• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Canim biz

Canim bizim dr 4 ay bitince destekli oturabilmeli bir cocuk dedi. Ben kucagimda oturur pozisyonda tutuyorum. Ayakta gszerkende popodan elimle destekliyorum. Ilk yogurtla basla dedi dr. Bur haftada 1 cay bardagi bitirecek yani gunde 2 tatli kasigini gecmeyecek dedi. Bir tatli kasigi kadar meyve suyu vereceksin dddi.
Canım bebeğin kac aylık ? Yoğurtan başka bişi veriyor musun? Birde yoğurdu nasıl hazırlıyorsun

Canim bizim hatun 19 mayista dolduracak 4 ayi ek gidaya daha baslamadim haftaya baslayacagiz hayirlisiyla. Evde mayaladigim gibi mayaliyacam. Esjmin amcasinin inekleri var taze taze alip mayaliyacam.
Benim kizimda 1 mayıs doğumlu 4 ay 15 günlük oldu yani buçuk aylik ve 5 bucuk aylık olana kadar kaşık la bişi vermeyi düşünmüyorum sadece meyvelerin tadina baktiriyorum yoğurt konusunda kararsız kalmistim teşekkür ederim canım

8200 gr 64 cm oğlum. herkes bu kesin obez bu çocuk diyor
sizin fikriniz nedir
Sinir oluyorum şu tip insanlara kendi cocukları zayıf olunca ne diyecekleri bilemezlrr bu seferde obez diyip dururlar hiç takma onları canım bizim oglan baya tombik bişey ve doktorumuz gelişimi col güzel diyor ve üstüne kimseye 4 aylık deme dedi 7 aylık dememi söyledi..kilolar boy olacak onlara

Canim biz

Canim bizim dr 4 ay bitince destekli oturabilmeli bir cocuk dedi. Ben kucagimda oturur pozisyonda tutuyorum. Ayakta gszerkende popodan elimle destekliyorum. Ilk yogurtla basla dedi dr. Bur haftada 1 cay bardagi bitirecek yani gunde 2 tatli kasigini gecmeyecek dedi. Bir tatli kasigi kadar meyve suyu vereceksin dddi.
Canım yogurdu 2 haftadır veriyorum ilk baslar günde 2 cay kasıgıyla basladım ama benim oglan yogurdu vermeyince aglıyor günde 1 cay bardagı veriyorum artık acaba yanlış mı yapıyorum

pandora1903 pandora1903 canim seni ariyordum iki haftadir nihayet bugun o aradgm kisinin sen oldugunu bulabildim. Sut sagp braktgni yazmstn ben de calsmaya baslayacagm ama cok korkuyrum sut sagp brakmam gerek ama cesaret edemyrm emzrdgm icn ne kadar sut gelyr bilmyrm sagdgmda ya az gelrse ooff anlatabiliyr muyum endisemi. Bi de bebedor sut saklama poseti aldm sen hangisni kullanyrsun canm beni bi bilgilendrr msn nasl yapmaliym sut sagma islemni hangi ara yapmaliym ben emzryrm dolmasini beklyrm

Merhaba canim. Ben ise baslayali 1 ay oldu. 1 aydir sagiyorum gunde 3 defa. Hatta sabah cikmadan yine sagiyorum 7 gibi. Yani 4 defa sagiyorum 12 saat icinde. Yaklasik 650-700 cc birakiyorum. Benim minik 650 falan iciyor. Lansinoh ve kraft posetlerini kullaniyorum. Memnunum.

sizin fikriniz nedir

Sadece boy kiloya bakıp kesin birşey söylenemez sanırım.Obezitede genetik ve çevresel faktörlere bakmak gerekir.Çocuk böyle bir genetik mirasa sahip mi?Obezite anne karnından itibaren başlayan bir süreç.Sizin hamilelik deki beslenmeniz,kilo alımınız nasıldı?Doğumdan sonra anne sütüne ilave hazır mama verilerek kontrolsüzce beslendi mi?(Ki çok anne sırf kilolu çocuğa sahip olma egolarını tatmin etmek için sütü yetse bile mama veriyor maalesef).Hormonları normal mi?
Herşey normal ve doğumdan itibaren sadece anne sütü ile beslendiyse o zaman kocaman bir maşallah.Çocuğunuz obez olmaz ama yapılı olur.Diğer durumlar var ise zaten doktorunuz beslenmesi ile ilgili ek gıdaya geçince siz bir yol haritası çizer.

