2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
kizlar bi sikintim var, geceden beri bebegim saaga gogsumu emmiyodu arada inatlasir oyle yine oyle yapiyo diue aldirmadim once oglen gogsum iyice agrimaya basladi elime de sertlikler geliyo sut birikmistir diye sagiyim dedim ama hic sut gelmedi, biberonun azicik dibi bulasti, sizce nolmus olabilir ne yapabilirim, cok korkuyorum yoksa sutum mu bitiyo diye

o gogsundekı sutun kesılır canım acısada sagmaya bebegıne vermeye devam et almasada ınatlas sen onunla yada uykuya dalmak uzereyken tık agzına uykusunda bılmeden emer aktıf hale gelır yenıden sutun

o gogsundekı sutun kesılır canım acısada sagmaya bebegıne vermeye devam et almasada ınatlas sen onunla yada uykuya dalmak uzereyken tık agzına uykusunda bılmeden emer aktıf hale gelır yenıden sutun
Alıp alıp atiyo ağzından canım napcam bilemedim

Bu arada gözün aydın tatlım Allah sağ salim eline ayağına kavuştursun inşallah

Bu arada gözün aydın tatlım Allah sağ salim eline ayağına kavuştursun inşallah
cok saol canım amin ınsallah cok zorlu bı surec gecırıyorum sureklı ruyamda bebegımın hasta oldugunu kaybettıgımı felan goruyorum ama sukurler olsun butun testlerım guzel cıktı ınsallah boyle devam ederde sag saglım kavusurum kızıma

Merhaba, maşallah bebeğinize. Gayet güzel gelişimi. Sağlık ocağındaki hemşire bize de vegaferon verdi. Sabah aç karnına verilecek 5 damla dedi. Benimki uyanınca hemen süt istiyor dedim. O zaman yemekten 1 saat sonra iki emzirme arasında ver dedi. Ben daha başlamadım

Sevgili anneler ek gıdaya geçenler ve ek gıda vermeyi düşünenler bebeğinize özel kaşık tabak kullanıyor musunuz yoksa evdeki metal kaşıkla mı veriyorsunuz?

Sevgili anneler ek gıdaya geçenler ve ek gıda vermeyi düşünenler bebeğinize özel kaşık tabak kullanıyor musunuz yoksa evdeki metal kaşıkla mı veriyorsunuz?
Silikon kaşıkla vermek gerekiyor damaklara zarar vermemek için. Ben d vitaminini, gaz damlasını falan ilk zamandan beri silikon mama kaşığıyla verdim.

ben evde altın kaplama olan çay kaşıklarımdan birini kullanıyorum.herhangi bir alerjik reaksiyon göstermedi ancak tv de izledim bir yaşına kadar bebekler için özel yemek kaşıkları var onları öneriyolar.ben almayı düşünmüyorum.çünkü bir aydır sorun yok.ama mamalarını cam kaselerde hazırlıyorum.

Sutunuz tazyikli geliyor olabilir mi

kızlar uyku rutininiz nasıl
1-bebekleriniz nerede uyuyor
benimki benim yatağımda baba koltukta
2- gündüz kaç saatte bir uyuyor ve evin gürültü durumu nadıl oluyor(gündüz)
benimki bazen 1 kez bazen iki kez (20 dakka yada 2 saat uyuduğu oluyor bir düzen yok)
3-gece uykusuna nasıl dalıyor kendi uyuyabiliyor mu bir rutin var mı banyo vs
benimki gece uykusuna zor dalıyor nerede hata yapıyorum bilemiyorum
saat 7 gibi banyo madaj yatarak emzirme ve emzikle devam ama çok mızırdanıyor
saat 10 bazende 11 e kadar savaş halinde erken ya da geçmi kalıyorum uyutmakta bilemedim
uyuduktan sonra bazen gece 1 bazen 2 bazende 3 kez kalkıyor yanımda uyuyor yatarak emzirme ve emzikle tekrar uykuya dalıyor (ağlamadan)
uyku metodlarınıxı kurduğunuz düzeni bi anlatın ne olur
gece uykusu iyi ama gece uykusuna ilk yatış problemli uyku gözünden akıyor ama sğlayarak direniyor

Selam kızlar. Oğluşum ayın 20 sinde 4 ü bitiriyor. Ama biraz öksürüyordu bugün doktora gittim. Hafif soğuk algınlığı olmuş. Doktor peditus verdi. Birde ıhlamur ver dedi pekmezle tatlandırıp. Ciddi bşy yokmuş allahtan. 7,8 kilo 67 cm çıktı. Bugün mamasınıda değiştirdim. Töpfer aldım. Bakalım iyi gelecek mi. Çünkü 11 günde 200 gr almış sadece. İlk defa bu kadar az kilo aldı. Ek gıda için kilo alımı iyi önümüzdeki ay başlayalım dedi. Bakalım cuma aşıları var ozaman kadar mama belli eder kendini. Ama eczacı iyi bir seçim yaptınız falan dedi mama için. Tek organik keçi sütü bu mana da çünkü. Bu arada dr bana kan ilacı tahlil falan hiç bahsetmedi. Versede ben almayı düşünmüyorum. Bir kaç ay sonra cevizli bademli fındıklı vs karışım bermeye başlıycam. Kan zaten olur. Şimdilik blyle

