- 25 Haziran 2013
- 564
- 601
- 88
o gogsundekı sutun kesılır canım acısada sagmaya bebegıne vermeye devam et almasada ınatlas sen onunla yada uykuya dalmak uzereyken tık agzına uykusunda bılmeden emer aktıf hale gelır yenıden sutunkizlar bi sikintim var, geceden beri bebegim saaga gogsumu emmiyodu arada inatlasir oyle yine oyle yapiyo diue aldirmadim once oglen gogsum iyice agrimaya basladi elime de sertlikler geliyo sut birikmistir diye sagiyim dedim ama hic sut gelmedi, biberonun azicik dibi bulasti, sizce nolmus olabilir ne yapabilirim, cok korkuyorum yoksa sutum mu bitiyo diye
Alıp alıp atiyo ağzından canım napcam bilemedimo gogsundekı sutun kesılır canım acısada sagmaya bebegıne vermeye devam et almasada ınatlas sen onunla yada uykuya dalmak uzereyken tık agzına uykusunda bılmeden emer aktıf hale gelır yenıden sutun
Bu arada gözün aydın tatlım Allah sağ salim eline ayağına kavuştursun inşallaho gogsundekı sutun kesılır canım acısada sagmaya bebegıne vermeye devam et almasada ınatlas sen onunla yada uykuya dalmak uzereyken tık agzına uykusunda bılmeden emer aktıf hale gelır yenıden sutun
onu sagmaya calıs canım sagdıkca uyarılır gogsun almıyosaAlıp alıp atiyo ağzından canım napcam bilemedim
cok saol canım amin ınsallah cok zorlu bı surec gecırıyorum sureklı ruyamda bebegımın hasta oldugunu kaybettıgımı felan goruyorum ama sukurler olsun butun testlerım guzel cıktı ınsallah boyle devam ederde sag saglım kavusurum kızımaBu arada gözün aydın tatlım Allah sağ salim eline ayağına kavuştursun inşallah
Merhaba, maşallah bebeğinize. Gayet güzel gelişimi. Sağlık ocağındaki hemşire bize de vegaferon verdi. Sabah aç karnına verilecek 5 damla dedi. Benimki uyanınca hemen süt istiyor dedim. O zaman yemekten 1 saat sonra iki emzirme arasında ver dedi. Ben daha başlamadımHERKESE MERHABA sağlık ocağından geldik.4 ayı bitirdik. Oğluşum 7 kilo 65 cm .hemşire mama ile beslendiği için kilolu dedi ama öyle dışardan bakınca zayıf bir bebek.zaten komşularım demiyor mu ben küçüğümü doğurduğum da bu kadardı diye:)))))o kadarını asla doğuramazdım o ayrı...:)))
Şu boy kilo meselesi hakikaten kıcık.doğduğu günden beri bana bebeğin zayıf diyorlar.Anne sütü vermiyon diye öyle diyolar.Asıl sorum şu hemşire VEGEFERON isimli bir kan ilac verdi.günde 5 damla kullanılacakmış.Aranızda kullanan var mı ?*??aç mı tok mu onu sormayı unuttum ben.öptüm sizleri...
Silikon kaşıkla vermek gerekiyor damaklara zarar vermemek için. Ben d vitaminini, gaz damlasını falan ilk zamandan beri silikon mama kaşığıyla verdim.Sevgili anneler ek gıdaya geçenler ve ek gıda vermeyi düşünenler bebeğinize özel kaşık tabak kullanıyor musunuz yoksa evdeki metal kaşıkla mı veriyorsunuz?
Işyerinde saat kaçlarda sağıyorsun nasıl götürüyorsun Allah kolaylık versin bu arada
ben evde altın kaplama olan çay kaşıklarımdan birini kullanıyorum.herhangi bir alerjik reaksiyon göstermedi ancak tv de izledim bir yaşına kadar bebekler için özel yemek kaşıkları var onları öneriyolar.ben almayı düşünmüyorum.çünkü bir aydır sorun yok.ama mamalarını cam kaselerde hazırlıyorum.Sevgili anneler ek gıdaya geçenler ve ek gıda vermeyi düşünenler bebeğinize özel kaşık tabak kullanıyor musunuz yoksa evdeki metal kaşıkla mı veriyorsunuz?
Sutunuz tazyikli geliyor olabilir miMerhaba arkadaşlar size bir sorum var 3.5 aylık bir kızım var bu zamana kadar gaz sıkıntımız çoktu şimdi biraz azaldı fakat kızım üç haftadır emmek istediği halde ememiyor bir müddet emdikten sonra kafasını geri çekip memeyi bırakıyor sonra tekrar alıyor ve yine bırakıyor bunu dafalarca tekrarlıyor ağlıyor, sinirleniyor sakinleştirip ana kucağına yatırıyorum sakin sakin yatıyor gazından mı yoksa başka bir sıkıntısı mı var emin değilim iyice evhamlandım acaba alerjisi mi var yoksa göğsümde sert bir kitle var bu sütümün tadını değitiriyor da ondan mı ememiyor çok üzülüyorum yavrum yarı aç duruyor tüm gün çok uzattım kusura bakmayın bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi lütfen.
