• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
kızlar marmara ya da ege bölgesinde bebekle rahat edebileceğimiz otel öneriniz var mı?
tarihi bir yerde ya da yeşillik huzur veren bir yer olabilir. deniz pek istemiyorum ama öneriniz olursa o da olur. canım cok sıkıldı eşim hep geç geliyo haftasonu da çalıştığı için gezemiyruz uzun zamandır. bayramda kaçalım diye düşündüm.
Biz yeni geldik tatilden. Ama fiyat gecelik ne kadar olmalı. Onu belirtirsen belki önerim olabilir

Benim bebeyim ememedigi icin ben sagiyorum canim emziren bir kadin gibi 3,4 saate bir. Sagdigini dolaba aldiginda hepsini birden isitmayin, içemezse kalan çöpe gider cünkü bir saat icinde tüketmeli.
Azar azar alip ısıtıp ne kadar içtiğini öğrenmen gerekiyor. Bu yüzden işe başlamadan evde sık sık hem biberona alişsin diye hemde ne kadar icdigini bilmelisin. Ve dondurucaya arada sagıp koyman gerekiyor. Oda sana tafsiyem bebeyini ya emzirdikden sonra, yada gece bebeyin uyuyorsa ozaman kalkip sacaksin
Cogu anneler gece birde sabah sagar cünkü en cok zamanlar süt üretimi daha fazladir. Hem korkma bebeyin ac kalmazki. İsteye göre emziriyorsan aynen isteye görede biberonda sütünü icmeye devam edecek. Yine saatini ve ölçüsünü kendi belirleye bilir.

Ben mesela her istediğinde, agladiginda veririm, Buda yaklaşık 2 saat dayaniyor.
Birde her bebek ayni miktarda icmiyo
Ister ayni gün doğan bebekler olsun.
Benim bebeyim yeni 4 aylik oldu
Hesaplara göre 120x kilosunu hesaplaşacaksin.
1 ay bebek 150 x kilo
2 aylik bebek 140x kilo
3 aylik bebek 130
4 " " 120
5 " " 10
Böyle gidiyor.

Yada korkuyorsan 150 x kilosunu vereceksin.
Benim oğlum yalaişik bir litre ve ya biraz daha fazla günde icer. Aslinda daha az icmeli ama cok iştahli ve saten normalin üstü doğdu:)

Sutu isitmak dediginiz, oda isisina birakmak ya da benmari usulu degil mi? Ben oyle yapiyorum.

Benim bebeyim ememedigi icin ben sagiyorum canim emziren bir kadin gibi 3,4 saate bir. Sagdigini dolaba aldiginda hepsini birden isitmayin, içemezse kalan çöpe gider cünkü bir saat icinde tüketmeli.
Azar azar alip ısıtıp ne kadar içtiğini öğrenmen gerekiyor. Bu yüzden işe başlamadan evde sık sık hem biberona alişsin diye hemde ne kadar icdigini bilmelisin. Ve dondurucaya arada sagıp koyman gerekiyor. Oda sana tafsiyem bebeyini ya emzirdikden sonra, yada gece bebeyin uyuyorsa ozaman kalkip sacaksin
Cogu anneler gece birde sabah sagar cünkü en cok zamanlar süt üretimi daha fazladir. Hem korkma bebeyin ac kalmazki. İsteye göre emziriyorsan aynen isteye görede biberonda sütünü icmeye devam edecek. Yine saatini ve ölçüsünü kendi belirleye bilir.

Ben mesela her istediğinde, agladiginda veririm, Buda yaklaşık 2 saat dayaniyor.
Birde her bebek ayni miktarda icmiyo
Ister ayni gün doğan bebekler olsun.
Benim bebeyim yeni 4 aylik oldu
Hesaplara göre 120x kilosunu hesaplaşacaksin.
1 ay bebek 150 x kilo
2 aylik bebek 140x kilo
3 aylik bebek 130
4 " " 120
5 " " 10
Böyle gidiyor.

