2015 Mayıs Anneleri

Bebeğinizin Cinsiyeti

• Kız

• Erkek

• Çoğul Gebelik

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.
E elf21 canim tosunumu öp. Nazarlardan korusun rabbim , bende 1 aya kadar yogurt ve meyve puresine baslayacagim. Sana cabuk nazar degiyor gecen yazacaktim yazamadim. Bol bol okumak lazim. Optum cok

Günaydın kızlar.
Kızımın saçı çok dökülüyor ee malum eller hep ağızda saç giriyor ağzına
Sabah da boğazına kaçtı kuzum çıkarmak için ikindi durdu oksurdu. Kuaturarak çıkarttık.
Kazitmak istiyorum saçlarını kaynanam 1 yaşından önce günah olduğunu söylüyor.
Ne yapacam bugün hatta şimdi Kazitmak istiyorum hep ağzı saç dolu oluyor ağzından topluyorum hep. Var mı kazitan ya da fikri olan

Ayrıca ek gıda için niye o kadar acele ediyorsunuz kızlar. Sütü olmayanlara değil yazdıklarım.
Ben doktoruma sordum bana verdiği cevap ise ne acelen var ki bebeğin ömrü boyunca sadece ilk 6 ay anne sütü alabilecek ömür boyu da katı gıda yiyecek dedi hak da verdim 6.ayina kadar düşünmüyorum

Bende altıncı aya kadar düşünmüyorum canım yazılanları görünce biraz şaşırmıştım acıkcası sağlık ocağı bile yoğurt ver 4. Aydan itibaren diyor ama dünya sağlık örgütü bile kesinlikle ilk altı ay yanlız ca anne sütü diyor

Aynen canım yazık bebişlere.
Ben su bile vermiyorum
Kilosu çok değil az kilolu bir bebek ona rağmen vermicem çünkü çok şükür sütüm var.
Sütü olmayana lafım yok zaten onlar tabi ki verecek vermek zorunda yani. .
Ben doktora su veriyim mi diye sorduğumda bile çıkışti bana.
Sadece ishal olursa 2 tatlı kaşığı kadar su verebilirsin ona bile gerek yok ama için rahat etsin diye demişti. .

Canim henuz erken degilmi benim kizda 3 mayis dogumlu

1 Mayis doğumlu benim oğluşumda. Ek gida konusunda doktorlarin bile farkli farkli fikirleri varken ben kimseye ilk 6 ay sadece anne sutu yada 4.ayda ek gidaya başlanmali diyemem. Bu konuda herkes kendi yavrusu icin en dogru karari verecektir zaten. Benim 4 aylikken başlamak isteyişimin iki nedeni var. Birincisi, oglum 2 aydir meme grevi yapiyor sadece uykuluyken 15-20 dk emzirebiliyorum gün içinde emzirme seanslarimiz işgence gibi geçiyor süt sağip biberonla içirmeye çalisiyorum çoğu kez aç kalmaması için. Ve 3.ayda kilo alimimiz yari yariya azaldi. İkinci neden de büyük oğlum memeye çok düşkündü ilk 6 ay sadece anne sütü aldı ve sonrasinda ek gidaya geciste cok zorlandik. Hicbisey yemedi ve hala o istahsizligi devam ediyor.

Selam kizlar.benim kizda 3 aylik. Idrarinda turuncu kristaller oluyordu. Iki kere tahlil yapildi temiz cikti. Susuzluktan oluyormus.benim susuz kalmam mymkun degil 4 lt kesin iciyorum. Sadece anne sutu veriyorum. 1 haftadirda emzirdikten sonra bir corba kasigi kadar damlalikla su veriyorum.idrar rengi duzeldi.doktor ver yada verme demedi.

