• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Ne de çok özlemişim buraları , herkese selamlar :KK54: iyisinizdir inşallah, artık 2 bebişle biraz zor uğrarım buraya ama aklımdasınız hep :KK200::KK200::KK200: ayrıca bebişlerinizi de çok merak ediyorum, hepsini kokulu kokulu öpüyorum :KK15:

2 gündür sut urunu yemiyorum. Suan mukus devam ediyor. Sizin nasil tespit edildi ? Hangi yiyecege bagli olduğu tahlilde cikar mi. Diyet mi gerekir. :KK43:

sanırım mukus hemen kesilmiyor:( benim kızımda da devam eden mukus vardı en son kan gördük malesef. ama hala sebebi tam belli değil. alerji için kan testi yapılıyor fakat kesin çıkmayabiliyormuş. bizde sadece patatese hassasiyet görünüyor testte ama belli ki daha farklı alerjileri de var ki sorun devam ediyor. sadece anne sütü alıyorsa annenin alerjen gıdaları yemeyerek duruma bakması gerekiyor. çocuk gastroentereloji bölümünden randevu alırsanız daha sağlıklı olabilir. istanbuldaysanız çapa cerrahpaşa bezmialem gibi büyük hastaneler dahil olmak üzere pek çok hastanede bölüm mevcut.

Geçen sene bu zamanlar öğrenmiştik bebişlerimizi ve o günden beridir aklımız fikrimiz onlarda. Elimden geldiği kadar okumaya çalışıyorum sizi ama artık çok fırsat bulamıyorum. Benim bebeğimde 4 aylık oldu şükür. Kilosunu hiç takmıyorum kafama ağustosun sonuna doğru tartılmıştık en son.6.100 grdı. Bebeğime bakıyorum mutlu, gülüyor, kakasını yapıyor, çişini yapıyor. Kilosu az ya da fazla olmuş hiç önemli değil, çünkü o bitane kendine has. Aynı sizin bebeklerinizin kendine has olduğu gibi. Ve onun annesi benim, onun için en iyisini isteyen benim. Kimseyi takmayın kızlar :) Doktorları bile takmıyorum ben çok fazla. Fikir alıyorum, araştırıyorum ama iç güdülerimi dinliyorum. İlk doğduğunda göbeği düşmeden sakın yıkamayın dedi doktorum. Ama ben yıkadım,çünkü bana göre ve tecrübeli annelere göre bebek yıkandıkça gelişiyor. Ki öyle de oldu,hiçbişey olmadı bebeğime. Kimisi de yıkamamanın iyi olacağını düşünmüştür ve o da ona göre iyidir zaten. Bu örneği şundan verdim,kendi iç sesinizi dinleyin. Bebeğiniz için en doğruya o götürecek sizi. Mama vermek zorunda olduğunuzu düşünüyorsanız verin, ek gıdaya geçmenin iyi olacağını düşünüyosanız geçin. Beklemenin gerektiğini düşünüyorsanız bekleyin :)Strese girip bebeğinizin bu anlarını kaçırmayın. Çünkü bu anları gelmeyecek geri. Daha dün öylece sadece yatan bebeklerimiz şimdi kıpır kıpır. Dönüyorlar, gülüyorlar ve istedikleri olmayınca yıkıyorlar dünyayı :) 1 senedir aynı duyguları yaşadığım sizleri ve tatlı bebişlerimizi öpüyorum :)

