2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
Kizlar lutfen amacimiz kimseyi yargilamak yada sen bunu neden yapiyorsun demek degil ki...her anne bebegi hakkinda tabiki en dogrusuna karar verir hepimiz okuyup arastiriyoruz ama benim okudugum arastirmalara gore bebeklerin midesi ve bagirsaklari alti aydan once hicbir gida icin hazir degil anne sutu eger yoksa mama ile devam edilmeli diyor kaynaklar o yuzden sizi dusundugum icin soyledim...bebek ek gidaya gec baslandi diye istahsiz yada ek gidaya alisamadi dusunceside olmaz bence belki bebek hazir degildir dokuzuncu onuncu ayda anca ek gidaya baslayan hazir olan sonrada sorunsuz devam eden bebekler var tanidigim bildigim elbetteki herkesin ozgur karari...eskiden verilmis ek besin bebeklere evet ama eskiden boyle anne sutune yakin mamalar yokmus ki ve eskiden anne sutunun onemi kiymeti bu kadar bilinmiyormus bence

Benim kızımında ensesi çok terliyo. Kazıtalım dedim anneme. Olmaz dedi. Sebebini bilmiyorum. Belki bıngıldaklar taze diyedir. Kazara bişey olur diye.

Bu sut olayi kafayi yedirtecek bana bir gun cok iyi dolarken gogsum diger gun damla damla geliyor gece sagiyim dedim 20 cc zor cikti oglum sabaha kadar agladi acliktan

E elf21 canim tosunumu öp. Nazarlardan korusun rabbim , bende 1 aya kadar yogurt ve meyve puresine baslayacagim. Sana cabuk nazar degiyor gecen yazacaktim yazamadim. Bol bol okumak lazim. Optum cok
Sagol canim benim ya canim benim sutum bir gun iyi geliyor diger gun damla sadece niye boyle acaba bir bilgin varmi

Canım zaten her anneye lazım diye bi kitap var orda daha 7. Gün kazıtmak sünnet diye geçiyo ben sarılık olduğundan 7. Gün yapmadım ama 40. Gününde kazıttım saçlarını yani günah olduğunu sanmıyorum bizimde çok dökülüyodu hatta tepemiz kel olmuştu

Bebeğinin saçlari dökülen anneler kaç günlüksünüz benim bebeğimin saçlari kiz gibi baya uzun dökülür dediler diye kazitmadik ama dökülmüyo hiç benimkiler döküldü onda tik yok

Bu sut olayi kafayi yedirtecek bana bir gun cok iyi dolarken gogsum diger gun damla damla geliyor gece sagiyim dedim 20 cc zor cikti oglum sabaha kadar agladi acliktan
Canım moralsiz yada uykusuz olduğun günlermi azalıyor sütün hiç dikkat ettinmi

Ek gıda kişinin kendi bebeğini tanıması, aylık tartısı ve ihtiyacına göre karar verilecek bi konu. Ben bebeğim aylık 600 gr. dan aşağı almadığı sürece 6 ayı beklerim diye düşünüyorum. Bir de ek gıda ile ilgii başka birşey okudum. BLW diye birşey duymuş muydunuz? Bebeğin yiyecekleri kendi yemesi temel mantığı. Sebzeleri buharda pişirerek kendi yemesi için yönlendiriyorsunuz. Bana şu anlamda mantıklı geldi; okuduğum yazıda diyordu ki bebeğinizin daha sonra nasıl beslenmesini istiyorsanız öyle başlayın. Yani herşeyi karışıtıp püre verirseniz ona alışacak ve normal pütürlü yemek yemek istemeyecek. Bu yüzden başlarken örneğin havucu buharda pişirip onun tutabileceği bi şekilde kesip eline veriyoruz. Onu yönlendirmel bizim işimiz tabiki. Sebze ne boğazında kalacak kadar sert olmalı ne de iyice püreeşecek kadar yumuşak. Bu yöntemin bir de şöyle bir yönü var, ek gıdada genelde meyveyle başlanır ya hani, bunda sebzeyle başlayın diyo çünkü meyve şekerli bişey ve sindirmesi zor, hem meyve geri çevrilemeyecek bir besin ama sebzeyle başlarda sebze yemeyen bir çocuk olmaktan uzak olur diyo. Böyle bir yöntem. Bilenleriniz vardır belki, haberdar etmek istedim. İnternetten daha detayını öğrenebilirsiniz. Bu yöntem için tabi 6 ayı beklemek mutlak gerekli çünkü en azından bilinçli tutma becerisini geliştirmiş olmalı.

duymustum bende canim hatta uygulamayi dusunuyorum sende cok detayli anlatmissin cok sagol ama bu ek gida isi de basli basina is hangi yontem nasildir hangisi daha basarilidir aslinda bebege gore degisir ama simdiden arastirmali

Sagol canim benim ya canim benim sutum bir gun iyi geliyor diger gun damla sadece niye boyle acaba bir bilgin varmi
Bende anlam veremedim dunden beri azaldı yine ama bazi günler maşallah iyi doluyo bazende dedigin gibi çekilmiş gibi az az geliyor kizim ağzına alıyor cekiyor 3 yada 4 lokma yutuyor sonra tekrar bırakıyor anliyorumki sütüm az geliyo yani bol bol da su iciyorum ama yediklerimden midir nedir anlamadim

kızlar nasılsınız. bebşler nasıl
biz 4 aylık olduk. baba ve anne demeye başladı. çok uslu bi çocuk. ama acıktı mı da tam çingene oluyor. salyaları çok fazla. damakları kaşınıyor. diş çıkarma sıkıntımız merhaba.
10 eylülde kontrolumuz var

Kiz nasil baba anne diyor:)

Canım moralsiz yada uykusuz olduğun günlermi azalıyor sütün hiç dikkat ettinmi
canim oglum geceleri uyumuyor nerdeyse bu yuzdrnde olabilirmi bide annemlerin sorunlarina kafami cok takiyorum

bende tam anlayamadim canim ama oglum uyumuyor ondanda olabilirmi

:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…