• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
bugün oğluma masadayken ekmek verdim çok istekliydi. çok az kemirdi biraz sonra baktığımda dudak kenarları kırmızı ve kabarmıştı :KK43: buğday alerjimiz var sanırım. kakası sürekli mukuslu zaten bu aralar düzelir gibiydi bende umutlanmıştım. bakalım ne olacak

Canım bi çok şeyde benim oğlumda da aynı oluyo daha ek gıdaya geçmedim ama masaya oturduğumda bazı şeylerden tattırıyorum hemen ağız çevresi kızarıyo bende açma yapmıştık onu öyle kemirttim baktım kıpkırmızı olmuş ağız çevresi acaba şu an mı ağır geliyo yedikleri yoksa hep alerji mi kalıcak

Merhaba kızlar görüntülü bebek telsizi kullanan var mı acaba? Marka model ve memnun musunuz?
Ben wewell kullanıyorum çooook memnunum çok hassas hemen açılıyor ilk oğlumda almıştım 3 yıldır kullanıyorum süt sağma makinesi burun aspiratörü ve kamera olmazsa olmazım

Ek gıda olayında mutlaka herkesin kendine göre bir doğrusu,her bebeğin farklı ihtiyacı ve her doktorun farklı bir reçetesi var.Benim çocuk beslenme ve bakım konusunda ilk dikkate aldığım Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Beslenme ve Metabolizma Bilim dalı Başkanı rahmetli Prof.Dr.Ahmet Aydın ve kendi doktorum Emin Bey.Ahmet Bey'in Kitabında da 0-6 ay süt çocuğu beslenmesi konusu ayrıntılı biçimde var.Genel olarak anlatayım uyup uymamak sana kalmış.

1-Ilk 6 ay bitene kadar sadece anne sütü.Su da yok.Su sütün mikrop kırıcı özelliğini bozuyor.Ayrıca Susuzluğu azalan Bebek daha az emiyor.
2-Kilo vermediği sürece az kilo alımı 6 aydan küçükken ek gıdaya sebep olmamalı.Her bebeğin kilo alımı farklıdır.Ek gıda süte ilgiyi azaltır.Toplam kilosu normalse,ağlamıyorsa,çişli bez sayıda normalse sütün kalitesini arttırmak ve daha sık emzirmek öncelik olmalı.
3-Ek gıdaya meyve ile başlatma alışkanlığı var annelerde ve doktorlarda.Anne sütünün tadı yoktur bu yüzden meyve ile başlamak anne sütüne ve sebzeye isteği azaltır.Ayrıca insülin direnci oluşturmamak için meyve ara öğün olarak değil sadece yemeklerden sonra günde en fazla 2 kere verilmelidir.
4-6.aydan önce verilen meyve suyu anne sütündeki demir emilimini azaltır.6.aydan sonra püre şeklinde ve yemeklerden sonra verilir.
5-Anne sütünün kalitesinin fazla olması kilo alımını etkiler.Şekerli ve unlu yememek,kaliteli karbonhidrat(baklagil,bulgur gibi),protein,yeşillik ve su tüketimi kaliteyi arttırıyor.Merada otlanan inek ile samanlıkta samanla beslenen ineklerin sütü Nasıl tat ve besleyicilik olarak farklı ise öyle.
6-Bebeklerin bağırsaklarına yerleşen parazit kilo alımını azaltıyor.Özellikle 3.aydan sonra.Bu nedenle Eli hep ağzında olan bebeklerin el temizliği çok önemli.Bebeklerin eli öpülmeyecek elimizi yıkamadan dokunmayacağız.
7-Ek gıdaya önce sebze ile başlanmalı.Bebek önce sebze tadına alıştırılmalı ki daha sonra sebze yemeği reddetmesin.Hatta ek gıdaya geçiş aşamasında önce bir hafta kadar sebze kaynatılıp suyu içirilerek daha sonra sebzenin püresi verilmeye başlanacak.
8-Kaşık mamaları,bebe bisküvileri,pekmez,beyaz unlu gıdalar insülin direnci yaratırlar ve bağırsaklardaki kandida mantarının çoğalmasına neden olurlar.Ömür boyu vermek yok.
9-Bebeğe mutlaka mama verilecekse mamaya probiyotik ilave edilir ve mamadan sonra su içirilir.

