 cm uzamış 330g almış , drumuz az buldu 15 gün sonra mryve tattırmaya başlayalım dedi. Aslında oğlumun emmesi çok güzel meme grevimiz bitti çok şükür sadece anne sütü alıyor ancak gün içinde çok çıkarıyor ağız dolusu kadar kusuyor. Hem gaz çıkarırken hemde dönmeyi çok seviyor koyduğum yerde bir bakıyorum dönmüş ve kusmuş. Ben buna bağladım kilo alımının azalmasını

Birde ben sütüm de etkilenmeden zayıflamak istiyorum arkadaşlar 64 le hamile kaldım 80 le doğum yaptım 72 kiloyum şu anda . Sadece anne sütü vererek bebeğinin kilo alımı iyi olan ve zayıflayan var mı aramızda. Bana hayal gibi gelmeye başladı artık iştahım çok fena açık yememek için zor tutuyorum kendimi. Ne kadar dikkat etsemde kilom sabit veremiyorum

Masallah kuzucuğa bizim küçük adamda oturunca cok mutlu oluyo bende 6 aydan once istemiyordum oturtmayi ama cok seviyor arada yastiklarla destekleyip yada kucagima alip oturtuyorum aksamlarida babasiyla oturuyo koltukta devamli cesaret edemem beli sırtı ağırır diye bizde tam 5 aylığız

yürüteç için erken mi bilmiyorum ama beni rahatlattı resmen. oğlum çok sevdi. salonun içinde dolanıp duruyor. rahat nefes aldım ben de
Ben de kullanıyorum 30 dk filan kalıyor, baya rahatlatıyor beni :)

Slm kızlar kızım 18 mayıs doğmlu yani 5. Ayını dolduracak doktor oturablr artk dedi siz oturtuyor musunz bebişleri
Ben oturtuyorum hem de 2 aydır :)

Bizimde düştü kilo alımımız, ben yiyecek tattırmaya başladım son 1 aydır, hatta kaşık mama veriyorum hipp :)
68.8 ile hamile kalıp 91.5 ile doğuma gittim şu an 74 üm, ekmek çok yemiyorum ve abur cubur, işe de başladım biraz dikkat edebilsen bence verirsin normal porsiyon yesen abur cubur tatlı yemesen bence verirsin :)

Cok tesekkur ederim..simdi bir ninni buldum isme ozel bir ninni..onunla.hemen sakinlesiyor uykuya daha rahat daliyor sanki..ama kendi kendine uyumaya henuz hazir degil sanki
bizde de ipknoyle oldu. ama cocuklar kokay alisiyor. yarina daha rahat olur insaallah

Slm kızlar kızım 18 mayıs doğmlu yani 5. Ayını dolduracak doktor oturablr artk dedi siz oturtuyor musunz bebişleri

Merhaba benim oglumda 18 mayis dogumlu doktor destekli oturtabilirsiniz dedi gecen ay bayiliyor zaten oturmaya gaz cikarmasida kolay oluyor ama ben devamli oturtmuyorum devriliyo cunku :)
Birde tedirgin oluyorum

benim minik de destekli oturuyor :))

Çok iyi vermişsin maşallah spor yada diyet yaptınnı yoksa dikkat mi ettin sadece ben evde dikkat ediyorum ama kayınvalidemlere gidince düzen bozuluyor saolsun güzel yemek yapıyor yağı tuzu yerinde porsiyonuda bol bendede boğaz olunca yiyorum iradeli olmak lazım yoksa zor

Ben de çok yüksek fiyatlar duydum hep kehribar kolyeyi. 500 falan diyim en uygunları. Bir satıcı tek taş da bütün kolye de aynı etkiyi yaratır deneyin dedi. Bir taşı 30 tlye aldık ama onu da kullanamıyorum çünkü boynunu tahriş mi eder ip diye bi de koparıp yutmasından korkuyorum. Çok huzursuz, bi yol bulmam lazım papatya olayını ben de duymamıştım.

yürüteç için erken mi bilmiyorum ama beni rahatlattı resmen. oğlum çok sevdi. salonun içinde dolanıp duruyor. rahat nefes aldım ben de
Kaç aylık canım oğlun ben erkek çoçuklarına 7 ay diye biliyom bende Sünnet ettirmeyi düşünüyorum

selamlar, benim kız küçük gidiyor 18 mayıs doğumlu kilo idare eder de (6800) boy hiç uzamıyor (62) bana çekmiş ben de 1.52yim
ben inatla 6 ayı bekleyecem sanırım küçük olmasına rağmen anne sütü alabildiği kadar almasını istiyorum zaten şurda 1 ay kaldı. ablasına sabahları kahvaltıda meyve veriyorum ve salatalık dişlerini kaşısın diye ağzına veriyorum emiyor bazen parçalıyor özellikle salatalığı çok çok seviyor ama öğün olarak vermeyi düşünmedim daha. blw usulünü takip etmeyi düşünüyorum ben de. ilk 1 ay belki ben kendim yediririm de sonradan eline verecem naparsa yapsın instagramda blw hashtagine bakarsanız mini mini bebeler ne de güzel kendi başlarına yiyorlar.
ilk olarak havuç patates ve kabakla başlanıyor 3er gün alerjik bi durum yoksa karıştırıp öğün olarak veriyorlar bu üç sebzeyi biraz da pirinçle. sonra yoğurt ve meyveler. allah yardımcımız olsun benim ikinci kızım ama gene de kendimi aşırı tecrübesiz hissediyrum 6 sene fark var aralarında ilkini nasıl büyüttüm hiçbir şey hatırlamıyorum:)