Yada korkuyorsan 150 x kilosunu vereceksin.
Benim oğlum yalaişik bir litre ve ya biraz daha fazla günde icer. Aslinda daha az icmeli ama cok iştahli ve saten normalin üstü doğdu:)
Bu hesaplama ne canim

Sutu isitmak dediginiz, oda isisina birakmak ya da benmari usulu degil mi? Ben oyle yapiyorum.
Sagar hemen icirirsen oda ısısında ice bilir. Ama ben mesela buzdolapdan alıp bir miktar biberona aktardığımda kaynar su ısıtıyorum ve bir tenecerede cocuğun ice bieceği kıvamda bekletip veriyorum

Sagar hemen icirirsen oda ısısında ice bilir. Ama ben mesela buzdolapdan alıp bir miktar biberona aktardığımda kaynar su ısıtıyorum ve bir tenecerede cocuğun ice bieceği kıvamda bekletip veriyorum

Evet bende oyle yapiyorum daha dogrusu annem baktigi icin oyle yapiyor. Tesekkurler bilgi icin.

Bu hesaplama ne canim
Iki hesaplama var canim cocuğun ne kadar içtiğini bu şekilde hesapliyorlar.
Ilk 2 ay biz 150 çarpı verdik. Şimdi
4 aylik 120 çarpi kilosunu yapiyoruz.
Cogu zaman bu hesaplamaya bakıp yapmiyorumda, ne kadar icmek isterse veriyorum. Calişan anneler önce evde kendileri cocuğun bünyesine bakıp ona göre ayarlamalari cok daha iyi bence.
Bu şekilde sütleri ziyan olmaz.
Ben mesela 110 ml veriyorum 9 kere
Bazen kendisi belirliyor ne kadar içtiğini ozaman daha az ana 9 dan daha fazla istiyor

Mama veren anneler izninizle birsey danismak istiyorum ben hem anne sutu hem mama verenlerdenim.bebeklerinize su veriyormusunuz benim bebis su icmemekte israr ediyo fakat doktor zorla da olsa icir dedi mama verdigim icin.icmiyo midesi bulanir gibi oluyo.ne yapmaliyim su icirebilmek icin

Merhabalar biz 2 gun sonra 4.ayimizi bitiricez oglum 10 gun once dönmeye basladi dogrulmaya calisiyor elimize tutunup kalkmaya calisiyor
Yan yatmaya basladi geceleri her gecen gun farkli bisiy yapiyorlar masallah
Bugun aşı ve kontrol vardi kilomuz 7.700 boy 67 cm olmuş:nazar:
1 aydir mama kullaniyoruz bu ay 650 gr almiş

Iki gundur tatildeydik otelde kizim bugunde babaannesine geldik..dun gecede cok sik uyanip aglamisti ama bugun bir baska...sabahtan beri durmadan agliyor dort kez kaka yapti ve her birinin rengi degisik birbirinden iki saat once uyuttum ama surekli aglayarak uyaniyor...kendime o kadar kiziyorym ki el kadar bebekle tatile gittigim icin:KK62:

Üzmek istemem ama, genelde karni tok bebek her şekilde rahat olur. Gece en azindan düzenli uyur. Artık 4 aydan ıtıbarende devam uyumasi gerekiyormuş
Benimki 4 aylik oldu ama gündüzleri içmesi gerekdiginden bazen az icince kalkar, yoksa akşam 6,7 gibi gecea 4,5e kadar uyur. Ilk başlarda senin anlatigin durumdaydik, ozaman eşim aynen koltukta uyurdu:) ama beni emmiyor kücük, o yüzden onun icin tamamen her gün 3,4 saatde bir sagiyorum. O yüzden ne kadar içip icmedigini biliyorum. Emziren anneler ise sadece yeterli içip içmediğini aldigi kilodan cat pat anlayabilir.
Benim anladigim kadariyla bir bebek rahatsa; karni tok, gazi yok.
Ama huysuzsa bir sıkıntısı var demektir canim