Emzirme döneminde,regl de olmamışsan hormonlarımız farklı çalıştığı için kilo vermek kolay değil.Hormonların düzene girince kilolarda gidecek merak etme.Ara öğün,unlu ve şekerli gıda yiyorsan onları bırak.Buna geçersen kilo verirsin.
Teşekkür ederim üşenmemiş notlarını ayrıntılı yazmışsın bir çoğuna bende katılıyorum özellikle sebzeyle başlamaya
Bu benim ikinci anneliğim çok şükür ilk oğlumdan acı tecrübeler edindim o da aynı bu aylarda az almaya başlamıştı ve o zamanki doktorumuz ek gıdaya başlattı endişe ve panikle bile bile hata üstüne hata yaptım. Şimdi daha sakinim ve acele etmek istemiyorum. 6 ay anne sütü vermek istiyorum 6-9 ay arasıda sadece tatları öğrenmesini sağlayacağım gerek ben vererek gerekse blw ile istediği kadar 9 dan sonrada öğün olarak vermeyi düşünüyorum.
Notlarına bende bişey eklemek istiyorum izninle ek gıdayla ne kadar erken tanışırlarsa alerji riski de o kadar artıyor o yüzden acele etmeden 3 gün kuralını uygulayarak bazı besinleride vakti gelince vererek ilerlemek lazım

Ewet canim biraz az kilo almis ama kusmasina bagli diyorsan yedikten sonra bir sure yanindak kal, konus falan donmesin diye :KK66: benim oglumda emdiktan hemen sonra kalkarsa kusuyo inun icin 10 15 dk kaldirmiyorum kusmuyor
Kilo konusuna gelince 170 boyum 72 kiloyla hamile kaldim. 90 la doguma girdim. dogumdan 15 gun sonra 15 kilo verip 75 e sonrada 68 e kadar düştüm. Sonrada nasil olduysa asiri tatli canim istiyor son zamanlarda bende yiyorum 73 kiloyum suanda. Bebislerimiz icin sutumuz olsunda verilir kilolar takma kafana
Bizim minnoş çok hareketli emzirdikten sonra gazını çıkarıp anakucağına koyuyorum ama orda bile dönerek çıkmaya çalışıyor :)) bu ay daha dikkat edeceğim , ek gıda için acele etmek istemiyorum çünkü kilosuda iyi çok şükür
Evet önemli olan bebişlerimizin sütü ama bu kilodada hiç mutlu değilim hiç bir kıyafetim olmuyor olsada çirkin olduğumu hissediyorum aralık sonundada düğünümüz var kilo sorunum olmadan bir elbise giymek istiyorum sütüm azalmadan kilo vermenin yollarını arıyorum başarırım umarım

Merhaba canım nasılsın bebiş nasıl çok özledim seni :)

Canım merhaba aynı dertten muzdaribim malesef. 65 ile hamile kaldım 93 doğuma gittim doğumdan 10 gün sonra 80 kilo idim. Kendi kendime kilo veriyordum 77e indim bir ara hoşuma gidiyordu yiyerek zayıflamak hiç dikkat etmedim şu an 85 kiloyum. .
Bugün itibariyle diyete başladım.
Ekmek abur cubur bakliyat yok şimdilik.
Sıkı bir diyet yapacam midem alisana kadar sonra her şeyden ölçülü yiyecem 1 iki ay kendim denicem sonra diyetisyen ve spor.
Ben çok zayıf tim evlendigimde 57 kilo idim. Hayatımda ilk defa bu kiloları gördüm vermicem diye korkuyorum çünkü ben bu şekilde yaşamak istemiyorum yemeği çok seviyorum mutlu da oluyorum yiyince ama kendimi aynanın karşısında zayıf görürsem daha da mutlu olurum :)
Canım ilk oğlumda bende 64 ile hamile kaldım 76 ile doğurdum doğumdan sonraki hafta 68 dim sonra süt olsun diye yiyerek 82 oldum ama hiç rahatsız değildim o zamanlar kilo verme çabam olmadı 1 yaşına gelince baktım zayıflıyorum çıktım tartıya 77 olmuşum sonrada çabayla 64 e düştüm derken yine hamile kaldım:) demem o ki 1 yaşlarına gelince kiloların bir kısmı kendiliğinden gidiyor ama ben biraz sabırsızım bu sefer