Kilosu az kizimin 5.150.. 59 cm boy. Boy kilo grafiginde kilo alt sinira yakinmis doktor hemen ek biseyler yazayim ver dedi. Kizim cok hareketli.daha emerken kakasini yapiyor. Hergun 100 luk sut atiyorum buzluga.fazlasini icmiyor cocuk dedim. Vereceginiz ek mamayi kullanmicam yazmayin dedim. Her 3 aylik cocuk 6 kg olacak diye bisey yok. Yazdirmadim mama. Bu olcumlerede karsiyim.bebegim guluyor donuyor kalkmaya oturmaya calisiyor. Sagikli oldugunun belirtisi bu aslinda.

Ek gida konusindada anne en dogrusunu bilir. Kimimiz hic anne sutu almamisiz. Kimimiz 4-5-6 aylarda baslamisiz cok sukur saglikliyiz. Ayina gunune takilmayin derim. Asi ustunde ek gida. Onceligimiz anne sutu zaten. Gunluk 1 kasik yogurt cocugu sutten uzaklasrirmaz. Dert etmeyelim. Bende onumuzdeki ay baslayabilirim ek gidaya.

Bu arada uzun zamandan sonra dun aksam 1 saat gaz sancisi cekti kizim. Ciglik atti kasilarak.

Benim kızım da 1 Mayıs doğumlu 4 ayını dolduruyor bende kesinlikle 6 aydan önce başlamayı düşünmüyorum hiç acele etmiyorum elbet zamanı gelince diğer besinlerden yiyecek anne sütünün yerini hiç birşey alamaz doya doya icsin kuzum. Bu arada cuma günü 4. Ay aşımızı olacağız kızımın canı yanacak terdirginim

İyi günler kızlar bir ek gıda tartışmasıdır gidiyor.bence herkes içine sineni yapsin sütü bol olan hanımlar siz başlamayın isterseniz ama sütü az olup bebeğinin doymamasindan korkan anneleride biraz anlayin benim sütüm ne az ne çok tam yetiyor ama bende bebeğim alişsin tatsin diye meyve suyu veriyorum çok nadiren . Ayrica gıda veriyorum diye emzirmekten vazgeçmez hiçbir anne yani bebeklerimiz istedikçe emziriyoruz zaten . Eskiden bebekler un kavurmasiyla elma armutla büyümüş bende dahil ve kan değerlerim doktorlari şaşirtacak kadar güzel hamdolsun rabbime. Kendimi göre değil birazda karşidakileri düşünüp yorum yapsak kimse üzülmez incinmez" müminler kardeştir "

Bugün 90.gunumuzdeyiz ve ben dun regl oldum üstelik sadece anne sütü ile besliyorum biraz erken değil mi fikri olan var mı iyi bişey mi erken olmasi kötü bişey mi? Üstelik sutumde de azalma var gibi sütü etkiler mi? BEnim gibi emziripte 3. Ayda regl olan var mi

Canim ben 2 aylikken oldum. Simdi 3 aylik yine oldum. Bundan sonra duzenli olucam sanirim. Sutumde bir degisiklik olmadi.

Canım ben 2.ayda oldum bugün yarın ikinciyi bekliyorum. Sütümde bir değişiklik olmadı hala sadece emziriyorum..

canım günahını bilmemde adet olarak ilk yaş gününde kesilir saçı bizde.. anne karnındaki saç büyük oranda dökülüp yenilenir zaten o zamana kadar.. yalnız bıngıldağına bir zararı olmasın daha pek yumuşak narin kafaları