sizin fikriniz nedir
Ya delircem kim neden derki böyle bişeyi benimkiyle benziyo senin oğlanın ölçüleri herkes bana ne tatlı çok sevimli diyo
Bak defalarca söyledim burda doktorlarda aynı şeyi teyit ediyo (benim büyük oğlum çooook Zayıf bir bebekti öyle üzülüyordum ki şimdi 11 yaşında ve şişko bile) şu an obez falan değil senin bebeğin ek gıdadan sonra belli olur şimdi olmaz rahat ol bebeğini sev oh ne güzel yumuşak yumuşak maşallah de sütün Yağlı demekki

Merhaba canim. Ben ise baslayali 1 ay oldu. 1 aydir sagiyorum gunde 3 defa. Hatta sabah cikmadan yine sagiyorum 7 gibi. Yani 4 defa sagiyorum 12 saat icinde. Yaklasik 650-700 cc birakiyorum. Benim minik 650 falan iciyor. Lansinoh ve kraft posetlerini kullaniyorum. Memnunum.
Işyerinde saat kaçlarda sağıyorsun nasıl götürüyorsun Allah kolaylık versin bu arada

Kızlar foruma artik eskisi gibi göremiyorum bi bakayım dedim ne görsem 2016mayis anneleri kendim geldim hemen aklıma ilk heyecanlar simdi çok şükür kollarimizda bebeklerimiz Rabbim onalarada nasip etsin nasıl heyecanlar nasıl günler geçirdim bu arada elifeva elifeva bin bebeğinin cinsiyeti belli oldumu kızlar aklimdaydi o hepinizi oluyoruz asel eylulumle teyzeler

Bugün misafirim geldi kızımı gördüler ayına göre küçük dediler hiç gelişmemiş ayni duruyo falan dediler hic oralı olmadim sağlığı yerinde cok şükür dedim. Yani herkes düşüncesini söylüyor tabi ama ben ne zorluklarla bakıyorum ona ne hallerde besliyorum nasıl emek ediyorum yavruma dışardan bakınca bunlar hiç göze görünmüyor varsın gürbüz olmasın napalim bu arada kilosu 7 boyu 64 :KK43:
Böyle birşey demeleri çok çok ayıp bir anneyi nasIl üzmeye çalışırlar

HERKESE MERHABA sağlık ocağından geldik.4 ayı bitirdik. Oğluşum 7 kilo 65 cm .hemşire mama ile beslendiği için kilolu dedi ama öyle dışardan bakınca zayıf bir bebek.zaten komşularım demiyor mu ben küçüğümü doğurduğum da bu kadardı diye:)))))o kadarını asla doğuramazdım o ayrı...:)))
Şu boy kilo meselesi hakikaten kıcık.doğduğu günden beri bana bebeğin zayıf diyorlar.Anne sütü vermiyon diye öyle diyolar.Asıl sorum şu hemşire VEGEFERON isimli bir kan ilac verdi.günde 5 damla kullanılacakmış.Aranızda kullanan var mı ?*??aç mı tok mu onu sormayı unuttum ben.öptüm sizleri...

Kızlar foruma artik eskisi gibi göremiyorum bi bakayım dedim ne görsem 2016mayis anneleri kendim geldim hemen aklıma ilk heyecanlar simdi çok şükür kollarimizda bebeklerimiz Rabbim onalarada nasip etsin nasıl heyecanlar nasıl günler geçirdim bu arada elifeva elifeva bin bebeğinin cinsiyeti belli oldumu kızlar aklimdaydi o hepinizi oluyoruz asel eylulumle teyzeler
canım cok sukur bellı oldu doguma 3 ay kaldı rabbım bı kızımı aldı bı kız nasıp ettı Allahtan bısey olmazsa evanurum gelcek

Back