Üzmek istemem ama, genelde karni tok bebek her şekilde rahat olur. Gece en azindan düzenli uyur. Artık 4 aydan ıtıbarende devam uyumasi gerekiyormuş
Benimki 4 aylik oldu ama gündüzleri içmesi gerekdiginden bazen az icince kalkar, yoksa akşam 6,7 gibi gecea 4,5e kadar uyur. Ilk başlarda senin anlatigin durumdaydik, ozaman eşim aynen koltukta uyurdu:) ama beni emmiyor kücük, o yüzden onun icin tamamen her gün 3,4 saatde bir sagiyorum. O yüzden ne kadar içip icmedigini biliyorum. Emziren anneler ise sadece yeterli içip içmediğini aldigi kilodan cat pat anlayabilir.
Benim anladigim kadariyla bir bebek rahatsa; karni tok, gazi yok.
Ama huysuzsa bir sıkıntısı var demektir canim

Yerinde olsaydim eşini geri yatagina alirdim. Bebeyide kendi yataginda,ama sana yakin olsun.Birde gece lambasi kulan. Bizimki gece sabaha kadar acik
Sonra kac kere hemen hemen altini islamtiş bir dikat et, yeterli içip içmediğini ordanda anlaya bilirsin . Sanirim en az 5-7 kere olmaliydi.
Gece sessiz olun, konuşup mesela şarki söylemeyinki gece ile gündüzün arasîndaki farki anlasin. Göz temasınida yakaladimi, genelde uyuyamiyorlar.
Zor vallah ben bunlarin hepsini çektim
Allaha yardımcınız olsun. Karni iyi doyduysa annesi uyumali, uyumuyorsa
Uyuturken kafasini, anlini okşa
Beliki onu sakinleştirir ve rahatlar. Biz böyle ancak uyuyoruz:) herkesin farkli bir uyuma şekli var. Ama artik herkes büyüyor ve taşlar yerine oturmali.
Birde büyüdükce az uyurlar. Gündüz düzensiz uyuması o yüzdendir. Uyuduğu saatler normal sanirim. Ama gece uyanmadan uzun uzun uyumali bu dönem

Merhaba canim gereksiz yorum yapanlari kafana takma doktorun ne dedigine bak benim oglumda 8 olmustur herhalde yarin kontrol ve aşi var
Her bebek bir degil bunu unutma
allah nazarlardan saklasin.millet karsisindakinin moralini bozmaktan zevk aliyor sanki. Herkese gore ya cok zayif yada kilolu. Bilmis takiliyorlar.gecenlerde biri bana benim kiz bu ayda anne baba demeye baalamisti demezmi. Bende sakince oylemi arastirmalarima ve tecrubeme dayanarak sizin kizi sozel zekasi benimkininde sayisal zelasi mevcut dedim. Kadin bozuldu. Napim ustume ustume gelmeseydi....

Cok iyi demişin vallahi

Cnm.isine karismak istemem sadece uyarmak istedim dinimizde altin ve gumus kaplardan birsey yemek icmek haramdir.haram veya mekruh olan veyahut peygamber efendimizin yapmayin buyurdugu seyler tibbende zararli cikiyor.mesela ayakta ve hizli su icmek dinen.uygun degil.tipta ayakta ve hizli su icildiginde su mide duvarina carpiyonus ve zarar veriyomus.bence bebegine altin kaplama dahi olsa birsey verme.yinede sen bilirsin tabi...

Benim bebeyim ememedigi icin ben sagiyorum canim emziren bir kadin gibi 3,4 saate bir. Sagdigini dolaba aldiginda hepsini birden isitmayin, içemezse kalan çöpe gider cünkü bir saat icinde tüketmeli.
Azar azar alip ısıtıp ne kadar içtiğini öğrenmen gerekiyor. Bu yüzden işe başlamadan evde sık sık hem biberona alişsin diye hemde ne kadar icdigini bilmelisin. Ve dondurucaya arada sagıp koyman gerekiyor. Oda sana tafsiyem bebeyini ya emzirdikden sonra, yada gece bebeyin uyuyorsa ozaman kalkip sacaksin
Cogu anneler gece birde sabah sagar cünkü en cok zamanlar süt üretimi daha fazladir. Hem korkma bebeyin ac kalmazki. İsteye göre emziriyorsan aynen isteye görede biberonda sütünü icmeye devam edecek. Yine saatini ve ölçüsünü kendi belirleye bilir.

Ben mesela her istediğinde, agladiginda veririm, Buda yaklaşık 2 saat dayaniyor.
Birde her bebek ayni miktarda icmiyo
Ister ayni gün doğan bebekler olsun.
Benim bebeyim yeni 4 aylik oldu
Hesaplara göre 120x kilosunu hesaplaşacaksin.
1 ay bebek 150 x kilo
2 aylik bebek 140x kilo
3 aylik bebek 130
4 " " 120
5 " " 10
Böyle gidiyor.

Yada korkuyorsan 150 x kilosunu vereceksin.
Benim oğlum yalaişik bir litre ve ya biraz daha fazla günde icer. Aslinda daha az icmeli ama cok iştahli ve saten normalin üstü doğdu:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…