Geçen sene bu zamanlar öğrenmiştik bebişlerimizi ve o günden beridir aklımız fikrimiz onlarda. Elimden geldiği kadar okumaya çalışıyorum sizi ama artık çok fırsat bulamıyorum. Benim bebeğimde 4 aylık oldu şükür. Kilosunu hiç takmıyorum kafama ağustosun sonuna doğru tartılmıştık en son.6.100 grdı. Bebeğime bakıyorum mutlu, gülüyor, kakasını yapıyor, çişini yapıyor. Kilosu az ya da fazla olmuş hiç önemli değil, çünkü o bitane kendine has. Aynı sizin bebeklerinizin kendine has olduğu gibi. Ve onun annesi benim, onun için en iyisini isteyen benim. Kimseyi takmayın kızlar :) Doktorları bile takmıyorum ben çok fazla. Fikir alıyorum, araştırıyorum ama iç güdülerimi dinliyorum. İlk doğduğunda göbeği düşmeden sakın yıkamayın dedi doktorum. Ama ben yıkadım,çünkü bana göre ve tecrübeli annelere göre bebek yıkandıkça gelişiyor. Ki öyle de oldu,hiçbişey olmadı bebeğime. Kimisi de yıkamamanın iyi olacağını düşünmüştür ve o da ona göre iyidir zaten. Bu örneği şundan verdim,kendi iç sesinizi dinleyin. Bebeğiniz için en doğruya o götürecek sizi. Mama vermek zorunda olduğunuzu düşünüyorsanız verin, ek gıdaya geçmenin iyi olacağını düşünüyosanız geçin. Beklemenin gerektiğini düşünüyorsanız bekleyin :)Strese girip bebeğinizin bu anlarını kaçırmayın. Çünkü bu anları gelmeyecek geri. Daha dün öylece sadece yatan bebeklerimiz şimdi kıpır kıpır. Dönüyorlar, gülüyorlar ve istedikleri olmayınca yıkıyorlar dünyayı :) 1 senedir aynı duyguları yaşadığım sizleri ve tatlı bebişlerimizi öpüyorum :)

Canim ne guzel yazmissin ben de aynen senin gibi dusunuyorum. Bebegimle evimize ilk geldigimizde tarif edilemez bir mutluluk icindeydik esimle ben. O anlarn tadni ckartmaya adni ckartmaya, bu ilk anlarda birbirimze karsi son derece anlaysli olmaya soz vermistk. zaman cok cabuk gececekti ve biz kotu bi ani birakmamaliydik. Ama biz bunu basardik lohusalik boyunca. Bebegimizin ilk zamanlari cok zordu. Beni emmiyordu sutum geri gitti mama verdim emzrmeye calistim doymuyordu yavrum ama onu gogsume yaslayip nefes almasini izlemek her anini zihnimize ve fotograf makinesine kaydetmek:KK68:. Her goren zayif bu sutun yaramiyor mama ver, yok verme ne bicim annesin, yemek ye cocuga bak, hic gelismemis.... hepsini bogmak istiyorum. Ve sonunda pes edip once kucuk sonra buyuk tartismalar yasadik esimle. Ne oldu ne gecti onlarn eline. yine ben bakiyorum bebegime yine biz onun yanindayiz. Bize bi kayip yasattilar. Iki bucuk aydir anne sutu aliyor yavrum. Masallah 8 kilo ve 70 cm. Bizim icimize siniyor hareketli, gulec, cok geveze:KK48:Yook yine yetmiyor konusanlara. gelismemis diyorlar. Icim cok rahat. Rabbim evlat nimeti vermis ins biz de emanete sahip cikip onu guzelce buyuturuz.

sanırım mukus hemen kesilmiyor:KK43: benim kızımda da devam eden mukus vardı en son kan gördük malesef. ama hala sebebi tam belli değil. alerji için kan testi yapılıyor fakat kesin çıkmayabiliyormuş. bizde sadece patatese hassasiyet görünüyor testte ama belli ki daha farklı alerjileri de var ki sorun devam ediyor. sadece anne sütü alıyorsa annenin alerjen gıdaları yemeyerek duruma bakması gerekiyor. çocuk gastroentereloji bölümünden randevu alırsanız daha sağlıklı olabilir. istanbuldaysanız çapa cerrahpaşa bezmialem gibi büyük hastaneler dahil olmak üzere pek çok hastanede bölüm mevcut.
anladım çok teşekkür ederim. ben diyete devam ediyorum ama bilmediğim için arada yememem gerekenleri de yemişim :( bugünden itibaren sıkı diyet yapıcam. Bursa'da yaşıyoruz, cocuk hastanesine gidicez cuma günü. çocuk dr gerek gördüğünde gastro.ya yönlendiriyormuş. sanırım önce kaka tahlili vs. isteyecek.