Yerinde olsaydim eşini geri yatagina alirdim. Bebeyide kendi yataginda,ama sana yakin olsun.Birde gece lambasi kulan. Bizimki gece sabaha kadar acik
Sonra kac kere hemen hemen altini islamtiş bir dikat et, yeterli içip içmediğini ordanda anlaya bilirsin . Sanirim en az 5-7 kere olmaliydi.
Gece sessiz olun, konuşup mesela şarki söylemeyinki gece ile gündüzün arasîndaki farki anlasin. Göz temasınida yakaladimi, genelde uyuyamiyorlar.
Zor vallah ben bunlarin hepsini çektim
Allaha yardımcınız olsun. Karni iyi doyduysa annesi uyumali, uyumuyorsa
Uyuturken kafasini, anlini okşa
Beliki onu sakinleştirir ve rahatlar. Biz böyle ancak uyuyoruz:) herkesin farkli bir uyuma şekli var. Ama artik herkes büyüyor ve taşlar yerine oturmali.
Birde büyüdükce az uyurlar. Gündüz düzensiz uyuması o yüzdendir. Uyuduğu saatler normal sanirim. Ama gece uyanmadan uzun uzun uyumali bu dönem
kilo alımı dr için iyi bu ay 800gr almış gece en fazla 5 saat uyuyor kesintisiz daha fazlası yok
bezide 5 kez değişiyorum gece hiç değişmiyorum uykusu açılmasın diye drcda öyle dedi bezi ıslanıyor ama öyle çok şişmiyor tahminim 2 3 çiş yapıyor 3 saatte bende gündüz 3 saatte bir depişiyorum durumumuz bu

canım cok sukur bellı oldu doguma 3 ay kaldı rabbım bı kızımı aldı bı kız nasıp ettı Allahtan bısey olmazsa evanurum gelcek
Gerçekten mi canım benim çok sevindim Rabbim gönlüne gore sermiş inşallah hayirlisiyla alırsın kucağına canım oluyorum çok kızlar bu arada dünden beri bebeğim beni emmiyo zorla emiyo uyurken emmiyo mama veriyorum normalde de napicam ben birden su nasıl su anlamadım bende dun sabah kahealtida sucuklu yumurta demiştim ondan mi acaba ya ABA bugün de emmesi uykuluyken emiyo bitek dun aksam üzeri emmemeye başladı çok güzel emiyodu napicam ben çok moralin bozuk

Mama veren anneler izninizle birsey danismak istiyorum ben hem anne sutu hem mama verenlerdenim.bebeklerinize su veriyormusunuz benim bebis su icmemekte israr ediyo fakat doktor zorla da olsa icir dedi mama verdigim icin.icmiyo midesi bulanir gibi oluyo.ne yapmaliyim su icirebilmek icin
Bende hem anne sütü hemde mama veriyorum evet suyun tadini sevmiyor ama mama içtiği biberona suyu koyuyorum ve her uykudan uyandığında veriyorum cok olmasada 4 yudum falan iciyor

Gerçekten mi canım benim çok sevindim Rabbim gönlüne gore sermiş inşallah hayirlisiyla alırsın kucağına canım oluyorum çok kızlar bu arada dünden beri bebeğim beni emmiyo zorla emiyo uyurken emmiyo mama veriyorum normalde de napicam ben birden su nasıl su anlamadım bende dun sabah kahealtida sucuklu yumurta demiştim ondan mi acaba ya ABA bugün de emmesi uykuluyken emiyo bitek dun aksam üzeri emmemeye başladı çok güzel emiyodu napicam ben çok moralin bozuk
Belki sütun tadını beğenmiyor olabilir bence şekerli birseyler tuketmelisin umarım geçici bir durumdur inşallah duzelir canım

Belki sütun tadını beğenmiyor olabilir bence şekerli birseyler tuketmelisin umarım geçici bir durumdur inşallah duzelir canım
Çikolata falan yedim aksam üzerine doğru düzelir dimi canim ya yarin Dr a gidicem bakayım o ne digcem felaket canım skildi bu duruma AC karni ama emmiyo

Back