111 günlük olduk biz teyzeleri. Bugün doktora gittik. Kalça usg sini daha bugün çektrdik. Gitmişken muayene de olduk. Doktor maşallah kilo boy gayet iyi, 6 aylık bebek gelişiminde dedi.
Ben buraya yazmıştım ya diş çıkartma belirtileri var sanki diye. Doktor evet bu bebek erken diş çıkartabilir dedi. Göğüs ucumu kopartırcasına sıkıyordu. Kakası sulu ve pütürlüydü. Annemler bunun "diş kakası" olduğunu söylemişlerdi. Çok huysuzdu o hafta. Gün içinde 6- 7 defa öyle kaka yapıyordu. Ağzının akmasını hiç saymıyorum. Bütün eller ağzındaydı. Dişlik bile aldık. Onu öyle bir ısırıyordu ki. Rahatlıyordu sakinleşiyordu. Parmaklarımızla alt damağındaki o beyaz şişliği ovalıyorduk uyuya kalıyordu. Şuan rahatladık çok şükür. Diş çıkartma böyle ara ara vuruyormuş. Hiç dert değil aylıklarından önce çıkartması. yavrum acı çekmeden rahatça düzgün bir şekilde çıkartsın. O hallerinde yapacak hiçbir şeyim olmuyor çok üzülüyorum.
10. gününde emzik tutmaya başlamıştı ama ikinci ayda bıraktı. Şimdi parmak emiyor, emzik kabul etmiyor. Doktora sordum bu bir problem değil onun psikolojik durumuyla alakalı karışmayalım şimdilik dedi. Alışkanlık haline getirir ileri yaş dönemlerinde de devam eder diye endişeleniyorum ancak şuan dışarda yapmadığı müddetce sıkıntı olarak görmüyorum. Çünkü kendi kendini uyutuyor. Sakinleştiriyor. Bunun da bir beceri olduğunu düşünüyorum artık. Dışarda yaptığı zaman insanların tepkileri sinirimi bozuyor. Sanki ben çocuğu aç bırakıyormuşum, çocuğa ilgisiz davranıyormuşum muamelesi görüyorum.
Ben su veriyorum. Yediğim bazı şeylerden parmak ucuyla tattırıyorum . Ek gıdaya 6. aydan sonra başlamamız gerektiğini söyledi aile hekimimiz. Ama böyle yaparak alışmassını sağlamaya çalıyorum çünkü çevremde ek gıda döneminde çok zorlanan bebek gördüm.
Yatarken yanında yastık bulunduruyorum deli gibi dönüyor yoksa. Babası bu oğlan çok deli yatıyor yaw diyor, çok gülüyorum. Dönencesiyle çok güzel vakit geçiriyor, onla konuşuyor, gülüyor kendince. Tutuyor ama bilinçli olarak değil tabi. Ama olsun bu bile beni çok mutlu ediyor. Hele iki elini tutup ağzına yüzüne götürmesine bayılıyorum. Kalkmaya çalışıyor. Yalandan öksürüyor çok ilginç ama kucağımıza inatla almayınca öksürüyor çok tuhaf sesler çıkarıyor elini ağzına sokup midesini bulandırıyor.Bakalım daha neler öğreneceğiz.
Bebeğimin göbeğinde ur yani granülom vardı iki defa gümüş nitratla yaktılar ve çok şükür geçmiş. Ama sünnet derisi darmış ve sünnet ettirmemizi önerdi doktor. Biz de Kasım Aralık arasında düşünüyoruz. Oğlumuzla Ege tatili yaptık bir hafta. Denize soktuk yavrumuzu çok sevdi suyu . Çok şükür herhangi bir sorun olmadı.
Hepimiz evlatlarımızı sağlıkla huzurla büyütelim inş. Kuzularınızı bol bol koklayınn hepinizi öpüyoruz biz teyzeleri :)

Canım günah değil ki. Peygamber efendimiz (s.a.v) torunları daha bir haftalıkken saçlarını kestirip kesilen saçın tarttırılıp gümüş ya da altın cinsinden sadakasının verilmesini sağlamıştır. Biz de öyle yaptık. 1 haftalıkken saçlarını kestırdik. Ve daha yeni yeni ve çok sık çıkıyor. Görenler kel bu oğlan diyor ama saçı sert çıkarsa çok sık biter diyorlar. Ben sadece gülüyorum artık :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…