Bugün misafirim geldi kızımı gördüler ayına göre küçük dediler hiç gelişmemiş ayni duruyo falan dediler hic oralı olmadim sağlığı yerinde cok şükür dedim. Yani herkes düşüncesini söylüyor tabi ama ben ne zorluklarla bakıyorum ona ne hallerde besliyorum nasıl emek ediyorum yavruma dışardan bakınca bunlar hiç göze görünmüyor varsın gürbüz olmasın napalim bu arada kilosu 7 boyu 64 :KK43:
insanlar çok garip gerçekten. onlara ne ki... ayrıca bebeğinin kilosu boyu normal.

bu ayinin sonunda 3 aylik olucak. normalde emziriyor ama emmiyormus fazla o yüzden mecburi mama veriyormus ama fazla degil. birde bastan beri böyle kilo alimida yok fazla
canım benim bebeğimin ilk bir kaç aylık hali gibi.muhtemelen gaz sancısı vardır.dr bana metsil isimli gaz ilacı verdi biz öyle sakinleştik.emmemesi konusuna gelince bence biberonla mama veriyorsa çocuk anne memesini bırakmaya hazırlanıyor biberona alışmış.hızlı hızlı sallamayın.gittigidiyor sitesinden 50 tl ye hamak beşik aldım.bebeği içinde sallayarak uyutuyorum.içine yünden yatak yaptım.bazen içinde uyutuyorum bazen yatağına alıyorum.emin ol çok rahat eder ayakta sallamaktan çok daha sağlıklı.bebeğin gövdesi orantısıs sallanmıyor.beşikle gidip geliyor.bir de büyüme atağı geçiriyor dur birkaç hafta da bir oda anneyi zorlar ama geçici.bebeğim 4 aylık oldu çok rahatladım biraz sabır....

Slm arkadaslar sizlere bir sorum var. Arkadaşımın bebeğinin uykusu geldimi ağlayarak yırtılıyor bebek. Zar zor uyuyor şiddetli sallanarak nedeni nedir bi fikriniz varmı? Birde zar zor yiyor
bebek uykuya geçmekte zorlk yaşıyorsa az önce yazdıklarımın yanında birde şunu denesin.karnını doyurup altını değiştirdikten sonra onun la oynasın.alıp evin içinde gezdirsin.suyunu versin biraz sırt üstü yatırıp karnına bacaklarına masaş yapıp uyutmayı denesin.eğer uyumayıp ağlıyorsa zorlamasın.çünkü ağlamak çocukta pekişir.daha da huzursuz olur.tekrar kucağına alıp gezdirebilir.ve tekrar uyutmayı denesin daha kolay geçecektir uykuya.birde en önemlisi uykuya daldıktan sonra uykuda beslesin.zaten mama veriyormuş.benimki emziği şiddetli emince emziği çekip mamasını veriyorum.karnı tok oluyor ve daha uzun uyuyor.öbür türlü mama hazırlamama izin bile vermiyor ağlıyor patlayıncaya kadar mama yetişince dde red ediyor.

Aman ya onların be dediğine bakma. Benimki tombik hafiften. Bu defadantosun tosun diyip duruyor herkesin yanında. Sanki çocuk 20 kilo. Bunlar anca kendi kızlarının çocuklarına gık çıkarmazlar. Kilonun bu aylarda bence önemi ilerisi için oluyor. Bizim çocuk doktorumuz prof. Ve bana dediği kilo alan bebek daha çok boy atar. Zaten yakında hareketlenince zatıflayacak dedi. Ama ben sırf kilo alsın diye mamayı basmıyorum. Elimden geldiğince anne sütü veriyorum. Anladığım kadarı ile sen sadece emziriyorsun. Belki günde bir iki öğün töpfer mama var mesela ondan verebilirsin. Baktın olmuyor kaşıkla vermeyi dene. Yine olmuyorsa çokta önemli değil. O zaten sonradan toplarlar.
Canım ben de anne sütü+mama veriyorum manayı günde 3 defa 75 cc veriyorum, zayıf bi bebek değil aslında kilosu ortalamada tam, bizimkinin boyu uzun maşallah, üst sınırın da üstünde, bide surati ufak o yüzden belki zayıf görünüyokollari bacakları dolgun, ama kadın tatmin olmuyor nedense, bizim ilk iki ay çok sıkıntıli geçti, bobregimizde kum çıktı idrar yolu enfeksiyonu çıktı 7 tane antibiyotik iğne yedik, laktoz alerjisi var, sıfır uykuyla kaç gece geçirdim haberi yok, yazık yavrum sancidan kivranirdi gözümün içine baka baka aglardi çaresiz ben de aglardim, sürekli babası öyleydi babası böyleydi kusursuz ırk doğurdu kadın sanki iyice soğuttu beni kendinden, daha dün tutturmuş çocuğu bastırmaya çalışıyor anne yapma diyorum babası 2 aylıkken bile başardı bu hiç basamiyor daha dedi büyür burdan yak, ölür müsün öldürür musun

