- 19 Mayıs 2015
- 461
- 169
- 103
- 38
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Kizlar kizimin uyku problemini yaziyorum ya hep demin yine kriz gecirdi resmen gozleri kapaniyor ama ben uyutmaya calistikca kendini itekleyip oradan oraya atiyor ve nefes almadan agliyor..norolojik bir problemmi var ki :-( gotureyimmi acaba noroloji uzmanina
Selam canim.ben senin yerinde olsam keserdim o kisimlari uclardan.bekledikce daha da dolasir.dolastikca saclari cekuldikce cani yanar huysuzlasir bence
Çok geçmiş olsun benim bebeğimde nezle oldu ilaç kullandınız mıİlk gribimizi olduk kızlar oğluşum çok hasta burnu tıkalı
:-( ayy allah korusun ya insallah boyle.bir durum.degildir :-(Hemen hemen götür hiç vakit kaybetme.
Senin bebeğinle alakalı olabilir veya olmaz bilmiyorum ayrıca şu yazıyıda paylaşmak istiyorum;
''Aşı sonrası istenmeyen etkiler, anlık anafilaktik şoktan birkaç hafta veya birkaç ay sonrasında ortaya çıkabilecek belirtiler ve hatta otoimmün hastalıklara kadar çok geniş bir yelpazede oluşabilmektedir.
National Vaccination Information Centre tarafından aşılama sonrası anne-babaların şu sık karşılaşılan reaksiyonların oluşup oluşmadığını takip etmesi önerilmektedir:
Aşılama Sonrasında:
– Her aşıdan sonra, yan etki olup olmadığını takip edin.
– Aşılanmadan sonraki 72 saat süresince çocuğunuzda aşıya bağlı olarak gelişmiş olabilecek alışılmışın dışında herhangi bir belirti veya davranış değişikliği olup olmadığını gözlemleyin.
– Aşı reaksiyonları uygulamadan 4 hafta sonrasında bile ortaya çıkabilmektedir.
Aşıya reaksiyon aşağıdaki belirtilerden bir veya daha fazlasını kapsayabilir:
Bu belirtilerden herhangi biri veya sizi endişelendirecek herhangi başka bir belirti oluşması durumunda derhal doktora başvurun.
- vücutta kırmızı döküntü
- ürtiker (kurdeşen)
- kaşıntı
- enjeksiyon yerinde şişkinlik, kızarıklık, sertlik, yanma ve ağrı
- yüksek ateş (39 derece ve üstü)
- solunum zorluğu veya nefes alıp vermeden hırltı, hışırtı
- ciltte veya dudaklarda solgunluk veya renk değişimi
- kaslarda zayıflama veya güçsüzlük
- aşırı uyku hali veya uyarıcıya yanıt vermeme
- hızlı kalp atışı
- sersemlik
- olağanın dışında huysuzluk, huzursuzluk veya başka davranış değişiklikleri
- çığlık şeklinde ağlama veya saatler süren, teskin edilemeyen ağlama ağlama (özellikle bebeklerde görülen çığlık şeklinde olanı, bu ağlamaya literatürde “ansefelatik ağlama” deniyor)
- havale nöbetleri, konvülsiyon
- kusma veya ishal
- şok/birden yere yığılma
- vücut, kol, bacak veya başta istemdışı irkilme ve kasılmalar
- gözde kayma/şaşılık oluşumu
- vücudun herhangi bir bölümünde güçsüzlük veya paralizi
- göz teması kurmama, çevresinde olup bitene tepki vermeme veya sosyal anlamda içine kapanma
- bebeklerde yüzüstü veya sırtüstü dönme, oturma veya ayakta durmada kabiliyet kaybı
- görme veya işitme duyusu kaybı
- huzursuzluk, hiperaktivite veya konsantrasyon sorunu
- sahip olunan uyku/uyanıklık düzeninde değişikliğe yol açacak sekilde görülen uyku bozukluğu
- baş vurma veya tekrarlı hareketler yapmaya başlama (el çırpma, yerinde sallanma, dönme)
- eklem ağrısı
- aşırı halsizlik, çöküntü
- hafıza kaybı
- kronik kulak iltihabı veya solunum yolları enfeksiyonu başlangıcı
- çok şiddetli veya aralıksız devam eden ishal veya kronik kabızlık
- nefes darlığı (astım)
- Fazla kanama (trombosit düşüklüğü) veya kansızlık (anemi).
Kuzum bir sorunu oldugundan yaptigini sanmiyorum bizimkide parmaklarini sonuna kadar sokup surekli oguruyor yeni birseyler kesfetme pesindeler uzuvlarini taniyor olabilirler kizim dunden beri coraplatini cekip cikariyor.. giydirmekten yoruldumKizlarrr kizim kendi kendine dilini cikarip midesini bulandiriyor niye boyle yapiyor yasayan varmi?