Çok iyi vermişsin maşallah spor yada diyet yaptınnı yoksa dikkat mi ettin sadece ben evde dikkat ediyorum ama kayınvalidemlere gidince düzen bozuluyor saolsun güzel yemek yapıyor yağı tuzu yerinde porsiyonuda bol bendede boğaz olunca yiyorum :KK43: iradeli olmak lazım yoksa zor
Evet verdim 5 kilom kaldı tek ama ikinci çocukta ahtım var 10 kilo alıcam :):):) Dediğim gibi tek porsiyon yiyorum olabildiğince az ekmek tatlı ve abur cubur ::):) Bi ara yürüyüş yaptım ama şimdi yapamıyorum, çalışmaya başladım, ev işleri ve bebek bakımı yemek vs zaten az da uyuyorum kendiliğinden gitti:) kızım tam 6 ayını doldursun rejim yapıcam artk:)

AdaisyLove AdaisyLove kuzucummm iyiyim sen nasılsın nasıl gidiyor Eylül Hanım nasıllar, ben de özledim :) Artık burdayım çalışmaya başladım hergün giriyorum :)

Canım ilk oğlumda bende 64 ile hamile kaldım 76 ile doğurdum doğumdan sonraki hafta 68 dim sonra süt olsun diye yiyerek 82 oldum ama hiç rahatsız değildim o zamanlar kilo verme çabam olmadı 1 yaşına gelince baktım zayıflıyorum çıktım tartıya 77 olmuşum sonrada çabayla 64 e düştüm derken yine hamile kaldım:) demem o ki 1 yaşlarına gelince kiloların bir kısmı kendiliğinden gidiyor ama ben biraz sabırsızım bu sefer
Ben de sabirsizim en azından bir 10 kilo veriyim 1 yaşında da kalan 10u verir hamile kaldığım kiloya dönerim o bile yeterli bana canım. .
Evet verdim 5 kilom kaldı tek ama ikinci çocukta ahtım var 10 kilo alıcam :):):) Dediğim gibi tek porsiyon yiyorum olabildiğince az ekmek tatlı ve abur cubur ::):) Bi ara yürüyüş yaptım ama şimdi yapamıyorum, çalışmaya başladım, ev işleri ve bebek bakımı yemek vs zaten az da uyuyorum kendiliğinden gitti:) kızım tam 6 ayını doldursun rejim yapıcam artk:)

AdaisyLove AdaisyLove kuzucummm iyiyim sen nasılsın nasıl gidiyor Eylül Hanım nasıllar, ben de özledim :) Artık burdayım çalışmaya başladım hergün giriyorum :)
Ben pek girmiyorum sanırım kardeşim hastanede yoğun bakimda. Fırsatım olmuyor çok girsem de okuyup çıkıyorum hemen.
Eylül çok şükür iyi.. senin prenses nasıl :)

Kızlar oğlum 1 haftadır uykusundan çığlık atarak uyanıyor ve nerdeyse 15 dk durmadan aglıyor memeti bile tutmuyor uykusuzluk hat safhaya cıktı yakında deliricem :( sinirden kendime beddua edip duruyorum

Ben wewell kullanıyorum çooook memnunum çok hassas hemen açılıyor ilk oğlumda almıştım 3 yıldır kullanıyorum süt sağma makinesi burun aspiratörü ve kamera olmazsa olmazım
Burun aspiratörü olarak ne kullanıyorsunuz ? Otribebe kullanıyorum ama daha yaklaşmadan çığlık çığlığa kalıyo yavrum :(