Merhaba canım nasılsın bebiş nasıl çok özledim seni :)
Canım merhaba aynı dertten muzdaribim malesef. 65 ile hamile kaldım 93 doğuma gittim doğumdan 10 gün sonra 80 kilo idim. Kendi kendime kilo veriyordum 77e indim bir ara hoşuma gidiyordu yiyerek zayıflamak hiç dikkat etmedim şu an 85 kiloyum. .
Bugün itibariyle diyete başladım.
Ekmek abur cubur bakliyat yok şimdilik.
Sıkı bir diyet yapacam midem alisana kadar sonra her şeyden ölçülü yiyecem 1 iki ay kendim denicem sonra diyetisyen ve spor.
Ben çok zayıf tim evlendigimde 57 kilo idim. Hayatımda ilk defa bu kiloları gördüm vermicem diye korkuyorum çünkü ben bu şekilde yaşamak istemiyorum yemeği çok seviyorum mutlu da oluyorum yiyince ama kendimi aynanın karşısında zayıf görürsem daha da mutlu olurum :)

Ewet canim biraz az kilo almis ama kusmasina bagli diyorsan yedikten sonra bir sure yanindak kal, konus falan donmesin diye benim oglumda emdiktan hemen sonra kalkarsa kusuyo inun icin 10 15 dk kaldirmiyorum kusmuyor
Kilo konusuna gelince 170 boyum 72 kiloyla hamile kaldim. 90 la doguma girdim. dogumdan 15 gun sonra 15 kilo verip 75 e sonrada 68 e kadar düştüm. Sonrada nasil olduysa asiri tatli canim istiyor son zamanlarda bende yiyorum 73 kiloyum suanda. Bebislerimiz icin sutumuz olsunda verilir kilolar takma kafana

Ek gıda olayında mutlaka herkesin kendine göre bir doğrusu,her bebeğin farklı ihtiyacı ve her doktorun farklı bir reçetesi var.Benim çocuk beslenme ve bakım konusunda ilk dikkate aldığım Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bilim dalı Başkanı rahmetli Prof.Dr.Ahmet Aydın ve kendi doktorum Emin Bey.Ahmet Bey'in Kitabında da 0-6 ay süt çocuğu beslenmesi konusu ayrıntılı biçimde var.Genel olarak anlatayım uyup uymamak sana kalmış.

1-Ilk 6 ay bitene kadar sadece anne sütü.Su da yok.Su sütün mikrop kırıcı özelliğini bozuyor.Ayrıca Susuzluğu azalan Bebek daha az emiyor.
2-Kilo vermediği sürece az kilo alımı 6 aydan küçükken ek gıdaya sebep olmamalı.Her bebeğin kilo alımı farklıdır.Ek gıda süte ilgiyi azaltır.Toplam kilosu normalse,ağlamıyorsa,çişli bez sayıda normalse sütün kalitesini arttırmak ve daha sık emzirmek öncelik olmalı.
3-Ek gıdaya meyve ile başlatma alışkanlığı var annelerde ve doktorlarda.Anne sütünün tadı yoktur bu yüzden meyve ile başlamak anne sütüne ve sebzeye isteği azaltır.Ayrıca insülin direnci oluşturmamak için meyve ara öğün olarak değil sadece yemeklerden sonra günde en fazla 2 kere verilmelidir.
4-6.aydan önce verilen meyve suyu anne sütündeki demir emilimini azaltır.6.aydan sonra püre şeklinde ve yemeklerden sonra verilir.
5-Anne sütünün kalitesinin fazla olması kilo alımını etkiler.Şekerli ve unlu yememek,kaliteli karbonhidrat(baklagil,bulgur gibi),protein,yeşillik ve su tüketimi kaliteyi arttırıyor.Merada otlanan inek ile samanlıkta samanla beslenen ineklerin sütü Nasıl tat ve besleyicilik olarak farklı ise öyle.
6-Bebeklerin bağırsaklarına yerleşen parazit kilo alımını azaltıyor.Özellikle 3.aydan sonra.Bu nedenle Eli hep ağzında olan bebeklerin el temizliği çok önemli.Bebeklerin eli öpülmeyecek elimizi yıkamadan dokunmayacağız.
7-Ek gıdaya önce sebze ile başlanmalı.Bebek önce sebze tadına alıştırılmalı ki daha sonra sebze yemeği reddetmesin.Hatta ek gıdaya geçiş aşamasında önce bir hafta kadar sebze kaynatılıp suyu içirilerek daha sonra sebzenin püresi verilmeye başlanacak.
8-Kaşık mamaları,bebe bisküvileri,pekmez,beyaz unlu gıdalar insülin direnci yaratırlar ve bağırsaklardaki kandida mantarının çoğalmasına neden olurlar.Ömür boyu vermek yok.
9-Bebeğe mutlaka mama verilecekse mamaya probiyotik ilave edilir ve mamadan sonra su içirilir.

Emzirme döneminde,regl de olmamışsan hormonlarımız farklı çalıştığı için kilo vermek kolay değil.Hormonların düzene girince kilolarda gidecek merak etme.Ara öğün,unlu ve şekerli gıda yiyorsan onları bırak.Buna geçersen kilo verirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…