Hahahahaha o da guzelmis benim kiz da cinsel organinin farkina vardi altini degistirirken elini cekemiyorum oradanKuzum bir sorunu oldugundan yaptigini sanmiyorum bizimkide parmaklarini sonuna kadar sokup surekli oguruyor yeni birseyler kesfetme pesindeler uzuvlarini taniyor olabilirler kizim dunden beri coraplatini cekip cikariyor.. giydirmekten yoruldum
Ya kabariklik var mı anlayamadım dilinin yüzünden göremiyorum ama sivri bişey batıyor. Esime söyledim o da baktı evet batıyor dedi. Sanırım çıkarıyor ama ateşi filan yok. Ateşi oldu mu sizin. Bi de salyasindan dolayi cenesinde kırmızı kirmizi bişeler oldu.
Homeopati Alternatif bir tedavi yöntemi.Bir hastalığın tedavisi homeopat tarafından hazırlanan bitkisel ve hayvansal özlerin seyreltilmesi sonucu yan etkisi olmayan ilaçlarla kişiye ve hastalığına özel yapılmakta.Homeopatide amaç vücudun kendi kendisini iyileştirebilecek şekilde vücudu uyarmak.Bu şekilde hastalığın belirtileri değil hastalığın kendisi tedavi oluyor.Kimyasal,antibiyotik,kortizon vs homeopatide yok.Homeopat olmak için eğitim sonucu sertifika almak gerekiyor.Bir doktor aynı zamanda homeopat da olabilir.Benim çalıştığım homeopat bir eczacı.Papatya homeopatide huysuz,öfkeli bebeklerde,diş çıkarırken kullanılan ilacın hammaddesi.Sadece diş çıkarırken değil ilerde karşılacağım tüm çocuk hastalıklarında bu tedavi yöntemini konvansiyonel tıp tedavisinden önce düşünüyorum.
Sivrilik eline geliyorsa çıkmıştır annesi. Benimkinin ilk dişi büyüdü biraz şimdi de ikincisi geliyor sıkıntımız devam ediyor yani. Durmuyor sürekli kucakta ama ateşi olmadı hiç kızımda da olmamıştı.
Çok iyiymiş hiç ilaç verme taraftarı değilim zaten. hep ilk çocuğumdan bahsediyorum ama o da hasta olduğunda teşhis için doktora giderdim ama genelde antibiyotik verdikleri için kullanmazdım ve bi kaç gün sonra hastalıkları hep geçerdi. Bugün 4 yaşına bastı toplamda 3 kez antibiyotik kullandık onda da benim tecrübesizliklerim oldu.
İzmit'teyim araştırayım nerede bulabileceğimi teşekkür ederim
Şu an acayip endişelendim benim oğlumda da bi aşı olduğu gün bide bu pazar uyuyamama ve ardından sinir krizi gibi ağlama oldu çığlık çığlığa doğduğundan beri ilk defa karşılaştık bu durmla saatlerce susmadı 5. Ay aşılarımızı bayramdan sonra olmuştuk.Hemen hemen götür hiç vakit kaybetme.
Senin bebeğinle alakalı olabilir veya olmaz bilmiyorum ayrıca şu yazıyıda paylaşmak istiyorum;
''Aşı sonrası istenmeyen etkiler, anlık anafilaktik şoktan birkaç hafta veya birkaç ay sonrasında ortaya çıkabilecek belirtiler ve hatta otoimmün hastalıklara kadar çok geniş bir yelpazede oluşabilmektedir.
National Vaccination Information Centre tarafından aşılama sonrası anne-babaların şu sık karşılaşılan reaksiyonların oluşup oluşmadığını takip etmesi önerilmektedir:
Aşılama Sonrasında:
– Her aşıdan sonra, yan etki olup olmadığını takip edin.
– Aşılanmadan sonraki 72 saat süresince çocuğunuzda aşıya bağlı olarak gelişmiş olabilecek alışılmışın dışında herhangi bir belirti veya davranış değişikliği olup olmadığını gözlemleyin.
– Aşı reaksiyonları uygulamadan 4 hafta sonrasında bile ortaya çıkabilmektedir.
Aşıya reaksiyon aşağıdaki belirtilerden bir veya daha fazlasını kapsayabilir:
Bu belirtilerden herhangi biri veya sizi endişelendirecek herhangi başka bir belirti oluşması durumunda derhal doktora başvurun.