canım ben de o grupta okuyunca anladım ve şuan çok tedirginim. kızımın kakası tamamen mukuslu ve içinde minik siyah bişeyler var gibi. kan olmasından çok korkuyorum. şimdiye kadar doktorumuz yanlış yönlendirdi. zaten o doktorun ilgilenmediğini sonradan anladım. çok üzgünüm bebeğimin karnı şimdiye kadar ne çok ağrımıştır kim bilir :KK43: alerji mi bilmiyorum henüz belli değil. diyete başlayalı 4 gün oldu ve hala kakasında mukus var. şuan ne yiyeceğimi bilmiyorum aç geziyorum nerdeyse.
meme reddi 2 ay önce başlamıştı bu kaka olayı da aynı hafta olmuştu hatta. doktorumuz sadece mikrop var mı diye kaka tahlili yapınca temiz çıkmıştı. tab, alerjiyi hiç gözönünde bulundurmadım. çünkü idrar yolu enf. olunca doktor ondan kakası öyledir demişti. keşke o zaman bu gruba baksaymışım.
sen ne yiyyosun mesela kahvaltıda ve ana öğün olarak? salça kullanıyo musun, bir de zeytinyağı kullanın diyorlar yemeklerde. meyve hepsini yiyo musun?
Canım geçmiş olsun, bizde de süt alerjisi çıktı, gaz diye oyalandik biz de meğer alerjiymis, allahtan baska bi nesine çıkmadı, ben süt ve süt ürünü tuketmiyorum, yemekleri fındık yağı yada zeytin yağıyla yapıyorum, kaymak dondurma çikolata içinde süt olan ne varsa yemiyorum, çorbalardan yoğurt çorbası yok tarhana yok, kahvaltıda da tahin pekmez yiyorum dr tavsiye etti bana hem kalsiyum kaynağı hem süt yapiyor, baya zor ama yaklaşık 3 ay oldu alışıyor insan zamanla, canım kek istedi mesela süt yerine su koydum kurabiye yaptım tereyağ yerine siviyag koydum:)

Cok
bebek uykuya geçmekte zorlk yaşıyorsa az önce yazdıklarımın yanında birde şunu denesin.karnını doyurup altını değiştirdikten sonra onun la oynasın.alıp evin içinde gezdirsin.suyunu versin biraz sırt üstü yatırıp karnına bacaklarına masaş yapıp uyutmayı denesin.eğer uyumayıp ağlıyorsa zorlamasın.çünkü ağlamak çocukta pekişir.daha da huzursuz olur.tekrar kucağına alıp gezdirebilir.ve tekrar uyutmayı denesin daha kolay geçecektir uykuya.birde en önemlisi uykuya daldıktan sonra uykuda beslesin.zaten mama veriyormuş.benimki emziği şiddetli emince emziği çekip mamasını veriyorum.karnı tok oluyor ve daha uzun uyuyor.öbür türlü mama hazırlamama izin bile vermiyor ağlıyor patlayıncaya kadar mama yetişince dde red ediyor.
cok sağol Allah razı olsun yazdıklarınızı aynen ileticem

Merhaba arkadaşlar size bir sorum var 3.5 aylık bir kızım var bu zamana kadar gaz sıkıntımız çoktu şimdi biraz azaldı fakat kızım üç haftadır emmek istediği halde ememiyor bir müddet emdikten sonra kafasını geri çekip memeyi bırakıyor sonra tekrar alıyor ve yine bırakıyor bunu dafalarca tekrarlıyor ağlıyor, sinirleniyor sakinleştirip ana kucağına yatırıyorum sakin sakin yatıyor gazından mı yoksa başka bir sıkıntısı mı var emin değilim iyice evhamlandım acaba alerjisi mi var yoksa göğsümde sert bir kitle var bu sütümün tadını değitiriyor da ondan mı ememiyor çok üzülüyorum yavrum yarı aç duruyor tüm gün çok uzattım kusura bakmayın bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi lütfen.