Üzmek istemem ama, genelde karni tok bebek her şekilde rahat olur. Gece en azindan düzenli uyur. Artık 4 aydan ıtıbarende devam uyumasi gerekiyormuşkızlar uyku rutininiz nasıl
1-bebekleriniz nerede uyuyor
benimki benim yatağımda baba koltukta
2- gündüz kaç saatte bir uyuyor ve evin gürültü durumu nadıl oluyor(gündüz)
benimki bazen 1 kez bazen iki kez (20 dakka yada 2 saat uyuduğu oluyor bir düzen yok)
3-gece uykusuna nasıl dalıyor kendi uyuyabiliyor mu bir rutin var mı banyo vs
benimki gece uykusuna zor dalıyor nerede hata yapıyorum bilemiyorum
saat 7 gibi banyo madaj yatarak emzirme ve emzikle devam ama çok mızırdanıyor
saat 10 bazende 11 e kadar savaş halinde erken ya da geçmi kalıyorum uyutmakta bilemedim
uyuduktan sonra bazen gece 1 bazen 2 bazende 3 kez kalkıyor yanımda uyuyor yatarak emzirme ve emzikle tekrar uykuya dalıyor (ağlamadan)
uyku metodlarınıxı kurduğunuz düzeni bi anlatın ne olur
gece uykusu iyi ama gece uykusuna ilk yatış problemli uyku gözünden akıyor ama sğlayarak direniyor
allah nazarlardan saklasin.millet karsisindakinin moralini bozmaktan zevk aliyor sanki. Herkese gore ya cok zayif yada kilolu. Bilmis takiliyorlar.gecenlerde biri bana benim kiz bu ayda anne baba demeye baalamisti demezmi. Bende sakince oylemi arastirmalarima ve tecrubeme dayanarak sizin kizi sozel zekasi benimkininde sayisal zelasi mevcut dedim. Kadin bozuldu. Napim ustume ustume gelmeseydi....Merhaba canim gereksiz yorum yapanlari kafana takma doktorun ne dedigine bak benim oglumda 8 olmustur herhalde yarin kontrol ve aşi var
Her bebek bir degil bunu unutma
Maşallah! zaten belirli bir aydan sonra kilo alimi yavaşlayacak. Şimdi ne kadar aliraa okadar iyi. Nazar deymesin inşallah!8200 gr 64 cm oğlum. herkes bu kesin obez bu çocuk diyor
sizin fikriniz nedir
Cok iyi demişin vallahiallah nazarlardan saklasin.millet karsisindakinin moralini bozmaktan zevk aliyor sanki. Herkese gore ya cok zayif yada kilolu. Bilmis takiliyorlar.gecenlerde biri bana benim kiz bu ayda anne baba demeye baalamisti demezmi. Bende sakince oylemi arastirmalarima ve tecrubeme dayanarak sizin kizi sozel zekasi benimkininde sayisal zelasi mevcut dedim. Kadin bozuldu. Napim ustume ustume gelmeseydi....
Cnm.isine karismak istemem sadece uyarmak istedim dinimizde altin ve gumus kaplardan birsey yemek icmek haramdir.haram veya mekruh olan veyahut peygamber efendimizin yapmayin buyurdugu seyler tibbende zararli cikiyor.mesela ayakta ve hizli su icmek dinen.uygun degil.tipta ayakta ve hizli su icildiginde su mide duvarina carpiyonus ve zarar veriyomus.bence bebegine altin kaplama dahi olsa birsey verme.yinede sen bilirsin tabi...ben evde altın kaplama olan çay kaşıklarımdan birini kullanıyorum.herhangi bir alerjik reaksiyon göstermedi ancak tv de izledim bir yaşına kadar bebekler için özel yemek kaşıkları var onları öneriyolar.ben almayı düşünmüyorum.çünkü bir aydır sorun yok.ama mamalarını cam kaselerde hazırlıyorum.
pandora1903 canim seni ariyordum iki haftadir nihayet bugun o aradgm kisinin sen oldugunu bulabildim. Sut sagp braktgni yazmstn ben de calsmaya baslayacagm ama cok korkuyrum sut sagp brakmam gerek ama cesaret edemyrm emzrdgm icn ne kadar sut gelyr bilmyrm sagdgmda ya az gelrse ooff anlatabiliyr muyum endisemi. Bi de bebedor sut saklama poseti aldm sen hangisni kullanyrsun canm beni bi bilgilendrr msn nasl yapmaliym sut sagma islemni hangi ara yapmaliym ben emzryrm dolmasini beklyrm
Benim bebeyim ememedigi icin ben sagiyorum canim emziren bir kadin gibi 3,4 saate bir. Sagdigini dolaba aldiginda hepsini birden isitmayin, içemezse kalan çöpe gider cünkü bir saat icinde tüketmeli.pandora1903 canim seni ariyordum iki haftadir nihayet bugun o aradgm kisinin sen oldugunu bulabildim. Sut sagp braktgni yazmstn ben de calsmaya baslayacagm ama cok korkuyrum sut sagp brakmam gerek ama cesaret edemyrm emzrdgm icn ne kadar sut gelyr bilmyrm sagdgmda ya az gelrse ooff anlatabiliyr muyum endisemi. Bi de bebedor sut saklama poseti aldm sen hangisni kullanyrsun canm beni bi bilgilendrr msn nasl yapmaliym sut sagma islemni hangi ara yapmaliym ben emzryrm dolmasini beklyrm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?