- vücutta kırmızı döküntü
- ürtiker (kurdeşen)
- kaşıntı
- enjeksiyon yerinde şişkinlik, kızarıklık, sertlik, yanma ve ağrı
- yüksek ateş (39 derece ve üstü)
- solunum zorluğu veya nefes alıp vermeden hırltı, hışırtı
- ciltte veya dudaklarda solgunluk veya renk değişimi
- kaslarda zayıflama veya güçsüzlük
- aşırı uyku hali veya uyarıcıya yanıt vermeme
- hızlı kalp atışı
- sersemlik
- olağanın dışında huysuzluk, huzursuzluk veya başka davranış değişiklikleri
- çığlık şeklinde ağlama veya saatler süren, teskin edilemeyen ağlama ağlama (özellikle bebeklerde görülen çığlık şeklinde olanı, bu ağlamaya literatürde “ansefelatik ağlama” deniyor)
- havale nöbetleri, konvülsiyon
- kusma veya ishal
- şok/birden yere yığılma
- vücut, kol, bacak veya başta istemdışı irkilme ve kasılmalar
- gözde kayma/şaşılık oluşumu
- vücudun herhangi bir bölümünde güçsüzlük veya paralizi
- göz teması kurmama, çevresinde olup bitene tepki vermeme veya sosyal anlamda içine kapanma
- bebeklerde yüzüstü veya sırtüstü dönme, oturma veya ayakta durmada kabiliyet kaybı
- görme veya işitme duyusu kaybı
- huzursuzluk, hiperaktivite veya konsantrasyon sorunu
- sahip olunan uyku/uyanıklık düzeninde değişikliğe yol açacak sekilde görülen uyku bozukluğu
- baş vurma veya tekrarlı hareketler yapmaya başlama (el çırpma, yerinde sallanma, dönme)
- eklem ağrısı
- aşırı halsizlik, çöküntü
- hafıza kaybı
- kronik kulak iltihabı veya solunum yolları enfeksiyonu başlangıcı
- çok şiddetli veya aralıksız devam eden ishal veya kronik kabızlık
- nefes darlığı (astım)
- Fazla kanama (trombosit düşüklüğü) veya kansızlık (anemi).
Teşekkürler canım sizede geçmiş olsun ilsç kullandık Ewet peditus şurup ve burnu için deniz suyu spreyÇok geçmiş olsun benim bebeğimde nezle oldu ilaç kullandınız mı
hahaha cok tatli hareketleri dunyayi kendilerini kesfetme cabalariHahahahaha o da guzelmis benim kiz da cinsel organinin farkina vardi altini degistirirken elini cekemiyorum oradan
domates koyma tatlımKızlar merhaba ben kızıma tarhana pişircem de normalde önce yağ ve domatesi pişirip üzerine du ve tarhana koyuyorum şimdi domates bebeklere yasak değil mi nasıl pişirelim bi fikriniz var mı
başla artık canımSlm kızlar oğlum 5 aylık olacak artık ben sadece emZiriyorum iki gündür 2 yemek kasığı kadar yoğurt veriyorum acaba vermesemmi sitede ikilemde kalmıyo değilim sizce ne yapmalıyım çok mu erken ek gıda için
büyüme atağına merhaba dediniz canımKizimin derdi ne bilmiyorum..surekli nefessiz kalana kadar agliyor..doktora gore fiziksel bir problemi yok..ama uyuyamiyor..gazini cikariyor karnini doyuruyorum alti temiz ama yine de surekli agliyor...aglamadigi zamanlarda mizmiz..tekim ev berbat halde cunku kizim kucagimdan inmiyor hicbir yardimcim yok yemek yemeyi birakin afedersiniz tuvaletw bile gidemiyorum cok yiprandim
Bizim ufaklıkta öyle :):) Keşfetti dilini dil çıkarıp duruyor :):)Kizlarrr kizim kendi kendine dilini cikarip midesini bulandiriyor niye boyle yapiyor yasayan varmi?
Ben de aldım o mamalardan bizimki gayet güzel yiyor, hangi maması ben karışık meyveli yulaflı aldım seviyor, bir de danonenin ve sütaşın bebe bisküvili yoğurtları var ondan dene istersen ya da sen evde yoğurt yapıp içine bebe bisküvisi koyabilirsin, hergün az az tattır, henüz duyarlı sanırımKızlar hepinize gunaydin. Kızım 5.5 aylık oldu dün ilk defa milupanin 4 ay sonrası kasik mamasindan denedik. Çok az yedi ve biraz gectikde sonra kusmaya basladi. sonrasında sadi su kustu. Koyu kıvamda kaşıkla yedirmistim. Çok üzüldüm ek gidalarda biraz zorlanacagiz galiba.
canım korkma ya. zaten kökü onda dimiDun kestim dolasan saclari. Banyo yaptirdik sonra.
Cok saci azalmadi ) daha dikkatli olacagim
bundan sonra