Merhaba arkadaşlar size bir sorum var 3.5 aylık bir kızım var bu zamana kadar gaz sıkıntımız çoktu şimdi biraz azaldı fakat kızım üç haftadır emmek istediği halde ememiyor bir müddet emdikten sonra kafasını geri çekip memeyi bırakıyor sonra tekrar alıyor ve yine bırakıyor bunu dafalarca tekrarlıyor ağlıyor, sinirleniyor sakinleştirip ana kucağına yatırıyorum sakin sakin yatıyor gazından mı yoksa başka bir sıkıntısı mı var emin değilim iyice evhamlandım acaba alerjisi mi var yoksa göğsümde sert bir kitle var bu sütümün tadını değitiriyor da ondan mı ememiyor çok üzülüyorum yavrum yarı aç duruyor tüm gün çok uzattım kusura bakmayın bilgisi olan varsa bana yardımcı olabilir mi lütfen.

Merhaba benim bebeğim de 4.5 aylık ve 2 aydır aynı dururumuz ben öyle yaptığı zamanlarda diğer elimle göğsüme destek olup alttan pışpışliyorum veya başını oksuyorum ne biliyim ilgiyi dağıtmak bazen ise yariyor ama bazen de yaramıyor ve ustelemiyorum uykuya dalmaya yakın emziriyorum genelde artık. Ve cok uyuduğu bir zaman dilimi varsa 5-6 saat onun arasında veriyorum uyandirmadan tekrar uyuyor ama iki gogusten de emiyor o zaman. Ben de doydugundan emin oluyorum.

Bir de başka pozisyonlarda deneyin uyanık olduğunuzda yanına uzanarak verebilirsiniz gündüz saatlerinde hoşuna gidiyor bizimkinin. Bir deneyin bence.

Canım geçmiş olsun, bizde de süt alerjisi çıktı, gaz diye oyalandik biz de meğer alerjiymis, allahtan baska bi nesine çıkmadı, ben süt ve süt ürünü tuketmiyorum, yemekleri fındık yağı yada zeytin yağıyla yapıyorum, kaymak dondurma çikolata içinde süt olan ne varsa yemiyorum, çorbalardan yoğurt çorbası yok tarhana yok, kahvaltıda da tahin pekmez yiyorum dr tavsiye etti bana hem kalsiyum kaynağı hem süt yapiyor, baya zor ama yaklaşık 3 ay oldu alışıyor insan zamanla, canım kek istedi mesela süt yerine su koydum kurabiye yaptım tereyağ yerine siviyag koydum:)
çok geçmiş olsun canım. yarın dr a gitcez. kakasında kan var gibi geldi. inşallah yoktur :( zor bir süreç

Yazdıklarının aynısını 2 aydır yaşıyoruz. O kadar zor bi durum ki.benim ilk oğlumda böyleydi hep uyumaya yakın ayakta dolasarak ve uykuda emzirebiliyordum.uyaninca reddediyordu.tam 10 aylık olunca uyanikken emmeye başlamıştı. Bu da öyle olcak diye korkuyorum.dr a sordum onunki de oyleymis uyurken emzir dedi.emmedigi icin sutum azaliyo birde emzirmenin tadına varamiyorum saçma belki ama bazen yavrumun beni sevmediğini düşünüp üzülüyorum.insallah hepimizin ki geçicidir.

Canım 4 aylıkkrn benim oğlum da 6200 gr di, doktorumuz sağlık ocağındaki hemşiremiz hepsi normal diyo ama kayinvalide bi türlü tatmin olmuyor:KK62:Çocuğun altını aciyorum çöp bacak diyo kafası küçücük diyo, sürekli bi buyuyuvermedi toparlanamadi falan diyip duruyor, hele iki insan görmesin gelinin sütü yaramıyor yaramadığı belli baksanıza nasıl zayıf falan diyo, ben ne sıkıntılarla uğraştım gecelerce hiç haberi yok sağlığı yerinde olsun da kiloyu napayim, takmış kafayı neymiş eşim 2 aylıkken 7 kiloymus görenler 5 aylık zannediyormus bu 4 ayı geçti hala daha babası kadar olamadı diyo sinir ediyor beni, insan bi kere bari canı sağolsun sağlığı yerinde olsun falan der ama yok nerde şuursuz:KK43:
Canim benim hic takma kafani gelisimi sagligi iyi olsunda gerisi bos. Ben hd he diyip veciyorum. Kuzumun bana bakip kahkaha atmasi yetiyor. Buyukler hep kendi cocuklari ile kiyasliyor bir defasinda annem ve kv ustume o kadar geldi ki kkisine sisin yuzunuzden sutum azaldi. Moralimi bozup durdunuz dedim o gun bu gundur yorum yapmiyorlar .:))))