Mrb benim oglumda 27 mayis dogumlu 15 gun once sunnet olduk:)) hic korkmayin cok dogru bir zaman hic aglamadi kucuk olduklari icin narkozda yok bi igneyle hallediyorlar bezin icinde kaliyor sadece dr verdigi kremleri suruyorsunuz birde calpol verdi ilk iki gun kullandik biz ne olur ne olmaz diye boyle kafaniza takilan bisey varsa sorabilirsiniz
Yeni gördüm msjinizi gerçekten çok kolay geçti bende 2 gün calpol verdim ertesi günü dönmeye bile başladı çok şükür bugunleride gördük

Kızlar oğlum 1 haftadır uykusundan çığlık atarak uyanıyor ve nerdeyse 15 dk durmadan aglıyor memeti bile tutmuyor uykusuzluk hat safhaya cıktı yakında deliricem :KK43: sinirden kendime beddua edip duruyorum
Kaç haftalık bebeğiniz büyüme atagına girmiş olabilirmi

Burun aspiratörü olarak ne kullanıyorsunuz ? Otribebe kullanıyorum ama daha yaklaşmadan çığlık çığlığa kalıyo yavrum :KK43:
Ben önve pompalı chicco aldım memnun kalmadım otri bebe agızla çekilen kullanıyorum benim kızda cıglık cığlıga kalıyor aglata ağlata temizliyorum burnunu resmen temizledikten sonrada uzun uzun aglıyor hemen kucağıma alıp sakinleştirmeye calışıyorum ama otrı bebeden memnunum ben hızlı cekiyor

Ben de sabirsizim en azından bir 10 kilo veriyim 1 yaşında da kalan 10u verir hamile kaldığım kiloya dönerim o bile yeterli bana canım. .

Ben pek girmiyorum sanırım kardeşim hastanede yoğun bakimda. Fırsatım olmuyor çok girsem de okuyup çıkıyorum hemen.
Eylül çok şükür iyi.. senin prenses nasıl :)
Geçmiş olsun canım, neyi var? Allah şifa versin. İyi benim kızımda babannesi bakıyor bol bol oynuyor, keyifli çok şükür :)

Burun aspiratörü olarak ne kullanıyorsunuz ? Otribebe kullanıyorum ama daha yaklaşmadan çığlık çığlığa kalıyo yavrum :KK43:
Ben de otribebe kullanıyorum ama daha iyisi yok bence burun temizliğinden hiçbir bebek hoşlanmaz zaten ağlatmadan temizlik mümkün değil ben aspiratörü gripken kullanıyorum katı pislik varsa en akılcı çözüm tel toka arkası ;D uzun tel tokalarının arkaları daha geniş bir de tonimerin burun spreyini tavsiye ederim biraz pahalı ama uyurken açmak için ideal

Kızlar oğlum 1 haftadır uykusundan çığlık atarak uyanıyor ve nerdeyse 15 dk durmadan aglıyor memeti bile tutmuyor uykusuzluk hat safhaya cıktı yakında deliricem :KK43: sinirden kendime beddua edip duruyorum
Bademciği büyük olan çocuk korkulu rüya görür ve çığlık atarak uyanır.Bilgin olsun ihtimal dahilinde.

Teşekkür ederim üşenmemiş notlarını ayrıntılı yazmışsın bir çoğuna bende katılıyorum özellikle sebzeyle başlamaya
Bu benim ikinci anneliğim çok şükür ilk oğlumdan acı tecrübeler edindim o da aynı bu aylarda az almaya başlamıştı ve o zamanki doktorumuz ek gıdaya başlattı endişe ve panikle bile bile hata üstüne hata yaptım. Şimdi daha sakinim ve acele etmek istemiyorum. 6 ay anne sütü vermek istiyorum 6-9 ay arasıda sadece tatları öğrenmesini sağlayacağım gerek ben vererek gerekse blw ile istediği kadar 9 dan sonrada öğün olarak vermeyi düşünüyorum.
Notlarına bende bişey eklemek istiyorum izninle ek gıdayla ne kadar erken tanışırlarsa alerji riski de o kadar artıyor o yüzden acele etmeden 3 gün kuralını uygulayarak bazı besinleride vakti gelince vererek ilerlemek lazım

Rica ederim.Ek gıda konusu konuşuluyordu bir süredir çocuk beslenmesinin en otorite doktorunun görüşünü paylaşmamak olmazdı senin mesajın sebep oldu biraz.

Back