Canim biz
Sütün yetiyorsa nedne ek gıdaya başlayasın ki bize doktor mama vermiyorsun 6 aya kadar bekle dedi blw diye bir yöntem var allah izin verirse bebeğime kendi kendine yemesini öğreteceğim

Doktorunuz oturtma konusunda ne diyor benim bebeğim pazartesi 4 aylık olcak henüz oturtmadım

Yoğurt yapma makinası 10 saat çalışıyor mu
Canim bizim dr 4 ay bitince destekli oturabilmeli bir cocuk dedi. Ben kucagimda oturur pozisyonda tutuyorum. Ayakta gszerkende popodan elimle destekliyorum. Ilk yogurtla basla dedi dr. Bur haftada 1 cay bardagi bitirecek yani gunde 2 tatli kasigini gecmeyecek dedi. Bir tatli kasigi kadar meyve suyu vereceksin dddi.

Merhaba benim bebeğim de 4.5 aylık ve 2 aydır aynı dururumuz ben öyle yaptığı zamanlarda diğer elimle göğsüme destek olup alttan pışpışliyorum veya başını oksuyorum ne biliyim ilgiyi dağıtmak bazen ise yariyor ama bazen de yaramıyor ve ustelemiyorum uykuya dalmaya yakın emziriyorum genelde artık. Ve cok uyuduğu bir zaman dilimi varsa 5-6 saat onun arasında veriyorum uyandirmadan tekrar uyuyor ama iki gogusten de emiyor o zaman. Ben de doydugundan emin oluyorum.

Bir de başka pozisyonlarda deneyin uyanık olduğunuzda yanına uzanarak verebilirsiniz gündüz saatlerinde hoşuna gidiyor bizimkinin. Bir deneyin bence.
Bende yatakta uzanarak emziriyorum sabah uyandiginda oyle kucak kucaga uyuyoruz 30 dak. Uyaniyor tekrar msmeyi ariyor emiyor sonra zilli oyuna ceviriyor dis bastitiyor sanki sunduruyor menehi bdn ahhh dedikcd daha hirsli yapiyor gecen gun sinrlenip hirsindan agladi donup cekti birakti cekti birakti allahim kirildim resmen gulmekten.

Canim ne guzel yazmissin ben de aynen senin gibi dusunuyorum. Bebegimle evimize ilk geldigimizde tarif edilemez bir mutluluk icindeydik esimle ben. O anlarn tadni ckartmaya adni ckartmaya, bu ilk anlarda birbirimze karsi son derece anlaysli olmaya soz vermistk. zaman cok cabuk gececekti ve biz kotu bi ani birakmamaliydik. Ama biz bunu basardik lohusalik boyunca. Bebegimizin ilk zamanlari cok zordu. Beni emmiyordu sutum geri gitti mama verdim emzrmeye calistim doymuyordu yavrum ama onu gogsume yaslayip nefes almasini izlemek her anini zihnimize ve fotograf makinesine kaydetmek:KK68:. Her goren zayif bu sutun yaramiyor mama ver, yok verme ne bicim annesin, yemek ye cocuga bak, hic gelismemis.... hepsini bogmak istiyorum. Ve sonunda pes edip once kucuk sonra buyuk tartismalar yasadik esimle. Ne oldu ne gecti onlarn eline. yine ben bakiyorum bebegime yine biz onun yanindayiz. Bize bi kayip yasattilar. Iki bucuk aydir anne sutu aliyor yavrum. Masallah 8 kilo ve 70 cm. Bizim icimize siniyor hareketli, gulec, cok geveze:KK48:Yook yine yetmiyor konusanlara. gelismemis diyorlar. Icim cok rahat. Rabbim evlat nimeti vermis ins biz de emanete sahip cikip onu guzelce buyuturuz.
Anlayamadım 8 kilo 70 cm bebeğe mi gelişmemiş diyolar nasıl yani?

insanlar çok garip gerçekten. onlara ne ki... ayrıca bebeğinin kilosu boyu normal.
Dışarıdan bakıldığında minik olabilir ama motor gelişimi olsun sosyal gelişimi olsun gayet iyi durumda hem dediğin gibi kilosu boyu normal ama illa bişi söyleyecekler elimden geldiğince hatta daha fazlasını yaparak gayet iyi baktığımı düşünüyorum. Gerçekten bu insanlar tuhaf yoksa ben mi takintiliyim

Back